Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 08-16-17, 10:24 AM   #1076
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
玩到14lv, 淨係試過1次入左場斷
有1-2次係match緊斷
幾次入唔到大廳
一直都係wifi cheap cheap 和記3⋯
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-17, 10:47 AM   #1077
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
我就平時幾乎無斷過,係尋晚突然間連斷
加埋FB任谷都有人報告同樣時段同樣問題,睇黎係老任server問題或香港網絡出海問題了
好在維持得唔耐,過左12點之後就無事

舊 08-16-17, 12:17 PM   #1078
ROCAS
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2010
有時打三文魚打到就完場時先黎斷真係想掉手制...仲要扣埋評價..

舊 08-16-17, 12:57 PM   #1079
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
APP 有主屬爆風輕減,爆風輕減傾向鞋

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-17, 02:06 PM   #1080
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
有人搶雨砲自己攞起三次
前線推到中間,狂按Come On
都係原地射唔向前
當正呢個係馬騮搶波

俾佢搞到裂落C+
真係要通報
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-17, 05:45 PM   #1081
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
冰壺打搶炮好用.. 可以短時間開兩條路比隊友選
打反擊推左走右,真係偷雞咁偷
小橋場好夾

此篇文章於 08-16-17 05:49 PM 被 信長 編輯。
舊 08-16-17, 08:34 PM   #1082
空調

註冊日期: Jun 2004
打三文魚真係要好高EQ
D人可以唔搬金魚子掛住殺怪
得我一個搬 第一round就timeout
唔知講咩好

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 08-16-17, 09:08 PM   #1083
信長
The Flash

開左天線.. 之後inkjet 可以入, 潛過去對面炸, 炸完就回頭...

舊 08-16-17, 10:31 PM   #1084
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
三文玩到依家啲人仲係收埋SP唔用,留嚟托咩
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-17, 11:10 PM   #1085
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing

堅係學到野

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-17, 04:29 PM   #1086
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
我就平時幾乎無斷過,係尋晚突然間連斷
加埋FB任谷都有人報告同樣時段同樣問題,睇黎係老任server問題或香港網絡出海問題了
好在維持得唔耐,過左12點之後就無事
尋晚真係超唔得,
贏就斷線,輸就唔斷,
其實斷得最多係玩 Rank,
regular match 冇事。
已經用 lan 線 + 光纖。

之前第一集都會發生,
今次也試過斷完係入唔返 online mode 或 eShop,
最後係要 restart 主機。

如果第時收費仍是這樣,真係諗諗先。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-17, 04:40 PM   #1087
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
根本個波而家整得太廢 特別係上集明明你見到變身做大王尤魚咁爽
而家成個廢波你真係好唔氛氣
我覺得最起碼一樣 唔好咁易比人射爆個波先啦.......
同感,
上集超必係有超強反擊作用,
一用,人人都會走開,
今集,反而追住打。

試過兩個人追住個波嚟射,
用唔夠兩秒,波又爆埋,人又死埋,
仲要係走唔到,
真係廢到一個點。

大家如果見到對方用波,
記得合力射爆佢。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-17, 05:53 PM   #1088
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 八仙果 查看文章
同感,
上集超必係有超強反擊作用,
一用,人人都會走開,
今集,反而追住打。

試過兩個人追住個波嚟射,
用唔夠兩秒,波又爆埋,人又死埋,
仲要係走唔到,
真係廢到一個點。

大家如果見到對方用波,
記得合力射爆佢。
比人打即開開完向後走都走唔到果下先火滾
又上唔到牆,想偷襲都難

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-17, 06:25 PM   #1089
信長
The Flash

暫時抽到的.. 鞋1 take 過

舊 08-17-17, 07:05 PM   #1090
ROCAS

註冊日期: Sep 2010
抽極都抽唔到三格全中....

個波當係另一樣野咁諗會開心D...

舊 08-17-17, 10:09 PM   #1091
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
一想試支狙就場場斷一兩個,九百輸,想點......
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-17, 10:57 PM   #1092
迪安大叔
Crazy Gamer

大家用 咩上網?
我 wifi 連 tplink
往上痕 光纖

通信斷線 無大家咁常見
見人斷就反而多
迪安大叔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-17, 11:19 PM   #1093
信長
The Flash

我尼兩日斷不下五次... 有次昇RANK 差一,裂埋再打過
香港寬頻
果D 轉場58分59分時段,好易入房已斷一個

舊 08-17-17, 11:32 PM   #1094
信長
The Flash

[Aug 19, 2017] InkStorm+ (Online)
https://squidboards.com/threads/aug-...-online.30529/
https://www.twitch.tv/endgametv1

DAY1 香港時間:8月20日 凌晨1:00AM
DAY1 香港時間:8月21日 凌晨1:00AM

舊 08-18-17, 12:39 AM   #1095
天空

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDTEKxPHOENIX
引用:
作者: 信長 查看文章
持唔持炮都好,都要熟路,對攻守都有利,
按Y 入地圖走一次, 打時多D開地圖睇炮位置

我自己就做開路同護送多.. 要一眼關七多.. 敵人都是兜後側擊持炮者(同理,防守時都係是兜後側擊對方持炮者)
基本上過6,7 秒未見敵人, 都代表佢地搵左位守緊或準備接近持炮者
見互射膜不利時要退後,唔好比爆風打死.. 爆膜無咩大不了.爆左膜後,你放炸彈過去,人地搶會陰到佢
所以我偏愛用有三角炸彈的打魚炮
如果有相當隊友同對面互射膜,大家都打唔爆,係殺敵好機會.. 射死對面先, 無敵人就無人同你爭

攻勢被截, 代表有敵人殺左持炮者, 最少3打4
第一時間優先未必係射膜, 有機會就係殺正在射膜敵人先
炮在地,見到3,4 個兵守,唔好死推, 去安全位比隊友super jump後再組織攻擊
所以護炮一係前面殺敵開路, 有時未必真係殺到敵人,拉開敵人都係方法,唔好比佢太易殺/分散對持炮者注意力都係幫到手
一係後少少殺接近持炮者的人, 必要時,做最後生還者

支炮無膜或持炮有60 秒時限, 時間一過/持炮跌死. 支炮回中.. 比人壓得太多.可以偷炮自殺,令佢地回頭
大比數夠WIN 時,唔好再貪, 最後十幾廿秒要守
hold炮60秒/打大個膜唔好打爆 都是戰術,
不過控制唔到隊友佢地打膜, 所以都是HOLD 好D..
thx
好多技巧

有排練

新CG一張
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196278
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=189365
天空 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-17, 12:45 AM   #1096
迪安大叔
Crazy Gamer

遇到 LEO 大大
然後 他斷線
舊 08-18-17, 12:46 AM   #1097
Nicklaus
Crazy Gamer
二クラス

註冊日期: Dec 2004
睇完頭post無, 我想問我有件帽主技係 mian ink saver

我係shop/其他地方見到 sub ink saver

係咪點都無得買黎取代...?
Nicklaus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-17, 12:59 AM   #1098
信長
The Flash

引用:
作者: 迪安大叔 查看文章
遇到 LEO 大大
然後 他斷線
係呀... 唔穩定

舊 08-18-17, 01:14 AM   #1099
信長
The Flash

引用:
作者: Nicklaus 查看文章
睇完頭post無, 我想問我有件帽主技係 mian ink saver

我係shop/其他地方見到 sub ink saver

係咪點都無得買黎取代...?
http://leanny.github.io/splat2/en_files.html

尼個有齊隻game 原版本屬性
app 版係唔同主屬...
如果買左app 版貨. game 商店就當該貨已買.入手不能.(我覺得係BUG, 可能會修正)
要去廣場訂其他玩家的裝

4個方式有新裝
三文魚
GAME 中店... (原版本屬性)
上一兩場聯機過的玩家裝備,可以廣場訂,檢視其他玩家,ZL 注文訂,要24 小時
APP 版網店.. 最近都少量出現主技,同副技傾向相同的牌子

今集有拆裝..所以買裝都是主技,外觀優先就OK

此篇文章於 08-18-17 01:24 AM 被 信長 編輯。
舊 08-18-17, 01:17 AM   #1100
迪安大叔
Crazy Gamer

引用:
作者: 信長 查看文章
係呀... 唔穩定
結果今晚都要斷左一次線

btw
依家練緊冰壺 雙槍
應該 配咩主技好?
隱身/ main ink效率 / 回ink up?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Splatoon 2 (發售中) 信長 電視遊戲討論版 1026 08-01-19 05:54 AM
[WiiU] Splatoon | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 515 10-25-16 06:39 PM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM

現在的時間是 08:28 PM

手機版 | APP版