Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > GAF Racing Engine車迷討論區

主題工具 顯示模式
舊 07-09-07, 11:29 PM   #1
snowman
┌───────┐
Ben 10

註冊日期: Jun 2002
GAF車主報到區 (頭版綜合)

snowman
2001年Echo

不破大地
2006 年 Civic

KIM
2002年 標緻206

機動盜賊首領-電
01年鈴木skywave.an400

昏迷童子Sleepy
Yamaha GTR125

seetold
Renault cilo

chandler
01年325i +/- 波

此篇文章於 11-04-07 06:37 PM 被 snowman 編輯。
snowman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-07, 11:32 PM   #2
不破大地
Game Master
車仔球迷

註冊日期: Mar 2004
車齡一年多

舊 07-09-07, 11:35 PM   #3
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
2002年 標緻206
車齡 : 2年

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-07, 11:43 PM   #4
snowman
┌───────┐
Ben 10

你地去開邊度入油?

舊 07-09-07, 11:48 PM   #5
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
引用:
作者: snowman 查看文章
你地去開邊度入油?
ESSO~

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-07, 11:56 PM   #6
snowman
┌───────┐
Ben 10

我上手車主就入開shell或caltex
但問過人其實間間d油都係一樣

最近中石化又平$2.05, 所以打爆o左一次
其實係咪真係入油入邊間都冇所謂呢?

舊 07-10-07, 01:55 AM   #7
ALEX CHOW
God of Gamer
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
引用:
作者: 不破大地 查看文章
車齡一年多
06年Civic??
最新個款Civic???

站(2024/05/11,05/12)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-07, 12:17 PM   #8
不破大地
Game Master
車仔球迷

引用:
作者: HONDA 查看文章
06年Civic??
最新個款Civic???
冇錯
不過我唔o係香港
香港應該係美國版
我澳洲就似番日本版

舊 07-10-07, 01:29 PM   #9
ALEX CHOW
AUDI SPORT

引用:
冇錯
不過我唔o係香港
香港應該係美國版
我澳洲就似番日本版
香港好多人用日本版
P.S.香港係日本版

少女時代,
F1 2024討論區
舊 07-10-07, 02:59 PM   #10
不破大地
Game Master
車仔球迷

引用:
作者: HONDA 查看文章
香港好多人用日本版
P.S.香港係日本版
我上香港個 honda 網
香港係跟美國版
除非有好多人入水貨啦

日本版係

車頭燈同尾燈都唔同架

舊 07-10-07, 08:33 PM   #11
ALEX CHOW
AUDI SPORT

引用:
我上香港個 honda 網
香港係跟美國版
除非有好多人入水貨啦

日本版係

車頭燈同尾燈都唔同架
香港有美國版&日本版

少女時代,
F1 2024討論區
舊 07-11-07, 03:00 PM   #12
基斯托別尼
Insane Gamer
為你服務的車手

註冊日期: Jul 2004
引用:
各位gaf的車主, 不如大家報到一下, 報下咩車, 幾多年車齡
睇下第日有冇機會搞番個gaf車主meeting

先報到一下:
2001年Echo
車齡: 個半月
記得你應該考牌無耐
請問你幾錢燕疏

舊 07-11-07, 03:25 PM   #13
snowman
┌───────┐
Ben 10

引用:
作者: 基斯托別尼 查看文章
記得你應該考牌無耐
請問你幾錢燕疏
係, 好記性
而家都仲有好多野唔識, 起初諗住o黎開gaf, 順道係度問下車野, 點知除o左kim大外, 都冇乜人回應...
搞到我最後都去o左其他forum問, 而家d迫切問題都叫搞掂, 所以就係度睇下有冇其他車主交流下

燕疏方面, 我全新牌, 一年$598x... 你當佢$6000 la....
墊低費...$10000.....

舊 07-11-07, 03:34 PM   #14
基斯托別尼
為你服務的車手

引用:
係, 好記性
而家都仲有好多野唔識, 起初諗住o黎開gaf, 順道係度問下車野, 點知除o左kim大外, 都冇乜人回應...
搞到我最後都去o左其他forum問, 而家d迫切問題都叫搞掂, 所以就係度睇下有冇其他車主交流下

燕疏方面, 我全新牌, 一年$598x... 你當佢$6000 la....
墊低費...$10000.....
你幾歲 , 我未夠3年牌 , 未夠25歲 墊底2皮
你間保險叫咩名 , 介紹下

有乜講車 買車forum介紹下睇

此篇文章於 07-11-07 03:42 PM 被 基斯托別尼 編輯。
基斯托別尼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-07, 03:43 PM   #15
RS 200

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
其實開呢區o個時,係得我同kim同埋版大小次郎出現得比較多.....
我自己冇揸車之後都好少黎呢區....
RS 200 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-07, 03:46 PM   #16
snowman
┌───────┐
Ben 10

引用:
你幾歲 , 我未夠3年牌 , 未夠25歲 墊底2皮
你間保險叫咩名 , 介紹下
小弟行年@(
我間保險agency叫金時顧問
我都係睇香港討論區
架2手車就係car8度買

舊 07-11-07, 04:13 PM   #17
Hidekii
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: RS 200 查看文章
其實開呢區o個時,係得我同kim同埋版大小次郎出現得比較多.....
我自己冇揸車之後都好少黎呢區....
初初開版時在下都黎過一排, 但人流實在太少, 可能gaf太多學生哥仔, 冇咩人揸開車
Hidekii 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-07, 04:17 PM   #18
Hidekii
Crazy Gamer

引用:

有乜講車 買車forum介紹下睇
除左各大車會e.g. skylineclub, lancerclub外,比較多人既就香X討論區,你想討論區都有車版
不過聽聞香X討論區既版主唔太得人心
舊 07-11-07, 04:39 PM   #19
snowman
┌───────┐
Ben 10

引用:
作者: Hidekii 查看文章
除左各大車會e.g. skylineclub, lancerclub外,比較多人既就香X討論區,你想討論區都有車版
不過聽聞香X討論區既版主唔太得人心
你想雖然多區, 但d post好內都冇york過
香港d post就多d, 講d野d範圍闊d

各位邊頭出沒多?
我就係港島多

而家都係夜晚出去操下車, 多數都會係番港島, 有時都會過對面海挑戰下
但依然未敢挑戰紅隧

舊 07-11-07, 05:00 PM   #20
機動盜賊首領-電

註冊日期: May 2002
PSN  IDgutscharm
電單車算唔算??
坐駕:honda freeway (cf250)
96年制/99年首次登記.
做左兩年半羊主.
個人極速.110km/h.
入開華潤.貪佢有折.

機動盜賊首領-電 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-07, 05:03 PM   #21
基斯托別尼
為你服務的車手

引用:

各位邊頭出沒多?
我就係港島多

而家都係夜晚出去操下車, 多數都會係番港島, 有時都會過對面海挑戰下
但依然未敢挑戰紅隧
我無錢買車 , 而家有人借車大多操屯門

SNOWMAN , 計埋自己養車一個月大約使幾多錢左右

舊 07-11-07, 05:09 PM   #22
Hidekii
Crazy Gamer

引用:

各位邊頭出沒多?
我就係港島多

但依然未敢挑戰紅隧
九龍人,東西九龍出沒多
舊 07-11-07, 05:23 PM   #23
snowman
┌───────┐
Ben 10

引用:
作者: 機動盜賊首領-電 查看文章
電單車算唔算??
坐駕:honda freeway (cf250)
96年制/99年首次登記.
做左兩年半羊主.
個人極速.110km/h.
入開華潤.貪佢有折.
電單車也算是車, 當然算
110km係入機場條路?

我開80都有d r底..

引用:
我無錢買車 , 而家有人借車大多操屯門

SNOWMAN , 計埋自己養車一個月大約使幾多錢左右
我保費, 牌費, 架車都係一炮過, 所以冇count入每個月開資
單計每月, 應該就係停車場同油錢吧
停車場$1390
油錢就要視乎你用量, 同埋你架車幾食油
echo 1299cc, 每個星期都係渣2~3日, 夜晚出去操下, 一個月入油都係1次起2次止, 每次$300
前幾日中石化搞優惠, 每公升平$2.05, 打爆o左油缸, 相信都可以玩成個月

當然仲有最unexpected的, 就係維修, 此刻無價....

舊 07-11-07, 10:39 PM   #24
機動盜賊首領-電

註冊日期: May 2002
PSN  IDgutscharm
引用:
電單車也算是車, 當然算
110km係入機場條路?

我開80都有d r底..

係吐露港 不過要撞啱順風先上到咁快.平時逆風行8-90左右架咋.

我自己本身有貨VAN牌,的士牌(開過一排PARTTIME).
都層經有過一架CIVIC(86年款)同323(90年款).
不過養4個轆開支真係好大.
我而家部羊.每200KM入$7-80油.泊車又唔洗錢.牌費$1314/年,三保$1200/年(20%NCB).
每三個月換一次偈油.一年驗一次車(唔係強制).

當然日晒雨淋就預左.

機動盜賊首領-電 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-07, 12:52 AM   #25
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
細綿羊都算0卦......? (光速逃~ )

現時座駕: Yamaha GTR125
今年1月新買以取代用左近10年,年事已高+老年病多多的二手台灣羊(100cc)

因為聽埋家人+老友所講, 殖民星內除左Caltex特別快清袋之外其他油公司出品大致上冇乜分別
本童子因此多數去Esso餵部車, 因為近

殖民星唔同香港, 搵條highway都冇
要開快d一定要有天時(冇雨, 風向好)地利(冇沙龍冇block冇......)人和(前後一定範圍內冇其他車)

本童子大學果陣試過響@2:30AM趕完project由UMAC飛翻屋企途中
響舊大橋落斜尾踩到上105(危險動作切勿模仿 )

唔係話唔想學四個轆
響殖民星, 考四個轆學費貴, 養車貴都係其次
最煩係冇位泊
你黎本殖民星住番一兩個禮拜你就會明

亦都因為咁
響殖民星出部250+電單車係盞搵自己笨的

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒

此篇文章於 07-12-07 01:53 AM 被 昏迷童子Sleepy 編輯。
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 12:56 AM

手機版 | APP版