Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 09-02-10, 11:48 AM   #326
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
從來o係感情上堅持己見就唔會有好下場

舊 09-02-10, 12:00 PM   #327
小Tam
Game Master
~~希羅妻~~

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: Seppie 查看文章
從來o係感情上堅持己見就唔會有好下場
不盡然吧.....你要堅持己見不如找個弱勢的男人做伴侶吧~
包保他乖乖聽話呢~!

舊 09-02-10, 03:32 PM   #328
流水飄云
Junior Member

註冊日期: Apr 2010
小弟同一個比自己年長四歲既女生係一齊
而且那位女生已經有一位已一起一年多的男朋友
即係咁
我又唔覺得年齡係個問題
而且男未婚女未嫁 我仍然可以追佢既o者
咁好啦 之前同左個女仔左啦
之後琴晚佢又話佢個男朋友今日會上佢屋企
咁我就好白痴咁問佢 咁即係妳又會同佢啦?
佢話唔會 ok 雖然我之後覺得就算佢話唔會都可能會
咁我啲fd亦都叫我算 當sp玩玩下就算
但我又動左真情果下先死火
結果頭先見佢msg又唔覆 電話又唔聽
就知道「佢條仔上左佢到」
咁我其實已經都預左 亦都估到
但係估唔到自己都係咁在意
可能我已經真係愛佢吧...(苦笑
流水飄云 目前離線  
舊 09-02-10, 03:36 PM   #329
綾小路雷太
God of Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: 流水飄云 查看文章
小弟同一個比自己年長四歲既女生係一齊
而且那位女生已經有一位已一起一年多的男朋友
即係咁
我又唔覺得年齡係個問題
而且男未婚女未嫁 我仍然可以追佢既o者
咁好啦 之前同左個女仔左啦
之後琴晚佢又話佢個男朋友今日會上佢屋企
咁我就好白痴咁問佢 咁即係妳又會同佢啦?
佢話唔會 ok 雖然我之後覺得就算佢話唔會都可能會
咁我啲fd亦都叫我算 當sp玩玩下就算
但我又動左真情果下先死火
結果頭先見佢msg又唔覆 電話又唔聽
就知道「佢條仔上左佢到」
咁我其實已經都預左 亦都估到
但係估唔到自己都係咁在意
可能我已經真係愛佢吧...(苦笑
揮慧劍吧......我們這等笨男人不應對公眾場所有太大的留戀(淚)

OT: 話說,你係咪我識個一個流水飄云?-.-

舊 09-02-10, 03:40 PM   #330
wongmspk
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2009
話說之前講過學校既事
而家被班主任編埋同果堆人到坐...
真有排煩

此篇文章於 09-02-10 03:52 PM 被 wongmspk 編輯。
wongmspk 目前離線  
舊 09-02-10, 03:52 PM   #331
流水飄云

引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
揮慧劍吧......我們這等笨男人不應對公眾場所有太大的留戀(淚)

揮慧劍...如果我揮到既話
我而家會無咁灰 只會當佢係一個sp

OT: 你係邊識到「流水飄云」先-_-?我都唔多記得~因為我好多地方其實都有用到呢個名
流水飄云 目前離線  
舊 09-02-10, 04:28 PM   #332
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:

斬乜先......

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線  
舊 09-02-10, 04:55 PM   #333
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: 小Tam 查看文章
不盡然吧.....你要堅持己見不如找個弱勢的男人做伴侶吧~
包保他乖乖聽話呢~!
唔好玩我啦,弱勢既仲衰啦

根本e家唔係咩野勢既問題, 而係佢覺得自己岩哂既問題

本來大前日o係電話嘈完, 第2日見到佢其實係好番好多
不過點知佢面對面發我脾氣, 又同我嘈多次, 仲要講得更加理所當然
我真係覺得我地已經冇可能返轉頭喇

我自問付出o係佢身上既時間同心機已經盡力地多!
可惜我完全得唔到佢體諒

此篇文章於 09-02-10 04:58 PM 被 Seppie 編輯。
Seppie 目前離線  
舊 09-02-10, 05:49 PM   #334
綾小路雷太

引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
斬乜先......
再問多餘問題就斬隻蕉質你食m9

舊 09-02-10, 06:03 PM   #335
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

引用:
再問多餘問題就斬隻蕉質你食m9
我真係覺得要斬xx架喎

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線  
舊 09-03-10, 12:06 PM   #336
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

想點ar?

舊 09-03-10, 07:58 PM   #337
下雪邊界

我feel到沙皮姐想斬人
下雪邊界 目前離線  
舊 09-03-10, 08:46 PM   #338
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

引用:
作者: 下雪邊界 查看文章
有邊日唔係有咁既氣勢.....

陸奧 貴志 目前離線  
舊 09-03-10, 11:26 PM   #339
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: 下雪邊界 查看文章
我日日都想車斤人~~ vv

係公司d野煩親je.......

感情上, 我會俾多次機會大家.....最後一次
我決定了

引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
有邊日唔係有咁既氣勢.....
忽然間咁醒既你?

此篇文章於 09-03-10 11:28 PM 被 Seppie 編輯。
Seppie 目前離線  
舊 09-04-10, 03:37 AM   #340
綾小路雷太

引用:
作者: Seppie 查看文章
我日日都想車斤人~~ vv

係公司d野煩親je.......

感情上, 我會俾多次機會大家.....最後一次
我決定了

忽然間咁醒既你?
如果佢做左m咁耐都冇咁既觸覺,咁佢真係個天然m了....sosad

舊 09-04-10, 10:14 AM   #341
流水飄云

話說我同那位女仔分手了...
原因係我太煩了
但我只是關心她多幾句而已...
原來太關心只會令她覺得煩...
之後琴日佢就諗住俾番啲野我
之後我話請佢去飲野
佢原本話唔洗
我話當我請佢
佢先話好
咁佢又拉埋另一個fd落去(其實個fd識的 而且佢幫過我好多 例如叫個女仔唔好同我搞到連fd都無得做 係佢面前幫我講好說話)
咁去買野飲啦 佢就要飲杯choco. paradise
買左之後 我又自己買杯
飲飲下佢突然話想飲沙冰果隻
我咪話請埋佢囉
然後俾左$50佢去買 其實只係$40 佢諗住俾番我 我咪話當俾佢去打機
佢跟住又話想食沙律 我就諗住話請佢
我個fd就做口形叫我唔好
咁我就話下次先同佢黎食
咁大約6點10左右
我個fd要番屋企啦(其實佢應該6:15要走 只係因為佢見到我想見多佢一陣先留多一陣)
咁佢就問我走唔走 我就話諗住打多陣機(其實係因為之前我話請個女仔打多陣機先)
咁個女仔就叫我跟埋佢走
我又唔知做乜事 一聽到呢句
黑晒口面拎起個袋就走左去
我個fd就跟住黎就同我講「算啦 唔好咁啦 既然你地岩岩先做番朋友 咪慢慢黎囉 同埋呢排都唔好搵佢咁多 直至佢對你改觀唔再係一個咁痴身既人先好再諗下點埋番身」
我之後就去左銀星打左陣機
去到9點左右 我就醒起佢夠鐘食藥
咁我就sd msg俾佢「xx夠鐘食藥啦...」
佢「唔好再叫我xx~我同你只係最普通既朋友關係」
我「咁我應該叫妳咩...?」
佢「咩都唔洗叫」
我「...哦...聽晒妳話....」
佢「我同你只係朋友關係 唔需要你聽話」
我「咁妳食左未呀...?」
佢「未」
我「咁快啲番到屋企食番啦...」
佢「番左啦~咪煩我」
我「知道...」
然後我就到而家都未sd過一個msg/打過一個電話俾佢~~~
我個個fd都叫我唔好再中個頭落去 搵個純啲既女仔開開心心咁一齊算啦
其實我都知...但我都係放棄唔到sosad...
流水飄云 目前離線  
舊 09-04-10, 10:41 AM   #342
拉迪-史加羅

註冊日期: Dec 2006
引用:
原因係我太煩了......
回頭是岸把啦,人地做到禁你自己都要識趣

留番呢份關心比將來果個重好

可能將來果個未必有现在呢份感覺,但人大過左心態係會變的(雖然E家拍緊呢個係冇任何的激情,但佢比到我一份安穩同平靜的感覺,而我同佢都感受到各自為對方付出,呢份感覺係我以前冇ge一分安定感所以我好滿足現左我係想過幾年成家立室而努力)

舊 09-04-10, 10:48 AM   #343
流水飄云

引用:
作者: 拉迪-史加羅 查看文章
回頭是岸把啦,人地做到禁你自己都要識趣

留番呢份關心比將來果個重好

可能將來果個未必有现在呢份感覺,但人大過左心態係會變的(雖然E家拍緊呢個係冇任何的激情,但佢比到我一份安穩同平靜的感覺,而我同佢都感受到各自為對方付出,呢份感覺係我以前冇ge一分安定感所以我好滿足現左我係想過幾年成家立室而努力)
雖然我同佢存在住年齡上既差距
但我都唔知點解我會咁鍾意佢(苦笑
我又唔捨得放棄佢
琴日係見佢之前我同自己講過見完佢之後要完全放低對佢既感情
但係pacific到望住佢
我又突然唔捨得了
我又不想放棄她了
我又不想失去她了
很矛盾很沒用對吧..?(苦笑
我也很想罵自己一頓
但罵完後 對她的思念又加重了...

此篇文章於 09-04-10 11:07 AM 被 流水飄云 編輯。
流水飄云 目前離線  
舊 09-04-10, 11:05 AM   #344
拉迪-史加羅

註冊日期: Dec 2006
引用:
雖然我同佢存在住年齡上既差距
但我都唔知點解我會咁鍾意佢(苦笑
我又唔捨得放棄佢
琴日係見佢之瓶我同自己講過見完佢之後要完全放低對佢既感情
但係pacific到望住佢
我又突然唔捨得了
我又不想放棄她了
我又不想失去她了
很矛盾很沒用對吧..?(苦笑
我也很想罵自己一頓
但罵完後 對她的思念又加重了...
時間能沖淡一切

舊 09-04-10, 11:06 AM   #345
流水飄云

引用:
作者: 拉迪-史加羅 查看文章
時間能沖淡一切
但那時間需要多少...?(苦笑
恐怕在那個「時間」來到之前
我的思念卻能推翻一切...
流水飄云 目前離線  
舊 09-04-10, 11:18 AM   #346
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
你無得唔放手,你繼續死纏難打落去只會令對方討厭你

舊 09-04-10, 12:39 PM   #347
綾小路雷太

引用:
諗咁多做乜呀,愈做出面愈俾人覺得你冇志氣呀

振作啦好團友(前)

舊 09-04-10, 01:43 PM   #348
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
你愈係對人咁好
人地又唔想你成日搵佢
只會覺得你討厭...
雷火武 目前離線  
舊 09-04-10, 03:34 PM   #349
麥C
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
放開下自己
放開埋佢啦
你已經唔係係果個位置
佢唔會在乎你附出幾多
你做得越多野
就可能令佢虧欠你一樣
最後帶比佢的可能只係負擔

舊 09-05-10, 01:03 AM   #350
TSZ
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDI-c-eman
引用:
原因係我太煩了
但我只是關心她多幾句而已...
原來太關心只會令她覺得煩...
之後琴日佢就諗住俾番啲野我
之後我話請佢去飲野
佢原本話唔洗
我話當我請佢
佢先話好
咁佢又拉埋另一個fd落去(其實個fd識的 而且佢幫過我好多 例如叫個女仔唔好同我搞到連fd都無得做 係佢面前幫我講好說話)
咁去買野飲啦 佢就要飲杯choco. paradise
買左之後 我又自己買杯
飲飲下佢突然話想飲沙冰果隻
我咪話請埋佢囉
然後俾左$50佢去買 其實只係$40 佢諗住俾番我 我咪話當俾佢去打機
佢跟住又話想食沙律 我就諗住話請佢
我個fd就做口形叫我唔好
咁我就話下次先同佢黎食
咁大約6點10左右
我個fd要番屋企啦(其實佢應該6:15要走 只係因為佢見到我想見多佢一陣先留多一陣)
咁佢就問我走唔走 我就話諗住打多陣機(其實係因為之前我話請個女仔打多陣機先)
咁個女仔就叫我跟埋佢走
我又唔知做乜事 一聽到呢句
黑晒口面拎起個袋就走左去
我個fd就跟住黎就同我講「算啦 唔好咁啦 既然你地岩岩先做番朋友 咪慢慢黎囉 同埋呢排都唔好搵佢咁多 直至佢對你改觀唔再係一個咁痴身既人先好再諗下點埋番身」
我之後就去左銀星打左陣機
去到9點左右 我就醒起佢夠鐘食藥
咁我就sd msg俾佢「xx夠鐘食藥啦...」
佢「唔好再叫我xx~我同你只係最普通既朋友關係」
我「咁我應該叫妳咩...?」
佢「咩都唔洗叫」
我「...哦...聽晒妳話....」
佢「我同你只係朋友關係 唔需要你聽話」
我「咁妳食左未呀...?」
佢「未」
我「咁快啲番到屋企食番啦...」
佢「番左啦~咪煩我」
我「知道...」
然後我就到而家都未sd過一個msg/打過一個電話俾佢~~~
我個個fd都叫我唔好再中個頭落去 搵個純啲既女仔開開心心咁一齊算啦
其實我都知...但我都係放棄唔到sosad...
到左呢個地步,相信無人會叫你吾好放手....

論壇跳轉

現在的時間是 04:39 AM

手機版 | APP版