Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-27-17, 10:30 PM   #3351
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2010
引用:
作者: HakiK 查看文章
Gbf gbft
由手機版發出
gbf同gbft又係禁...明明都reset...可以gbft垃圾到同seed-d同一級數。
順帶一提,基拉復活前,seed-d係可以一戰。
001015 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-17, 12:00 AM   #3352
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
智障其實之前已經打輸艦隊戰受刺激痴左線吧w
單機殺入敵陣咩玩法
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-17, 12:02 AM   #3353
fmptsrhk
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
拉斯搭爾一派最後大勝睇怕都冇懸念
號角體制壓倒一切, 火星改革既希望都無疾而終 (好現實...)
長井同岡媽去到最後一丁點希望都不會留下? 如果係咁, 都可能係最絕望既高達?
最終回分解啦~ 唉~
fmptsrhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-17, 12:37 AM   #3354
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
引用:
作者: 真!DC 查看文章
單機殺入敵陣咩玩法
由手機版發出
x榮有個系列好出名, 叫三x無雙

舊 03-28-17, 12:38 AM   #3355
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
引用:
單機殺入敵陣咩玩法
由手機版發出
最智障係殺到入去
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-17, 12:42 AM   #3356
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
引用:
最智障係殺到入去
照朱古力今次戰果來睇,上次鐵華團特攻用錯戰術啦,
如果唔係仙奴企定定開炮,而係三日月衝埋去,應該已經打贏......

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-17, 01:24 AM   #3357
赤兵尉SETH
God of Gamer
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
最智障係殺到入去
鬍鬚又突然智障唔插手由得基友1on1
更智障係朱古力當正自己有霸王色霸氣嚇到班卒郁唔到
一定係巴力既隱藏能力做成

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-17, 01:40 AM   #3358
x10a
Junior Member

註冊日期: Apr 2007
故事教訓你,革命唔好用高達。

一開始唔搶大殺傷力武器,搶高達。。。結局得啖笑。
x10a 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-17, 02:09 AM   #3359
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
係咪日本人已經唔識寫多過廿五集O既劇情呢?....

舊 03-28-17, 02:53 AM   #3360
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
引用:
作者: 001015 查看文章
佢出到有外星人,我都覺得個IDEA夠新夠爆。
問題係佢D打鬥上變得太誇張太無聊...
部部都出POSE開技射...都唔知做緊乜...個畫面亂到...
呢套反而拆返開做兩集劇場版好D。

佢將OO RAISER神化得太誇張...然後LOCKOFF最後一戰又神到...
AGE下面都講,頭開得差,設定太亂黎...冇AGE SYSTEM講話不斷進化都仲好D。
一講到進化...根本唔知做緊乜...同埋超唔鍾意個孫左膠到離哂地...
我係佢阿爺都激到死。
領先百幾年既科技, 成件事由太陽爐出就係想講人類變革同為未來溝通

AGE system 根本係一部學習機, 收集數據造相應武器,
小朋友左膠唔係好正常, 唔通好似三明會咁拎槍啪低對面個大佬啊咁先正常咩

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
鬍鬚又突然智障唔插手由得基友1on1
更智障係朱古力當正自己有霸王色霸氣嚇到班卒郁唔到
一定係巴力既隱藏能力做成
佢得1部機唔係唔食下花生先啊, 最好咖哩都死埋少咁兩個七星

此篇文章於 03-28-17 03:03 AM 被 Van仔 編輯。
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-17, 06:42 AM   #3361
sund
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2013
如果最後一集由你來寫
而必須使觀眾看到的一切都是事實 (可以非事實的全部)
且之前每人的行為、表情、對話、心聲、過程、目的,都合情合理
能否把這智障劇情,扭到變八奇的思考領域?
sund 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-17, 07:27 AM   #3362
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
前2集幾部高達一齊上螢火特攻應該已經完左場
怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-17, 07:47 AM   #3363
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
其實呢個戰果好寫實,望向關原之戰 石田哥兵力優勢,結果臨場...老馬
本身朱古力+鐵華團戰力同人地成枝軍已經冇優勢,再加上人地先玩嫁禍再出cheat武器一野收晒你嫡系戰力皮,淨番果d所謂"友軍"放佢地走,此時朱古力同鐵華團身邊已經冇兵
all in左落去擺到明望見已經輸左,睏左身唔行埋落去又冇得好似捉棋咁投子投降,呢個發展完全係可以預期
亦話左比睇得太多一騎當千劇情寵壞晒既觀眾聽,呢個世界就係咁現實架喇
有權有勢有絕對地位既人,你想同佢對抗,除非有超能力啦,你有謀略同戰術,小優勢兵器都唔會改變到戰局,因為人地係用財力疊起黎既優勢吃定你,你有呢d小聰明最多將戰局拉長打耐d,消耗戰你邊夠人底厚玩得耐?
到你尖兵消耗殆盡,咪唯有好似大和咁黎個1億特攻end囉,係咪好腦殘?係架,而現實亦係咁發生,只係太多人鐘意睇幻想劇咋
好睇如code geass,老馬修都要用個咁既方式退場,何況根本冇老馬修咁屈機既孤兒仔普通人們

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-17, 08:09 AM   #3364
ZeroChow
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
如果冇左“我有巴力,你地要跟我” 呢個白痴開場,同埋戰力差係一個打廿個,仲要正面迎擊,呢d一睇就冇得打嘅設定。呢套應該係最寫實嘅gundam.

殺人放火金腰帶,修橋補路無屍骸.

尊貴賤者存付位。

歷史上失敗嘅革命一大堆

暗殺,最低成本嘅手法,歷史上亦一大堆。
ZeroChow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-17, 08:20 AM   #3365
真!DC
Banned User
奉行我道

問題係朱古力同奧加都智障
成個革命計劃只係建基於人人都會聽巴士話既假設上冇兩手準備
兩軍大戰又冇任何戰術
奧加明明上季已經演完迷惘再想通既戲今季又成季喺度迷惘
仲有一堆意義不明既角色同偽伏筆

如果係盡左力都被陰悲狀滅團還好
而家點睇都好小物

成個故事其實係味想講跟著智障老細冇運行
由手機版發出
舊 03-28-17, 08:41 AM   #3366
ZeroChow
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
引用:
兩軍大戰又冇任何戰術

而家點睇都好小物

由手機版發出
你就當佢樹大有枯枝,呢部份係枯葉。

要望成棵樹,咁呢棵樹其實唔差㗎。

"跟錯老細呀,大佬,點攪?!” 唔係好有親切感咩?
ZeroChow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-17, 08:45 AM   #3367
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
兩軍大戰又冇任何戰術

而家點睇都好小物

由手機版發出
老細你擊中要點: 革命篇最大問題係班阿頭,尤其澳加無端端智力大幅下降; 朱古力之前每次整個好有自信嘅表情,次次都無料到~

不如咁講,畀你哋寫,你會點改?

舊 03-28-17, 08:56 AM   #3368
真!DC
Banned User
奉行我道

巴西仔都係豬上司
部下都傷亡慘重
佢頂頭老細有料到,指揮番即刻唔同晒
由手機版發出
舊 03-28-17, 09:08 AM   #3369
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
除左夢結局外都幾難25分鐘兜得靚XD
到最後所謂300年前既大戰完全無補充
成套野其實係咪以入機戰為前提做出黎
由手機版發出
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-17, 09:17 AM   #3370
真!DC
Banned User
奉行我道

三百年前大戰梗係留番出外傳啦
而家見到朱古力就諗到清志
舊 03-28-17, 09:20 AM   #3371
lauyan

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDHaloHill
強行整差個ENDING。
之後整套平行世界GOOD ENDING劇場版,咁咪吸引到多人入去睇囉。
lauyan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-17, 09:30 AM   #3372
freemanl

註冊日期: Oct 2004
號角創立人真神通, 播下巴力是權力象徵的假像, 誘使奪權者坐上巴力, 其實巴力有負作用會令人智商下降, 朱古力咁就輕易敗下來
freemanl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-17, 09:34 AM   #3373
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
等外傳講300年前大戰睇Bael無雙算啦
由手機版發出
Thaws 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-17, 09:50 AM   #3374
wai2408
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2008
引用:
作者: Hunter 查看文章
到最後部巴力特殊能力就係令朱古力腦殘?
巴力令使用者急速腦退化...
三明: 巴巴托斯算小兒科 起碼我仲生存緊
wai2408 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-17, 10:07 AM   #3375
psidef

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: wai2408 查看文章
巴力令使用者急速腦退化...
三明: 巴巴托斯算小兒科 起碼我仲生存緊
咁三明幾乎唔駛點思考, 只要智力唔會降到連跟奧加Order都做唔到就得.

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 10:55 PM

手機版 | APP版