Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 09-30-07, 05:08 PM   #51
HAKAIDER
God of Gamer
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99

鏍旋王..........連心口毛都係鏍旋形

第一眼睇落去仲以為睇緊 "金銀島"
HAKAIDER 目前離線  
舊 09-30-07, 05:46 PM   #52
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
西蒙變左ドリル仙人

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線  
舊 09-30-07, 05:59 PM   #53
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 09-30-07, 06:00 PM   #54
安東尼さん
Game Master
好人

註冊日期: Oct 2004
XBox Live Gamertagantony617
引用:
作者: money 查看文章

套野入面D環境設定都幾得意

安東尼さん 目前離線  
舊 09-30-07, 08:07 PM   #55
MS331
Game Master

註冊日期: Feb 2005
鏍旋王型到最後一集 b
優子老到臉型都邊左?
西蒙隻左眼,鏍旋力暴走?
MS331 目前離線  
舊 09-30-07, 08:13 PM   #56
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
2分10秒

我笑到收唔到聲

現在於名單的人仕為: comxxxxxxjp,xenxxxxxx??86
廢人 目前離線  
舊 09-30-07, 08:19 PM   #57
Rse9
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2004
點解要加最後一段
扣分

DUNGEONS & TAKAFUMIS
鷹文は100人いる!ヽ(∀゚ )人(゚∀゚)人( ゚∀)ノ
Rse9 目前離線  
舊 09-30-07, 08:24 PM   #58
tallken
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
XBox Live Gamertagtallkenwong
引用:
作者: MS331 查看文章
鏍旋王型到最後一集 b
優子老到臉型都邊左?
西蒙隻左眼 好像鏍旋王的眼
tallken 目前離線  
舊 09-30-07, 08:32 PM   #59
Led Mirage

註冊日期: Feb 2003
痴線的
呢套野D阿爸,老公,大佬級真係型到爆

用銀河系去打應該超左光速N倍
(唔計伊廸安全滅係史上對宇宙傷害最大的戰鬥? )
兩架銀河系級打時超熱血(加OP)

但西豪好似重未有第一集個件咁型
而且咁END差唔多block晒呢堆人OVA既可能

PS羅修真係司祭私生子??

人を変えるのは、心。
心を変えるのは、たった一言の言葉で足りる。』
スマガ -STAR MINE GIRL-
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=609322&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=348911&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=310854&fpage=1
Led Mirage 目前離線  
舊 09-30-07, 08:34 PM   #60
lastifly
Senior Gamer
港漫小行者

註冊日期: May 2006
引用:
作者: 月舞 查看文章
點解要加最後一段
扣分
唔同意...

一開始未睇片,我都覺得係畫蛇添足...

但聽完睇完西蒙最後個句同畫面...

有種好想喊既感覺...

(岩岩睇完...對眼好酸...)

總之一切好圓滿...
lastifly 目前離線  
舊 09-30-07, 08:35 PM   #61
廢人
The One

2:10果格到底係咪特登嫁

現在於名單的人仕為: comxxxxxxjp,xenxxxxxx??86
廢人 目前離線  
舊 09-30-07, 08:36 PM   #62
Led Mirage

引用:
作者: MS331 查看文章
鏍旋王型到最後一集 b
優子老到臉型都邊左?
Yoko似係費事影響形象只出臉形
鏍旋力暴走....鏍旋王算唔算鏍旋力暴走?

但真係firm左鏍旋王係前鏍旋戰士(中左v)
咁遲D西蒙可唔可以用天地盟王頭架

人を変えるのは、心。
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=609322&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=348911&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=310854&fpage=1
舊 09-30-07, 08:41 PM   #63
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
都好耐冇睇過一套動可以收得咁好
除左nia始終要死之外我好滿意個結局

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線  
舊 09-30-07, 08:45 PM   #64
cloud

PSN  IDsteve_ho110
睇完.......好耐冇套咁正既動畫起承轉合都做得咁好
好唔捨得....

人並不是生來給打敗的。人可被消滅,但不能夠被打敗。

Hemingway (1899-1961)
cloud 目前離線  
舊 09-30-07, 08:47 PM   #65
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
螺旋王係最後一集好型丫

打得好激
係咁拎不同宇宙黎玩
仲要係斬擊係武器

剛剛發現到好恐怖既野
果個人妻手抱的bb
頭部180度轉向..........汗一個
(雙手係掂住阿媽心口....)

不過最後都係要靠螺眼搞掂
不斷分体,被插,又分体

西蒙同nia最後都結成婚
不過又即刻分別
好感動T.T
見到yoko既樣,仲以為會衝過去
yoko:我黎代替nia,<黎一個死亡之吻>

不過西蒙離開果個鏡頭好正
由細路依靠卡米那,直到超越大哥,獨當一面

n年後
銀河大會議
大額頭變成肌肉大叔
yoko變成老太婆
兩兄妹亂倫??
人獸男變成艦長
西蒙亦變成大叔,手上拎住既鑽頭既作用係?

真係令我出有點意外既一集
真既好好睇
好耐都未試過咁熱血

此篇文章於 09-30-07 08:57 PM 被 埃及使者 編輯。
埃及使者 目前離線  
舊 09-30-07, 08:50 PM   #66
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

所有敵人其實都唔係敵人

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線  
舊 09-30-07, 08:51 PM   #67
廢人
The One

javaj個果第一格

wwwwwwww

廢人 目前離線  
舊 09-30-07, 08:54 PM   #68
Led Mirage

最後一段我又唔覺差...GAINAX擺明知整d遺憾落Anime到先做到經典
先特登冇大團圓......講真....超光速,超次元,平行宇宙都出埋....屈死人翻生總有理由
但佢最尾玩傳承個既念我好buy

人を変えるのは、心。
舊 09-30-07, 08:55 PM   #69
angelsky
Crazy Gamer
CL&L

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDangelsky
3DS Friend Code4957 6769 7414
PSN  IDangelsky
XBox Live Gamertagangelskyhk
簡直是銀河級大對決,
睇來要nia唔死,就只有入機戰一途,
不過呢套野有無可能入到機戰,
入左實係另一屈機之選

舊 09-30-07, 08:55 PM   #70
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

??呢格?

以放大效果算ok架啦.....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線  
舊 09-30-07, 09:03 PM   #71
relight
Game Master
普通的魔法使

註冊日期: Nov 2005
XBox Live GamertagHKrelight
睇完覺得冇咩驚喜,但都係好正

我覺得OVA機會好大。睇返第一集,「天上既星星都係敵人」,而最後一集就係「天上既星星都係自己友(螺絲族人)」...(首尾呼應)
可能到吾知幾多年後螺旋族又有危機,而第一集果個類似西蒙(但邪氣D)既人要出埸解危。

如果吾補完真係吾知第一集果個邊個黎。
relight 目前離線  
舊 09-30-07, 09:09 PM   #72
mmssm
Game Master

註冊日期: Jun 2004
好彩nia仲未有bb
mmssm 目前離線  
舊 09-30-07, 09:25 PM   #73
Einhander
能登かわいいよ能登

引用:
作者: angelsky 查看文章
簡直是銀河級大對決,
睇來要nia唔死,就只有入機戰一途,
不過呢套野有無可能入到機戰,
入左實係另一屈機之選
我反而覺得遲早會入
啲力量入到game自然會平衡返o架啦

夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

iDontCare
舊 09-30-07, 09:27 PM   #74
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

但size定唔到喎..LLLLLLL....

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線  
舊 09-30-07, 09:28 PM   #75
Einhander
能登かわいいよ能登

引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
但size定唔到喎..LLLLLLL....
最大合體一定會係氣力170以上先出到嘅招來的bbb

夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

iDontCare
關閉主題

論壇跳轉

現在的時間是 02:54 PM

手機版 | APP版