Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-11-17, 11:47 PM   #51
豆腐多
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章

二三萬?
龍虎門都未必有
Gzone 多讀者過龍虎門?
搵鬼信

印二三萬咋?
唔係信CHRONO講呀?wwww
<係GZ office回緊你
豆腐多 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-17, 11:50 PM   #52
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
果邊既總數不嬲要除100來睇

舊 05-11-17, 11:50 PM   #53
mingstone
Junior Member

註冊日期: Apr 2012
PSN  IDmingstone
引用:
作者: 信長 查看文章
阿里斯死霸FB ,我尼D 花生友都係聽過,好似係老細比佢"分手費",死症. Chrono 返到做前,應該一早知,解決唔到,係邊個廢??
chrono 走時有兩三萬書??? 真唔真??
除左宅文,所有人都係拖後腿?
chrono 個職位係顧問唔係總編,無實權?
chrono 反問唔寫app game 可以寫咩. 咁你問weekly 啦,
二三月大把game到需要攻略, GZONE 仲寫緊app game..
果陣chrono走左咪keep住跌書囉
其他野我地又唔係本書做 Q知邊啲真邊啲假咩
讓子彈飛囉 收風聽叔嚟一定無死 不過講下講下就變真囉(以為

引用:

二三萬?
龍虎門都未必有
Gzone 多讀者過龍虎門?
搵鬼信

印二三萬咋?
自問都係中學先有買G zone
中小學生市場可能有嘅
mingstone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-17, 11:52 PM   #54
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: 豆腐多 查看文章
唔係信CHRONO講呀?wwww
<係GZ office回緊你

我覺得有8000 要還神

點都好
希望你地前路光明
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-17, 11:58 PM   #55
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: mingstone 查看文章
果陣chrono走左咪keep住跌書囉
其他野我地又唔係本書做 Q知邊啲真邊啲假咩
讓子彈飛囉 收風聽叔嚟一定無死 不過講下講下就變真囉(以為

自問都係中學先有買G zone
中小學生市場可能有嘅
紙媒比你想像中差好多la
而且有app 睇到gzone (收費,係咪授權我唔知,仲有無我都唔知)
如果仲有,呢度起碼搶幾百書
出switch 呢幾個月照計最好做

如果真有20000 書
我寫包單一定唔會摺

而且番書數係一個星期後嘅事
好似C 君咁講落場巡檔?
佢有咁晨心等人番書數書再睇賣幾多?

佢自己有無買一兩本支持下都成問題
舊 05-12-17, 12:04 AM   #56
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
好辛苦睇晒成集
GZONE 最後歲月(唔計最後4期),所有衰野都唔關宅文事

改做app game 路線係邊個諗出黎?
面皮厚到世界級

此篇文章於 05-12-17 12:07 AM 被 信長 編輯。
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-17, 12:09 AM   #57
Sar8
The One

香港地邊個企上面會話係自己錯
推落下面先係正路來

呢下我唔針對佢

舊 05-12-17, 12:19 AM   #58
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
轉logo 一事老闆係咪知情,游雲始終冇講。

G zone 曾經好輝煌,無論是阿里斯、游雲、C君都有貢獻
若說紙媒式微而摺書,無話可說,非戰之罪
最可惜是內鬨收場,
一方說「我地想本書好,但班編輯唔想」「我是顧問但冇實權,封面邊會用《大逆轉》」
另一方說「你作為顧問,竟然搞班細?話佢地hea做」「唔出BIO7攻略又關我事?」

其實這種結局收場,很可悲⋯⋯ 我相信就算紙媒式微,都總有生路可走的。

舊 05-12-17, 12:32 AM   #59
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
作為一本game書都無咩game攻略睇
都好難吸引到人買來睇
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-17, 12:35 AM   #60
mingstone

引用:
作者: 信長 查看文章
好辛苦睇晒成集
GZONE 最後歲月(唔計最後4期),所有衰野都唔關宅文事

改做app game 路線係邊個諗出黎?
面皮厚到世界級
選擇性失明 Chrono第一次走咗又唔見升書

引用:
作者: Sar8 查看文章
香港地邊個企上面會話係自己錯
推落下面先係正路來

呢下我唔針對佢
做讀者最好 永遠是對的
舊 05-12-17, 12:36 AM   #61
Sar8
The One

封面話人地唔用真38
真38今日先有大圖出
琴日下午先有消息中既消息

你砌人地做個錯既封面,你係前負責人,你好唔好意思咁屈你前下屬丫?
你話你冇實權?一入返GZ成本野變app zone
自己開2301執左自己落清倉廣告落去本書度
你而家同我講你冇實權

舊 05-12-17, 12:39 AM   #62
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
angry

引用:
作者: 雷火武 查看文章
作為一本game書都無咩game攻略睇
都好難吸引到人買來睇
非常中肯
十分認同

Fans 都支持不到了 ,加上我不玩 apps game

二來 完全沒有 PS4 / XB1 攻略 ,可怒也 !!!

其實無言了對 G ZONE !!!

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-17, 12:39 AM   #63
Sar8
The One

引用:

做讀者最好 永遠是對的
咁你岩D
chrono走即趺書咁勁
咁chrono返來唔見升書

帶左自己一班支持者返來都唔升書

趺就係個時代引致
升就係因為個人導致

舊 05-12-17, 12:50 AM   #64
Hello MiMi
Game Master

引用:

做讀者最好 永遠是對的
一來當時阿里君唔見得有整頓過
二來個朵臭左就是臭左

海天堂就是好例子
臭一鑊就無得番生架喇

以GAF 為例
我相信仲有大把人買GW
我就期期都有買
有特別版就買特別版
呢d 就係所謂口碑

今期gzone 個個話好睇
好老實
我呢四期會買番
舊 05-12-17, 12:56 AM   #65
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
我花生友咁估
書數跌到一個點好大獲, 要找數...
C 君一早知, 自己想走/R一筆分手費

舊 05-12-17, 12:57 AM   #66
Sar8
The One

估來有咩意思,呢D野永遠唔會有答案

舊 05-12-17, 01:05 AM   #67
mingstone

引用:
咁你岩D
chrono走即趺書咁勁
咁chrono返來唔見升書

帶左自己一班支持者返來都唔升書

趺就係個時代引致
升就係因為個人導致
本身就下降趨勢有乜好爭

所謂支持者一早分咗家
支持宅文就課咗比熱時
反對宅文就繼續唱衰本書

Chrono回歸之後本書變咗各有各做
叫gzone同熱時合作就唔得 遊雲搞咗gg就幫手推
咁搞辦工室政治好難睇 本書質素重差過之前 兩頭唔到岸

街外人見你地炒花生又唔係合力做好本書已經走哂啦
舊 05-12-17, 01:13 AM   #68
mingstone

引用:
估來有咩意思,呢D野永遠唔會有答案
你地所謂嘅廢就係比啲永遠唔會有答案嘅嘢放到無限咁大
舊 05-12-17, 01:13 AM   #69
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
引用:
一來當時阿里君唔見得有整頓過
二來個朵臭左就是臭左

海天堂就是好例子
臭一鑊就無得番生架喇

以GAF 為例
我相信仲有大把人買GW
我就期期都有買
有特別版就買特別版
呢d 就係所謂口碑

今期gzone 個個話好睇
好老實
我呢四期會買番
我呢四期會買番 too !!!

非常中肯
十分認同

Fans 都支持不到了 ,加上我不玩 apps game

二來 完全沒有 PS4 / XB1 攻略 ,可怒也 !!!

其實無言了對 G ZONE !!!

所以本人已經轉換支持 GAME WEEKLY 3YRS !!!

支持 電玩太郎 , wuxu , …… gameweekly , 保持原則 , 保持風格 !!!

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html

此篇文章於 05-12-17 01:27 AM 被 風間鈴木仁 編輯。
風間鈴木仁 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-17, 01:25 AM   #70
Sar8
The One

引用:
你地所謂嘅廢就係比啲永遠唔會有答案嘅嘢放到無限咁大
首先你唔係廢就冇得放大既
第二,佢既廢係靠佢平時既口吻,行徑,立場睇
唔需要呢D唔存在既答案

舊 05-12-17, 01:31 AM   #71
Hello MiMi
Game Master

引用:
首先你唔係廢就冇得放大既
第二,佢既廢係靠佢平時既口吻,行徑,立場睇
唔需要呢D唔存在既答案
其實可以不用同佢傾了
盞攪
舊 05-12-17, 01:33 AM   #72
信長
The Flash

人地今年先買PS4 同NS , 咁幾年前都可以評GAME 都幾神奇
"無劍勝有劍"境界

舊 05-12-17, 01:50 AM   #73
mingstone

一句討厭Chrono咪可以解釋到係針對佢囉
中間發生咩事都可以唔講理由
舊 05-12-17, 01:56 AM   #74
信長
The Flash

記住課金,人地2301 執左,依家又失業
好需要有人經濟上支持

舊 05-12-17, 02:05 AM   #75
豆腐多
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 1515 查看文章
轉logo 一事老闆係咪知情,游雲始終冇講。

G zone 曾經好輝煌,無論是阿里斯、游雲、C君都有貢獻
若說紙媒式微而摺書,無話可說,非戰之罪
最可惜是內鬨收場,
一方說「我地想本書好,但班編輯唔想」「我是顧問但冇實權,封面邊會用《大逆轉》」
另一方說「你作為顧問,竟然搞班細?話佢地hea做」「唔出BIO7攻略又關我事?」

其實這種結局收場,很可悲⋯⋯ 我相信就算紙媒式微,都總有生路可走的。
其實唔係內鬨,
真相係

[劇透注意]

單純係一個人問題
講某人話救書,
但成3個月唔係OFFICE出現,
之後今日走出黎話班細唔做野
豆腐多 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[討論] 本地GAME書討論區 Vol 9 (近期副題:司令短暫回歸畫烈傳) mario0606 電視遊戲討論版 1037 05-09-17 02:13 PM
AC Milan 球迷會Vol.9﹝~ 請各位到Vol.10 繼續討論!~﹞ 柴崎幸 球會討論區 999 03-05-09 03:34 PM
車路士球迷會Vol.10 ﹝~ 麻煩各位到 Vol.11 繼續討論~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1006 09-30-07 05:09 PM
車路士球迷會Vol.9 ﹝~ 請到 Vol.10 討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1003 07-02-07 09:17 PM
車路士球迷會Vol.9 ﹝~ 請繼續到 Vol.10 討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 999 03-01-07 11:58 PM

現在的時間是 01:20 AM

手機版 | APP版