Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-08-17, 07:27 PM   #3226
minazuki
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
http://www.4gamer.net/games/339/G033965/20170908144/
又有新人出
minazuki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-17, 08:23 PM   #3227
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
睇落似勁劍佬,係時候重打了﹖但唔知係長活動定好似今次個新弓AF咁,驚出得好短時間拎唔切石
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-17, 04:56 PM   #3228
minazuki

AUTO升party skill hang機原來仲未fix
舊 09-09-17, 05:52 PM   #3229
ShinDou

原來唔係淨係我有BUG XD 應該最近D UPDATE先出呢個BUG﹖
舊 09-11-17, 05:33 PM   #3230
minazuki

最近新AF都有アシスト+1
尤其係Character Assist+1
全能力都加唔少
不過解放條件唔知係咪用金銀バングル就得

新人炎劍有石都唔抽啦
舊 09-11-17, 07:38 PM   #3231
minazuki

偽りの国王
退治 /15AP/EXP10 /紅怪 銀1、金1/Boss 銀2 ・金?
偽物1/15AP/EXP30 /紅怪 銀2、金2/Boss 銀3 ・金?
偽物2/15AP/EXP60 /紅怪 銀3、金3/Boss 銀? ・金8
偽物3/20AP/EXP100/紅怪 銀4、金4/Boss 銀22・金?
偽物4/20AP/EXP110/紅怪 銀5、金5/Boss 銀25・金?
偽物5/25AP/EXP120/紅怪 銀6、金6/Boss 銀45・金?
裏初 /30AP/EXP140/紅怪 銀7、金7/Boss 銀55・金?
裏中 /36AP/EXP180/紅怪 銀8、金8/Boss 銀80・金?
裏上 /36AP/EXP220/紅怪 銀9、金9/Boss 銀90・金?
特別 /42AP/EXP280/紅怪 銀10、金10/Boss 銀120・金?
最終 /22AP/EXP340/Boss 金90 ※ unique箱係銀のバングル

※ 裏級、特別同職開路
※ 通常弱炎雷、劍弱聖炎雷、大劍弱炎、弓弱氷雷、杖弱闇炎雷
※ 估計Boss金係Boss銀既兩倍(跌金率好似咁低咁既)
※ 最終第一Turn弱炎、雷白字,第二Turn炎白字、雷暗字,第三Turn炎雷都暗字,第四Turn炎雷繼續暗字,第五Turn炎雷變紅字,帝劍爆技WIN。(無屬一直白字,Boss好似會麻,可上毒盲呪)
舊 09-11-17, 07:40 PM   #3232
minazuki

正乞衣黎金銀バングル會計落武器而唔係道具
舊 09-11-17, 08:14 PM   #3233
ShinDou

新AF劍佬唔勁咩﹖攻可能唔夠白麗2B勁,但係第1隻每TURN加防,雖然佢唔識挑釁
舊 09-11-17, 08:26 PM   #3234
minazuki

引用:
作者: ShinDou 查看文章
新AF劍佬唔勁咩﹖攻可能唔夠白麗2B勁,但係第1隻每TURN加防,雖然佢唔識挑釁
炎劍有loki已經夠
更何況仲有無屬白麗
有石都等抽第二個啦
舊 09-11-17, 08:34 PM   #3235
ShinDou

但LOKI唔係抽角,應該渣過新劍佬唔少﹖

對於重打既我黎講,今次已經好過ALICE個POOL好多,起碼淨係劍AF同劍PICKUP,上次ALICE係大劍杖AF PICKUP,上次5萬石4隻ALICE 9把大劍2把杖 @@

原來而家重打送9千2石咁正,乜都唔駛做就STEP2,而家諗住首抽是但1把6星,之後2個STEP夾埋中2把PICKUP AF/劍就收貨,唔知要刷幾耐

此篇文章於 09-11-17 09:00 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 09-11-17, 09:26 PM   #3236
minazuki

冇錯上次ALICE pool根本係仲垃圾
係你射左ja ma(拎住帝劍抽魔人pool)

夠打就得啦
剩炎屬太窄,自己本身又唔係差炎
有限石底下點解要抽呢個Pool

角色火力List
有顏色係屬性特效
冇色係冇特效或無屬性
個表係冇水着大乙同三妹(當然仲冇新AF)
由個表可見,越近出既人越勁
以前的AF原來都幾垃圾下
舊 09-11-17, 09:43 PM   #3237
minazuki

特別編240金
即係銀2倍冇錯
舊 09-11-17, 09:54 PM   #3238
ShinDou

上次見有5萬石冇地方射,因為果陣仲係果堆水著大毒池,個個都兩3個AF PICKUP,有D仲擺2把劍落去,都唔方會抽到ORB/技5,咁岩ALICE出見佢有全體魔防BUFF以為會勁,同埋諗住有大劍就抽技5番黎玩下,點知抽左好多野先技5到,咁橫掂都射左咁多,咪ALLIN射鬼晒佢 XD

首抽 超特雷霆劍

STEP1 晶劍,帝劍

STEP2 特效劍,灼弓,崩弓

見有帝劍開局算 XD

個火力LIST其實係點睇﹖1T即係1TURN﹖睇最左個表就得﹖但好似淨係計個人既物魔﹖冇計埋個人本身D技﹖

此篇文章於 09-11-17 10:36 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 09-12-17, 12:31 AM   #3239
minazuki

應該計埋本身的技
因為有Turn up同屬性up等
我都唔係好知,整果個冇乜點解釋
左中右係第一turn、第三turn同第五turn既排序only
方便睇邊的人持久戰會勁的
舊 09-12-17, 11:09 AM   #3240
ShinDou

step3 7塊,炎杖,戒劍,炎熱

好似伏伏地,係多6星但唔中pickup中埋晒d垃圾, 而家個pickup率好流

可能今晚刷過

此篇文章於 09-12-17 11:11 AM 被 ShinDou 編輯。
舊 09-12-17, 06:01 PM   #3241
minazuki

今期降臨一樣可以用雷法上盲毒呪
白麗(派聖劍技5lv45)、退魔(裁劍技3)、S乙(派聖buff弓lv40)、雷法(5星命杖技5)

S乙解呪好有用
夠晒時間俾你CT
所以次次都解倒佢個全體呪

退魔師limited skill
普通打
15萬
LS後
21萬

扣10%血但都加幾多傷下
不過血精周期配合唔倒降臨Boss弱體化
舊 09-13-17, 06:09 PM   #3242
minazuki

原來能力解放係上面同下面道具二選一 (佢又冇寫どちら)
唔係兩樣都要 (我係咪好WOW)

即係剩儲樹枝就可以加攻擊數
唔怪得咁多人咁快就六回攻

金銀バングル都係,可以剩用破片解
我選左金バングル解完見冇扣破片先知
銀バングル=100破片
金バングル=200破片

上限解放仲要odin幣
不過都唔關我事啦

此篇文章於 09-13-17 06:12 PM 被 minazuki 編輯。
舊 09-13-17, 06:49 PM   #3243
ShinDou

樹枝唔駛搭af先加到攻擊數咩?
舊 09-13-17, 07:06 PM   #3244
minazuki

引用:
樹枝唔駛搭af先加到攻擊數咩?
唔使我白麗已加左 (只要10樹枝)

補圖

此篇文章於 09-13-17 07:09 PM 被 minazuki 編輯。
舊 09-13-17, 07:37 PM   #3245
ShinDou

其實係咪BUG左﹖你張圖都有寫要飾太刀,我之前升ALICE同謝拉特都有扣我AF武呀 @@
舊 09-13-17, 09:32 PM   #3246
minazuki

引用:
其實係咪BUG左﹖你張圖都有寫要飾太刀,我之前升ALICE同謝拉特都有扣我AF武呀 @@
你升倒兩個人即係冇扣過樹枝啦
剩扣樹枝或剩扣AF就得
舊 09-13-17, 09:44 PM   #3247
ShinDou

我2個都有多AF武 XD 仲以為要樹枝+AF武先升到添 @@

即係之前淨係派左十條樹枝﹖
舊 09-13-17, 09:55 PM   #3248
minazuki

一直都係得10樹枝

岩岩防衛戰15萬分又有一個
跟住一個係每日login

佢個介面真係好易誤導人以為要兩樣都要有
舊 09-15-17, 11:04 AM   #3249
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
其實都正路既,下下扣AF,2B果D限定角真係會唔知點算…

舊 09-15-17, 05:43 PM   #3250
minazuki

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
其實都正路既,下下扣AF,2B果D限定角真係會唔知點算…
限定用職業talisman
日替AF Pool可以直接抽
仲易升爆

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] [PS4] Ys Origin 安安 手提遊戲機討論版 8 08-30-17 06:07 PM
徵求:漫畫gundam the origin 安西教練 買賣專區 0 10-31-13 01:46 PM
F.E.A.R. 2: Project Origin 神祕人1號 電視遊戲討論版 98 09-04-09 09:50 AM
Gundam the Origin一問... Metal Gear NT 日本動漫畫討論版 13 05-04-05 11:37 AM
gundam the origin問題 Thursday 日本動漫畫討論版 6 02-08-05 07:41 PM

現在的時間是 01:00 AM

手機版 | APP版