Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-11-16, 08:37 AM   #1676
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
打主角專用裝用二刀+天下根本冇難度

而家全隊二刀流打普通野係唔使諗

舊 11-11-16, 08:57 AM   #1677
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
好耐之前出king果陣未有咁多2刀流trust,我亂咁食,食左3個兩手持晒晒d莫古,如果唔亂食而家都4個2刀
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-16, 09:44 AM   #1678
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

大老師真係打到好脫力……要計到兩隻一齊殺先得……

舊 11-11-16, 10:36 AM   #1679
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDSiulok
引用:
作者: Orage 查看文章
大老師真係打到好脫力……要計到兩隻一齊殺先得……
唔駛架喎, 八爪魚吸晒佢mp 佢就只會物攻咁滯, 降埋佢防加坦幫手擋就冇乜威脅

舊 11-11-16, 02:09 PM   #1680
ShinDou

新pool 5隻都好勁,要allin了
舊 11-11-16, 03:01 PM   #1681
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

引用:
作者: ShinDou 查看文章
新pool 5隻都好勁,要allin了
常闇同FFT 第二男主差不多, 除非本身有暗武 (呢隻game 既暗武都係5星角既trust), 如果唔係要先出招令自己攻擊有闇先可以用暗版既聖光爆烈破

劫火有招500% 攻, 但劫火, 王土既招都係少hit 數為主, 響玩EC 既FFBE 世界都係冇乜作為, 同GARLAND 一樣最終成為倉管

Trust 黎講常闇既最有用, 比dark knight soul 多10%, 可惜係5 星好難量產

舊 11-11-16, 03:52 PM   #1682
ShinDou

今次活動好似派暗大劍

劫火有火屬傷轉成回hp,常闇又吸暗屬,打火暗召咪無敵?王土都有吸土傷

隻5星有降人50%攻/防/魔/精,多過光豬45%

少hit可以用黎埋尾,開頭打夠10hit ec已經4倍啦

此篇文章於 11-11-16 03:55 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 11-11-16, 04:35 PM   #1683
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
作者: jackiecyho 查看文章
唔駛架喎, 八爪魚吸晒佢mp 佢就只會物攻咁滯, 降埋佢防加坦幫手擋就冇乜威脅
唔得,隻死野吸晒都會用全體消除狀態/水全體/雷全體…

已經吸到我只會回1mp都係會出…

舊 11-11-16, 05:05 PM   #1684
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

引用:
唔得,隻死野吸晒都會用全體消除狀態/水全體/雷全體…

已經吸到我只會回1mp都係會出…

咁奇怪? 我當年係吸晒MP 慢慢打架喎 ...check 返攻略網都係咁寫:

オルトロスはMPが0になると、ほとんど全体攻撃をしてこなくなります。MPを吸収できるアスピルやオルランドゥの暗の剣を使用してMPを0にすればオルトロスの脅威は一気に減ります。

大意係八爪魚一冇MP, 就幾乎唔會出全體攻擊.

舊 11-11-16, 06:55 PM   #1685
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
引用:
冇記錯我就光騎+Tidus+ヤ・シュトラ+土槍女+水巫女

第一次唔過11局就係課長partner,8**攻既傭兵拉姆撒但帶住兩把135攻既Tidus水劍,結局係好快秒左佢……

第二次過11局係劍聖,有Rain把火劍所以有暗屬附加都可以照打佢…打到餘下1/3 就夠11局,佢就會招兩隻惡魔+出一下完全ultima

完全ultima100%要debuff左佢魔力+buff全體魔防先頂到,做少一邊都係全滅
等我試下先,係冇土槍女,換個拉茶入去試下先...
係喎,呢個陣有FULL BREAK咩?

抽左十幾張卷得3星精靈同4星巫女....
其實今次呢個POOL值唔值得11連呢,已家有4千幾石...

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-16, 07:10 PM   #1686
ShinDou

射晒20張飛都係得6星女法師同5星妖精,爭150石可以11連,等2日先射

其實而家女性騎1野上到雷神級數,我覺得分分鐘解埋FF9 6星之後就開7星人俾人抽,等得既可以等下既

原來ACE都超強化,2250%魔再無視25%精,7HIT,再火雷光耐減75%

仲有全體回好多MP

GILGAMESH本身都勁,又再超強化

海王女又係超強化,佢招全體加攻100%好過拉冇沙英雄歌唔郁得

此篇文章於 11-11-16 07:37 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 11-11-16, 09:04 PM   #1687
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
作者: GP03D 查看文章
等我試下先,係冇土槍女,換個拉茶入去試下先...
係喎,呢個陣有FULL BREAK咩?

抽左十幾張卷得3星精靈同4星巫女....
其實今次呢個POOL值唔值得11連呢,已家有4千幾石...
光騎有45%物魔攻debuff嘛

舊 11-11-16, 09:10 PM   #1688
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
咁奇怪? 我當年係吸晒MP 慢慢打架喎 ...check 返攻略網都係咁寫:

オルトロスはMPが0になると、ほとんど全体攻撃をしてこなくなります。MPを吸収できるアスピルやオルランドゥの暗の剣を使用してMPを0にすればオルトロスの脅威は一気に減ります。

大意係八爪魚一冇MP, 就幾乎唔會出全體攻擊.
係呀,我睇攻略都以為係咁…結局係HP少於50%之後,全體狀態清除+一定確率水全體+6下單體物+1下全體物…仲要睇大老師會唔會開其他技能,開酸性雨/火全體9成餘2件高血……次次打到呢個階段真係堅想(ry

舊 11-12-16, 04:43 AM   #1689
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

果然打到最後係賭運GAME...

成功過關...

不過唔記得裝調查魔法......冇得攞10%...

舊 11-12-16, 08:50 AM   #1690
ShinDou

原來主角D裝都幾勁

夠5千石射左,全部中過晒
舊 11-12-16, 12:12 PM   #1691
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

引用:
係呀,我睇攻略都以為係咁…結局係HP少於50%之後,全體狀態清除+一定確率水全體+6下單體物+1下全體物…仲要睇大老師會唔會開其他技能,開酸性雨/火全體9成餘2件高血……次次打到呢個階段真係堅想(ry
印象中我果陣係吸完八爪魚MP, full break 埋就殺左大先生先再理隻八爪魚, 所以未試過大先生在場既時候八爪魚HP 低過50%

舊 11-12-16, 02:35 PM   #1692
ShinDou

原來將100隻仙人掌俾晒4星LV1男妖精食都升唔爆,得LV91,要去打下夢幻,根本焗人星期6日先升人

有3百幾支水,爆下水打覺料升埋女性騎先 XD

此篇文章於 11-12-16 03:07 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 11-12-16, 05:06 PM   #1693
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
印象中我果陣係吸完八爪魚MP, full break 埋就殺左大先生先再理隻八爪魚, 所以未試過大先生在場既時候八爪魚HP 低過50%
兩個情況都試過,八爪魚滿血同半血…殺左大老師之後都係不斷出全體消除狀態之後8-9下單體物,其實有可能關個不具合事……

(10/31 11:30追加)
・一部の敵に設定されている「MPがなくなると行われなくなる行動」が、MPがなくなっても行われる現象
※「MPの有無に関わらず行われる行動」も存在しますが、そちらは正常動作となります

有冇mp都好都照正常行動,咁就解釋到點解冇mp都照出到全體技…

此篇文章於 11-12-16 05:09 PM 被 Orage 編輯。
Orage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-16, 05:33 PM   #1694
ShinDou

爆完石衝晒D版了,刷下賢者部屋覺埋騎士道2先,爭8細晶1大晶

騎士道覺2了

性光爆裂破覺1爭2粒攻超晶石,晶石間應該好難跌超,不過都要刷架啦,而家得2粒,計埋覺2仲爭10粒,後篇應該淨係派1粒,神晶就應該岩岩好夠

原來覺1已經加到200%,覺2只係多2HIT,如果唔係同雷神性光既話應該冇乜影響,覺左1用住先 XD

打D高防野好似用 200%無視防既招勁過400%既招

此篇文章於 11-12-16 06:42 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 11-13-16, 04:48 AM   #1695
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

11連中左劫火、王土同黑魔女……

劫火根本係高血版バルフレア…只不過佢自己識吸火屬…

可惜既係而家得海賊女把TM斧最高攻……冇得再推高攻擊力

舊 11-13-16, 08:22 AM   #1696
ShinDou

原來國際版有獨有新6星,BF既ELZA,不過正傳6星就淨係出到去FF3,幾時先改提供割合﹖改左先有得玩 XD

睇到個網有人做STAT,抽PICKUP POOL起碼中8,9成非PICK UP XD

原來仲出左3隻哈佬喂6星主角,不過都唔勁,隻RAIN冇左FULL BREAK俾左個兩手持佢

此篇文章於 11-13-16 09:04 AM 被 ShinDou 編輯。
舊 11-13-16, 10:27 PM   #1697
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
常闇有98分喎,同雷神一樣,altema都話係闇版既雷神,仲有全體攻同debuff,好勁下喎,升埋闇cecil把野比佢咪超勁!係咪應該allin呢....

講開升ability,升一下女騎招聖光都要1百萬,我先得個百幾萬,升完咪完全唔夠錢用

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-16, 10:32 PM   #1698
ShinDou

常闇淨計招勁過雷神,不過125暗大劍係暗騎TRUST,但係虹好難抽,120性劍係3星性騎TRUST易抽好多,活動派左把70幾攻暗大劍,用埋2刀流口卜劍用住先都得,不過如果本身有堆極意係度攻就爭幾遠下

D錢我都駛剩百幾萬 XD

如果要錢既最快可能係打活動D野拎去賣,冇記錯打覺醒級1場1千粒野左右,1粒野賣到50蚊,都值5萬架

此篇文章於 11-13-16 10:36 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 11-13-16, 10:53 PM   #1699
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
睇左呢條片講點樣解召喚尾刀,即刻清楚好多

引用:
作者: GP03D 查看文章
講開升ability,升一下女騎招聖光都要1百萬,我先得個百幾萬,升完咪完全唔夠錢用
所以我呢兩日係打錢關

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-16, 11:02 PM   #1700
ShinDou

打覺醒級賣錢啦,13體應該賣到5萬蚊,好過15體打D龜番黎,應該得一兩萬﹖

標籤
FFBE, ファイナルファンタジーブレイブエクスヴィアス

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
Final Fantasy Heroines Matamata 收藏品討論版 10 07-14-04 07:37 PM
Final Fantasy i? Exellen 電視遊戲討論版 1 03-15-04 04:07 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 02:22 AM

手機版 | APP版