Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-16-18, 07:37 PM   #41901
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
所以我應該插看板娘定黑聖杯落佢度?

玩落覺得腳後跟好勁下,如果個寶具係藍卡就好

英國說大家抱團死

此篇文章於 06-16-18 07:39 PM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-18, 10:00 PM   #41902
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
腳後跟係方便 一個人做幾樣野

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-18, 06:37 PM   #41903
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

雖然我唔係FGO FB群入面
不過我為佢地感到哀傷
RIP

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 06-17-18, 06:48 PM   #41904
細路翔
The One

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
雖然我唔係FGO FB群入面
不過我為佢地感到哀傷
RIP
唔明你講乜

------------------------

特登係同尋日射斜一樣既時間比多40連,成功寶2

如果20號無地獄二池真係可以留返800石到今年泳裝

英國說大家抱團死
舊 06-17-18, 09:18 PM   #41905
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
Cool

引用:
作者: 細路翔 查看文章
唔明你講乜

------------------------

特登係同尋日射斜一樣既時間比多40連,成功寶2

如果20號無地獄二池真係可以留返800石到今年泳裝
好似有花生 雖然我完全唔知乜事

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-18, 09:29 PM   #41906
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

無啦,佢咁樣用左隻明智應該唔會有
除非佢其實整左隻5星明智出黎

ペルソナ5

隨時更新
舊 06-18-18, 01:41 AM   #41907
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
趁假期爆幾粒金果總算打完劇情,

黑沖田消失; 話就話特異點崩塌, 但龍馬,以藏,信長和土方仲健在, 甚至特異點都無崩塌
下半部劇情會係GD帶埋一開頭變了黑沖田的沖田又走番入去特異點?
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-18, 07:13 AM   #41908
細路翔
The One

引用:
作者: gingq7 查看文章
趁假期爆幾粒金果總算打完劇情,

黑沖田消失; 話就話特異點崩塌, 但龍馬,以藏,信長和土方仲健在, 甚至特異點都無崩塌
下半部劇情會係GD帶埋一開頭變了黑沖田的沖田又走番入去特異點?
開場個段唔係承接返最尾黑沖臨消失前摸面頰讀取左GD既記憶咋咩?

英國說大家抱團死
舊 06-18-18, 09:52 AM   #41909
gingq7

開場果段係白沖田一覺訓醒變左黑色,而且睇落有記憶,

但劇情內隻黑沖田係無記憶,唔知邊度生出黎兼只得lv 1,睇落唔似一開頭白變黑果隻
舊 06-18-18, 04:21 PM   #41910
細路翔
The One

引用:
開場果段係白沖田一覺訓醒變左黑色,而且睇落有記憶,

但劇情內隻黑沖田係無記憶,唔知邊度生出黎兼只得lv 1,睇落唔似一開頭白變黑果隻
所以我就係話個開場係插序式直接接落黑沖做炮灰領便當個段

你自己睇返

英國說大家抱團死
舊 06-18-18, 06:49 PM   #41911
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

不過照而家個Schedule都幾密
咁樣成個6月應該就無行過主線
下個月又應該要開泳裝

ペルソナ5

隨時更新
舊 06-18-18, 08:02 PM   #41912
細路翔
The One

食飯手賤射多60連

寶四

然後順手出埋想要好耐既切嗣爸爸

英國說大家抱團死

此篇文章於 06-18-18 08:14 PM 被 細路翔 編輯。
舊 06-19-18, 07:31 AM   #41913
gingq7

引用:
所以我就係話個開場係插序式直接接落黑沖做炮灰領便當個段

你自己睇返
我意思係我估可能係咁:
主線 -> 活動主線的黑沖田消失 -> 一開頭果段插序 -> 迦勒底隻白沖田繼承了活動果隻的黑沖田的記憶變成黑色 / GD回到迦勒底 -> GD帶埋迦勒底隻黑沖田(原白沖田)又殺回帝都

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
不過照而家個Schedule都幾密
咁樣成個6月應該就無行過主線
下個月又應該要開泳裝
時間上係許可, 但我覺得佢地做唔切, 睇落佢地要差唔多3-4個月先可以整好一章主線

根據慣例,
7月30開福袋
8月第二個星期開水著2018
所以, 應該7月最後一個星期開復刻水著2017

即係7月仲有3個星期可以塞主線/新活動/復刻(zero?)

如果帝都完後好急咁開復刻(鬼島/魔伊), 就高機率係該復刻的後續新活動
如果有公佈生放送, 就應該係開主線
如果乜都無, 就長草大半個7月...

此篇文章於 06-19-18 07:39 AM 被 gingq7 編輯。
舊 06-19-18, 08:17 AM   #41914
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
同時開活動
又同時是EGO從者的故事

ccc的複雜程度也太高吧
帝都篇倒是很容易

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-18, 08:26 AM   #41915
細路翔
The One

因為ccc係隻菇親自落場搞出黎

先唔講質素,剩係個劇本個長度都差幾倍啦

其實我覺得今次帝都個劇本真係短過頭

英國說大家抱團死
舊 06-19-18, 08:34 AM   #41916
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:

語音啊

昨晚玩的時候 bb說身邊有人上班中就關音樂哦

之後就說語音

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-18, 09:10 AM   #41917
gingq7

引用:

因為今次友軍太強?
大部份野都係龍馬解決既,龍馬很可能係FGO中最有用的守護者
劍 - GD解決
弓 - 信長自己搞掂
槍 - 李書文>GD解決
騎 - 龍馬自己搞掂
殺 - 龍馬說得
術 - 龍馬+GD (但大部份係龍馬,因為以藏和土方都係靠龍馬說得)
狂 - 龍馬說得
舊 06-19-18, 09:29 AM   #41918
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
因為今次友軍太強?
劍 - GD解決
弓 - 信長自己搞掂
騎 - 龍馬自己搞掂
殺 - 龍馬說得
術 - 龍馬+GD (但大部份係龍馬,因為以藏和土方都係靠龍馬說得)
狂 - 龍馬說得
二來敵方唔夠勁.
天海研究左咁耐再融合埋聖杯先剛好沾到神靈CLASS的邊

一般來講算勁既...
但個氣勢唔夠囉.
變巨大怪一般俾人感覺好弱
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-18, 06:27 PM   #41919
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:

其實帝都個setting本身可以頂足足一章........我覺得就算要寫做1.5都完全無問題
本身光秀真係應該整隻5星出黎比大家打下先

引用:
因為今次友軍太強?
劍 - GD解決
弓 - 信長自己搞掂
騎 - 龍馬自己搞掂
殺 - 龍馬說得
狂 - 龍馬說得
弓、槍、騎全部都係外來既人搶位置.........根本得以藏、光秀、土方、沖田本身係參加者

ペルソナ5

隨時更新

此篇文章於 06-19-18 06:29 PM 被 鈴蘭 編輯。
舊 06-19-18, 10:06 PM   #41920
細路翔
The One

最大問題係作為主角騙課既黑沖反而係劇情比重最少

英國說大家抱團死
舊 06-20-18, 05:20 PM   #41921
digiharuka

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
PV 一直都知是茶茶攪事.... 但隻盃係邊度出來 wwww
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-18, 06:47 PM   #41922
gingq7

茶茶隻聖杯應該咪就係明智果隻,雖然都係唔知點黎

----

睇住黑沖田和白沖田的對話,
很難想像平時迦勒底的一堆龍娘, 一堆玉澡, 幾隻尼錄, 和一大群阿爾托莉雅平時係迦勒底飯堂會發生咩事
舊 06-20-18, 06:49 PM   #41923
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
志志雄:呢隻艦「煉獄」用左我5分3財產

信長:呢把大太刀「煉獄」用左我5分3魔力

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-18, 06:56 PM   #41924
Hextor
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2008
仲未打完主線

燒埋水著D石安心上路
Hextor 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-18, 06:57 PM   #41925
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: GN00508771 查看文章
志志雄:呢隻艦「煉獄」用左我5分3財產

信長:呢把大太刀「煉獄」用左我5分3魔力
唔怪得一路睇一路咁熟口面
原來係劍心梗sosad
由手機版發出

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 01:08 AM

手機版 | APP版