Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-16-17, 06:02 PM   #101
事丫娃些
God of Gamer
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-17, 10:56 PM   #102
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
TVアニメ「カードキャプターさくら クリアカード編」公式 PV 小狼編
http://www.youtube.com/watch?v=hGFXMQGu8e0

此篇文章於 12-29-17 08:37 PM 被 supermanlady 編輯。
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-17, 08:58 PM   #103
The One
あかん

坂本真綾「CLEAR」MV Short ver.
引用:
舊 12-29-17, 08:36 PM   #104
The One
あかん

「カードキャプターさくら クリアカード編」公式 PV 秋穂編
http://www.youtube.com/watch?v=woda_amAJU0

此篇文章於 01-07-18 07:02 AM 被 supermanlady 編輯。
舊 01-05-18, 03:51 PM   #105
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-18, 10:57 PM   #106
The One
あかん

「カードキャプターさくら クリアカード編」公式 PV 放送直前スペシャル編
http://www.youtube.com/watch?v=HjdLsqei_aE

此篇文章於 01-07-18 07:02 AM 被 supermanlady 編輯。
舊 01-07-18, 07:02 AM   #107
The One
あかん

カードキャプターさくら クリアカード編 OP
引用:
カードキャプターさくら クリアカード編 ED
引用:

此篇文章於 01-07-18 07:10 PM 被 supermanlady 編輯。
舊 01-07-18, 01:59 PM   #108
qhxu
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2008
回憶係機場送別,應該接動畫?
劇場版2結局係咪平行世界左?
qhxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-18, 02:18 PM   #109
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
事隔17年再次見到可以郁嘅小櫻同小狼呢對小現充,百感交集。

利佳聲優川上倫子離世多年,製作組決定唔會幫角色再搵聲優。屬實可惜。

吐槽:雖然話隔咗成17年,但故事上好似應該只係1-2年喎,小櫻點解咁快已經有智能手機用架?

引用:
作者: qhxu 查看文章
回憶係機場送別,應該接動畫?
劇場版2結局係咪平行世界左?
個序章OVA明明係跟返漫畫版,所以應該以漫畫版為準。

劇場版2可以無視。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-18, 03:12 PM   #110
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
知世無用手機拍重拎住部DV就算啦
不過真係百感交集,個前文長到講唔晒笑左

舊 01-07-18, 08:27 PM   #111
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
那個絕壁

另外....8角星匙變6角星杖咩事?又唔似作畫失誤....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-18, 10:46 PM   #112
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
第一集就咁閃
知世好漂亮(我比較喜歡知世)
不知道李苺鈴還有沒有機會出場,雖然出場也可能是虐..

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-18, 11:07 PM   #113
qhxu
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章

個序章OVA明明係跟返漫畫版,所以應該以漫畫版為準。

劇場版2可以無視。
但而家小櫻回憶小狼離開係用以前動畫既機場結局
之前序章就係原作車站結局,即係點
qhxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-18, 11:11 PM   #114
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: 尼路 查看文章
知世無用手機拍重拎住部DV就算啦
不過真係百感交集,個前文長到講唔晒笑左
部野可以已經升級左做4K架喇

舊 01-07-18, 11:35 PM   #115
葉老頭
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
之前既OVA仲以為今次跟返漫畫
但睇返回憶小熊係機場送別
睇黎大川都刻意分別漫畫同動畫
同小狼再會係放學後 (漫畫係返學前XD)
但真係好閃
葉老頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-18, 12:37 AM   #116
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
經你咁講,我都開始有啲亂了。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-18, 01:48 AM   #117
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
上次所謂的序章係漫畫特典,所以跟漫畫
依家動畫版跟番動畫版,冇衝突
仲有漫畫櫻咭得19張,今集小櫻同月相量時成枱透明咭,所以依家應該係跟翻動畫版

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-18, 02:57 AM   #118
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
個OP一見到塊花瓣第一時間係諗起C3B

既然換得電話點解仲用DV影, 換gopro啦, 反正有錢, 玩航拍都仲得

舊 01-08-18, 09:16 AM   #119
wingzero_W0
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2009
聽唔慣日語版。。。特別sakura把聲

第一集的感覺係推銷全螢幕鋼化玻璃貼 。。。
wingzero_W0 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-18, 08:12 PM   #120
fmptsrhk
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
我對知世既技術好有信心
器材甚麼的才沒有影響
fmptsrhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-18, 08:53 PM   #121
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
要360度無死角咁拍囉

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-18, 12:34 AM   #122
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
你哋無玩過做知世嗰隻DC game…

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-18, 02:23 AM   #123
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
小櫻我老婆

講完

光明頂講左膠
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-18, 02:40 PM   #124
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: 東條希 查看文章
第一集就咁閃
知世好漂亮(我比較喜歡知世)
不知道李苺鈴還有沒有機會出場,雖然出場也可能是虐..
知世粉+1

引用:
作者: casio 查看文章
上次所謂的序章係漫畫特典,所以跟漫畫
依家動畫版跟番動畫版,冇衝突
仲有漫畫櫻咭得19張,今集小櫻同月相量時成枱透明咭,所以依家應該係跟翻動畫版
一言驚醒夢中人
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-18, 10:59 PM   #125
小光
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
CARDCAPTOR中手一問:
封印されたカード之後仲有故事的嗎? 我感覺miss左d野咁
劇透都冇所謂的

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Clamp 的 Clover 6eo 日本動漫畫討論版 1 09-25-06 11:26 PM
CLAMP的奇跡一問 ai. 日本動漫畫討論版 10 12-12-04 10:32 PM
clamp改名? Hayami 日本動漫畫討論版 23 07-10-04 05:14 PM
Clamp作品 強化人間ですの~★ 日本動漫畫討論版 25 04-06-04 11:37 AM
clamp月刊!? Hayami 日本動漫畫討論版 1 02-17-04 11:28 PM

現在的時間是 08:28 PM

手機版 | APP版