Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 12-01-16, 11:02 AM   #26
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
我是前天訂了普通3d 版

有丹爺和疆爺怎也要捧場啦

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-16, 12:34 PM   #27
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
有傳呢部便當派唔少。

亦只係一部止,無續集,應該入場睇

舊 12-04-16, 08:30 PM   #28
肉羊哩咖
griffin611

發現宣傳品

舊 12-15-16, 11:06 AM   #29
MS331
Game Master

註冊日期: Feb 2005
睇完,好得,大戰好睇亦連繫都正史
Credit後無野睇

此篇文章於 12-15-16 11:49 AM 被 MS331 編輯。
MS331 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-16, 11:31 AM   #30
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
啱啱睇完3DIMAX版,今集3D效果麻麻,
冇打算睇IMAX的人兄,建議睇2D算,
套戲定位係戰鬥片,真係好正!
劇透
最後重有個隱藏角色出現

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-16, 12:20 PM   #31
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: mrk 查看文章
劇透
最後重有個隱藏角色出現
上集3D係得隻FALCON好O的,其他都一般,拍埋DOCTOR STRANGE隔離就高下立見。

上集悶到我瞓著,呢次R唔到免費飛O既話就會等CHEAPER TUESDAY先算。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-16, 09:56 PM   #32
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
比起原力覺醒這次外傳正太多,這才是星戰

丹爺和讓子彈飛表現很足夠,黑武士作為客串也有一定表現

最後某隱藏角色也是驚喜

結尾也延感動,不是為悲而悲的

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-16, 10:01 PM   #33
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: mrk 查看文章
劇透
最後重有個隱藏角色出現
亂估
Princess Leia?!

舊 12-15-16, 11:45 PM   #34
Eclair
Game Master
俺はMだ

註冊日期: Aug 2004
上年EP7太令我失望
今集真係份外覺得好睇

劇透

不過打AT-AT時都想話
你地偸睇左EP5同Rebel?
個個都識得打頸同脚既?

唯一既出浴鏡頭(無誤)
Vader辛苦你

Vader後面出黎完全係Battlefront既絶望感
窄既通道上同手執Lightsaber既敵人打...係只有死

You may fire when ready.

Tarkin雖然係CG整不過幾多戲份
CG違和感都比較少

反而Leia有少少怪

宮本武蔵、頼光ママ、シェヘラザード、水着ネロ、土方歳三
、マーリン、刑部姫、アビゲイル、葛飾北斎、ジャンヌ・ダルク(オルタ)

不過真愛係マリー
Eclair 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-16, 12:55 AM   #35
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
IMAX 3D真係好唔掂!仲要開場前放套3D勁得的美女與野獸trailer,完全被比下去!

其實如果是星戰迷或對星戰故事有一定的認識,就應該知道第四隻a new hope開場時的字幕,就是這套戲俠盗一號的劇透。

宇宙最強除了一個打十個白兵外,仲會盲公打飛機

結尾的驚喜令到我這個星戰迷不得不俾這套戲十分滿分
我就覺得最尾的驚喜唔係出莉雅公主(因為都完全估到),而係結尾完完全全接連到第四集的開頭
結尾真係好絶!我都未及為所有犧牲者傷心、難過,就來個驚喜給我;興奮的心情馬上蓋過哂所有傷感!我返到屋企都仲興奮緊!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-16, 11:04 PM   #36
pierrekwok
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
今晚睇咗,估唔到迪士尼買咗版權後都夠膽咁拍。
pierrekwok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-16, 11:33 AM   #37
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
整體睇完中上啦,都有星戰o個陣味....

反而最大問題宇宙中一點都不能少真係唔知佢拍咩....同預告時一樣完全唔知你究竟係演緊一個咩角色.....一個武功高強盲眼o既傻佬????次次一傻笑我都理解唔到你想代表咩.....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-16, 07:05 PM   #38
psidef

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
整體睇完中上啦,都有星戰o個陣味....

反而最大問題宇宙中一點都不能少真係唔知佢拍咩....同預告時一樣完全唔知你究竟係演緊一個咩角色.....一個武功高強盲眼o既傻佬????次次一傻笑我都理解唔到你想代表咩.....
我睇完第一個感想係, 以後啲手機Game抽嘢前可以學下佢咁先.

舊 12-17-16, 07:11 PM   #39
psidef

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
其實如果是星戰迷或對星戰故事有一定的認識,就應該知道第四隻a new hope開場時的字幕,就是這套戲俠盗一號的劇透。
但其實有個問題
如果係咁直入A New Hope開頭追擊嗰段的話, 咁Leia根本冇理由話係consular ship......明明大家睇住佢喺戰場逃走.

舊 12-17-16, 09:23 PM   #40
D-boy

引用:
作者: psidef 查看文章
但其實有個問題
如果係咁直入A New Hope開頭追擊嗰段的話, 咁Leia根本冇理由話係consular ship......明明大家睇住佢喺戰場逃走.
我又覺得完全沒問題
R1結尾:黑武士上了接收了死星藍圖的船(其實我已忘記了這隻船是否同第4隻那隻同一隻,就當佢唔係),莉雅公主在船上接收了死星藍圖。

自己腦補:咁既然黑武士已殺到嚟,打又唔夠佢打,咁莉雅公主就梗係乘另一隻艇逃走啦!

第4集開場:黑武士的戰艦捉了莉雅公主乘坐的逃走船,然後黑武士上船捉莉雅公主。
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-16, 10:06 PM   #41
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
宇宙最...

個角色真係好白痂囉,成日諗經咁,威又威得一幕重要已經TRAILER出左
最尾盲人過馬路咁去開掣想點呀?跑下閃下都好啦

舊 12-17-16, 10:38 PM   #42
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2006
引用:
作者: Rance 查看文章
宇宙最...

個角色真係好白痂囉,成日諗經咁,威又威得一幕重要已經TRAILER出左

都可以咁理解既...

佢同子彈飛好似都係神殿守護者(守衛???), 將原力當作信仰來堅信也不為過
最後果幕槍林彈雨,咪當佢好彩 / 原力既神蹟顯現
雖然以武打明星黎講全劇真係打得少

此篇文章於 12-17-16 10:40 PM 被 112914 編輯。
112914 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-16, 11:08 PM   #43
D-boy

引用:
作者: Rance 查看文章
宇宙最...

引用:
作者: 112914 查看文章
都可以咁理解既...

佢同子彈飛好似都係神殿守護者(守衛???), 將原力當作信仰來堅信也不為過
最後果幕槍林彈雨,咪當佢好彩 / 原力既神蹟顯現
雖然以武打明星黎講全劇真係打得少
還有

好像只得宇宙最強是神殿僧侶/守護者,子彈飛只是他的老友、跟住他一起。

最後槍林彈雨,我就深信係原力的神蹟顯現

還有在那個時代,世人已不再相信原力,甚至覺得絕地武士都是呃神騙鬼的神棍;所以他的角色像個傻佬也可以理解(在第4集時,世人也當Obi-Wan是癲佬)
舊 12-18-16, 12:59 AM   #44
psidef

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
我又覺得完全沒問題
R1結尾:黑武士上了接收了死星藍圖的船(其實我已忘記了這隻船是否同第4隻那隻同一隻,就當佢唔係),莉雅公主在船上接收了死星藍圖。

自己腦補:咁既然黑武士已殺到嚟,打又唔夠佢打,咁莉雅公主就梗係乘另一隻艇逃走啦!

第4集開場:黑武士的戰艦捉了莉雅公主乘坐的逃走船,然後黑武士上船捉莉雅公主。
Mmmm...
只有當今次Darth Vader睇住走嗰架covette唔係Tantive IV先成立, 咁又冇話唔俾佢係由一架covette轉乘另一架covette嘅.

舊 12-18-16, 07:55 AM   #45
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
我睇完剩係覺得爸爸真係好忙,明明身為帝國第二把交椅但小至打飛機同殺卒仔都要自己落手落腳搞

就算無入dark side,我係佢都會想隔住個mon捏死d豬隊友

英國說大家抱團死

此篇文章於 12-18-16 07:59 AM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-16, 11:50 AM   #46
pierrekwok
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: 細路翔 查看文章
我睇完剩係覺得爸爸真係好忙,明明身為帝國第二把交椅但小至打飛機同殺卒仔都要自己落手落腳搞

就算無入dark side,我係佢都會想隔住個mon捏死d豬隊友
根本Anakin就是被騙加入一間低質員工的層壓式企業。
pierrekwok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-16, 12:01 PM   #47
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
作者: pierrekwok 查看文章
建議佢要睇中間管理錄了

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-16, 12:04 PM   #48
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
呢套外傳仲正過上年套正史
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-16, 02:27 PM   #49
Eking

註冊日期: Feb 2006
果然每個人睇法唔同,我反而覺得好普通,只係為左補完故事

舊 12-18-16, 03:25 PM   #50
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: pierrekwok 查看文章

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Assassin’s Creed ︱刺客教條 (26,Dec,16) 信長 電影版 30 01-05-17 03:04 AM
[Pearl]戇男索女 16 Dec 8:30pm Metal Gear NT Neo Entertainment TREND 20 01-20-06 08:18 PM
[HK][16 DEC] 謝安琪 ~ Kay One+(plus) W!LL Neo Music UNIVERSE 2 12-13-05 11:51 PM
[HK][16 DEC] 官恩娜 ~ Ellacadabra (CD+DVD) W!LL Neo Music UNIVERSE 1 12-13-05 06:17 PM
GC隻Star Wars:Rogue Squadron III pmk 電視遊戲討論版 5 01-26-04 12:53 PM

現在的時間是 02:12 PM

手機版 | APP版