Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-26-18, 01:22 PM   #276
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
PS版KOF LOADING快D除咗係CD是二倍速之外, 仲有偷格問題

所以SNK都幾好嘢, 偷少少格LOAD得快D, 咁D人就會BUY, 其實佢呢個行為應該用返自己部CD版GAME度, 然後唔出SS/PS版, 焗人買CDZ, 咁先係正道.

佢笨在又要CD版無限接近帶版, 唔偷格原汁原味, 攪到個LOADING長到屎, 搵鬼買!

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-18, 01:22 PM   #277
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
當年玩kof 98 DC版,都差唔多20年前,load得勁快。
今次龍珠無玩SS kof97果時咁慢,但都算慢。令到咁出色既game玩得唔夠爽,不過多左時間中間休息XDDD
由手機版發出
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-18, 01:32 PM   #278
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
其實樓上兩位所講LOADING問題, 兩方只係感受唔同, 並無對錯之分, 有人會攞上一代比, 有人會攞近代比

正如依家去M記排隊買嘢食, 前面有多幾個人你會覺得耐, 係因為你未試過90年代沙田新城市M記買嘢食, 即使試過, 又會覺得依家唔應該係咁(因為時代進步), 所以最後都係感受之分別

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-18, 01:42 PM   #279
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
睇下Fortnite既loading time
PS4 - 9.15秒
switch - 13.97秒

相差都係50%

不過期望笨大會 updata優化改善 係發夢
呢樣我認同

wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-18, 02:04 PM   #280
MTse
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDMTSe
ドラゴンボール ファイターズ《DRAGON BALL FighterZ》情報區 Vol. 2 | 2.5D 格鬥︱Switch版已售

已Switch嘅硬件來講,呢個移植度已經可以話係超額完成啦。等耐果幾秒你豪比佢啦

Sent from my iPhone using Gaforum
MTse 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-18, 02:05 PM   #281
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 半人馬-RigiL- 查看文章
當年玩kof 98 DC版,都差唔多20年前,load得勁快。
今次龍珠無玩SS kof97果時咁慢,但都算慢。令到咁出色既game玩得唔夠爽,不過多左時間中間休息XDDD
由手機版發出
DC其實絶大部份game的loading都勁快, 雖然明顯聽到光頭移動聲, 但真係冇乜幾何要等.

舊 09-26-18, 02:07 PM   #282
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: harakuma 查看文章
PS版KOF LOADING快D除咗係CD是二倍速之外, 仲有偷格問題

所以SNK都幾好嘢, 偷少少格LOAD得快D, 咁D人就會BUY, 其實佢呢個行為應該用返自己部CD版GAME度, 然後唔出SS/PS版, 焗人買CDZ, 咁先係正道.

佢笨在又要CD版無限接近帶版, 唔偷格原汁原味, 攪到個LOADING長到屎, 搵鬼買!
劑出ng家用版唔賣得幾多, 始終機貴, 個installed base細, 不過因為係同街機100%互換, 基本上冇研發成本, 所以掠得幾多就掠幾多~

當年SS/PS個installed base大, 出左呢兩部機先係搵錢之道. 而且ss加左rom/ram卡之後, 真係同街機版冇乜分別.

舊 09-26-18, 02:09 PM   #283
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
你都仲係唔明我意思,我都知以前玩過load 60秒,真說侍魂load一場3分鐘都係咁玩啦係咪?
但問題係而家呢個年代唔應該接受呢D野架嘛,佢講緊長PS4版4倍以上.......
係咩...我覺得ok喎...如果要睇齊...點解不買ps4版???
而且而加都沒去到3分鐘....講緊係幾秒者...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-18, 02:24 PM   #284
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: wsx360 查看文章
睇下Fortnite既loading time
PS4 - 9.15秒
switch - 13.97秒

相差都係50%

不過期望笨大會 updata優化改善 係發夢
呢樣我認同

~~
其實呢...呢d沒得比...
點解覺得 ps4版快過ns版就係移植問題???
既然咁著重呢個問題...點解不玩ps4版, 或pc版呢???

此篇文章於 09-27-18 01:00 AM 被 neo2046 編輯。
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-18, 02:43 PM   #285
jyeung1
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: neo2046 查看文章
Switch版過場 load咁耐嘅?

Dragon Ball Fighter Z | First 50 Minutes | Nintendo Switch
https://youtu.be/iG-heN9eroM
吾算太耐,一般人都應該可以接受(30秒內load完)
玩過PSP Winning 你就知咩野叫耐!!

其實download 板係米會快D??
jyeung1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-18, 04:08 PM   #286
神名レオ
Game Master
紅蓮團

PSN  IDleoayu
30秒內load完,即接隨插即玩唔駛裝資料
接近100%移植度,一部機可以拎出街雙打又得,電視打又得
但都可以討論到冇優點咁,唔知下次又搵咩插呢?

舊 09-26-18, 05:07 PM   #287
AKIRA桑
Senior Gamer
Splatoon中

註冊日期: Mar 2018
Nintendo Switch IDSW-4660-5409-0901
ドラゴンボール ファイターズ《DRAGON BALL FighterZ》情報區 Vol. 2 | 2.5D 格鬥︱Switch版已售

引用:
作者: 神名レオ 查看文章
30秒內load完,即接隨插即玩唔駛裝資料

接近100%移植度,一部機可以拎出街雙打又得,電視打又得

但都可以討論到冇優點咁,唔知下次又搵咩插呢?

優點晨早起一個月前beta test講晒啦,自己scroll一scroll啦,難道真係要次次都要買菜搭條蔥揾野來講乎?

從我的iPad使用Tapatalk 發送

此篇文章於 09-26-18 05:11 PM 被 AKIRA桑 編輯。
AKIRA桑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-18, 05:18 PM   #288
神名レオ
Game Master
紅蓮團

引用:
作者: AKIRA桑 查看文章
優點晨早起一個月前beta test講晒啦,自己scroll一scroll啦,難道真係要次次都要買菜搭條蔥揾野來講乎?

係囉
咁仲插咩呢,插足版半,我就係碌左版半都仲講緊loading呀大師

舊 09-26-18, 05:22 PM   #289
AKIRA桑
Senior Gamer
Splatoon中

註冊日期: Mar 2018
Nintendo Switch IDSW-4660-5409-0901
引用:
係囉

咁仲插咩呢,插足版半,我就係碌左版半都仲講緊loading呀大師

咁有優點難道唔講得缺點?而且呢個老餅場,鍾意曬研究有咩出奇?

AKIRA桑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-18, 05:49 PM   #290
神名レオ
Game Master
紅蓮團

你實啱㗎,你老餅嚟吖嘛
我就慢慢同啲friend研究隻game同埋等隻17號
你慢慢研究個loading,唔阻你

舊 09-26-18, 06:37 PM   #291
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
你實啱㗎,你老餅嚟吖嘛
我就慢慢同啲friend研究隻game同埋等隻17號
你慢慢研究個loading,唔阻你
只要大家唔好開房之後又鎖房就得架啦

當然講緊PS4 Lobby
真係有心操機一早應該已經買左PS4版+入左Group度研究

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-18, 08:08 PM   #292
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
NS版有patch update V.01.01
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-18, 08:32 PM   #293
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
支持左ns版一份

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-18, 01:01 AM   #294
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

Dragon Ball FighterZ - PS4/XB1/PC/SWITCH - Free Update content
https://youtu.be/FRkL4G_q52U
引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-18, 07:29 PM   #295
Akira 明
Game Master

Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
想問實體首批下載個code係
超武鬥傳定超武鬥傳+SSGSS公仔?
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-18, 11:37 PM   #296
何金水 - 阿水
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
隻超武鬥傳 d 音樂改哂, 冇哂 feel
何金水 - 阿水 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-18, 06:48 PM   #297
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
上次錯過咗PS4版DRAGON BALL FighterZ,
今次等到NS版終於買返,又有隻SFC版送都算係咁啦~!
買了$399(台版包裝的就$379),
入面有兩個CODE比你兌換SFC版龍珠遊戲,
同超級撒亞人藍版的悟空及比達,
另外有一張閃卡(係咪得一款卡?)

問題,我點交NS個ONLINE會費會比較化算?
(我有開到美、日、港A/C)

舊 09-28-18, 08:26 PM   #298
半人馬-RigiL-
Game Master

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
上次錯過咗PS4版DRAGON BALL FighterZ,
今次等到NS版終於買返,又有隻SFC版送都算係咁啦~!
買了$399(台版包裝的就$379),
入面有兩個CODE比你兌換SFC版龍珠遊戲,
同超級撒亞人藍版的悟空及比達,
另外有一張閃卡(係咪得一款卡?)

問題,我點交NS個ONLINE會費會比較化算?
(我有開到美、日、港A/C)

卡我諗得一款,我同樣都係21號
由手機版發出
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-18, 09:28 PM   #299
WAL1
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2002
梗係FAMILY PLAN最化算
其實你用死一個A/C打ONLINE就OK啦
唔使買晒3個
假設你係日版GAME,都可以用美版A/C打付費ONLINE
WAL1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-18, 09:38 PM   #300
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

LOL
DRAGON BALL FighterZ - Launch Trailer | Switch
https://youtu.be/m5mfUiDWYmE
引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Splatoon 2 情報區 Vol.2 信長 電視遊戲討論版 324 03-15-19 11:24 AM
[多機種] ドラゴンボール ファイターズ《DRAGON BALL FighterZ》| 2.5D 格鬥/ASW︱Switch版發售預定 安安 電視遊戲討論版 998 06-13-18 11:11 AM
[PS4] [強國產] Hidden Dragon: Legend | 2.5D Action Platformer ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 2 07-11-17 11:07 AM
[XB1] Xbox One 情報區 Vol. 1 (請移玉步 Vol 2) ahleung 電視遊戲討論版 1187 07-02-13 09:31 AM
ドラゴンボール タップバトル Dragon Ball Tap Battle ShanTou 手機平板遊戲討論版 14 04-11-13 08:13 AM

現在的時間是 04:57 PM

手機版 | APP版