Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 05-25-11, 05:21 PM   #51
JEREMY
Ultimate Gamer
祖離米

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagNEWtheJEREMY
只要仲生存緊,
任何事都有解決方法~~

PAD :122,999,742 , 長掛297
DQMSL:S級,NO.123,100,970,765
SB:新手參上 163,542,030

一齊玩丫 最緊要開心 多謝各位每一個回應..
MHF ID=祖離米/一離米
希望..只是暫時的離開....
JEREMY 目前離線  
舊 05-25-11, 06:55 PM   #52
Norm
God of Gamer
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
你有手有腳冇病冇痛好過好多人啦....做人唔好咁唔知足好冇

舊 05-25-11, 11:47 PM   #53
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
引用:
作者: Norm 查看文章
你有手有腳冇病冇痛好過好多人啦....做人唔好咁唔知足好冇
其實我覺得呢句真係唔知點咁..
如果真係有手有腳無病無痛就夠...d人就唔駛上街遊行同鬧政府啦..
dragonwing84 目前離線  
舊 05-25-11, 11:52 PM   #54
虛空使者
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2006
點解當初對我越好既人,我越重視既人

佢地當初對我真係好好,但一差起上黎點解所有人可以完全唔理我

感覺真係好難受,好有一種俾人遺棄既感覺

唔知大家有無睇過monster?
如果麗娜當初可以原諒約翰,約翰後來就唔會做一連串怪物既暴行

我有類似感覺,如果連自己最重視既人都唔原諒自己,你仲可以點?
虛空使者 目前離線  
舊 05-26-11, 12:08 AM   #55
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: 虛空使者 查看文章

我有類似感覺,如果連自己最重視既人都唔原諒自己,你仲可以點?
但如果換個角度,
如果約翰原來真係都有你呢種諗法:
「係因為麗娜當初唔肯原諒我,所以我先至做出一連串怪物o既暴行」,
你抽身唻睇,你又會點睇約翰呢個角色呢?

我喜歡 monster 約翰本身的設定,
但如果變成咁,就會打左折扣。

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線  
舊 05-26-11, 12:35 AM   #56
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
人有時侯迷失好正常
你而比人既感覺又係爛泥扶唔上壁

咁唔該你自己唔好放棄你自己先,你而家唔係為別人負責
而係為自己負責,為自己而活

舊 05-26-11, 01:30 AM   #57
忘記密碼
Insane Gamer
看甚麼!?

註冊日期: Apr 2006
引用:

依個我可以答到你.
從你上網既表現已經可以睇得出黎.
如果,你要人繼續對你好. 唔該你唔好出完一個POST, 就掉低個POST唔理.(感覺就好似你有你講,但你唔會聽人講.)

仲有, 依度唔係你發洩既平台. 回應係一種專重,至少我見不到你對任何一個網友的意見有過回應.
自己都唔重視別人, 但又想求其他人重視?

上網係咁,做人都一樣係咁.
唔該係你死之前,請你弄清楚何謂"重視".

此篇文章於 05-26-11 02:01 AM 被 忘記密碼 編輯。
忘記密碼 目前離線  
舊 05-26-11, 03:24 AM   #58
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
其實,大家都好擔心你。
但係我地除左擔心你之外,我地仲有我地自己既生活
我地都有自己需要面對既問題等緊我地去解決,仲有我地既路等緊我地走。

如果,你只係一味講自己想死想死,但又唔肯俾人同你分擔你需要面對既事
久而久之,我地只能夠係當中做取捨。
唔係我地自私,我只係希望你能明白,各人都有各人既難處,到我地發現資源其實係有限既時候
幾冇辦法都好,我地都需要做取捨。

希望你能夠明白我地意思,好好珍惜你眼前關心你既每一個人﹣包括係網上面萍水相逢既我地。
互勉之。

舊 05-26-11, 03:45 AM   #59
pksmlo
Junior Member

註冊日期: Apr 2007
引用:

凡事都有理由架~點解咁好彩走運佢地(一齊?)唔理你?

被無視係難受~但唔代表唔可以接受~被人遺棄~係因為你需要人去照顧你?

路人甲做法一(極不建議)

背叛我的~我也不需要你了~我就算不能獨立~也要學懂一個人生活~

我不求做得比以前好~但一定會活得比現在好~

放長雙眼睇啦~
pksmlo 目前離線  
舊 05-26-11, 04:07 AM   #60
唔好記住我
嗚~~

註冊日期: Feb 2003
我既睇法.... 係等運到...
有運咩事都係好..
唔好記住我 目前離線  
舊 05-26-11, 05:39 AM   #61
虛空使者

其實
我自己都知自己係麻煩友
性格亦係9型人格之中最麻煩既第4型

或者我潛意識之中,最希望既事情係死亡
好細個已經諗負面野諗死
讀中學個陣
有幾個fd都已經話我有自殺傾向
但以前我都起碼扮到可以正面生活返工返學

只係...上年發生既事一路向壞方面連鎖落黎,更加推我呢個想法一把

大家應該未試過本來一班人,有師博關係,兄弟關係,男女朋友關係,朋友關係,同學關係,
但後來個個都唔原諒你,當你透明
種孤獨感,罪惡感真係好大好恐佈,
所以好想用死去制裁自己

我知道的,我最大心結始終係得不到別人的原諒

多謝所有鬧我既版友,可以令我多一個角度去思考
虛空使者 目前離線  
舊 05-26-11, 05:45 AM   #62
虛空使者

http://www.youtube.com/watch?v=zbC3YWT5RS8

讓恬靜起微塵 我不安份 根本不應該發生
虛空使者 目前離線  
舊 05-26-11, 09:08 AM   #63
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
到現在 其實我們都唔知你發生過咩事............................

你只係話別人唔體諒你,唔再理你,之後再玩自殺信比公司導致被炒
女朋友又無左

這一些只是後果
但你做了什麼前因 我們根本不知道
如果 你之前做了好過份的事,導致他們唔理你,我反而覺得他們才是正常反應

---------------------------------------
以下是我的推理

你自以為是你女朋友的人,其實只是當你"朋友"之後和你的同事交往了
你覺得自己被NTR 了 就大吵大鬧,亂黎
這種無理的行為導致大家都唔中意你

你又覺得大家是針對你 ,你無錯.錯的是世界 是社會
有人可憐你 但你連幫助你的也鬧走了
最後變成這樣 ?

當然這只是我的推理
真正 你被別人放棄的原因要等你來說

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線  
舊 05-26-11, 11:41 AM   #64
忘記密碼
看甚麼!?

引用:
大家應該未試過本來一班人,有師博關係,兄弟關係,男女朋友關係,朋友關係,同學關係,
但後來個個都唔原諒你,當你透明
種孤獨感,罪惡感真係好大好恐佈,
所以好想用死去制裁自己

我知道的,我最大心結始終係得不到別人的原諒
當透明咁少事?
我呢.由朋友關係變到比人玩到抑鬱都仲係度同你講緊野.
初初比人當透明係好難受, 但後期發覺比人當透明仲好.
起碼都唔會再受傷害.

你有孤獨感咁好?
我依家只想孤獨一個, 免得再受凌辱. 每日仍然要強忍地工作.

而你有孤獨感即係可以由0開始.
而身邊所有人對我既判價係附數. 唯有慢慢改變走到由正數.

唯獨是,我已經無咩罪惡感.
因為我覺得自己承受的,已經OVER了我的罪惡感.
(又唔係大奸大惡, 又唔係有心害人, 有咩咁大罪?)

其實,我都唔知自己依家條路係岩定錯.
但總好過自愿自挨,消極求死.

此篇文章於 05-26-11 12:30 PM 被 忘記密碼 編輯。
忘記密碼 目前離線  
舊 05-26-11, 12:19 PM   #65
zeroorz
( ◕ ‿‿ ◕ )

註冊日期: Aug 2010
引用:
作者: dragonwing84 查看文章
其實我覺得呢句真係唔知點咁..
如果真係有手有腳無病無痛就夠...d人就唔駛上街遊行同鬧政府啦..
同意...有手有腳係好過傷殘人士,但唔代表滿足到基本需要...
點先至叫滿足基本需要?對每個人黎講個程度唔同啦,但我諗心境大致安穩/不太大受打擊係其中一種
雖然我都想樓主回應多d,不過純以被一個自身朋友圈完全拋棄的人來說,就咁聽到話"你已經好過一d人",其實真係幫唔到d乜...

舊 05-26-11, 12:50 PM   #66
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
我覺得樓主你睇/玩得太多2次元野,
現實,係唔需要你用咁多呢方面嘅野去支持你任何觀念同出發點LAW
最多只可以用來參考
我成日覺得要死嘅"勇氣"比面對現實努力做人更難

舊 05-26-11, 12:57 PM   #67
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
有時搭地鐵,見到好多傷殘人士,冇手或冇腳,要坐輪椅
但人地都會笑面迎人,勇敢面對,
你算老幾?我敢相信,係呢度同你講野嘅人,有好多經歷都比你慘,
但只要你肯面對現實,當你過一段時間,回首諗下今日嘅所作所為,你就會覺得好搞笑
點解可以諗/想做咁多呢D搞笑野出來
老兄,企起身,唔好再"痴"住部電腦呀!

舊 05-26-11, 08:57 PM   #68
jlai
Ultimate Gamer
下一站 南美....

註冊日期: May 2006
其實點解要理人地點睇呢?
佢地唔理你,咪唔好理佢地囉,冇乜所謂ga
呢到咁多人理你,不如係到發展一個新圈子好過啦

jlai 目前離線  
舊 05-26-11, 09:24 PM   #69
愛鰻魚的貓
Crazy Gamer
(/_\)ヒ西...

引用:

中學時無比人玩排擠同背叛咁開心?a

出到來做嘢先遇到呢 d 事咪幾好
天大地大,D 人對你唔好咪一走了之重新開始囉,so what?

難為我當年讀書時,想走都走唔到
老師仲要話係我嘅問題,要我開心 d 同班同學好好相處
每日要主動笑笑口對最最最最最唔鍾意
日日喺度對住我散播謠言同傷害我嘅八婆講早晨
都不知幾咁屈辱呀
我嗰陣都不知幾嬲幾想死咗去呀
只係因為性格夠倔強先無去跳樓咋
捱到中六半個學期忍唔住同老媽炒大鑊先退到學

呢件事令我明白呢個世界唔係正義必勝
就算全世界都欠咗你
你唔忍辱負重去包容呢 d 離譜嘢,並對此一笑置之的話
只會自己迫死自己

記住,係你.自.己.迫.死.你.自.己
其他人對你嘅死一 d 責任都無,亦都唔會可憐你

(點解?因為呢個世界太多衰人囉

只不過,當你走過呢段路後
你就唔會再想死㗎喇 \ /

儘管受了這一生都不能痊愈的傷
以後還是可以笑著走下去的

加油!

此篇文章於 05-26-11 09:26 PM 被 愛鰻魚的貓 編輯。
愛鰻魚的貓 目前離線  
舊 05-26-11, 11:05 PM   #70
singsingjai
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
樓主唔夠堅強.. 熱血點吧女

i love toys
i love you!
singsingjai 目前離線  
舊 05-26-11, 11:42 PM   #71
ROCAS

註冊日期: Sep 2010
我覺得有一件事對樓主是非常重要的,可能對於現在的你有點困難,
不過我希望你可以嘗試一下,就是你要先鼓起勇氣來

我估,其實樓主你最想的是改變現狀,想有人作出實際的幫助,
不過係人地幫之前,要先自己幫一下自己先

每當負面情緒出現時,嘗試先唔好諗野住... 先吸一大口氣,再呼出黎..對抗一下負面的情緒,試一下不要給它支配你

可以的話,嘗試下揾社工傾下計,佢地未必完全了解你,幫到你, 不過傾下又無妨的,係咪?

自殺可能真係可以令你唔洗處於呢個咁辛苦的狀況,
不過我相信其實你自己都好清楚,唔想行到呢一步,
所以先唔好諗佢住, 再慢慢一步一步咁解決問題,將麻煩事續一擊破

記住, 你要鼓起勇起黎黎幫自己
ROCAS 目前離線  
舊 05-27-11, 12:11 AM   #72
愛鰻魚的貓
Crazy Gamer
(/_\)ヒ西...

引用:
作者: singsingjai 查看文章
樓主唔夠堅強.. 熱血點吧女
對啊對啊,熱血很重要!b
大家一起來做應援團吧!
(樓主有玩過嗎?//)

引用:
作者: ROCAS 查看文章
我覺得有一件事對樓主是非常重要的,可能對於現在的你有點困難,
不過我希望你可以嘗試一下,就是你要先鼓起勇氣來

我估,其實樓主你最想的是改變現狀,想有人作出實際的幫助,
不過係人地幫之前,要先自己幫一下自己先

每當負面情緒出現時,嘗試先唔好諗野住... 先吸一大口氣,再呼出黎..對抗一下負面的情緒,試一下不要給它支配你

可以的話,嘗試下揾社工傾下計,佢地未必完全了解你,幫到你, 不過傾下又無妨的,係咪?

自殺可能真係可以令你唔洗處於呢個咁辛苦的狀況,
不過我相信其實你自己都好清楚,唔想行到呢一步,
所以先唔好諗佢住, 再慢慢一步一步咁解決問題,將麻煩事續一擊破

記住, 你要鼓起勇起黎黎幫自己
我當年退學後都非常之消沉…返工一日就比人炒
之後宅起屋企,有一日仲自己剃光頭激喊老媽
然後有一日,我唔知點解突然自我感覺非常良好
(我當時係諗到 d 嘢,不過依家已經唔記得
雖然言行舉止仲係怪怪地,但已經唔會再想死

Anyway,都過咗成十年喇,我依家只係覺得世界其實好大,乜人都有
工作上,東家唔打打西家(依家做緊第六份工,最開心嘅一份,暫時唔會再諗住炒老細魷魚
感情上,天涯何處無芳草(不過我對戀愛無乜興趣,無咩可以分享
友情上,合則來不合則去(不過,我有好多好朋友,雖然面書上朋友人數唔多[得30+],但 add 得嘅幾乎個個都可以交心
我還想活下去,看看其他人、事、物 \ ^o^ /
天無絕人之路,只有人自絕生路

其實幸福與否在於自己點睇嘅啫
不過首先要愛惜自己喇 /

樓主想通後就去找份工作吧
見見工總比宅在家好
唔怕辛苦的話,做幾個月老麥/kfc跟三次元人類接觸一下都好

此篇文章於 05-27-11 12:14 AM 被 愛鰻魚的貓 編輯。
愛鰻魚的貓 目前離線  
舊 05-27-11, 01:13 AM   #73
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: 愛鰻魚的貓 查看文章
樓主想通後就去找份工作吧
見見工總比宅在家好
唔怕辛苦的話,做幾個月老麥/kfc跟三次元人類接觸一下都好
係啊係啊,必要時真係去老m或老k做住先...

舊 05-27-11, 02:36 AM   #74
忘記密碼
看甚麼!?

引用:
作者: 愛鰻魚的貓 查看文章
出到來做嘢先遇到呢 d 事咪幾好
天大地大,D 人對你唔好咪一走了之重新開始囉,so what?
我試過2獲一走了之, 結果2獲都片體鱗傷.

舊 05-27-11, 09:50 AM   #75
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
其實樓主肯去死未

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

現在的時間是 02:27 PM

手機版 | APP版