Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 09-15-16, 05:30 PM   #1001
Alucard_Lam
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2009
引用:
作者: STRIFE 查看文章

黑長直正啊
睇咁耐都係唔鐘意luna髮型,真係十足陪酒女,俾番以前stella 髮型我
唔會期待,但應該會係良作
黑直長係阿媽? 個ps4pro patch係咪DAY ONE? 我諗都應該會用pro去玩.
Alucard_Lam 目前離線  
舊 09-17-16, 02:53 AM   #1002
ComeLOLoh
God of Gamer

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
英文字幕版

搵水晶去成王既落難貴富族故事。

舊 09-17-16, 08:07 PM   #1003
aquarius
Game Master

引用:
作者: STRIFE 查看文章

黑長直正啊
睇咁耐都係唔鐘意luna髮型,真係十足陪酒女,俾番以前stella 髮型我
唔會期待,但應該會係良作
段片中後段起FF BGM感覺上格格不入..
aquarius 目前離線  
舊 09-19-16, 01:52 PM   #1004
ayane123
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2003
https://www.youtube.com/watch?v=dtG3kI1Ef_8
PS4 PRO實機畫面

此篇文章於 09-19-16 01:57 PM 被 ayane123 編輯。
ayane123 目前離線  
舊 09-21-16, 07:56 PM   #1005
細路翔
The One

連戰術核等級地雷ff13都食得落既我覺得今次望落有品質保証呀(對比上

jrpg界除左馬場應該依幾年都好難有人超越到鳥山求

英國說大家抱團死

此篇文章於 09-21-16 07:59 PM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線  
舊 09-21-16, 09:50 PM   #1006
aquarius
Game Master

引用:
作者: 細路翔 查看文章
連戰術核等級地雷ff13都食得落既我覺得今次望落有品質保証呀(對比上

jrpg界除左馬場應該依幾年都好難有人超越到鳥山求
鳥山求完全係FF系列嘅污點
即使坊間好評嘅10就算有佢份
我果陣已經覺得由10開始差
舊 09-22-16, 09:23 AM   #1007
gingq7

註冊日期: May 2008
ff13一本道離晒譜係事實, 但我覺得未必關晒鳥山求事,
傳聞係因為cut cost(或要準時出)才攪成咁, 而會攪到over budget或超時的主原好大機會就係唔知邊個決定由ps3獨佔變成跨埋去xbox,
ps3架構和xbox完全唔同, 開發到一半突然要跨埋過去明顯會用多左好多人力物力, 結果就係其他地方縮水

而ff13-2同ff13-3我睇住個trailer已唔想買,
但個project可能又係上面叫鳥山求攪既, 可能佢都唔想,
不過連吸引人買都做唔倒就一定係佢問題,
由其是ff13-3, 真係見倒都唔開胃
gingq7 目前離線  
舊 09-22-16, 09:38 AM   #1008
gingq7

註冊日期: May 2008
果期的SE(主要係square果邊)根本就係政策混亂, 一獲泡咁
FF13 + FFv13 + FF13 Agito 一開始畫得個餅太大但又明顯無人手去做, 將野村投閒置散多年;
同時又無啦啦偏重左去手遊, 你要做手遊無問題, 但正常都應該雙線發展吧

還好在進入ps4年代後, SE d決策睇落去已回復正常 (雖然好似so far都無game出過 )
gingq7 目前離線  
舊 09-23-16, 04:38 AM   #1009
aquarius
Game Master

引用:
作者: gingq7 查看文章
ff13一本道離晒譜係事實, 但我覺得未必關晒鳥山求事,
傳聞係因為cut cost(或要準時出)才攪成咁, 而會攪到over budget或超時的主原好大機會就係唔知邊個決定由ps3獨佔變成跨埋去xbox,
ps3架構和xbox完全唔同, 開發到一半突然要跨埋過去明顯會用多左好多人力物力, 結果就係其他地方縮水

而ff13-2同ff13-3我睇住個trailer已唔想買,
但個project可能又係上面叫鳥山求攪既, 可能佢都唔想,
不過連吸引人買都做唔倒就一定係佢問題,
由其是ff13-3, 真係見倒都唔開胃
GW太郎都就以上論點討論過
鳥山求未必係好嘅製作人
但一定係好嘅員工
面對當時只看業積嘅和田社長
但求做靚盤數將許多名作都粗製濫造
無錯係俾佢喺09年用FF13同DQ9做到黑字嘅理想業積
但同時喺機迷嘅心目中破壞了追隨多年嘅印象
FF13-2, 3爛銷量不是一朝一夕的後果
且看FF15喺改朝換代下能否逐漸走出其陰霾
舊 09-25-16, 02:55 PM   #1010
SNAKE
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2002
square enix e-store 東京有冇門市???
想去買PLAY ART
定係一定要ONLINE買??
SNAKE 目前離線  
舊 09-27-16, 07:38 AM   #1011
細路翔
The One

唔知算唔算捏他

我睇多次發現套王者之劍最後出配音名單時班Lucis前任皇帝個朵係圓桌騎士

所以最後王子會有13把野比佢出超究武神霸斬(無誤

雖然好可能圓桌騎士係依代同其他召喚獸係唔同級既存在

應該話今次好似每隻召喚獸都似係舊神之類唔可以話call就call既存在

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線  
舊 10-03-16, 09:22 PM   #1012
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線  
舊 10-03-16, 11:54 PM   #1013
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
今朝睇完 Kingsglaive Final Fantasy XV
英語配音真係幾正

睇黎今次 FF 可以試下玩英文版

舊 10-04-16, 01:11 AM   #1014
ComeLOLoh

引用:
作者: SNAKE 查看文章
square enix e-store 東京有冇門市???
想去買PLAY ART
定係一定要ONLINE買??
可以去Cafe買
http://www.jp.square-enix.com/cafe/

不過,香港d鋪都有。除非搵唔到。

舊 10-06-16, 03:58 PM   #1015
edman27
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: aquarius 查看文章
GW太郎都就以上論點討論過
鳥山求未必係好嘅製作人
但一定係好嘅員工
面對當時只看業積嘅和田社長
但求做靚盤數將許多名作都粗製濫造
無錯係俾佢喺09年用FF13同DQ9做到黑字嘅理想業積
但同時喺機迷嘅心目中破壞了追隨多年嘅印象
FF13-2, 3爛銷量不是一朝一夕的後果
且看FF15喺改朝換代下能否逐漸走出其陰霾
不過由鳥山求做監督既GAME都伏味濃

Final Fantasy X-2
Final Fantasy XIII
Final Fantasy XIII-2
雷光歸來 Final Fantasy XIII

相反野村做既GAME都好啱我口味
edman27 目前離線  
舊 10-08-16, 02:30 AM   #1016
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: Marco 查看文章
今朝睇完 Kingsglaive Final Fantasy XV
英語配音真係幾正

睇黎今次 FF 可以試下玩英文版
琴日我都睇左,聽日配先,
戰鬥場面好正,世界觀好宏偉,
睇呢要上網做下背景資料先!

PS: 果然我都係鍾意野村有份D作品,FF15系列宇宙加油!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 10-08-16 02:34 AM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線  
舊 10-08-16, 10:09 AM   #1017
ComeLOLoh

Cut走左個段故事就壓改成Kingsglaive CG電影。
咁隻game一開場會唔assume我地已經睇左Kingsglaive 呢?

舊 10-08-16, 12:40 PM   #1018
STRIFE

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517

後面亂入好搞笑

舊 10-09-16, 08:44 AM   #1019
細路翔
The One

引用:
作者: mrk 查看文章
琴日我都睇左,聽日配先,
戰鬥場面好正,世界觀好宏偉,
睇呢要上網做下背景資料先!

PS: 果然我都係鍾意野村有份D作品,FF15系列宇宙加油!
Nyx用把刀仔一野就幫隻牛牛割喉放血

王子係demo四件牛郎打一隻仲要開課金之力出召喚獸先贏到

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線  
舊 10-09-16, 10:48 AM   #1020
SNAKE

註冊日期: Nov 2002
只限定版BD出面賣緊幾錢
SNAKE 目前離線  
舊 10-10-16, 08:51 PM   #1021
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
Cut走左個段故事就壓改成Kingsglaive CG電影。
咁隻game一開場會唔assume我地已經睇左Kingsglaive 呢?
好明顯係xiii versus改出黎, 砍掉重練, 由當初已有王之力既中二變左比人掉左出去要升過呢既中二...........
其實洗乜留隻戒, 比左敵國的人試帶就End Game 啦.....

舊 10-10-16, 09:17 PM   #1022
細路翔
The One

引用:
作者: sgouki 查看文章
好明顯係xiii versus改出黎, 砍掉重練, 由當初已有王之力既中二變左比人掉左出去要升過呢既中二...........
其實洗乜留隻戒, 比左敵國的人試帶就End Game 啦.....
其實王子唔多中二

好明顯係身邊班人仲比較想佢煞氣d,佢本人點睇都傾向於過凡人生活

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線  
舊 10-11-16, 02:30 AM   #1023
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
引用:
作者: sgouki 查看文章
唔止, 仲有好幾段以前V13 PV的劇情CUT左去電影度

愈來愈擔心15本傳的故事縮水到一個點
之前D PV已經有7成畫面都O係DEMO都個平原上面...
lineage19 目前離線  
舊 10-11-16, 09:45 AM   #1024
STRIFE

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
作者: lineage19 查看文章
唔止, 仲有好幾段以前V13 PV的劇情CUT左去電影度

愈來愈擔心15本傳的故事縮水到一個點
之前D PV已經有7成畫面都O係DEMO都個平原上面...
咁耐以黎都只係有一次TRAILER 有SHOW第三章內容
其餘都係停留係第一章,反而我覺得係保密工作

舊 10-11-16, 10:26 AM   #1025
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
今次吾膽心故事差, 係驚主線太短, 希望真係因為SE留晒係GAME入便, 吾似得XIII咁, 最好已經SHOW 晒係PV度, 而Kingsglaive作為正章宣傳電影, 以及比人更了解世界觀等亦都好到位, 同正章有連動就更好………

關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy CURTAIN CALL シアトリズム ファイナルファンタジー カーテンコール l 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 50 05-07-14 10:08 PM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy シアトリズム ファイナルファンタジー | 已售 money 手提遊戲機討論版 307 12-13-12 09:18 AM
[NEWS] SHARP、フルHD DLPプロジェクタ「XV-Z21000」 KTN 影音館 3 08-11-06 11:21 AM
[GBA] 美版 Final Fantasy I & II: Dawn of Souls 29/11/04發售 tonyyeung 手提遊戲機討論版 5 12-03-04 06:27 PM

現在的時間是 03:05 AM

手機版 | APP版