Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 08-26-08, 05:44 PM   #251
鐵拳浪子
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDironfist0507
XBox Live GamertagIron fist57
引用:
作者: 某F 查看文章
太癡身...

>你無試過用物質去追人?

你抽水還抽水,都唔好咁侮辱人同職業

物質?你係要物質定係愛情呀

但d女就係貪心,要晒2樣
但大前題優先係第一樣,第2樣係bonus

做雞既目的都係想要錢姐
係呢個topic唔同你講啦!

亦覺得同你講都好似泥牛入海咁既款。
鐵拳浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 06:09 PM   #252
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
再提提大家,真係唔好再離題

本來呢個topic 差d 應樓主要求close 左,但好彩樓主又回心轉意,
希望大家o既意見幫到樓主諗通d 野之餘,亦可以留俾以後大家參考。

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 06:22 PM   #253
ELT
God of Gamer
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: Norm 查看文章
20歲妹妹仔好易搞掂....上年我有個同事都搞掂左個細佢十年既,我同事問我,個女仔有男友喎....我話冇問題,你實掂既....結果三個月就ko左....
好多30零歲o既男仕望落似廿幾歲, 又有經濟力, 係屈機d ga喇

樓主依個case, 對手有架車, 經濟力應該唔會差得去邊(亦唔排除係死充), 真係隨時被秒左都唔知咩事, d廿歲左右o既妹妹仔見到人地有架車, 可以車出車入....

舊 08-26-08, 06:47 PM   #254
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用:
作者: Middle 查看文章
再提提大家,真係唔好再離題

本來呢個topic 差d 應樓主要求close 左,但好彩樓主又回心轉意,
希望大家o既意見幫到樓主諗通d 野之餘,亦可以留俾以後大家參考
呢個絕對有用

舊 08-26-08, 06:50 PM   #255
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
路過

OT病毒開始散播中......大家請留意

舊 08-26-08, 06:57 PM   #256
voodoo_cowboy
Junior Member

註冊日期: Dec 2007
叔叔真係識食!!

老老實實,我敢講,樓主你女朋友好快就會同你分手架喇,你而家既行徑,簡直係中正叔叔下懷!!

假如你女朋友真係無野,只係純情無知咁以為去安慰叔叔,而你俾咁大壓力同埋好似犯咁審問佢,換轉係你,會點? 我就會好反感了!

對於自認無大問題既女方,你簡直係干涉緊佢既交友自由喎!對於佢來講,咁鬼小家既你,佢當然唔會老實同你交代行縱啦!!

如果佢覺得受到好大委屈,你估佢會搵邊個傾?梗係對你地件事都好了解既叔叔啦~~起碼要交代來龍去脈都少d 口水啦~~

到時兩位高唱一曲同時天涯淪落人~ 在這傷心者通道上同行~ 妹妹一比較:一個成熟穩重體貼溫柔,仲有架車喎!一個成日疑神疑鬼,仲審犯咁審我喎!樓主,你仲唔踏上分手之路?

假如你想救返呢段感情,唔應該再係咁懷疑女朋友,應該開明少少,大方少少,包容少少,同佢講識朋友都無問題,不過下次單獨見面,真係要俾你知!唔係你會好擔心!!

記住,最大問題唔係你女朋友,而係個個好識食既叔叔!!
voodoo_cowboy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 07:07 PM   #257
The One
業餘歌手

引用:
作者: darkvolver 查看文章
路過

OT病毒開始散播中......大家請留意
你冇份呀?

樓上唔使講到咁掛, 嚇死人咩

舊 08-26-08, 07:09 PM   #258
voodoo_cowboy
Junior Member

註冊日期: Dec 2007
引用:
作者: lauchai 查看文章
你冇份呀?

叔叔擁有樓主十年之上既人生經驗,唔沉著少少真係好易奶野架~
voodoo_cowboy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 07:15 PM   #259
BRA武藏
Game Master

引用:
你冇份呀?

我同意樓上,爭10年爭好遠

19歲 vs 3x歲,如果條友做野唔係太渣,經濟力已經贏好多

你諗住偶然食餐自助餐已經唔錯,人地可以帶條女去食再貴d o既野

你慳住先買到o既禮物,人地隨手就買到

你以為陪女坐車送返屋企好體貼,人地就直情車到樓下

話題、見識、溝女技巧更加唔駛講

此篇文章於 08-26-08 07:21 PM 被 BRA武藏 編輯。
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 07:18 PM   #260
The One
業餘歌手

咁呢樣就係真既...........
因為我都幾十歲了

呢d野見唔少

舊 08-26-08, 07:37 PM   #261
GEESE
Game Master
Ψ血族.狂氣之伯爵Ψ

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: JENOVA 查看文章
今日約左佢出黎講我既感受
經過左一晚, 到個一刻我重新建立番我同佢既信心
我同佢講, 我信你,我唔會再講呢件事之類啦...
講到一半佢突然話好大壓力,話我令到佢比人追問佢半夜去左邊(佢d friends,家姐)
佢話對我淡左 (我自己認為係因為呢件事)
佢話以前對佢好好,笑嘻嘻既我係琴日(事發個日)突然變到好惡,眼神好恐怖,佢忘記唔到
我同佢講我後悔去左搵佢,發生呢件事....
之後我喊左出黎
收拾心情之後,問佢想唔想大家繼續呢段感情,佢話想
但係目前想冷靜下....

林走好辛苦先哄到佢笑一笑...輕吻一下 佢就番屋企喇

自己行去塔車個時諗, 如果我冇咁神經質去搵佢, 我一世都唔會知
我地亦都唔會無啦啦令到呢段情冷卻...

我宜家靜係想哄番佢開心...唔再諗呢件事喇

各位有冇d行程建議一下~ 可以令傷心人發笑,忘記舊事既地方?
唉,希望你清醒地知道錯既係對方~~唔係你呀~~~
俾對方兇一兇就唔追究之餘,仲要以為自己錯晒........
再落去你分分鐘變左果種明明戴住綠帽,仲係度呃緊自己既傻仔~~~

被風吹拂白色的病房中 急落的花瓣隨風飛舞著
最後的時刻來臨 回憶起最重要的人
明天將化為灰燼回歸塵土吧
櫻花於窗中看見了 我要沈睡於他們之下
被溫暖包圍著 在你的手中...
沉靜的搬離304號室之時 似乎把你再次忘記
此後我將與櫻花共舞於風中搖曳回憶著你
GEESE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 07:42 PM   #262
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

註冊日期: Jan 2004
睇完11頁, 發表意見之前, 先送一首"紙婚"比樓主先

紙婚
紙婚

何時建起了 幾道圍牆 這一頭家 
本來非這樣 嘗試穿過 透明屏障 
發覺你 人在心不在場

逐漸喪失 親密磁場 
有盞紅燈 淒然的發亮 
而你彷似 正懷疑你 
來年同行伴侶 並未達理想

* 想扮成 無事故 歲月如常 
但我知 其實你 不想 
再對著我 抱著我 親密如常 
去年還 承諾過 貧窮和病塌 *

# 都奉陪 陪著我 上路離場 
但那些 其實紙一張 
以愛情來 填滿的
用年華 維繫的 
縱是銀或金或張白紙
依然完全沒保障 #

明明約好了 開辦農場
要當兒孫 將來的偶像
來到今晚 變成惆悵
原來從前大計 薄弱像妄想
Repeat * #

漏夜在結霜
想扮成 無事故 歲月如常 
但我知 其實你不想 
再對著我 抱著我 親密如常 
去年還 承諾過 貧窮和病塌 
都奉陪 陪著我 上路離場 
但那些 其實紙一張 
愛到頭來 能強積
或無人 能累積 
那是人類美麗的幻想
只能求 無力保養

以下意見純粹本人立場

我覺得, 呢件事, 雙方都有做得唔好既地方
女既就唔駛多講啦, 大話冚大話, 熄機, 完全的推卸責任
男既就當面呷醋, 唔適當場合做唔適當既野

如果樓主係言詞間能夠沉得住氣的話會唔會好d呢? (因為我都睇得出樓主係言詞間都滲出好緊張gf但好濃既醋勁)
樓主冇做錯事, 只係沉不住氣同時機不對

公式

超絕可愛+賣萌+天然呆+冒失娘+短髮=本田翼
紅字為重點

本王決定中日開戰之時會去做漢奸
犬夜叉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 07:50 PM   #263
二伍

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 某F 查看文章
做雞既目的都係想要錢姐
有可能係為興趣

會唔會對樓主太殘忍
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 07:53 PM   #264
darkvolver
頹冗

引用:
你冇份呀?

我有份不覺.....你睇下手提區,再講...........

我最多間中一抽

舊 08-26-08, 08:26 PM   #265
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
引用:
咁呢樣就係真既...........
因為我都幾十歲了

呢d野見唔少
人類總是犯同樣的錯誤....
樓主而家要做既係....等待....睇下佢女友有冇咩古怪既行為...

舊 08-26-08, 08:43 PM   #266
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
似乎事件發展過程已經唔重要...
大家等既只係.........結局

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 09:08 PM   #267
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: Norm 查看文章
人類總是犯同樣的錯誤....
樓主而家要做既係....等待....睇下佢女友有冇咩古怪既行為...
都可以關心多d(唔係癡纏)
唔好咁被動

提高警覺,唔好比位個叔叔入

舊 08-26-08, 09:12 PM   #268
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
你冇份呀?

但我同意佢講法

好多網友話樓主無錯
因為係你地假定個女仔有野而已
如果佢真係諗住純開解朋友.都比男友管到咁....真係好大可能分手..
引用:
作者: GEESE 查看文章
唉,希望你清醒地知道錯既係對方~~唔係你呀~~~
俾對方兇一兇就唔追究之餘,仲要以為自己錯晒........
再落去你分分鐘變左果種明明戴住綠帽,仲係度呃緊自己既傻仔~~~
其實你又可以憑咩野來斷定女方錯哂
客觀咁睇.樓主可能怪錯人.或者可能真係女仔有野對唔住樓主..但邊個敢肯定?
引用:
我有份不覺.....你睇下手提區,再講...........

我最多間中一抽

你自己咪又係到抽左2野

此篇文章於 08-26-08 09:15 PM 被 雷火武 編輯。
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 09:15 PM   #269
The One
業餘歌手

引用:
作者: Deviantnip 查看文章
但我同意佢講法

好多網友話樓主無錯
如果佢真係諗住純開解朋友.都比男友管到咁....真係好大可能分手..

客觀咁睇.樓主可能怪錯人.或者可能真係女仔有野對唔住樓主..但邊個敢肯定?
主觀+經驗+煉歷

*由佢啦, 中大大會ban佢或del post XD

舊 08-26-08, 09:39 PM   #270
darkvolver
頹冗

引用:
但我同意佢講法

好多網友話樓主無錯

你自己咪又係到抽左2野
算,我只想再次提醒下人................又話我抽
我知我罪孽深重

舊 08-26-08, 09:41 PM   #271
The One
業餘歌手

引用:
算,我只想再次提醒下人................又話我抽
我知我罪孽深重
我等待你O係情版出TOPIC既一日

舊 08-26-08, 09:52 PM   #272
darkvolver
頹冗

引用:
我等待你O係情版出TOPIC既一日
ot多下
好難...........我食緊咸魚青菜

舊 08-26-08, 10:07 PM   #273
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: 天童沙雪 查看文章
當時年紀又細 試過有次同男朋友講
「陪我玩一晚通宵都唔得,自己唔得又唔比人去玩,
你點做我男朋友呀?」
結果當時小男朋友在街上淚灑當場........
好彩條街冇乜人........
之前講呢段野 其實我仲未講 當時男朋友淚灑當場
我係有一d歉疚 但伴隨而來的感覺係覺得佢好冇用
對佢嚴重反感

引用:
咁煩既男人其實真係好難頂..
到底話佢緊張女朋友丫
定係驚比人搶左個女朋友而已?

到底係為女朋友好而成日搵佢
定係為佢自己好而成日監察女朋友,唔理佢感受.
講真 呢d人大把啦
人人都話樓主冇錯 我就覺得好難講啦
有d人會將自私包裝成「我太愛你」 其實歸根究底 只係因為愛自己。
講到好偉大 都冇比面自己女朋友
「仲唔叫佢走 留佢享度睇戲?」
之類咁的說話 比我聽到一定好興
就算自己係有野做錯左 都唔代表可以咁樣呼喝我d朋友 話之佢係識左幾多個月
呢d要打要鬧要家法侍候留返享屋企做啦
要享我個fd面前示威?
如果女朋友真係純諗住去同人傾偈 自己男朋友有d咁的行為自己會覺得好瘀law
人地一定係媾我咩............

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 10:18 PM   #274
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
對佢嚴重反感

講真 呢d人大把啦
有d人會將自私包裝成「我太愛你」 其實歸根究底 只係因為愛自己。
仲唔叫佢走 留佢享度睇戲?」
就算自己係有野做錯左 都唔代表可以咁樣呼喝我d朋友 話之佢係識左幾多個月
要享我個fd面前示威?
如果女朋友真係純諗住去同人傾偈 自己男朋友有d咁的行為自己會覺得好瘀law
其實我都唔明點解人地要自動走.話哂同人傾緊計.要人走點都要交代番句.
亦唔知點解叫女朋友以後唔好再見那人..

不過為左唔好打擊樓主..我之前都無講到..

好似老豆老母咁.成日管到實一實.連正常社交都影響哂.但一句話[我關心你咋]就大哂咁..
結果當然係令我覺得好討厭啦..

此篇文章於 08-26-08 10:20 PM 被 雷火武 編輯。
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 10:18 PM   #275
The One
業餘歌手

引用:
對佢嚴重反感

講真 呢d人大把啦
「仲唔叫佢走 留佢享度睇戲?」

要享我個fd面前示威?
我前面都係咁講

這個嘛!!!因人而異

論壇跳轉

現在的時間是 12:48 AM

手機版 | APP版