Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-06-03, 11:57 PM   #1
shukei
Game Master
大將軍王

註冊日期: Aug 2002
大家有無試過買野買凸左?

即係計過條數明知買左盒野(超合金,扭蛋,盒蛋etc)成個月就唔夠$用(係連食飯都唔夠果隻),都照買左先算?

我今日就係咁

可以食美餚,睇馬經。無班房之睡意,無校長之叫聲。
故宮夜香凝,紅樓屎結晶,夫子云:「何穢之有?」
shukei 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-03, 12:02 AM   #2
Ishimura
Game Master
兼職提督業

註冊日期: Jan 2002
經常發生的事
人們稱這種為代價
Ishimura 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-03, 12:06 AM   #3
ultrachiu
Ultimate Gamer
不如中午出去食飯囉?

註冊日期: Feb 2003
呢排冇咁犀利LU,之前真係買到要問同事借錢返工.......

我其實始終都係一個好人...
囡囡賣哂啦,唔好問啦
ultrachiu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-03, 12:17 AM   #4
chandler
God of Gamer
上海之夜的第七章

註冊日期: Feb 2002
最好去少d玩具店,次次去都一頸血出黎

I am not concerned about planning for the future.
I will let future take care of itself.
chandler 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-03, 01:50 AM   #5
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
12月只係過左7日已經俾玩具店斬到一頸血
我都唔知之後12d日子點過

--->沒有番part time靠老豆阿媽好微薄的零用錢為生...

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-03, 07:51 AM   #6
小嘉
The One

成日都係咁
我已經2個月無食午餐了
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-03, 07:58 AM   #7
shukei
Game Master
大將軍王

引用:
Originally posted by 小嘉 :
成日都係咁
我已經2個月無食午餐了
你講笑渣下ma

舊 12-07-03, 08:18 AM   #8
小嘉
The One

引用:
Originally posted by shukei :

你講笑渣下ma
我呃你做咩:@_@":
舊 12-07-03, 09:23 AM   #9
SNAKE

註冊日期: Nov 2002
我多數買左先算
SNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-03, 09:29 AM   #10
envhin
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2003
引用:
成日都係咁
我已經2個月無食午餐了
你秀身?
envhin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-03, 09:38 AM   #11
愚零鬥武多

註冊日期: Mar 2003
通常月頭會plan好買乜,
不過...有時都會買多左.
愚零鬥武多 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-03, 09:51 AM   #12
shukei
Game Master
大將軍王

唉而家先7號..........
無la無la :@_@":

舊 12-07-03, 10:12 AM   #13
蒲公英
~Freedom~

註冊日期: Oct 2003
對我黎講冇買凸呢回事的~

舊 12-07-03, 12:47 PM   #14
小嘉
The One

引用:
Originally posted by envhin :

你秀身?
唔想食姐
又可以留錢買多d野(比阿媽知道實砍死我)
舊 12-07-03, 01:50 PM   #15
GAF GGXX團
紅月カレン

註冊日期: Mar 2002
引用:

唔想食姐
又可以留錢買多d野(比阿媽知道實砍死我)
為左玩具連命都唔要~~

舊 12-07-03, 07:06 PM   #16
ultrachiu
不如中午出去食飯囉?

引用:
成日都係咁
我已經2個月無食午餐了
我中二~中三都係唔食lunch,儲錢買mg......成年幾,跟住比阿媽知道左

囡囡賣哂啦,唔好問啦
舊 12-07-03, 08:33 PM   #17
海豚
Senior Gamer
(/>_<)/└──┘

註冊日期: Mar 2003
昨天先試完一次...家常便飯了,都唔會後悔o既...

不會結束的夢。
海豚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-03, 08:53 PM   #18
shukei
Game Master
大將軍王

引用:
Originally posted by ultrachiu :
我中二~中三都係唔食lunch,儲錢買mg......成年幾,跟住比阿媽知道左
結果點 ?
我記得未買玩具果時勁松動....而家個個月月頭就乾哂磄

舊 12-07-03, 09:03 PM   #19
ultrachiu
不如中午出去食飯囉?

引用:
Originally posted by shukei :

結果點 ?
我記得未買玩具果時勁松動....而家個個月月頭就乾哂磄
比人散左獲金.........好似仲未收埋d錢,之後lunch先去返食飯.......
依家個個月都唔知買咩好.........:@_@":

囡囡賣哂啦,唔好問啦
舊 12-07-03, 09:09 PM   #20
Keno
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2003
幫人入貨入到爆廠(錢包搾晒出黎), 跟手又搵到件少有既野, 又唔得想行開去提款(太遠)....谷住問FD 借算唔算叫買野買凸左!?
Keno 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-03, 09:20 PM   #21
地場衛
燒肉配白飯!美味!!

註冊日期: Jul 2002
呢d事簡直係我既強項,所以我日文名係"長崎糧尾"

\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/來!!大家一齊高呼蘿莉同乙女都係真真正正的王道!!!\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/

快制作向陽素描第五期&向陽版廢怯少女!!!
地場衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-03, 11:51 PM   #22
chandler
上海之夜的第七章

註冊日期: Feb 2002
所以讀緊書 + 屋企唔係有錢 + 懶唔去做partime就真係幾慘

我以前讀書o個時都係一耐唔耐先買一次玩具,今年出黎做野就要買就買:o13:

I am not concerned about planning for the future.
I will let future take care of itself.
chandler 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-03, 01:36 AM   #23
大粒麥
最後衝刺......

註冊日期: Dec 2001
引用:
Originally posted by chandler :
所以讀緊書 + 屋企唔係有錢 + 懶唔去做partime就真係幾慘
我就係呢種"
生活唔定時,partime都冇時間做

竹谷隆之,鬼木祐二,韮沢靖,安藤賢司,高柳佑介,鬼頭栄作
OMG...
大粒麥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-03, 03:57 AM   #24
唔好記住我
嗚~~

玩具瘦身法...
唔好記住我 目前離線   回覆時引用此篇文章