Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 04-11-07, 02:32 AM   #76
masaki
God of Gamer
小峽谷肥安娜

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 下雪邊界 查看文章
總之你搵到滴眼淚就咩人都得
成日離隊?唔緊要喎,講得出就要做得到
呢滴眼淚可以delay到你出黎為止……係你既,始終都係你既
雖然我記性差,不過我絕對唔介意落個眼淚reminder響頭post度
(有異議既請出聲,無出聲既我當讚成ga喇)
我唔制呀........嗚

"唔該要串光陰走辣"
"加左價, 要3串金喎"

masaki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-07, 02:35 AM   #77
下雪邊界

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: masaki 查看文章
我唔制呀........嗚
記住喎…我好民主ga…少數服從多數喎…

或者咁啦,跳舞版886同一滴眼淚……兩揀一啦
下雪邊界 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-07, 09:56 PM   #78
下雪邊界

http://hk.news.yahoo.com/070411/60/25arw.html

全港四十萬人聲線有問題  (星島) 04月 11日 星期三 06:33PM

港大醫學院推算全港有四十萬人有聲線問題,甚至患有較為嚴重的聲帶痙攣,要小心護理,避免惡化。港大醫學院推算全港有四十萬人有聲線問題,瑪麗醫院現時每個月接收大約四十宗新症,三分二都是女性,以傳媒工作者、律師及教師為多。醫學院對百多名聲線有問題的病人研究顯示,部份病人的情緒和社交生活會受影響,學者建議市民如果任職一些經常要講說講的工作,如教師或推銷員,每三十分鐘就要讓聲帶休息一分鐘,而且要常喝水,滋潤聲帶,以防聲帶出現問題。

死火,我份工忙到一朝早飲完第一杯水之後,就直落到lunch先有機會可以再飲水
舊 04-12-07, 11:22 AM   #79
jimmyogata
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2005
下雪, 你越講我越驚wor
其實有無得無端端去check的呢?

舊 04-13-07, 08:07 AM   #80
下雪邊界

引用:
作者: jimmyogata 查看文章
下雪, 你越講我越驚wor
其實有無得無端端去check的呢?
突登走去睇私家醫生lor...不過會唔會誇張左d?

係喎~你把聲e+進展如何呀?
舊 04-13-07, 02:13 PM   #81
jimmyogata

註冊日期: Aug 2005
引用:
突登走去睇私家醫生lor...不過會唔會誇張左d?

係喎~你把聲e+進展如何呀?
好反覆, 時好時差
私家醫生好像唔識睇聲帶有無事wor

舊 04-14-07, 10:13 AM   #82
下雪邊界

引用:
作者: jimmyogata 查看文章
好反覆, 時好時差
私家醫生好像唔識睇聲帶有無事wor
叫佢地寫referral俾你叫睇專科得唔得?
不過之後專科之後要排期幾耐呢,咁又係另一回事
舊 04-16-07, 10:43 AM   #83
tinggy
Junior Member

註冊日期: Mar 2007
so...are we organizing another K meeting this month?

舊 04-16-07, 08:14 PM   #84
下雪邊界

GAF音樂版4月份K聚現正公開報名,有興趣既就報告一下自己邊日得閒啦
1) 下雪 (除21號之外,暫時邊日都得...卦)

引用:
作者: tinggy 查看文章
so...are we organizing another K meeting this month?
理論上...yes
實際上...視乎有冇人報名

如果你有時間的話,你都可以報名ga ~~

此篇文章於 04-16-07 08:16 PM 被 下雪邊界 編輯。
舊 04-17-07, 03:01 PM   #85
Kaiser
ドウケシ

註冊日期: Jul 2002
GAF音樂版4月份K聚現正公開報名,有興趣既就報告一下自己邊日得閒啦
2) Kaiser (除21下午以外應該邊日都得...

已經同主流HK POP脫節左
要惡補下新歌...

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
Kaiser 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-17-07, 11:54 PM   #86
下雪邊界

引用:
作者: Kaiser 查看文章
2) Kaiser (除21下午以外應該邊日都得...

已經同主流HK POP脫節左
要惡補下新歌...
響我最想放棄既時候,Kaiser竟然報名
拿~四個成團ga喇~

o車~~我都不嬲同d新歌脫節ga啦~~

情婆 & jimmyogata:我想聽你地唱tanya既歌,尤其是佢同yanzi合唱果首原點
舊 04-21-07, 11:54 PM   #87
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
今日行過neway, 見到星期六日happy hour會免花生, 即係仲有果盤...

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-07, 09:56 PM   #88
下雪邊界

祝Hyde今日生日快樂
記得以後得閒報下名出黎k聚喇~K團需要你呀

引用:
作者: W!LL 查看文章
今日行過neway, 見到星期六日happy hour會免花生, 即係仲有果盤...
http://www.newaykb.com/
詳見分店資料,入面話:
【好消息!!全線Neway分店推出"狂想唱K價,再無Extra Charge!"客人於任何時段消費,可免花生及果盤收費,詳情請向分店職員查詢。】

如果係真既話,咁綠盒應該都會跟風
不過我好少唱夜K,所以答唔到你
舊 04-23-07, 12:56 AM   #89
DARK ANGEL
Game Master
雋賢B!

註冊日期: Sep 2004
XBox Live GamertagDARKANGELMASTER
http://youtube.com/watch?v=nvfhmp-lHvc
各男高音請自行練習xdd
小豬重話升12個KEY!!! 喉核都唱到飛出黎LA!!!

20:26PM
7.23LB
DARK ANGEL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-07, 01:04 AM   #90
下雪邊界

引用:
作者: DARK ANGEL 查看文章
http://youtube.com/watch?v=nvfhmp-lHvc
一切應該由基本訓練開始
原版KTV:http://youtube.com/watch?v=vqTb77dZxRU
淨音版KTV(家中試音用 ):http://youtube.com/watch?v=Vs7nH0i88Dg
舊 04-23-07, 01:11 AM   #91
Hyde

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: W!LL 查看文章
happy hr好似係2-8呢個時間, 正常係唔會有果盤, 所以佢先淨係話免nuts
應該係咁, 有錯請更正
Hyde 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-07, 01:14 AM   #92
Hyde

引用:
祝Hyde今日生日快樂
記得以後得閒報下名出黎k聚喇~K團需要你呀

http://www.newaykb.com/
詳見分店資料,入面話:
【好消息!!全線Neway分店推出"狂想唱K價,再無Extra Charge!"客人於任何時段消費,可免花生及果盤收費,詳情請向分店職員查詢。】

如果係真既話,咁綠盒應該都會跟風
不過我好少唱夜K,所以答唔到你
thx下雪
其實呢個week我ok, 不過我上個個week成個week都病緊+生智慧牙
我唔係好唱到歌, 所以我唔落名喇
如果你地今次搞唔成我下個月再join啦

提下大家, green box已經有jay依然范特西既歌唱喇, neway就唔知
舊 04-23-07, 01:16 AM   #93
Hyde

引用:
作者: DARK ANGEL 查看文章
佢差唔多係而家台灣最高音個個, 根本普通人就無可能唱到, 不過佢都唔夠以前張雨生高音
不過我想睇曹格可以唱到既多, 佢應該都可以升3-4個都 ok
舊 04-25-07, 05:08 PM   #94
tinggy

let's change to May K meeting la...
it's almost the end of the month....

舊 04-25-07, 05:48 PM   #95
下雪邊界

引用:
作者: tinggy 查看文章
let's change to May K meeting la...
it's almost the end of the month....
只要有夢想,凡事可成真
一日未到30/4,一日都唔好灰心

不過我個人都覺得五月先搞得成既機會會大d
舊 04-27-07, 10:30 PM   #96
情婆``
Crazy Gamer
編輯個人資料

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code0834 0575 3612
我d蔡健雅癮就黎忍唔到啦

Perfect town達成
百貨公司達成
化石系列完成

期待藍玫瑰

湊住對仔女....打機都要偷偷摸摸....
情婆`` 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-07, 09:45 PM   #97
下雪邊界

引用:
作者: 情婆`` 查看文章
我d蔡健雅癮就黎忍唔到啦
你預備定果幾首啦,到時我幫你點歌

麻煩咁多位有興趣既團員報告一下自己邊日得閒啦

GAF音樂版5月份K聚
1) 下雪
舊 04-29-07, 05:47 PM   #98
情婆``
Crazy Gamer
編輯個人資料

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code0834 0575 3612
麻煩咁多位有興趣既團員報告一下自己邊日得閒啦

GAF音樂版5月份K聚
1) 下雪
2) 情婆(星期2,5,日)

Perfect town達成
百貨公司達成
化石系列完成

期待藍玫瑰

湊住對仔女....打機都要偷偷摸摸....
情婆`` 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-07, 10:34 AM   #99
tinggy

GAF音樂版5月份K聚
1) 下雪
3) tinggy (prefer saturday/sunday)

舊 05-02-07, 12:15 AM   #100
Kaiser
ドウケシ

註冊日期: Jul 2002
GAF音樂版5月份K聚
1) 下雪
3) tinggy (prefer saturday/sunday)
4) Kaiser (最好星期日... 定左日再講... 有D忙 ._.~)

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
Kaiser 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 11:21 PM

手機版 | APP版