Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 05-23-05, 11:31 AM   #1
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
從未睇過星戰

應該睇邊一集先
total有幾多集??

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-05, 11:53 AM   #2
機動盜賊首領-電
God of Gamer

註冊日期: May 2002
PSN  IDgutscharm
引用:
作者: DC 97
應該睇邊一集先
total有幾多集??
故事得6集,但好似有好多side story..我建意.先睇四五六.再睇一二三.

機動盜賊首領-電 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-05, 02:17 PM   #3
zetakamiru
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDkamiruz
引用:
作者: 機動盜賊首領-電
故事得6集,但好似有好多side story..我建意.先睇四五六.再睇一二三.
我唔同意, 因為如果先睇4, 5, 6, 就會預計到1, 2, 3 0既結局
所有應該由1開始睇起~

p.s. 就因為我一早睇左4, 5, 6, 前日睇第3時已經知道邊d人會死, 邊d唔會, 搞到套戲0既緊張度大減~!!
zetakamiru 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-05, 02:28 PM   #4
搖籃曲
慢慢搖出生命.

註冊日期: Mar 2004
XBox Live GamertagKeLviNLFW
引用:
作者: zetakamiru
我唔同意, 因為如果先睇4, 5, 6, 就會預計到1, 2, 3 0既結局
所有應該由1開始睇起~

p.s. 就因為我一早睇左4, 5, 6, 前日睇第3時已經知道邊d人會死, 邊d唔會, 搞到套戲0既緊張度大減~!!
可能是關於故事的先後問題吧.
1, 2, 3 的故事是發生在 4, 5, 6 之前, 順著去看比較有連貫性.

但睇完1, 2, 之後, 好唔慣睇4, 可能俾d CG 寵壞了.

舊 05-23-05, 03:33 PM   #5
機動盜賊首領-電

PSN  IDgutscharm
引用:
作者: zetakamiru
所有應該由1開始睇起~

但係睇左123.就知奧脾溫幾時 講大話幾時講真話喎.仲有達仔玩lu仔個part.(不過一集都未睇過都可以知達仔玩lu仔. 都係用白字.費事dc97睇左無引.

機動盜賊首領-電 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-05, 04:23 PM   #6
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
未睇過當然由頭睇喇!

舊 05-23-05, 04:42 PM   #7
候鳥
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
我都係一集都未睇過
候鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-05, 05:10 PM   #8
AK-47
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2002
宜家電影上映果蘋Y第幾集?
AK-47 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-05, 05:11 PM   #9
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
引用:
作者: AK-47
宜家電影上映果蘋Y第幾集?
前傳3

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-05, 07:23 PM   #10
i wanna buy GBA
Ultimate Gamer
Ken Wan

我都係一集未睇過,都唔知應睇正傳先定前傳先

仲有,係咪official name正傳就係IV V VI?
一早預好左會拍前傳?一早預好左會拍六集?
i wanna buy GBA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-05, 07:59 PM   #11
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
如果我只係睇前傳3會唔會唔明佢講咩~~
陪人睇~~

舊 05-23-05, 08:23 PM   #12
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

引用:
作者: i wanna buy GBA
我都係一集未睇過,都唔知應睇正傳先定前傳先

仲有,係咪official name正傳就係IV V VI?
一早預好左會拍前傳?一早預好左會拍六集?
亞佐治老卡斯一離就寫好左九集星戰!
七七年向電影求資金拍時,只有二十世紀霍士肯比少少錢老卡斯拍,果D錢只可以一集星戰,咁老卡斯就選澤左全套星戰最好睇既第四集「新的希望」拍,結果係成功左,賺左果D錢,就成立左「老卡斯影業」,專做星戰電影,同電影特技!唔洗靠第二問電影公司既資金!

舊 05-23-05, 08:34 PM   #13
Ken Wan

後面仲有三集嗎?有無扑過搥話會拍?
i wanna buy GBA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-05, 08:37 PM   #14
Ken Wan

我仲有問題:

o個陣時﹙星戰未拍之前﹚佐治魯卡斯係咪寂寂無名架?
如果唔係的話,佢之前有咩作品?
如果係無名的話,點解佢咁勇會一寫寫九集?
舊 05-23-05, 09:17 PM   #15
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

引用:
我仲有問題:

o個陣時﹙星戰未拍之前﹚佐治魯卡斯係咪寂寂無名架?
如果唔係的話,佢之前有咩作品?
如果係無名的話,點解佢咁勇會一寫寫九集?
都有D名,拍在一套幾好既美國處景喜劇電影…
原本只有少少故事大綱,本來想放棄,咁魯卡斯比左個大綱佢老友姐係史堤分史匹寶睇,(佢地亦即是將來美國四大導演,星戰:佐治魯卡斯,ET:史堤分史匹寶,教父:哥普拉,第四個唔記得),史堤分史匹寶睇完之後好鍾意,就鼓勵佢寫埋落去,結果就一寫寫左九集。

舊 05-23-05, 09:34 PM   #16
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
引用:
作者: A HoManTin Work
咁老卡斯就選澤左全套星戰最好睇既第四集「新的希望」拍
我唔覺得IV最好喎...V, VI點都好過IV

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-05, 09:38 PM   #17
Gashapon™

註冊日期: Dec 2003
另外果三集既位置係邊段時間?
Gashapon™ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-05, 09:40 PM   #18
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

引用:
作者: Metal Gear NT
咁係三步曲既第一集麻!

舊 05-23-05, 10:01 PM   #19
Led Mirage

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: chs991419
另外果三集既位置係邊段時間?
77-80's個三集?
咪IV,V,VI 囉

人を変えるのは、心。
心を変えるのは、たった一言の言葉で足りる。』
スマガ -STAR MINE GIRL-
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=609322&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=348911&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=310854&fpage=1
Led Mirage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-05, 10:03 PM   #20
Led Mirage

引用:
作者: Metal Gear NT
咁冇IV做starting,剩睇V,VI會好怪+唔明....

人を変えるのは、心。
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=609322&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=348911&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=310854&fpage=1
舊 05-23-05, 10:04 PM   #21
traveller
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
引用:
後面仲有三集嗎?有無扑過搥話會拍?
扑咗搥話唔會再拍...

舊 05-24-05, 02:01 PM   #22
GimGim

註冊日期: Jun 2002
but George Lucas is not a great director

舊 05-24-05, 02:03 PM   #23
Gashapon™

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: Led Mirage
77-80's個三集?
咪IV,V,VI 囉
我問九集入面未拍果三隻呀
Gashapon™ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-05, 02:16 PM   #24
zetakamiru

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDkamiruz
其實好多電影及影評人都話佢一開始拍4, 5, 6係一個綽頭~

至於7, 8, 9其實宜家只係得一個概念, 所以會唔會出都係一個問題~
zetakamiru 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-05, 03:33 PM   #25
Led Mirage

引用:
作者: chs991419
我問九集入面未拍果三隻呀
咪VII,VIII,IX 囉

人を変えるのは、心。

論壇跳轉

現在的時間是 01:46 PM

手機版 | APP版