Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-27-15, 11:36 PM   #1801
ComeLOLoh
God of Gamer

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
Ghost好似玩Cosplay咁(decade),但又幾似…
http://rider.b-boys.jp/tamashii/

舊 12-29-15, 06:29 PM   #1802
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-15, 08:39 PM   #1803
D-boy

11、12這兩集好好睇!

最初第1集時,還以為99日會拖到尾。點知12集已經走完,又重新再99日。今次唔知要幾多集走完?還是真係拖到尾呢?

西園寺部署多時,有咩理由連最重要的關鍵是腰帶也不知道?

今集和尚和明里的喊戲演得好好,二個煩友唔煩反而幾討好!

激氣斬咁就俾新form收皮?

老豆應該唔會就咁退場吧?
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-16, 01:28 PM   #1804
D-boy

http://www.superhero-year.com/

http://www.superhero-movie.com/
舊 01-01-16, 11:10 PM   #1805
ComeLOLoh

好在意仙人上集話搞亂檔。
究竟點解?佢企邊邊架?

舊 01-04-16, 04:43 PM   #1806
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
好在意仙人上集話搞亂檔。
究竟點解?佢企邊邊架?
仙人如果最後是眼魔之王就好玩了
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-16, 09:55 PM   #1807
chunmanx
我ge代號係風

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDndswii
GHOST推進幾快
呢個階段好過DRIVE

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-16, 02:02 AM   #1808
ComeLOLoh

但我自己覺得套劇無乜吸引力。有d唔想追落去添…

男主角一般加無乜演技。
二騎都係一般。有d生硬。
女角一般更加無乜吸引力。好多集都係同和尚好誇張咁理論同行黎行去。
和尚都係注定搞氣氛,但無乜野好笑過。
小電王個角色更加路人。可有可無。

而家又好快咁K.O.左兩個敵人角色。出一陣就咁快拜拜。
個人覺得,暫時都係仙人同浮遊仙比較突出。

舊 01-06-16, 02:42 PM   #1809
Jetlam
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2014
講開又係,今年ghost又開始加埋d冇用角色
drive特狀課騎呢歸騎呢,都叫各自有作用
御成手下兩個細路作用係御用咕喱?小良太郎一次被上身一次被綁架,作用係主角群的弱點?
而且佢地兩個又成日有用時出現,冇用時神秘失蹤

drive劇場版
日本IP+最少400円
https://www.youtube.com/watch?v=lnkTPRiik2s
Jetlam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-16, 08:52 PM   #1810
chunmanx
我ge代號係風

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDndswii
引用:
但我自己覺得套劇無乜吸引力。有d唔想追落去添…

男主角一般加無乜演技。
二騎都係一般。有d生硬。
女角一般更加無乜吸引力。好多集都係同和尚好誇張咁理論同行黎行去。
和尚都係注定搞氣氛,但無乜野好笑過。
小電王個角色更加路人。可有可無。

而家又好快咁K.O.左兩個敵人角色。出一陣就咁快拜拜。
個人覺得,暫時都係仙人同浮遊仙比較突出。
你講果D都係事實
但主線劇情OK
推得幾快
一定好過Wizard
頭十集我覺得比drive好
我承認我like睇主線

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-16, 11:18 PM   #1811
ComeLOLoh

Drive劇場版Suprise Future無我friend話到咁好睇。
不過,都唔差(以幪面超人系列黎講)。合唔合時空情理我就唔想去理了。
其實好方面可以拍得更好。拉長d,加多d劇情會好d。

此篇文章於 01-06-16 11:23 PM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-16, 10:53 AM   #1812
Sito
人修羅

引用:
Drive劇場版Suprise Future無我friend話到咁好睇。
不過,都唔差(以幪面超人系列黎講)。合唔合時空情理我就唔想去理了。
其實好方面可以拍得更好。拉長d,加多d劇情會好d。
Drive的時空無bug,問題是Ghost何時得到牛頓眼魂

但劇場版三個拉打都好型,要入齊shf
舊 01-07-16, 10:59 AM   #1813
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: chunmanx 查看文章
你講果D都係事實
但主線劇情OK
推得幾快
一定好過Wizard
頭十集我覺得比drive好
我承認我like睇主線
你拎套劣作黎比較,冇得講架喎....

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-16, 01:43 PM   #1814
ComeLOLoh

Wizard都叫做有主題,每兩集完完整整有唔同既絕望,同絕處逢生變有希望既小故事。
主線係去得好慢,後半勁慢,重要係人都估到個結尾。
但都叫有靚仔靚女睇下。

Ghost用Eyecon引出偉人能力呢個concept期實唔錯。
但就設定在角色要復活,重有限期呢個設定之下。
有d悲情之中,又­要間唔中­想d笑料就明顯變得格格不入。
你見二騎Spectre都係個妹復活左先笑番。咁先正常d。
雖然而家係想做到主角係強顏歡笑。但位演員西銘 駿第一次演戲,佢就真係演到歡樂時完全歡樂。
要佢演表面歡樂,內裡悲傷、擔心個種感覺,難度似乎高左d。
呢方­面,女主角位演員大沢ひかる反而演到出黎。

暫時Ghost雖然主線去得快,但實際故事來龍去脈講得極少。
實現願望個把聲/生物係邊個?咩黎?神嗎?外星人嗎?主角問都唔問下。
次次仙人出現又係問到好少野就消失/出去搵Eyecon。

此篇文章於 01-07-16 01:50 PM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-16, 02:18 PM   #1815
半熟くん

註冊日期: Jan 2010
3DS Friend Code0645 5951 8148
公道D講,近幾集西銘駿演技已經進步左好多,表情同變身已經成熟不少
拍左12集黎講真係睇得出佢有好大進步.
對比起W果時12集既菲利浦君都仲係好生硬,多虧桐山漣本身夠好戲令W咁好睇.

仙人除左第一集之外,就好似樓上咁講次次出現都無咩交代
唔知出黎做咩咁

半熟くん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-16, 11:33 AM   #1816
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: 半熟くん 查看文章
公道D講,近幾集西銘駿演技已經進步左好多,表情同變身已經成熟不少
拍左12集黎講真係睇得出佢有好大進步.
對比起W果時12集既菲利浦君都仲係好生硬,多虧桐山漣本身夠好戲令W咁好睇.

仙人除左第一集之外,就好似樓上咁講次次出現都無咩交代
唔知出黎做咩咁
講起W...菅田將暉明顯發展比桐山漣好得多...

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-16, 09:23 PM   #1817
ComeLOLoh

歴代豪華キャストも参戦!仮面ライダー生誕45周年記念「仮面ライダーゴースト 伝説!ライダーの魂!」東映特撮YouTube Officialにて予告編解禁!

http://www.toei.co.jp/release/bb/1206811_971.html

舊 01-10-16, 11:05 PM   #1818
ComeLOLoh

今集幾滿意。終於多好多劇情。乜人都出齊。
有個眼魔世界,同解釋番點解之前無端端有個Eyecon魂講野。

舊 01-11-16, 10:11 AM   #1819
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
引用:
作者: fami~yan 查看文章
講起W...菅田將暉明顯發展比桐山漣好得多...
諗起上次電影節去睇海月姬
估唔到場內大多數人都系為左睇菅田將暉入場 (包括我)

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-16, 10:45 PM   #1820
Sito
人修羅

而家劇情同英雄交流先至係呢個題材應該有的做法,之前開頭的集數真係唔知做緊乜
舊 01-20-16, 07:45 AM   #1821
ComeLOLoh

引用:
作者: Sito 查看文章
而家劇情同英雄交流先至係呢個題材應該有的做法,之前開頭的集數真係唔知做緊乜
覺得而家先開始修正番個劇情。另一人接手寫劇本咁…
今集好似睇緊Fourze…「宇宙にキター!」

舊 01-20-16, 12:25 PM   #1822
pierrekwok
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
仲有自己無夢想, 但會守護別人的夢想的Faiz, 呀唔係, 係Ghost先啱.
pierrekwok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-16, 12:28 PM   #1823
Dom031059

註冊日期: Jan 2010
引用:
近幾集去得好快既劇情令人感覺到製作群知道前期故事真係好唔掂
急急腳完咗前段劇情換另一個人接手咁樣
比前期愛的抱抱真係好咗好多
Dom031059 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-16, 08:40 PM   #1824
ComeLOLoh

三騎身份已公開:
(咁鬼劇透既而家,怪不得d人成日估到個故事…唔想spoil 就唔好click黎睇)
http://www.oricon.co.jp/news/2065586/photo/1/

舊 01-21-16, 10:34 AM   #1825
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
引用:
三騎身份已公開
預o左,劇情好大路o下
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「仮面ライダー 鎧武」第23話「いざ出陣!カチドキアームズ!」,「幪面超人OOO」TVB 每週六上午11:15播放/ Vol.15 exiazero 日本動漫畫討論版 1002 03-25-14 02:11 AM
有無d一睇你真係會笑XD既圖分享下?? [vol.16] ~清談館~ 1105 11-23-12 11:10 AM
[特撮] 「仮面ライダーウィザード」第五話「決戦のコンクール」丨「幪面超人W」TVB 每週六上午11:15 播放/中村優一さん(桜井侑斗役) 芸能界引退へ Vol.14 GN00508771 日本動漫畫討論版 1005 10-01-12 11:07 PM
[TVB]15/16返來囉.....今云係-----"15/16電視迷大挑戰" 23/10 22:35 Busconcamp Neo Entertainment TREND 22 10-19-06 09:47 PM
TVB:7月開始逢星期六,日16:00播"天威勇士" Busconcamp 日本動漫畫討論版 15 06-23-05 11:11 PM

現在的時間是 02:59 AM

手機版 | APP版