Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 10-09-10, 12:26 AM   #151
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
比熱比婭你仲乜面都無

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-10, 12:28 AM   #152
二伍
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
比熱比婭你仲乜面都無
佢邊忽值得拎
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-10, 12:45 AM   #153
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
引用:
作者: Busconcamp 查看文章
中國乜人都要管
但就冇人管得佢

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-10, 01:21 AM   #154
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: 二伍 查看文章
佢邊忽值得拎
無實質証據話騷亂係佢主使,新聞話佢係候選人其中之一係因為關注西藏民主、人民生活權益

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-10, 08:57 AM   #155
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
外交部比委員會仲清楚個獎有咩精神

葉劉現形

此篇文章於 10-09-10 08:59 AM 被 メソウサ 編輯。
メソウサ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-10, 09:43 AM   #156
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
挪威政府頒獎o既咩?
睇番wiki,係

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-10, 09:48 AM   #157
GN80667
Banned

註冊日期: Sep 2010
引用:
佢邊忽值得拎
如果達賴有得拎,熱比婭就係新疆版達賴
劉曉波我覺得其實對中國影響好一般,頌完獎後
仿佛同達賴對西藏,昂山素姬對緬甸同level,好似誇張得滯
比起來熱比婭獲獎既對抗性會更大,可能西方社會對伊斯蘭仲係有戒心
冷靜少少去諗,其實佢連自身既和平都保唔住,形式上叫政府民主化就叫做促進和平嗎?
西方社會想見班六四學運領袖唔係從商就係凋零,改去'捧紅'個新人?
引用:
作者: 神鋼重工 查看文章
強國話點解要比個囚犯,應該比毛主席先啱
現在已經冇可能(64),不過發展到1989年既時候鄧小平其實都有資格
冇野可以比令十二億人(當時)由冇飯好食到開始大部份食得飽更和平掛

此篇文章於 10-09-10 09:58 AM 被 GN80667 編輯。
GN80667 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-10, 09:55 AM   #158
Oscarzero
Game Master
VT魔人

註冊日期: Jun 2004
XBox Live GamertagOscar Zero
唔知講咩好
我怕真係會變無期徒刑...

舊 10-09-10, 10:01 AM   #159
GN80667
Banned

引用:
作者: Oscarzero 查看文章
唔知講咩好
我怕真係會變無期徒刑...
應該遲早海外就醫,做王丹二世之類掛
無期徒刑又自找麻煩,刑滿放人又會繼續搞活動
踢佢出海外,係海外華人區搞幾年活動之後
唔係人氣衰退就係要面對現實生活
呢一招其實仲好過處死/囚禁異見犯
舊 10-09-10, 10:09 AM   #160
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
呢兩年諾背爾獎似花生劇之外就無左以前果種權威感
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-10, 11:08 AM   #161
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
比熱比婭你仲乜面都無
"擬似"同恐怖組織有關連,
西方人唔會咁攪

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-10, 12:11 PM   #162
超必
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: GN80667 查看文章
應該遲早海外就醫,做王丹二世之類掛
無期徒刑又自找麻煩,刑滿放人又會繼續搞活動
踢佢出海外,係海外華人區搞幾年活動之後
唔係人氣衰退就係要面對現實生活
呢一招其實仲好過處死/囚禁異見犯
沒有和平獎,或者仲有(保外就醫)的機會....

有了和平獎,嘿嘿....

當然是依照泡制(昂山素姬)的方法:無期監禁(加刑再加刑)!!!!!
超必 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-10, 12:17 PM   #163
二伍

引用:
現在已經冇可能(64),不過發展到1989年既時候鄧小平其實都有資格
冇野可以比令十二億人(當時)由冇飯好食到開始大部份食得飽更和平掛
原本就係佢o既責任
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-10, 01:51 PM   #164
GN80667
Banned

引用:
原本就係佢o既責任
令中國人冇飯開既係毛澤東
俾地球原本潛在既十二億難民正常生活,對世界和平貢獻
查查wiki既和平獎得主,有部份得獎理由係得獎人既責任所在
舊 10-09-10, 02:36 PM   #165
suinam
Junior Member

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: 超必 查看文章
沒有和平獎,或者仲有(保外就醫)的機會....

有了和平獎,嘿嘿....

當然是依照泡制(昂山素姬)的方法:無期監禁(加刑再加刑)!!!!!
兩者也不同,劉曉波只是一個普通人,沒有實權,昂山素姬背後有政黨等支持,她出返來也會參選....
suinam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-10, 03:13 PM   #166
Ryokoryoko
師奶陳

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDJack-M
XBox Live GamertagJackYM
引用:
冷靜少少去諗,其實佢連自身既和平都保唔住,形式上叫政府民主化就叫做促進和平嗎?
西方社會想見班六四學運領袖唔係從商就係凋零,改去'捧紅'個新人?
咩叫 “佢連自身既和平都保唔住”?佢係殺左幾個公安,定去幼稚園斬細佬,所以被拉坐監啊?
你都曉話係“形式上叫政府民主化”,一個甘和平既舉動,就被人判13年。64後,六四學運領袖唔係從商就係凋零,而佢寧願留係中國,繼續自己既理念,我覺得呢樣野,真係無咩人可以做到。

引用:
呢d叫撥亂反正。即係你覺得無飯食係應該既,所以有飽飯食係皇恩大赦,你唔好講到老鄧好似德蘭修女甘啦。

My Apps
Ryokoryoko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-10, 03:14 PM   #167
Ryokoryoko
師奶陳

PSN  IDJack-M
XBox Live GamertagJackYM
引用:
作者: suinam 查看文章
兩者也不同,劉曉波只是一個普通人,沒有實權,昂山素姬背後有政黨等支持,她出返來也會參選....
大陸聽講得一個黨⋯⋯

My Apps
Ryokoryoko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-10, 04:00 PM   #168
圖騰製作中

狼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-10, 07:33 PM   #169
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
有成千萬洗
保外就醫下半世唔駛憂

舊 10-09-10, 07:35 PM   #170
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: Ryokoryoko 查看文章
大陸聽講得一個黨⋯⋯
但有數不清的派

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-10, 08:23 PM   #171
Apricot

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: Ryokoryoko 查看文章
咩叫 “佢連自身既和平都保唔住”?佢係殺左幾個公安,定去幼稚園斬細佬,所以被拉坐監啊?
你都曉話係“形式上叫政府民主化”,一個甘和平既舉動,就被人判13年。64後,六四學運領袖唔係從商就係凋零,而佢寧願留係中國,繼續自己既理念,我覺得呢樣野,真係無咩人可以做到。

呢d叫撥亂反正。即係你覺得無飯食係應該既,所以有飽飯食係皇恩大赦,你唔好講到老鄧好似德蘭修女甘啦。
老鄧時代唔係有越戰?和平?
算啦,好多人覺得中國人無資格拎和平獎,好多人覺得中國人係要比諾貝爾獎歧視下,最神奇係呢D人都係中國人
引用:
令中國人冇飯開既係毛澤東

俾地球原本潛在既十二億難民正常生活,對世界和平貢獻

查查wiki既和平獎得主,有部份得獎理由係得獎人既責任所在
正常生活到去支援北越丫嘛,你講得無錯丫
Apricot 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-10, 12:41 AM   #172
大山椒魚
......

中國應該要向挪威施壓,
增設諾貝爾和諧獎,

中國人就再唔駛俾諾貝爾獎歧視

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-10, 09:20 PM   #173
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
引用:
中聯辦外開香檳
女網民被拘捕

20多名網民,下午遊行至中聯辦,要求內地釋放異見人士劉曉波,有警員在中聯辦外架起鐵馬戒備。

其後,有遊行人士在中聯辦外開香檳,慶祝劉曉波獲得今屆諾貝爾和平獎時,其中一名女子的香檳,濺濕了一名中聯辦保安員的衣服,其後警方以普通襲擊罪將她拘捕。

被捕女子葉浩意,她其後獲准以 500元自簽擔保,她離開警署後說:「估唔到開香檳都會被拉。」
香檳狂徒!
2dn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-10, 09:30 PM   #174
Apricot

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 2dn 查看文章
香檳狂徒!
咪傳說中ge大殺傷力武器?告企圖謀殺丫嘛
Apricot 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-10, 09:58 PM   #175