Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 07-09-09, 01:19 PM   #576
waitwait
God of Gamer
クリストファー

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDfattykin
引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
其實會唔會係...
全香港開左咁多間
有d碟係幾間一齊循環共享呀......a

總好過殖民星
六成K場其實根本只係響bar入面間兩三間房
搵唔到/唔肯出$搵碟,大量使用碟......

嚴格上全殖民星除Neway之外就得兩間算係正式K box......
好似用"硬"碟家下....

舊 07-09-09, 10:31 PM   #577
下雪邊界

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
其實會唔會係...
全香港開左咁多間
有d碟係幾間一齊循環共享呀......a
之前有人(好似係W!ll大)講過,海關巡之前,karaoke會刪左d非官方既ktv,但係之後又無加番

引用:
作者: Kaiser 查看文章
25號得唔得丫~~~ 今個月應該得呢日得閒~~~~ |||||||||||....
咁就25日啦,費事煩

GAF音樂版7月份K聚
日期:25/07/2009
時間:下午時段
地點: <<-------------------- K歌站有冇人反對?
1) 下雪
2) 袓
3) waitwait
4) DA
5) 情婆
6) Kaiser

引用:
作者: 情婆`` 查看文章
我地兩個係星期6日就ok!!!
決定左邊日話我知!!!我即刻將隻臭b比我呀媽湊~!!!WAHAHAHAAAA
引用:
作者: waitwait 查看文章
我估以為一齊唱tim~wahahaha~!
快D揍大個B,過兩三年帶埋佢出黎合唱"三人行"

此篇文章於 07-09-09 10:34 PM 被 下雪邊界 編輯。
下雪邊界 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-09, 12:38 AM   #578
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
引用:
作者: waitwait 查看文章
好似用"硬"碟家下....
[死撐]Ext. HDD同NAS一樣可以到處搬的說......

引用:
作者: 下雪邊界 查看文章
之前有人(好似係W!ll大)講過,海關巡之前,karaoke會刪左d非官方既ktv,但係之後又無加番
咁殖民星應該唔關事喇
呢度實情都冇人理呢d事0既......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-09, 06:10 PM   #579
袓哥
Ultimate Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
咁就25日啦,費事煩

GAF音樂版7月份K聚
日期:25/07/2009
時間:下午時段
地點: <<-------------------- K歌站有冇人反對?
1) 下雪
2) 袓
3) waitwait
4) DA
5) 情婆
6) Kaiser
果日要考試,但未知幾點
我HOLD住先..sorry
袓哥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-09, 10:59 PM   #580
Kaiser
ドウケシ

註冊日期: Jul 2002
K歌站係邊 ?...

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
Kaiser 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-09, 08:14 PM   #581
下雪邊界

引用:
作者: 袓哥 查看文章
果日要考試,但未知幾點
我HOLD住先..sorry
你幾時知時間?
引用:
K歌站係邊 ?...
奧運站附近果間。。。你應該去過。。。
http://www.californiared.com.hk/nblo...hp?memberid=22
舊 07-17-09, 11:43 PM   #582
袓哥
Ultimate Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
你幾時知時間?

奧運站附近果間。。。你應該去過。。。
http://www.californiared.com.hk/nblo...hp?memberid=22
終於知
夜晚應該都得閒
袓哥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-09, 12:31 PM   #583
jimmyogata
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2005
請問衛蘭隻新英文碟而家k歌站有無得唱?

舊 07-23-09, 11:54 PM   #584
Kaiser
ドウケシ

果日可以準時到
但未知會唔會早走

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
舊 07-24-09, 12:48 AM   #585
下雪邊界

引用:
作者: jimmyogata 查看文章
請問衛蘭隻新英文碟而家k歌站有無得唱?
果日幫你睇一睇啦

引用:
作者: 袓哥 查看文章
終於知
夜晚應該都得閒
你幾點先開始得閒?
引用:
果日可以準時到
但未知會唔會早走
你又可能幾點要走?

(妄想緊可唔可以一份錢兩個人前後腳)

預定2點k歌站(所以祖哥可能要下次先見到面),聽日睇人數再book房,然後pm/電話通知大家

此篇文章於 07-24-09 12:53 AM 被 下雪邊界 編輯。
舊 07-24-09, 08:08 PM   #586
DARK ANGEL
Game Master
雋賢B!

註冊日期: Sep 2004
XBox Live GamertagDARKANGELMASTER
下雪食錯野聽日應該去吳倒k聚啦...
大家都會照出席架可???

20:26PM
7.23LB
DARK ANGEL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-09, 11:39 PM   #587
Kaiser
ドウケシ

應該七點半左右會走~~
聽日會照到丫,我應該直接去K歌站...

請叫我「小丑」。

舊 07-25-09, 12:10 AM   #588
DARK ANGEL
Game Master
雋賢B!

XBox Live GamertagDARKANGELMASTER
人數少左d...
不如等埋下雪好返我地再唱好無?

7.23LB
舊 07-25-09, 02:42 AM   #589
waitwait
クリストファー

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDfattykin
我無所謂~

舊 07-25-09, 08:08 AM   #590
Kaiser
ドウケシ

引用:
作者: DARK ANGEL 查看文章
人數少左d...
不如等埋下雪好返我地再唱好無?
咁即係cancel a?

請叫我「小丑」。

舊 07-25-09, 10:16 AM   #591
DARK ANGEL
Game Master
雋賢B!

引用:
咁即係cancel a?
應該係啦??

7.23LB
舊 07-26-09, 11:29 PM   #592
下雪邊界

你地……果然俾我估中左……
舊 09-08-09, 10:20 AM   #593
Game Master
狙擊王

註冊日期: Jul 2004
http://www.youtube.com/watch?v=YhPjOjzGw-4

明搞事的~~~

0001 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-09, 02:32 AM   #594
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

童子的殖民星K場吐糟時間Part.2

不知不覺又就黎半年...
又到童子的殖民星K場吐糟時間了......

上次下雪兄問的殖民星Neway歌曲穩定性問題...可以答你係好穩定的......
有的歌基本上都繼續有(殖民星海關極少查呢d野嘛)...錯的歌亦都會好恆定地錯落去的......

而且劉華變尹光呢d靈異事件似乎仲要有增無減......
今晚落去就見到必殺技變左一事無成......
(大佬...本童子班友冇個識唱三姑鄭融d歌架......)

但係同無記相關的歌就鬼咁快有...
例如富貴門首主題曲就已經有得唱......

p.s.
其實究竟係本童子走得太前定係班死黨old school呀......
點蘇永康版喜帖街...成班一齊問本童子"乜你都唱到女聲架咩?"......
點如果我是陳奕迅...成班表情-->
睇黎如果下次本童子一時興起點左給自己的情歌/魔幻季節的話...佢地實以為本童子黐左線......
(按:其實佢地唔知本童子係G字頭的......)

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
舊 05-05-10, 07:26 PM   #595
月牙火介
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
好奇怪,尋日去neway唱k忽然唔見左蕭敬騰大俠,
即時少左一堆歌唱,之後發現連方大同都失埋蹤

而偏偏呢兩條友6月會開演唱會,究竟係咪有d咩關係...?
(冇蕭敬騰唱好頹)

舊 06-06-10, 07:09 PM   #596
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:
作者: 月牙火介 查看文章
好奇怪,尋日去neway唱k忽然唔見左蕭敬騰大俠,
即時少左一堆歌唱,之後發現連方大同都失埋蹤

而偏偏呢兩條友6月會開演唱會,究竟係咪有d咩關係...?
(冇蕭敬騰唱好頹)
唔知同呢個有冇關......
引用:
打救克勤‧謝安琪 羅傑承 5億開 K場撼 Neway
2010年06月04日

香港三大唱片公司 Sony、環球和華納,向來只向加州紅提供「獨家試唱」,但今年 3月 Neway二少薛嘉麟成功吞併加州紅後,令三大公司旗下歌手新 MV絕跡 K場。加上三大公司早前因歌曲版稅問題被無綫封殺,令歌手陳奕迅、謝安琪、李克勤、薛凱琪等苦無宣傳途徑,慘上加慘。
在無得揀下,「三大」本來要向 Neway俯首稱臣,但近日卻出現白武士打救。 bma老闆羅傑承近日親自拉攏歌曲版權買賣公司 K-Net與三大唱片公司合作,投資 5億港元開設新卡拉 OK市場,對撼 Neway,為歌手殺出新血路!
三大唱片公司月前因版稅問題與 TVB談判決裂,加上 Neway壟斷香港九成卡拉 OK市場,令陳奕迅、李克勤、謝安琪( Kay)、陳慧琳、薛凱琪、陳柏宇等三大唱片公司歌手新歌苦無宣傳渠道,當中以克勤和謝安琪聲勢最受影響。雖然唱片公司如環球打破規限讓旗下謝安琪、孫耀威、張學友亮相亞視和有線,但聲勢始終未如以往。
但 Neway企穩一哥位置只有短短 3個月, bma老闆羅傑承已靜靜地另起爐灶。近年將南華足球搞得有聲有色的羅傑承,上周六( 5月 29日)宣布旗下 bma與台灣種子音樂結盟,成立 bma seed,並在澳門威尼斯人酒店舉行盛大晒冷音樂會,一哥曹格、一姐周麗淇( Niki)、台灣的溫嵐和「童顏巨乳」郭書瑤均有出席。羅傑承除了擴大娛樂王國版圖外,近日更染指卡拉 OK市場。知情人士說:「羅生同種子唱片合作,希望加大公司籌碼進軍內地同台灣市場,之後仲會同內地電影公司合作開拍電影。佢知道自己人強馬壯,有錢又唔想俾 Neway牽住走,所以主動拉攏 K-Net同三大唱片公司合作搞卡拉 OK,由 K-Net負責傾歌曲版權,三大唱片負責提供 MV同動員歌手宣傳。」

Neway二少 薛嘉麟
我唔怕有競爭。(真實對白)

旗艦店 10月開
三大唱片公司因為羅傑承開出比加州紅年代更優厚的條件,亦想盡快走出困局,因此對羅生提議一口答應。知情者說:「依家羅生攞 5億出嚟連開 6至 8間卡拉 OK,咁三大公司同 bma seed歌手嘅新歌即時可以大播特播,之後同無綫傾版稅都有牙力啲,又可以唔使俾 Neway食住。但因為條款都係啱啱傾掂,第一步會搵番加州紅嘅高層同員工返嚟幫手。第一間 5至 6萬呎嘅旗艦店 10月就開到。佢哋揀嘅都係旺區,格調高檔但收費相宜。羅生預咗開張頭幾個月會蝕幾千萬,但佢都覺得冇問題,之後仲會喺台灣同大陸開卡拉 OK。」
另外,羅生為了冧 bma seed一哥曹格,除開出 5千萬 5年的豐厚條件外,更表示會無條件送卡拉 OK股份給他,「羅生好識做,為咗令曹格簽得開心,應承私人送卡拉 OK股份俾佢,連一姐周麗淇都有份。」
對於沾手卡拉 OK事業,羅生在電話中直認:「係籌備緊,不過仲有好多細節傾緊。(係唔係想打破 Neway壟斷局面?)唔係,我睇好香港卡拉 OK市場,希望百花齊放,大家開心。」

華納
薛凱琪和方大同異口同聲說:「聽公司講過會有多個渠道宣傳新歌,其實都開心嘅,但都要等公司通知。」

Sony
鄭伊健經理人林珊珊說:「羅生做每件都有好周詳嘅計劃,如果係真,多個渠道播歌梗係好啦!」

陳柏宇所屬的唱片公司 Sony發言人說:「雙方好有誠意傾合作,但一切都係洽談當中,未有任何具體細節可以透露。」

謝安琪興奮
羅傑承開卡拉 OK,最開心當然是三大唱片公司歌手,屬環球的謝安琪和孫耀威聽到消息後都非常興奮。謝安琪笑說:「我有聽過呢個消息,係就好喇,有新卡拉 OK先有競爭,自己嘅歌終於有渠道播!」而孫耀威亦說:「咁就好喇,我啱啱出碟,有得播我一定落卡拉 OK唱番自己嘅歌。」本刊致電 Neway二少薛嘉麟,他淡定回應:「我冇聽過羅生開 K場,其實市場咁大,我都唔怕有競爭對手!」

環球唱片高層登勤直認與羅傑承商談中,「羅生搵咗間公司同我傾,但細節下星期先傾。」

K-Net專替小型卡拉 OK、 Cafe、酒樓和酒吧,向唱片公司購買播歌版權,因此和三大唱片公司、英皇、上華和正東關係良好,有助羅傑承開設卡拉 OK王國。

bma多瓣數
由羅傑承創辦的 bma娛樂投資公司,業務由傳統娛樂事業至運動管理(擁有南華、天水圍飛馬兩隊球隊)、餐廳飲食,書籍出版、市場推廣,以至項目融資和提供財務貸款安排等,種類極多元化。近日 bma與台灣種子音樂結盟,成立 bma seed,主要藝人有曹格、周麗淇、溫嵐、周國賢、野仔和郭書瑤等,陣容鼎盛。
bma seed上周六在澳門「晒冷」,當晚同時舉行《 529 Fly Tonite》演唱會,給旗下歌手展示實力,當中以一哥曹格(中)和一姐周麗淇(左)最得羅傑承寵愛。
撰文:娛樂組
攝影:葉兆康
電腦效果:辛文傑

死神Lv.3能力覺醒
舊 07-18-10, 06:20 PM   #597
bluejason
Junior Member

註冊日期: Jul 2010
HI..大家好..我係新人
等我自我介紹先
我勁中意唱 周杰倫 ,曹格, s.h.e. 既歌
哈~哈~ 我係男
有無k meeting 呀? 我以前都係唱開green box架
唔介意既話約埋去Neway 唱住先 , 等我認識下大家.好嗎?
bluejason 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-10, 04:49 PM   #598
月牙火介
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
引用:
作者: bluejason 查看文章
HI..大家好..我係新人
等我自我介紹先
我勁中意唱 周杰倫 ,曹格, s.h.e. 既歌
哈~哈~ 我係男
有無k meeting 呀? 我以前都係唱開green box架
唔介意既話約埋去Neway 唱住先 , 等我認識下大家.好嗎?
基本上k團活動停止左好耐,
幾時解凍無人知...

舊 07-27-10, 12:18 PM   #599
bluejason
Junior Member

註冊日期: Jul 2010
引用:
作者: 月牙火介 查看文章
基本上k團活動停止左好耐,
幾時解凍無人知...
無k團活動唔緊要.最緊要搵到d仲意唱k既朋友
bluejason 目前離線   回覆時引用此篇文章