Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 01-30-07, 01:08 AM   #1
wongja0708
God of Gamer

註冊日期: Dec 2004
訂左vista home premium $2000

都費事排, 無乜可能, 我諗禮拜五下午已經有人去排, 排到夜晚已經百幾人

唔知算唔算抵, 正版 95折... 齊頭2000

到時先再upgrade ultimate 算...

wongja0708 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-07, 01:18 AM   #2
邪氣小貓
Crazy Gamer
喵~

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDXieQiXiaoMao
引用:
作者: wongja0708 查看文章
都費事排, 無乜可能, 我諗禮拜五下午已經有人去排, 排到夜晚已經百幾人

where to order?

舊 01-30-07, 01:48 AM   #3
wongja0708

引用:
作者: 邪氣小貓 查看文章
where to order?
wanchai pc mall

舊 01-30-07, 11:00 AM   #4
alexc
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
引用:

請問home premium 有無內置Tablet PC手寫功能
alexc 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-07, 11:12 AM   #5
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
正價不是$2032嗎
如果base on $2032這個建議零售價95折就抵,因為來貨價都只有9折

如果有舊版正版(e.g. xp)又係屋企用,可考慮買Home Premium Edu Upg,六百幾蚊有交易

還有...你在哪家shop訂的......

此篇文章於 01-30-07 11:34 AM 被 AshleyYan 編輯。
AshleyYan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-07, 06:30 PM   #6
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: AshleyYan 查看文章
正價不是$2032嗎
如果base on $2032這個建議零售價95折就抵,因為來貨價都只有9折

如果有舊版正版(e.g. xp)又係屋企用,可考慮買Home Premium Edu Upg,六百幾蚊有交易

還有...你在哪家shop訂的......
我用緊正版winxp
想問下,如果買你講果隻upg 版
咁要唔要先裝winxp, 再裝vista呢?
咁搞法每次產機咪好煩
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-07, 07:10 PM   #7
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

引用:
作者: Terry仔 查看文章
我用緊正版winxp
想問下,如果買你講果隻upg 版
咁要唔要先裝winxp, 再裝vista呢?
咁搞法每次產機咪好煩
未知,照計就唔駛先裝xp.....
因為而家xp upg版都唔駛裝舊windows

舊 01-30-07, 07:23 PM   #8
Terry仔

咁都幾抵wor
咁要唔要咩證明,先買到vista upg版?
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-07, 07:27 PM   #9
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
引用:
係要的.....

Rice

舊 01-30-07, 07:33 PM   #10
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
請問知唔知OEM版Home Premium要幾錢呀
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-07, 07:40 PM   #11
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

引用:
作者: riceking 查看文章
係要的.....

Rice
你試左vista
xp我sure唔駛.....我裝過超過五十次

舊 01-30-07, 07:41 PM   #12
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

引用:
作者: Terry仔 查看文章
咁都幾抵wor
咁要唔要咩證明,先買到vista upg版?
唔駛證明,就咁買都得

舊 01-30-07, 07:45 PM   #13
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
二千!!!Mac OSX 平好多!!

舊 01-30-07, 10:42 PM   #14
wongja0708

no, 睇左M$ 官方零售價個牌, 係要二千一百幾

also, 我有正win @@;; (可能再買多隻日後用)

also also , 我有notebook... @@;; (有同事佢用佢阿媽新買部notebook 幫我搞upgrade, 唔知幾多美金)

舊 01-30-07, 11:54 PM   #15
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

引用:
no, 睇左M$ 官方零售價個牌, 係要二千一百幾

also, 我有正win @@;; (可能再買多隻日後用)

also also , 我有notebook... @@;; (有同事佢用佢阿媽新買部notebook 幫我搞upgrade, 唔知幾多美金)
咁神奇,我手上份m$ pricing係2032......
不過唔緊要,m$個list price基本上係廢
相信出面d shop好快就劈價,初期估計會賣$1950~$2000左右.
之後慢慢減至$1900甚至$1880都有可能

佢地為去貨寧願唔賺錢,淨m$ d rebate就算.....痴痴地

2號到貨會唔會寫使用感想

舊 01-31-07, 12:16 AM   #16
wongja0708

引用:
咁神奇,我手上份m$ pricing係2032......
不過唔緊要,m$個list price基本上係廢
相信出面d shop好快就劈價,初期估計會賣$1950~$2000左右.
之後慢慢減至$1900甚至$1880都有可能

佢地為去貨寧願唔賺錢,淨m$ d rebate就算.....痴痴地

2號到貨會唔會寫使用感想
一齊寫好無先...
我為左vista 洗近萬二...

舊 01-31-07, 12:29 AM   #17
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

引用:
一齊寫好無先...
我為左vista 洗近萬二...
好~不過我無咁快買......
諗住等d laptop preload vista先直接買過部laptop

舊 01-31-07, 12:38 AM   #18
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
對於新windows的評價
一日唔出service pack都唔會用
而且要其他software對應佢又要時間
所以結論是"等"

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-07, 12:53 AM   #19
wongja0708

引用:
作者: mikemike 查看文章
對於新windows的評價
一日唔出service pack都唔會用
而且要其他software對應佢又要時間
所以結論是"等"
新野情意結
當年98係咁, ME 係咁, XP 係咁, 今年VISTA 都改唔到...
眼見windows 越出越正, 五年換一次電腦都唔過份...
等... 依家就已經等緊...
等緊派貨...

舊 01-31-07, 12:57 AM   #20
luciferdark

引用:
新野情意結
當年98係咁, ME 係咁, XP 係咁, 今年VISTA 都改唔到...
眼見windows 越出越正, 五年換一次電腦都唔過份...
等緊派貨...
嘩~
其待你對vista ge評價啊
我其實都怕部新機run唔順vista

舊 01-31-07, 01:00 AM   #21
~飛彈~@@
Ultimate Gamer
バン

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDbanned
出OS呢樣野同出遊戲機一樣~幾年總有新的

都係個一句~用到、玩到就算 bb

人窮無辦法

~飛彈~@@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-07, 11:05 AM   #22
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

引用:
新野情意結
等緊派貨...
其實貨已經派左....係m$話唔准賣住.........

舊 01-31-07, 11:44 AM   #23
terryskw
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
星期六行過cwb 睇下有無運行......

就算入左都唔用住, 始終好多用開既software 都未fully support....

舊 01-31-07, 11:54 AM   #24
沒名字的?君
小牧 愛佳

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDMrNonameX
XBox Live GamertagMrNonameX
其實我都好想玩下新windows
不過最怕係玩唔到D電腦 game

玩唔到game既windows人生,
實在太無意義

今次vista有冇分中文版,日文版?

舊 01-31-07, 11:54 AM   #25
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
引用:
那麼upg版的cd key同normal版的cd key有什麼分別

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
熱刺球迷會 ym3636 球會討論區 992 04-06-08 10:17 AM
[分享] 科大仲夏夜之夢Day 2照片 (共202張) riceking Cosplay同人MIX討論區 22 07-16-06 12:49 AM
[分享] 科大仲夏夜之夢Day 1照片 (共190張) riceking Cosplay同人MIX討論區 19 07-10-06 09:01 AM
電腦安裝DIY詳解(附照片) yhtsai 手機資訊/電腦軟硬討論 0 05-20-06 11:26 PM
最新和弦mmf/midi檔 交流區(1st post 有PSMPLAYER教學) <大鱼巨星< 影音館 279 10-10-05 04:54 PM

現在的時間是 05:17 PM

手機版 | APP版