Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-20-15, 07:20 PM   #376
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
有這樣的不快過去難怪作為原作者的朱腳會這樣啦,果然能和原作者交流很重要(看那個賤人編緝這樣真心涼)

但正因重製使作品更好,也終於算是實現了五人組合作做一套動畫的心願了

不經不覺下回是最終回了,每週看這作是我的習慣,真不捨得啊

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-15, 08:19 PM   #377
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
責編終於面對返一個社會人應有的待遇但兩位高層明明都有份阻止目面但扮晒唔知情呢點都好現實……
紅毛

舊 03-20-15, 09:15 PM   #378
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
街霸

聽到紅毛最後一句對白時真係好感動
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-15, 11:21 PM   #379
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: 野良猫 查看文章
街霸

聽到紅毛最後一句對白時真係好感動
其實聽亞莉亞同露西對話內容已經感動緊.

之後宮森同靜香對望又感動一次.
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-15, 12:00 AM   #380
利家
Game Master

引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
其實聽亞莉亞同露西對話內容已經感動緊.

之後宮森同靜香對望又感動一次.
呢個催淚彈比那朵花還要厲害
A1套絕劍真係完全比下去

ちなみに
最終回のタイトル.......大丈夫かな............
絵も動かないですけど
ソウヘンシュ?!

舊 03-21-15, 03:11 AM   #381
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
成集靜香果段對白最感人

短短幾句殺傷人驚人
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-15, 03:15 AM   #382
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
紅色

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-15, 10:59 PM   #383
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 03-22-15, 03:26 AM   #384
大笨象
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDtouchris
しずか。・゚・(ノД`)・゚・。
捱左廿幾集,幾句演出就搞到咁催淚
中晒計啦
新ED估唔到會係兩隻公仔,下集先一齊上?

不過今集講到原作者神一樣,現實中原作者係咪真係咁有say?
感覺上原作者收左錢應該就當賣左個版權出去咁
出版商轉個頭就將佢改得更賣錢吧?

Rita唱三女ED
呢班staff品味真係一流啊
由手機版發出
大笨象 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-15, 01:20 PM   #385
團子~o~
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDLuke365
錄音室個段太感人,喊了兩次。
阿靜足足等了22集,終於有回報

業餘粵翻詞人乙名

Youtube頻道:
http://www.youtube.com/playlist?list...moG1KUp3YSbgzP

團子~o~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-15, 02:30 PM   #386
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: 團子~o~ 查看文章
錄音室個段太感人,喊了兩次。
阿靜足足等了22集,終於有回報
重睇都是有眼汗+1

對上一次是某勇者呢....

舊 03-22-15, 03:44 PM   #387
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
監督好帥
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-15, 07:39 PM   #388
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
喺日本企業文化,監督咁樣兜過中間人(責任編輯同出版社)直接同作者對話其實係天大嘅禁忌嚟嘅。

不過今次確實係因為中間人責任編輯極度無能,監督先逼於無奈咁做,但都係屬極端例子。

大家如果日後同日本企業做生意嘅話千祈唔好咁樣做,生意冇咗不特此,公司聲譽亦會因而掃地,之後會直頭被當地企業封殺,冇晒立足之地。

此篇文章於 03-23-15 07:41 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-15, 07:48 PM   #389
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
日本文化就是麻煩
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-15, 11:07 PM   #390
Gallardo
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003
静香o既對白加上宮森忍唔住喊都好感人!

舊 03-24-15, 06:17 PM   #391
money
◆.西野司命.◆

舊 03-24-15, 10:14 PM   #392
money
◆.西野司命.◆

舊 03-25-15, 10:59 PM   #393
money
◆.西野司命.◆

舊 03-26-15, 05:15 PM   #394
money
◆.西野司命.◆

本日、TokyoMX(23:30)とテレビ愛知(26:05)にて「SHIROBAKO」最終話「遠すぎた納品」がオンエアされます。
ちょっとぷるってしまいました。すみません。必ず直します。
よろしくお願いします。
「決めてきちゃいな!」

SHIROBAKO最終回は総集編じゃないですよ。作ってませんから。他の方が作ってた場合?それは知りません

舊 03-26-15, 10:46 PM   #395
money
◆.西野司命.◆

舊 03-26-15, 10:55 PM   #396
money
◆.西野司命.◆

舊 03-27-15, 12:22 AM   #397
money
◆.西野司命.◆

舊 03-27-15, 12:45 PM   #398
money
◆.西野司命.◆

SHIROBAKO 【全8巻】
巻数    初動       累計     発売日
      BD(DVD)    BD(DVD)
01巻 *5,725(**,***) 13,438(**,***) 14.12.24
02巻 *7,741(**,***) 12,774(**,***) 15.01.28
03巻 10,381(**,417) 12,755(**,***) 15.02.25 ※合計 13,172枚

此篇文章於 03-27-15 12:47 PM 被 money 編輯。
money 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-15, 03:34 PM   #399
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
神作

絵麻畫埋静香出場嗰幕,又再喊過。

興津原來唔係第一次超速駕駛。(不過無論點睇佢呢吓超速都唔止7公里下嘛?

睇見垃圾編輯被調職去做攝影師去慶功宴影相,心都涼晒。

好想睇第二季佢哋點製作One Piece,啊唔係,係Two Piece。(不過集數成500+集,會唔會做死佢哋架?

隔離套艦娘應該比武藏野去做會好D囉。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-15, 07:10 PM   #400
鐵之侍

最後差不多全員出動,燃血生命!!

五人組也總算站出自已夢想的一步了

這半年來辛苦武藏野的各位了,希望有二季的話我們會再見

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「凪のあすから」総合THREAD丨P.A.WORKS制作 money 日本動漫畫討論版 358 10-04-19 04:35 PM
[動畫] 「グラスリップ」第11話「ピアノ」丨P.A.WORKS制作 money 日本動漫畫討論版 209 03-07-19 10:23 PM
[動畫] 「true tears」総合THREAD丨P.A.Works制作 money 日本動漫畫討論版 548 12-16-17 08:13 PM
[動畫] 綾辻行人「Another2001」10月連載開始丨P.A.WORKS制作 money 日本動漫畫討論版 791 05-21-17 04:28 AM

現在的時間是 07:14 PM

手機版 | APP版