Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-21-18, 07:18 PM   #526
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: 野良猫 查看文章
亞版血腥跟美又有日配
已經唔駛買日版啦

除非要包嚇死logo

要bio hazard名係一種完美執著..
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-18, 07:22 PM   #527
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: aquarius 查看文章
要bio hazard名係一種完美執著..
佢唔跟美版嘅血腥已經唔算一隻完美包
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-18, 10:12 PM   #528
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: 野良猫 查看文章
佢唔跟美版嘅血腥已經唔算一隻完美包
有D人係儲開A-Z嘛, 我依家D PS4遊戲全部都係日版

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-18, 10:20 PM   #529
天空

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDTEKxPHOENIX
引用:
作者: qwe 查看文章
shit, 回不去了
天啊

點解要咁做

新CG一張
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196278
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=189365
天空 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-18, 11:43 PM   #530
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
日版閹咗血腥位,
美版閹咗BIOHAZARD個名,
基本上冇一個版係完整
美版bio7無閹到個名喎

引用:
作者: 呂鳳仙 查看文章
Ada以前都扮係揾男友借主角(收兵!?)揾G virus,
宜家個感覺好明顯一行出嚟已經話俾人聽佢係特務⋯⋯

改成咁最後會唔刪除埋世紀之吻個一幕架
我估Ada成個設定都改晒,
條片的Ada點睇都唔似有掩飾佢係間諜
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-18, 02:23 AM   #531
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
TGS果隻係CERO D

不過今次應該買亞版算 反正有得轉番講英文

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-18, 02:20 PM   #532
權愛真
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2010
簡單直接講,Ada係由個樣去到整個形象,「都撤底崩壞」!
睇黎已經要進入Ada既黑歷史。真係希望呢段黑歷史可以早日完結……
等下一次既新版(正常版),如果到Bio4 Remake都係咁,C社就去死啦!

此篇文章於 09-22-18 02:52 PM 被 權愛真 編輯。
權愛真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-18, 03:19 PM   #533
david
The One

註冊日期: Mar 2002
我覺得CRAPCOM係整緊隻包乞食手遊,會有歷代正版角色卡抽....

所以呢邊就搞到咁O既款,等兩邊無衡突...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-18, 03:29 PM   #534
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
陀地

Once you see it, you can never forget.

Ada Wong是So辱華…Ada Wong是So辱華…Ada Wong是So辱華…

舊 09-22-18, 03:37 PM   #535
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
SO肉华個原罪係個鼻, RE2個ADA算好D,

SO肉华呢種鼻(學名我唔知), 但似乎HK人好LIKE, 有幾個有呢種鼻成日上到電視e.g.

劉x玲
梁x翹(東張c望)

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-18, 05:54 PM   #536
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: harakuma 查看文章
SO肉华個原罪係個鼻, RE2個ADA算好D,

SO肉华呢種鼻(學名我唔知), 但似乎HK人好LIKE, 有幾個有呢種鼻成日上到電視e.g.

劉x玲
梁x翹(東張c望)
豬膽鼻?
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-18, 05:07 PM   #537
ComeLOLoh

PSN  IDChun-li
點解日本Collector Edition只出Leon Figure,唔出Claire?
明明係女主角。

舊 09-28-18, 09:56 PM   #538
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
有粵語配音
局課⋯
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-18, 01:28 AM   #539
天空

引用:
作者: qwe 查看文章
有粵語配音
局課⋯
竟然?
國語咋嘛?

新CG一張
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196278
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=189365
舊 09-29-18, 02:14 AM   #540
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: 天空 查看文章
竟然?
國語咋嘛?
99%係北京口音普通話啦!(但繁中字係台譯,都係轉聽英配算啦!)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-18, 02:38 AM   #541
天空

引用:
作者: mrk 查看文章
99%係北京口音普通話啦!(但繁中字係台譯,都係轉聽英配算啦!)
點都會開聲聽下黎支持

新CG一張
舊 09-29-18, 10:28 AM   #542
TSZ
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDI-c-eman
Biohazard是必須的

舊 09-29-18, 01:20 PM   #543
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
頂你真係講廣東話 我比錢啦可以

希望可以聽到下面呢D對白︰
Leon: __!ada姐你係咪玩野呀!
老母︰你地永遠都唔__會搶到G病毒架啦!

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-18, 02:47 PM   #544
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
應該唔會北方音掛
衰極咪美國唐人街口音
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-18, 03:22 PM   #545
雙日
Game Master

註冊日期: May 2002
Biohazard RE:2 バイオハザード RE:2 | PS4, XB1, PC | 2019年1月25日

好似係筆誤,應該係國語⋯

Sent from my iPhone using Gaforum

此篇文章於 09-29-18 03:29 PM 被 雙日 編輯。
雙日 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-18, 03:26 PM   #546
雙日
Game Master

註冊日期: May 2002
Biohazard RE:2 バイオハザード RE:2 | PS4, XB1, PC | 2019年1月25日

打錯,請del

雙日 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-18, 03:44 PM   #547
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
粵語配音
然後搵香港明星配
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-18, 04:04 PM   #548
DanielDaniel
Senior Gamer

引用:
作者: 真!DC 查看文章
粵語配音
然後搵香港明星配
由手機版發出
搵劉德華配Leon
Leon: 我有四隻手
DanielDaniel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-18, 04:26 PM   #549
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
應該係
口古月我要轟殺你這隻暴君

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-18, 04:33 PM   #550
aquarius
Game Master

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
頂你真係講廣東話 我比錢啦可以

希望可以聽到下面呢D對白︰
Leon: __!ada姐你係咪玩野呀!
老母︰你地永遠都唔__會搶到G病毒架啦!

Z版可以有呢類對白
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] The Division 2 |PS4, XB1, PC | 2019 neo2046 電視遊戲討論版 51 12-25-22 11:59 AM
[多機種] 無双OROCHI 3 Ultimate︱NS,PS4,XB1,PC 安安 電視遊戲討論版 260 12-18-19 10:00 PM
[PS4,XB1] Darksiders 3 ︱PS4/XB1/PC (已售) 信長 電視遊戲討論版 17 11-29-18 12:24 AM
[多機種] V-Rally 4︱PC/PS4/XB1/NS 安安 電視遊戲討論版 7 09-08-18 03:24 AM
[多機種] Nine Parchments︱NS/PS4/XB1/PC 安安 電視遊戲討論版 3 06-08-18 07:31 AM

現在的時間是 06:51 AM

手機版 | APP版