Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 10-10-11, 12:09 AM   #201
Norm
God of Gamer
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: Vice 查看文章
樓主, 想問你一個很重要的問題.

呢個女仔係唔係你決定要共度餘生的人? 無論發生什麼事/發生過什麼事你都不會改變主義?
係的話便去馬啦~~~

祝你好運~~
樓主一定答你係的,不過如果真係一定啱,呢個世界就唔會有人離婚

舊 10-10-11, 12:10 AM   #202
Norm
=_="""""

引用:
作者: 二伍 查看文章
唔奇,我地由讀書識到而家,真係好多common friend
如果分手亦真係幾大回响的
難道你覺得隱藏係正面既反應?

舊 10-10-11, 12:36 AM   #203
二伍

引用:
作者: Norm 查看文章
難道你覺得隱藏係正面既反應?
我不知道,是正是反都解得通,但係無論係正定反,都會好大回响
今天我第一次要求返教會,她不肯帶我返教會,因為怕第日尷尬(怎麼換畫換得咁快!?),就算帶都已經係另一個身份(朋友?未婚夫?ex?)
之後打了給她,我告訴她約了女仔出街,之後說了陣笑
其實是找了一位舊同事,在她帶領下,今天完成了決志禱告,這位舊同事的妹妹跟女友是同一教會的

此篇文章於 10-10-11 12:42 AM 被 二伍 編輯。
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-11, 12:45 AM   #204
antony chan
大合奏部隊!

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
噢~突然覺得有危機

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-11, 12:47 AM   #205
二伍

引用:
作者: antony chan 查看文章
噢~突然覺得有危機
我已準備好我能做的事
現在只能禱告,其他事情已沒法想了
但是她很驚訝怎麼我整天跟她說聖經
舊 10-10-11, 02:40 AM   #206
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
老實說情況真是不太落觀,我己經盡可能採用中肯的說法
他不肯帶你回去都可以有兩種說法

一是他不想兩個愛他的人碰面
二是他正為之後的打算而舖路

可以做的其實己經沒太多
只能夠盡快行動,機會只有一次
事實上不行動只會失敗,行動還有一絲機會
但你一定要有心理準備
因為我猜...其實你現在非常難過
希望你可以支持得住
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-11, 07:28 AM   #207
Norm
=_="""""

引用:
我已準備好我能做的事
現在只能禱告,其他事情已沒法想了
但是她很驚訝怎麼我整天跟她說聖經
我都很驚訝你點解在一星期內變得咁想信教,當然很多人都會因為某些重大既事件而突然信教,但係如果你因為你女友在教會識到另一個男性而導致你信教就覺得有些衝動

舊 10-10-11, 09:31 AM   #208
拉迪-史加羅
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2006
引用:
我都很驚訝你點解在一星期內變得咁想信教,當然很多人都會因為某些重大既事件而突然信教,但係如果你因為你女友在教會識到另一個男性而導致你信教就覺得有些衝動
即係臨急抱佛腳 lor

舊 10-10-11, 09:47 AM   #209
二伍

引用:
但係如果你因為你女友在教會識到另一個男性而導致你信教就覺得有些衝動
引用:
作者: 拉迪-史加羅 查看文章
即係臨急抱佛腳 lor
我知道我唔係,因為要急都唔洗急於o係lee個時候
舊 10-10-11, 11:45 AM   #210
麥C
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
引用:
我知道我唔係,因為要急都唔洗急於o係lee個時候
咁佢覺得你係唔係呢
在佢角色上想
話比你知有挑戰者
你就信教返教會
佢會點去想你呢?

唔係叫你咩都唔好做
因為之前自己的不足
在這我地睇到你有多努力去改變
努力去改變係好的
但佢接受接收到幾多呢?
係令佢感動定令佢無法適應呢?

這一刻你努力去改善
可能令佢感動
都有可能會迫得佢太緊令佢有壓力同負擔

個平衡點係邊我答唔到你
好好用你對佢的認知去找

舊 10-10-11, 11:47 AM   #211
二伍

引用:
作者: 麥C 查看文章
個平衡點係邊我答唔到你
好好用你對佢的認知去找
明白
如果她也是基督徒,她也會感動的,縱使她不選擇我
舊 10-10-11, 01:20 PM   #212
emiko
Crazy Gamer

註冊日期: May 2005
她不肯帶你返她的教會,情況似乎不樂觀。
(女人直覺)
emiko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-11, 04:08 PM   #213
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: emiko 查看文章
(女人直覺)
女人變心真係無得救?

此篇文章於 10-10-11 04:10 PM 被 某F 編輯。
某F 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-11, 04:24 PM   #214
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: emiko 查看文章
(女人直覺)
教會既魔力好恐怖....

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-11, 04:30 PM   #215
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: HON HON 查看文章
教會既魔力好恐怖....
根本唔關教會事~
變左心就變左心架啦...

只係覺得樓主突然決志...
就好似樓上咁講係臨急抱佛腳

越睇就越覺得... 樓主只係唔想一時間無做個女朋友o係身邊
所以死都要抓住唔放.......
多過真係好愛個女友.......

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-11, 05:01 PM   #216
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: irismong 查看文章
根本唔關教會事~

樓主就係賭個8年感情仲可唔可以細水長流

舊 10-10-11, 07:06 PM   #217
二伍

引用:
幸福是要爭取的,我唔可能什麼都不做
想起一句
悟已往之不諫,知來者之可追。實迷途其未遠,覺今是而昨非

補充一下,原本冇諗住尋日決志的
只係同lee位同事share下,佢鼓勵左我,所以就決志了

此篇文章於 10-10-11 07:28 PM 被 二伍 編輯。
舊 10-10-11, 07:30 PM   #218
安已不
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2009
引用:
根本唔關教會事~

唔關事囉
係人都知到真係要放手時係好難
但一齊左8年冇可能唔愛
唔係既話、變心「先」既已經係樓主
佢只係沉醉在平穩的8年生活太耐冇察覺到危機感
衣家起馬佢知醒即刻行動、準備左好多野
比起重向度左擔心右擔心、同「對方」比較
乜都唔做肯負責任已經係男人!
就算衰左我覺得佢已無悔!希望女方可以feel到!
安已不 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-11, 07:55 PM   #219
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
不過我想知樓主係點樣決志?係去佈道會?

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-11, 07:58 PM   #220
二伍

引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
不過我想知樓主係點樣決志?係去佈道會?
就咁坐o係籃球場乍,分享完就決志祈禱了
我都驚無端端撞車死了要落地獄
舊 10-10-11, 08:45 PM   #221
Rotagen
Game Master

註冊日期: Jul 2008
老實講我覺得成功機會唔大,
不過作為曾經懷住類似心情去努力過,但最後都失敗既人,都希望兄台成功

舊 10-10-11, 11:16 PM   #222
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

註冊日期: Apr 2003
教會係會用盡一切方法去整散其中一方係非教友既情侶
我有fd就係咁散左,
雖然我覺得教議係好,但我唔太認同某d hardcore教徒既行為
我唔係撥你冷水,之但係如果你女友教會有依類人
你成功既機會只會有很少

此篇文章於 10-10-11 11:19 PM 被 Justine 編輯。
Justine 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-11, 11:23 PM   #223
二伍

引用:
作者: Justine 查看文章
教會係會用盡一切方法去整散其中一方係非教友既情侶
我有fd就係咁散左,
雖然我覺得教議係好,但我唔太認同某d hardcore教徒既行為
我唔係撥你冷水,之但係如果你女友教會有依類人
你成功既機會只會有很少
如果係咁,我真係覺得lee d係教會人渣
不過我唔會恨佢地

已寫好1同3 o既信,明天寫埋2就ok了
我唔知人地求婚係點,我feel唔到緊張,平常心去面對
舊 10-10-11, 11:49 PM   #224
Norm
=_="""""

引用:
如果係咁,我真係覺得lee d係教會人渣
不過我唔會恨佢地

已寫好1同3 o既信,明天寫埋2就ok了
我唔知人地求婚係點,我feel唔到緊張,平常心去面對
等報告

舊 10-10-11, 11:55 PM   #225
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
就咁坐o係籃球場乍,分享完就決志祈禱了
我都驚無端端撞車死了要落地獄
希望你可以堅守落去

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 10:38 PM

手機版 | APP版