Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 07-17-15, 06:16 PM   #851
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: PatrickNo42 查看文章
自己買多幾部然後set比同伴用

話說終於有更新,有無人知更新左乜野
1)「装備メニュー」において、インナー装備とドール装備の並び順を変更し、より使いやすくしました。
2) ユニオングラムの集計方法を変更し、各ユニオンの所属人数の影響を受けないようにしました。
3) そのほか、ゲームを快適に遊んでいただけるよう、いくつかの問題を修正しました。
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-15, 04:11 PM   #852
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
最重要係整返大 d 字型 pls
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-15, 11:13 PM   #853
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
用盡所有飛仔,終於整咗第一部LV60公仔,未加任可device已經可以單挑金色大機械人,強得過份。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-15, 11:56 AM   #854
lodoss
Crazy Gamer

引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
用盡所有飛仔,終於整咗第一部LV60公仔,未加任可device已經可以單挑金色大機械人,強得過份。
如果4隻Ares.90,我諗直頭無敵
舊 07-20-15, 04:01 PM   #855
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: lodoss 查看文章
如果4隻Ares.90,我諗直頭無敵
仲有人仔,我見time attack第一關有人可以用1秒clear,係咪要用開發武器先可以咁勁?
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-15, 11:00 AM   #856
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

岩岩開發到新武器 MULTIGUN, D 招完全唔同, 好唔好用? 值唔值得升 ? 係咪得人仔同 Yellov 可以用 ?

DLC 劇情問題
Yellov劇情係咪即係佢自己就係成日講果個 "朋友" ?? ELENOLA 好似知好多秘密 ?

成日想參加多人打 WORLD ENEMY 話我無 BLADE MEDAL 唔玩得, 邊度睇到自己有幾多 BLADE MEDAL ? BLADE MEDAL 點攞 ?

此篇文章於 07-22-15 11:05 AM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 07-23-15, 02:16 PM   #857
will1223
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2009
Wii U IDwill122388
PSN  IDjpwill1223
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
岩岩開發到新武器 MULTIGUN, D 招完全唔同, 好唔好用? 值唔值得升 ? 係咪得人仔同 Yellov 可以用 ?

DLC 劇情問題
Yellov劇情係咪即係佢自己就係成日講果個 "朋友" ?? ELENOLA 好似知好多秘密 ?

成日想參加多人打 WORLD ENEMY 話我無 BLADE MEDAL 唔玩得, 邊度睇到自己有幾多 BLADE MEDAL ? BLADE MEDAL 點攞 ?
metal 帶其他玩家入隊打怪會比1粒
其實去刷票時係咁請其他玩家就會好多
will1223 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-15, 12:05 PM   #858
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: will1223 查看文章
metal 帶其他玩家入隊打怪會比1粒
其實去刷票時係咁請其他玩家就會好多
我已經係咁招人地個人仔入隊, 見到人地個人仔又按 UNION SUPPORT, 又係咁做 DLC 同一般既 SQUAD QUEST, 但仲係唔俾我打 WORLD ENEMY.

組隊打 WORLD ENEMY 個 QUEST 有起度但唔俾我選.

以前都打過好多次 WORLD ENEMY 但停左陣近來開返 GAME 就唔俾我打, 仲係話我無 BLADE METAL
舊 07-31-15, 10:10 PM   #859
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

超白痴問題,機體GP 有乜用?
由手機版發出
舊 08-06-15, 02:19 AM   #860
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
想請教一下開拓の手印き個quest應該點做?

此篇文章於 08-06-15 08:00 AM 被 aquarius 編輯。
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-15, 08:12 PM   #861
lodoss
Crazy Gamer

引用:
作者: aquarius 查看文章
想請教一下開拓の手印き個quest應該點做?
□原初の荒野・第114区FNスポットにDプローブを設置した後、採掘プローブG1に変更する
□原初の荒野・第112区FNスポットにDプローブを設置した後、採掘プローブG1に変更する
□セグメントマップを操作して原初の荒野・第116区FNスポットのDプローブを採掘プローブG1に変更

主要係按個PAD地圖轉"採掘プローブG1"
舊 08-07-15, 02:57 AM   #862
Y.Bird
Ultimate Gamer
度日如日

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code1676 3642 5459
引用:
超白痴問題,機體GP 有乜用?
由手機版發出
咪出overclock gear 機體版,
每部機特殊能力都不同。

隱藏、二周目、儲齊裝備、獎杯等都放棄了啦,
因為跟本唔夠時間打機,
買一隻爆一隻都好難...。
Y.Bird 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-15, 03:00 AM   #863
aquarius
Game Master

啱啱完咗第五章..
想請問去到邊一章先可以開始用ドール?
舊 08-15-15, 03:28 AM   #864
Y.Bird
Ultimate Gamer
度日如日

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code1676 3642 5459
引用:
啱啱完咗第五章..
想請問去到邊一章先可以開始用ドール?
沒記錯是第六章。

隱藏、二周目、儲齊裝備、獎杯等都放棄了啦,
因為跟本唔夠時間打機,
買一隻爆一隻都好難...。
Y.Bird 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-15, 04:06 AM   #865
aquarius
Game Master

引用:
作者: Y.Bird 查看文章
沒記錯是第六章。
thanks y.bird兄
不過夜深之森要䦕発度30%真係要升吓lv先得..
舊 08-23-15, 05:23 PM   #866
aquarius
Game Master

拎咗ドール
成集game感覺上易玩咗好多
舊 08-23-15, 10:26 PM   #867
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
拎咗ドール
成集game感覺上易玩咗好多
你已經進入漫無目的既新階段
舊 09-01-15, 01:40 PM   #868
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

空中岩礁中間見到有人, 應該有任務, 但係入唔到去, 點先入到去 ?
舊 09-04-15, 01:57 PM   #869
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:
空中岩礁中間見到有人, 應該有任務, 但係入唔到去, 點先入到去 ?
旁邊有個平台,用人可以行過去
怕比鳥人見到就等夜晚啦
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-15, 04:48 PM   #870
aquarius
Game Master

升盡只得LV60
想問吓點樣可以整部LV60ドール出來
舊 09-05-15, 08:20 PM   #871
will1223
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2009
Wii U IDwill122388
PSN  IDjpwill1223
引用:
升盡只得LV60
最簡單係刷票
一係就打白樹行黎行去個種大型機打件
will1223 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-15, 09:51 PM   #872
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
升盡只得LV60
全部都要自己整, d 原料絕大部分都係打怪出既稀有品, 多數都係用 ticket 換, 但要超多, 玩到嘔血.....

另外有部 LV60 EXCAVATOR 係 DLC 角色 AXENA 完晒佢既 KIZUNA 會出現, 但都要自己收集原料

我玩到 200 小時都係得呢部 LV60 , 攻擊力係 LV60 之中算弱, 但係迴避好高

其實已經好多 7-8 星難度既精英怪 QUEST 都打得, 不過好多時係另三部爆晒, 得部 EXCAVATOR 起度打
舊 09-06-15, 10:34 PM   #873
aquarius
Game Master

引用:
全部都要自己整, d 原料絕大部分都係打怪出既稀有品, 多數都係用 ticket 換, 但要超多, 玩到嘔血.....

另外有部 LV60 EXCAVATOR 係 DLC 角色 AXENA 完晒佢既 KIZUNA 會出現, 但都要自己收集原料

我玩到 200 小時都係得呢部 LV60 , 攻擊力係 LV60 之中算弱, 但係迴避好高

其實已經好多 7-8 星難度既精英怪 QUEST 都打得, 不過好多時係另三部爆晒, 得部 EXCAVATOR 起度打
我還以為先要クリア一次才可以弄部lv60機體..

除此之外想另外問吓香港會否有xenoblade x 的 soundtrack賣?
舊 09-07-15, 01:41 AM   #874
aquarius
Game Master

終於爆機了
基本上只有第12章才是整個遊戲故事的精髓

不過對於我並不在乎BB的身體到底是甚麼
反而我當用今集來說明xenoblade內的的fiorung
能從機械的軀體回復人的軀體
讓兩集有着完滿的起承轉合的解說

另外xenobladex同樣有着和上集神奇之處
在劇情的推動下設定的角色會愈看愈順眼
真是不可思議的神作

此篇文章於 09-07-15 01:57 AM 被 aquarius 編輯。
舊 09-10-15, 05:53 PM   #875
lodoss
Crazy Gamer

引用:
我還以為先要クリア一次才可以弄部lv60機體..

除此之外想另外問吓香港會否有xenoblade x 的 soundtrack賣?
信和地庫可能有

上星期去左日本, 都忘記買...
我睇完呢個POST先記得返

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[WiiU] Xenoblade X『ゼノブレイドクロス』| 發售中 MO 電視遊戲討論版 693 07-22-16 02:29 AM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
[多機種] Biohazard 6滅屍部隊第一回:今回唔洗問候正日哥不過要問候PSN[注意:劇透請spoil] mario0606 攻略及心得交流區 1053 03-06-14 03:03 PM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM
[多機種] Biohazard 6滅屍部隊第二回:去埃瘋洗衣洗件衫先[注意:劇透請spoil] mario0606 攻略及心得交流區 833 12-25-12 06:05 PM

現在的時間是 08:04 PM

手機版 | APP版