Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-09-17, 08:36 PM   #5926
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
Xbox 唯一好在 digital 版 唔洗dl晒 就可開始玩得

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-17, 09:25 PM   #5927
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: rokuna 查看文章
Xbox 唯一好在 digital 版 唔洗dl晒 就可開始玩得
其實ps4都係

舊 11-09-17, 09:47 PM   #5928
taikin0901
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2011
Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
引用:
作者: bear007 查看文章
係呀, 多數都係xbox減得勁過ps4, 舊年買隻batman arkham knight都係7拾幾, 另外xbox有樣好, 買key唔分區碼, 舊年係amazon uk買金會員都係2百幾一年, 不過而家xbox個介面真係唔好用
呢樣真 , 對家dlc又要分區 , 我係美服買2k17 傳奇版 , 用返港服acc玩係用唔到dreamteam 1

另外xbox只要是但一個服買 , 就世界通 , 例如隻game美服平但係無中字 , 買完轉返港服dl就得

不過勁低能 . 之前特價買返藍龍 , 原來無中字 , 最近睇巴哈原來係土耳其服反而有中字 . 即時轉服dl , 一開真係有
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-17, 10:13 PM   #5929
wing
格鬥低手

引用:
作者: taikin0901 查看文章
呢樣真 , 對家dlc又要分區 , 我係美服買2k17 傳奇版 , 用返港服acc玩係用唔到dreamteam 1

另外xbox只要是但一個服買 , 就世界通 , 例如隻game美服平但係無中字 , 買完轉返港服dl就得

不過勁低能 . 之前特價買返藍龍 , 原來無中字 , 最近睇巴哈原來係土耳其服反而有中字 . 即時轉服dl , 一開真係有
藍龍當年亞版都有中字喎....應該有人set錯野.

psn的dlc分區真係玩死唔少人.

舊 11-09-17, 10:32 PM   #5930
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
作者: wing 查看文章
藍龍當年亞版都有中字喎....應該有人set錯野.

psn的dlc分區真係玩死唔少人.
無論台服港服新加坡服都無中文 , 就係比人試到土耳其有 , 問你死未

dlc都少事 , psn港服啲優惠有時真係得啖笑 , 但係好多時就算第一方嘅game美服都係無中字 , 但係美服一減價係好吸引 , 攪到一係要平但無中字 , 一係就貴版有中字 , 如果好似xbox咁世界通就正
舊 11-09-17, 11:09 PM   #5931
hkfaker
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2009
引用:
無論台服港服新加坡服都無中文 , 就係比人試到土耳其有 , 問你死未

dlc都少事 , psn港服啲優惠有時真係得啖笑 , 但係好多時就算第一方嘅game美服都係無中字 , 但係美服一減價係好吸引 , 攪到一係要平但無中字 , 一係就貴版有中字 , 如果好似xbox咁世界通就正
一定揀平,唔揀中字。D台式翻譯有時都唔知佢想講乜.......
如果隻game啲人物多 有時D中文人名好鬼難記 咁不如睇番英文好過~
hkfaker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-17, 11:59 PM   #5932
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
作者: hkfaker 查看文章
一定揀平,唔揀中字。D台式翻譯有時都唔知佢想講乜.......
如果隻game啲人物多 有時D中文人名好鬼難記 咁不如睇番英文好過~
但係如果平得黎可以轉服dl返有中字版幾咁好
舊 11-10-17, 12:31 AM   #5933
tomhk

註冊日期: Oct 2004
PSN  IDtungmocheong
XBox Live Gamertagnagasaki fion
今日凶宅開倉,$299+$980 XD

Sent from my iPhone using Gaforum
tomhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-17, 01:00 AM   #5934
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: tomhk 查看文章

Sent from my iPhone using Gaforum
Elite 制多唔多貨

想去入番個

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-17, 02:05 AM   #5935
sugoteam
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2005
引用:

在那裡開倉?有冇Xbox one S 好價呢?

sugoteam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-17, 08:10 AM   #5936
tomhk

XBox Live Gamertagnagasaki fion
引用:
Elite 制多唔多貨

想去入番個

冇了,我隻係last

舊 11-10-17, 08:10 AM   #5937
tomhk

引用:
作者: sugoteam 查看文章
在那裡開倉?有冇Xbox one S 好價呢?

荃灣凶宅,冇s

舊 11-10-17, 09:24 AM   #5938
wing
格鬥低手

引用:
作者: hkfaker 查看文章
台灣中文我都仲睇得明, 但我玩game十成十係set 番英文. 好似360隻港版witcher2......... on居 game係得中文冇英文, D人名地名怪獸名超難記, 仲要D翻譯又錯別字又唔順, 好難頂.

舊 11-10-17, 09:39 AM   #5939
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
台灣中文我都仲睇得明, 但我玩game十成十係set 番英文. 好似360隻港版witcher2......... on居 game係得中文冇英文, D人名地名怪獸名超難記, 仲要D翻譯又錯別字又唔順, 好難頂.
我印象中初時買Xbox 360碟版巫師2係只得中文字幕及英語。
但之後金會員送巫師2時拎到的下載版已經更新咗有得自選中或英文字幕及介面。

舊 11-10-17, 09:45 AM   #5940
wing
格鬥低手

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
我印象中初時買Xbox 360碟版巫師2係只得中文字幕及英語。
但之後金會員送巫師2時拎到的下載版已經更新咗有得自選中或英文字幕及介面。
唉, 呢D野應該早d update啦.

舊 11-10-17, 09:49 AM   #5941
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
NS做返再基本應有的功能,即插遊戲卡即玩到添!
(頭盔,唔計要更新)

我覺得去到Xbox One唯一好處係到變成遊戲真正全區碼,
買下載版遊戲無論去邊個地區的市集買都可以跟返落同一A/C,
唔駛再分幾個不同地區A/C。

唔知佢幾時先肯更新返d Xbox 360年代已有的實用功能比Xbox One,
如可以抄遊戲save data落Usb保存。

舊 11-10-17, 11:59 AM   #5942
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
係隔離FORUM見到,

初代X1 1TB版都係699, 扣埋個Hardisk, 部機都係得4百幾

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-17, 12:14 PM   #5943
wing
格鬥低手

引用:
作者: harakuma 查看文章
係隔離FORUM見到,

初代X1 1TB版都係699, 扣埋個Hardisk, 部機都係得4百幾
荃灣豐澤.

舊 11-10-17, 12:26 PM   #5944
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
NS做返再基本應有的功能,即插遊戲卡即玩到添!
(頭盔,唔計要更新)

我覺得去到Xbox One唯一好處係到變成遊戲真正全區碼,
買下載版遊戲無論去邊個地區的市集買都可以跟返落同一A/C,
唔駛再分幾個不同地區A/C。

唔知佢幾時先肯更新返d Xbox 360年代已有的實用功能比Xbox One,
如可以抄遊戲save data落Usb保存。
唔計更新但係有部份game要另外dl data先會係完整版呢
舊 11-10-17, 12:27 PM   #5945
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
係隔離FORUM見到,

真心有興趣買不如上官網買S , 1580 另送600蚊gift card , 起碼細部好多又唔駛有隻火牛拖住
舊 11-10-17, 12:35 PM   #5946
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
真心有興趣買不如上官網買S , 1580 另送600蚊gift card , 起碼細部好多又唔駛有隻火牛拖住
咁又係, 舊機平到咁實有佢理由, 不過, D純粹想玩下X1既GAME, 又最平既選擇真係699

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-17, 12:53 PM   #5947
tomhk

聽聞M$得罪左凶宅
舊 11-10-17, 01:00 PM   #5948
wing
格鬥低手

引用:
聽聞M$得罪左凶宅
唔駛講咩得唔得罪, 一大堆貨賣唔去, 已經係死罪.

舊 11-10-17, 01:04 PM   #5949
tomhk

引用:
唔駛講咩得唔得罪, 一大堆貨賣唔去, 已經係死罪.

要凶宅幫你派貨,但首賣喺隔離台攪XD

舊 11-10-17, 01:50 PM   #5950
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
咁又係, 舊機平到咁實有佢理由, 不過, D純粹想玩下X1既GAME, 又最平既選擇真係699
初版X1記得係睇唔到4K碟,佢唔清貨真係會變電子垃圾
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 0 03-18-14 12:16 AM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 03-13-14 01:25 PM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 02-07-14 06:04 PM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 01-18-14 09:47 AM
[XB1] Xbox One 情報區 Vol. 1 (請移玉步 Vol 2) ahleung 電視遊戲討論版 1187 07-02-13 09:31 AM

現在的時間是 03:50 PM

手機版 | APP版