Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 02專區

主題工具 顯示模式
舊 01-08-07, 10:01 PM   #1
Stephen
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2003
想問 碟仙

其實一路都好多人講,但自己一路都唔敢玩,有無人玩過?其實係咪堅架?

因為今日無啦啦上緊中史堂,教緊學術思想,miss無啦啦講話係堅既,又話自己玩過,超猛咁話~~攪到我有o的驚驚地~~我成日形住係o的人自己隻手係到郁,之後吹水呃人~~

有無人可以分享下經驗呢?

舊 01-08-07, 11:13 PM   #2
佳佳里
Advance Moderator
綿花白兔仔

註冊日期: Jul 2002
XBox Live GamertagBirdan
我玩過銀仙,手仙,不過都係年少時候o既事情,依家諗番都幾無聊,因為問來問來都係成績之類問題,
我有個朋友因為玩呢o的野就"野"左o的野跟住佢,所以都係少玩為秒,未開始玩就唔好開始啦~

舊 01-08-07, 11:14 PM   #3
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
雖然我未玩過~ 鬼神的野我信的~
不過碟仙... 我覺得反而係成堆手指~
大家緊張的時候總會有人用左無情力郁左都唔知~
最後越黎越緊張~ 越係想用力按實佢就反而推郁左~

我都想聽下玩過的人分享下~~~

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-07, 11:35 PM   #4
佳佳里
Advance Moderator
綿花白兔仔

註冊日期: Jul 2002
XBox Live GamertagBirdan
玩o個陣係唔會緊張,同埋move o既感覺係"浮" , 而唔係推

舊 01-08-07, 11:49 PM   #5
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

引用:
作者: 佳佳里 查看文章
玩o個陣係唔會緊張,同埋move o既感覺係"浮" , 而唔係推
咁你玩果陣個人有咩感覺?
知唔知係邊到黎的?

另外有無試過問佢點死?

XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
舊 01-09-07, 12:02 AM   #6
House
God of Gamer
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
大家可以試下做個實驗
企起身兩隻手下垂
關埋隻眼一路諗住隻手第起
你隻手好神奇地第起
我諗碟仙隻手郁同上面都差唔多原理
只不過玩果過唔知佢有呢種隻手郁既意識

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-07, 01:14 AM   #7
紅狼
Ultimate Gamer
披著狼皮的羊

註冊日期: May 2004
引用:
作者: 基路亞 查看文章
知唔知係邊到黎的?

另外有無試過問佢點死?
聽講話唔可以問個位靈體既身世架喎

舊 01-09-07, 04:39 AM   #8
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

引用:
作者: 紅狼 查看文章
唔係淨係唔可以問佢點死咋咩?

所以想問埋有無會員試過玩同問呢d 問題啦~~~

舊 01-09-07, 04:48 PM   #9
赤青焚風
Senior Gamer
Dante

註冊日期: Dec 2006
同同學玩過銀仙同筆仙, 試過郁, 亦試過唔郁
但係無論點, 大家玩完都好驚, 個心成日形住形住
而且根本唔係真係想問D乜, 只不過想試下有冇料到, 諗番都幾無謂

此篇文章於 01-09-07 04:49 PM 被 赤青焚風 編輯。 原因: 打錯字
赤青焚風 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-07, 05:13 PM   #10
BeBop

註冊日期: Jun 2003
引用:
作者: House 查看文章
大家可以試下做個實驗
企起身兩隻手下垂
關埋隻眼一路諗住隻手第起
你隻手好神奇地第起
什麼?
BeBop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-07, 05:21 PM   #11
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
我信有, 見過fd玩銀仙, 仲恐怖過玩bio hazard

引用:
知唔知係邊到黎的?

另外有無試過問佢點死?
問依d問題後果自負....

舊 01-09-07, 05:27 PM   #12
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用:
作者: 紅狼 查看文章
引用:
唔係淨係唔可以問佢點死咋咩?

所以想問埋有無會員試過玩同問呢d 問題啦~~~
以我所知.....所謂既"乜仙物仙"其實只係一d陰霾,即係無故身亡or死得好慘有寃氣既低級靈魂
佢地只係投唔胎至上黎玩吓(有香食嘛)
至於,如果去問佢點死,即係等於揭穿佢瘡疤
梗反面啦

舊 01-09-07, 06:23 PM   #13
湯米
Game Master
灌水中,請不要欺負我

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDtmytmy722
XBox Live Gamertagtmytmy722
引用:
我玩過銀仙,手仙,不過都係年少時候o既事情,依家諗番都幾無聊,因為問來問來都係成績之類問題,
我有個朋友因為玩呢o的野就"野"左o的野跟住佢,所以都係少玩為秒,未開始玩就唔好開始啦~
點解唔問六合彩,股票升跌果d???
不過呢d都係少玩為妙

舊 01-09-07, 06:31 PM   #14
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
曹宏威又解析過
話係一班人玩o既時候,當中有人下意識去推郁隻碟
Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-07, 08:13 PM   #15
House
里村★紅葉

我聽講過話仲有鍵盤仙
真係做鬼都要updata !

Get

Get 周防天音!

舊 01-09-07, 08:39 PM   #16
幽浮-_-

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3823 8490 4570
玩碟仙係唔安全o既,
響矛山有一種叫碟機o既法事,原理同碟仙差唔多,
不過係有系統監管,召換上黎o既亦唔會出現邪靈,減低玩完出事o既風險。
引用:
無錯,你會feel到係有道氣令個碟滑行得好順暢,唔係用力推可以做到呢種效果。
就好似你去歡樂天地或冒險樂園玩果d將個碟打到對面龍門o既遊戲咁,
幽浮-_- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-07, 12:18 AM   #17
ultrachiu
不如中午出去食飯囉?

註冊日期: Feb 2003
引用:
我聽講過話仲有鍵盤仙
真係做鬼都要updata !
係咪真係有?我想知點玩喎

我其實始終都係一個好人...
囡囡賣哂啦,唔好問啦
ultrachiu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-07, 12:28 AM   #18
House
里村★紅葉

引用:
作者: ultrachiu 查看文章
係咪真係有?我想知點玩喎
鍵盤仙玩法
人數:4人,最好的搭配是2男2女,如果找不到也可以將就,但是男的人數不能多過女的人數。此外,女性經期回避。
準備工作:
1、打開Word、Notepad等書寫工具,在字典裏找出400個最常用的字,按20*20的陣列隨機輸入到書寫工具中。
2、關閉所有燈光、門窗等,只依靠顯示器照明(最好配上UPS,過程中切記,電腦千萬不能突然斷電,否則鍵盤仙難以返回,需在請仙人身上附體7天,請仙人會有諸多怪異反應)
3、關閉右邊數位鍵盤的NumberLock鍵,使2、4、6、8鍵可以控制方向。
4、請仙者和旁觀者洗手,旁觀者不可亂說話,只可問問題,女性經期回避。
請仙過程:請仙者將右手中指輕輕搭在數位鍵盤的2、4、6、8四個鍵上,分別控制游標的4個方向,並且有無意識的輕輕敲擊鍵盤,然後一起念:“不求地不求天,只求來個鍵盤仙...”
會,請仙者就會看見電腦視窗中的游標開始有規律的移動,這時候就可以問問題了。
問問題時要注意,不可問鍵盤仙自己的事情,問法是:“鍵盤仙鍵盤仙,借我一雙智慧眼,請問:……”問完問題後,游標會不停移動,最後停留在一個字附近(注意游標在一個字附近打轉的時候就可以了),這樣依次記錄下游標停留的字,最終組成一句話,話中的玄機就是解開問題的答案。如果看不懂也沒有關係,證明這個問題是天機不可洩露,不可強求。
問完所有問題後,就可以送仙了,送仙的口訣是:“886,鍵盤仙,886,鍵盤仙”。

請法二:
人數:1人,最好是專業程式師。
準備工作:同上(但是,每次請仙只能問一個問題,所以請先想好你要問的問題) JqP
請仙過程:請仙人先念口訣“不求地不求天,只求來個鍵盤仙……”,然後無意識的敲入49個英文字元。接著就可以問問題了:“鍵盤仙鍵盤仙,借我一雙智慧眼,請問:……”問完問題後,再無意識的敲如365個字元。
這時請不要關閉書寫工具,先送走神仙:“886,鍵盤仙,886,鍵盤仙”。送走神仙後,如何破解天機就是你自己的工作了,將這49+365個字元進行二進位轉化,變成0和1組成的一串字元,總長度為3312,然後順序排列成69*48的方陣,其中1用黑點表示,0不填黑點,轉換成圖形,這時候你就可以看見一幅圖。
這幅圖就是你問題的答案了。:
mask_mk2: googel搵番黎

Get

Get 周防天音!

舊 01-10-07, 02:02 AM   #19
Chiaki

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: 湯米 查看文章
點解唔問六合彩,股票升跌果d???
不過呢d都係少玩為妙
果陣聽恐怖熱線,有人講過,
果些靈多數都答唔到些未來,未發生的野,
答到都未必準,反而你問佢一些發生左的野,佢會好清楚甘答你...
當然啦,都聽過有些話係好清楚甘講未來會發生些咩
好似之前日本話有班學生,玩果陣集體預兆一年之後會有一個同學死,
最後都發生左啦...
Chiaki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-07, 04:01 AM   #20
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
曹宏威又解析過
話係一班人玩o既時候,當中有人下意識去推郁隻碟
True... 碟仙 is too easy to cheat...

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-07, 08:57 AM   #21
NexTony
ヴェイン様~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5198 2663 6984
XBox Live GamertagJumpTiger
引用:
作者: 幽浮-_- 查看文章
玩碟仙係唔安全o既,
響矛山有一種叫碟機o既法事,原理同碟仙差唔多,
不過係有系統監管,召換上黎o既亦唔會出現邪靈,減低玩完出事o既風險。,
扶乩???

仲有應該係茅山....

F/GO 834697628
NexTony 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-07, 11:25 AM   #22
HenryC

註冊日期: Nov 2006
引用:
鍵盤仙玩法
人數:4人,最好的搭配是2男2女,如果找不到也可以將就,但是男的人數不能多過女的人數。此外,女性經期回避。
準備工作:
1、打開Word、Notepad等書寫工具,在字典裏找出400個最常用的字,按20*20的陣列隨機輸入到書寫工具中。
2、關閉所有燈光、門窗等,只依靠顯示器照明(最好配上UPS,過程中切記,電腦千萬不能突然斷電,否則鍵盤仙難以返回,需在請仙人身上附體7天,請仙人會有諸多怪異反應)
3、關閉右邊數位鍵盤的NumberLock鍵,使2、4、6、8鍵可以控制方向。
4、請仙者和旁觀者洗手,旁觀者不可亂說話,只可問問題,女性經期回避。
請仙過程:請仙者將右手中指輕輕搭在數位鍵盤的2、4、6、8四個鍵上,分別控制游標的4個方向,並且有無意識的輕輕敲擊鍵盤,然後一起念:“不求地不求天,只求來個鍵盤仙...”
會,請仙者就會看見電腦視窗中的游標開始有規律的移動,這時候就可以問問題了。
問問題時要注意,不可問鍵盤仙自己的事情,問法是:“鍵盤仙鍵盤仙,借我一雙智慧眼,請問:……”問完問題後,游標會不停移動,最後停留在一個字附近(注意游標在一個字附近打轉的時候就可以了),這樣依次記錄下游標停留的字,最終組成一句話,話中的玄機就是解開問題的答案。如果看不懂也沒有關係,證明這個問題是天機不可洩露,不可強求。
問完所有問題後,就可以送仙了,送仙的口訣是:“886,鍵盤仙,886,鍵盤仙”。

請法二:
人數:1人,最好是專業程式師。
準備工作:同上(但是,每次請仙只能問一個問題,所以請先想好你要問的問題) JqP
請仙過程:請仙人先念口訣“不求地不求天,只求來個鍵盤仙……”,然後無意識的敲入49個英文字元。接著就可以問問題了:“鍵盤仙鍵盤仙,借我一雙智慧眼,請問:……”問完問題後,再無意識的敲如365個字元。
這時請不要關閉書寫工具,先送走神仙:“886,鍵盤仙,886,鍵盤仙”。送走神仙後,如何破解天機就是你自己的工作了,將這49+365個字元進行二進位轉化,變成0和1組成的一串字元,總長度為3312,然後順序排列成69*48的方陣,其中1用黑點表示,0不填黑點,轉換成圖形,這時候你就可以看見一幅圖。
這幅圖就是你問題的答案了。:

googel搵番黎
假到
最假係“886,鍵盤仙,886,鍵盤仙”,
真係越睇越想笑

HenryC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-07, 11:36 AM   #23
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用:
作者: HenryC 查看文章
假到
最假係“886,鍵盤仙,886,鍵盤仙”,
真係越睇越想笑
台灣傳出黎?

舊 01-10-07, 07:42 PM   #24
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
依d野
真係唔好玩喇...
玩左咁又點...比你知左咁又點...
知左返而仲痛苦啦...
好似比你知聽日就死..你都痛苦啦...
而且...你意智力低o既話...
好易比人控制架...
好多人就係玩完依d野之後,,,
成個人變哂...
之後...唔講啦....
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-07, 10:22 PM   #25
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
試過一次D同學玩唔知乜仙
好似是銀仙
那個我將燈掣關上
結果佢地個個彈起晒

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[飲食求助] 想問野(關於食物)? メ小萌.琉璃メ 飲食版 5 07-07-06 03:40 AM
想問如果有一個網係block左netvigator... msz006 手機資訊/電腦軟硬討論 1 06-29-06 09:38 PM
又想問一下租屋/睇樓要注意的地方 lange_why ~清談館~ 18 05-17-06 12:07 AM
我想問~~我想打zgundam online 咁我冇信用card想問有冇shop可以幫手ga? yeungalex13 電視遊戲討論版 1 01-04-04 10:53 PM
唔好意思,我想問怎樣可將部機FORMAT~ Richter Chan 手機資訊/電腦軟硬討論 3 03-16-03 08:14 PM

現在的時間是 06:25 AM

手機版 | APP版