Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-11-18, 10:20 AM   #76
Irwin
God of Gamer
愛.ROCK.友

註冊日期: Aug 2006
PSN  IDlrwin
XBox Live Gamertagsirwinho
引用:
作者: 搖搖 查看文章
ubisoft club果度有個刺客/刺客大師既徽章要點先拎到?
佢話要AC系列 3000/7500xp......
買其他AC遊戲全破去完成UBICLUB堆章賺EXP

我個人EXP

章早就拿到了

<------------時間------------>
工作搵錢                  買GAME打機

時間,永遠不夠用似的。 <>
Irwin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-18, 10:36 AM   #77
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
引用:
作者: Irwin 查看文章
oh thanks.
咁我應該拎唔到今集先第一次玩AC

舊 10-11-18, 11:32 AM   #78
sephirothmk3
Game Master
↘祥瑞御免"課"全家

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDsephirothmk3tofu
XBox Live GamertagSephirothmk3
引用:
ubisoft club果度有個刺客/刺客大師既徽章要點先拎到?
佢話要AC系列 3000/7500xp......
刺客咁多集 呢個係第11作喇

sephirothmk3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-18, 07:08 PM   #79
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
2個星期多終於暫時算完成遊戲,很疲倦。。。。。。(不過下星期又要做牛仔了)

還有一些支線等dlc推出後再繼續吧

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-18, 09:56 PM   #80
罐頭燒賣
Junior Member

註冊日期: Feb 2017
港帳買完課金裝可唔可以轉返日帳用?

用日帳開商店連唔到買helix果版⋯
罐頭燒賣 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-18, 11:30 PM   #81
kyo353
Game Master

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDkyo353
好似中左BUG ,清左神教一條線但發覺金裝差一件唔齊SET...
係咪冇得拎返嫁啦?

舊 10-15-18, 09:31 AM   #82
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
2個星期多終於暫時算完成遊戲,很疲倦。。。。。。(不過下星期又要做牛仔了)

還有一些支線等dlc推出後再繼續吧
咁快 我中間飛左幾日, 下星期又要飛幾日, 拖慢晒進度
但有啲支線好似完成左某D地區主線就會冇得返轉頭做

琴晚玩左牛頭人身怪個支線, 好搞笑 劇情/對白/配音都好正
不過我覺得所有主線支線唯一缺點係過場動畫始終都離唔開影住角色大頭企定定講野, 雖然面部表情同身體動作都加強左, 但如果要去到更高層次(RDR, 巫師等), 一定要導演得再好啲, 人地真係有晒分鏡, 純對話情節冇咁沉悶

引用:
作者: 罐頭燒賣 查看文章
港帳買完課金裝可唔可以轉返日帳用?

用日帳開商店連唔到買helix果版⋯
我未試過, 不過我覺得應該可以...
DLC應該只要喺同一部機上面就所有acc都用到?

引用:
作者: kyo353 查看文章
好似中左BUG ,清左神教一條線但發覺金裝差一件唔齊SET...
係咪冇得拎返嫁啦?
係咪唔小心拆左
裝甲解左條線就會齊, 但武器好似要殺埋中間大圈入面個大佬

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-18, 10:42 AM   #83
搖搖
永遠的毛毛王子↓

金甲好似無得拆...

咁快爆機

我仲搵緊阿媽,但係玩支線啲lv升得好快就黎40
落鬥技場玩順手打左隻牛頭人

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum

舊 10-15-18, 11:07 AM   #84
whassupbun

引用:
我仲搵緊阿媽,但係玩支線啲lv升得好快就黎40
我都係搵緊阿媽 太多內容, 太多野玩

之前睇某啲GAME評話隻game升Lv升得好慢, 要刷好耐, 啲任務Lv要求又高, 同時又有得選擇課金升Lv節省時間, 即係好似想焗啲玩家比錢升Lv咁, 營商手法不道德
我玩落就完全唔覺得有問題 玩支線, 探索下地新地點, 啲XP吧吧聲咁升啦
如果齋衝主線就可能會唔夠Lv

舊 10-15-18, 11:53 AM   #85
搖搖
永遠的毛毛王子↓

利申有買永久加成
但係未買都唔覺得太難升
最耐咪開頭係個島果陣,裝又未齊
想打傭兵都難
出左去多任玩已經唔太慢

後尾買左就火箭咁
差不多一兩個任,清下兵營就升lv

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum

舊 10-15-18, 12:05 PM   #86
Game Master
↘祥瑞御免"課"全家

XBox Live GamertagSephirothmk3
引用:
利申有買永久加成
但係未買都唔覺得太難升
最耐咪開頭係個島果陣,裝又未齊
想打傭兵都難
出左去多任玩已經唔太慢

後尾買左就火箭咁
差不多一兩個任,清下兵營就升lv

57 HR 94% 已爆機
好多神教比我行下街打下軍營就殺左 變左做少好多side quest

阿加門農套+黑帝斯矛刻火武好強
比人圍一下混亂之環就見到周圍堆人全部打橫燒住飛出去
平時吉人兩下對面就著晒火4K一下係咁扣

舊 10-15-18, 12:20 PM   #87
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: whassupbun 查看文章
我都係搵緊阿媽 太多內容, 太多野玩

之前睇某啲GAME評話隻game升Lv升得好慢, 要刷好耐, 啲任務Lv要求又高, 同時又有得選擇課金升Lv節省時間, 即係好似想焗啲玩家比錢升Lv咁, 營商手法不道德
我玩落就完全唔覺得有問題 玩支線, 探索下地新地點, 啲XP吧吧聲咁升啦
如果齋衝主線就可能會唔夠Lv
基本上多做支線升級還不算慢,我lv50 完成主線也還有一些支線未做呢

不過都是等dlc有提升lv上限再繼續了

燒人的確好用,唯一麻煩是有機會燒到自己。。。。。。

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-18, 10:37 AM   #88
Game Master
↘祥瑞御免"課"全家

有無人知雅典娜之矛係邊條quest line 比?
傳奇武器應該差呢把齊晒 (唔計課金)

終於知道邊條quest line.....
要殺斯巴達/雅典軍事長官拎3粒印 10次先開到.............

此篇文章於 10-16-18 02:51 PM 被 sephirothmk3 編輯。
舊 10-16-18, 11:47 AM   #89
搖搖
永遠的毛毛王子↓

lv41去打隻rank 1傭兵比佢秒殺左
不過都扣左佢2/3
應該打得死

殺左佢會唔會直接上rank 1?
定係仲要慢慢打
平時無乜睇傭兵排名

舊 10-16-18, 02:40 PM   #90
Game Master
↘祥瑞御免"課"全家

引用:
lv41去打隻rank 1傭兵比佢秒殺左
不過都扣左佢2/3
應該打得死

殺左佢會唔會直接上rank 1?
定係仲要慢慢打
平時無乜睇傭兵排名

要上rank1一定要殺左佢

你殺佢之前捉隻熊加Artemis刀應該易打好多

舊 10-16-18, 05:41 PM   #91
搖搖
永遠的毛毛王子↓

Assassin's Creed Odyssey《刺客教條:奧德賽》| 已售 |

引用:
作者: sephirothmk3 查看文章
要上rank1一定要殺左佢

你殺佢之前捉隻熊加Artemis刀應該易打好多

殺左都只係升1格
原來又係神教啲人

此篇文章於 10-16-18 09:29 PM 被 搖搖 編輯。
搖搖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-18, 01:26 AM   #92
Game Master
↘祥瑞御免"課"全家

終於拎到全部武器
全谷弓箭可以去到掠食者射擊爆頭90幾萬傷害
乜都一箭死好爽

舊 10-18-18, 03:47 PM   #93
whassupbun

開始有啲拖, 始終啲任務都係好鍾意叫你去A, 去到A又叫你去B, 去完B又去番A, 然後再去C, 如此類推...
同埋雖然地圖好大, 但個個城設計都係差不多, 都係中心一個大神殿, 然後周圍係平房...
正正因為佢地圖咁大, 冇乜邊個地點令人印象深刻, 你要去太多唔同地方, 好少經番同一條路, 所以唔會對某個地點特別熟悉, 變得好似度度都好相似...

不過劇情仍然係OK既

舊 10-19-18, 07:30 AM   #94
搖搖
永遠的毛毛王子↓

60個鐘先77%

神教同神器條線.....唔係話寫得唔好
但玩落硬係唔多夾咁

如果神教d領袖/智者多d劇情先殺到會好d(好似主線某幾個咁)
靠文字對佢地印象真係好薄弱
有幾個我開頭路過殺左都唔知
後面有時已經懶得睇有無關連任務, 見到個蛇頭就直接就去隊冧佢

神器又...
打隻4大神獸本身d任唔錯, 但係link落主線又係有種說不出的違和感

此篇文章於 10-19-18 07:33 AM 被 搖搖 編輯。
搖搖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-18, 02:30 AM   #95
Chris Redfield
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
救命....打完監獄叫我去party屋度搵蘇格拉底
但冇左 [!],去到又唔開主線任.....點搞好?
卡左o係 主線-反抗勢力 度.....

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-18, 01:03 PM   #96
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
ASSASSIN'S CREED ODYSSEY TROPHIES

https://psnprofiles.com/trophies/826...sey?lang=zh-tw

準備中 DLC :
DLC TROPHY PACK 1

《Assassin's Creed® Odyssey:額外功勳》

戲總得繼續演
完成戲總得繼續演0.00%
ULTRA RARE避雷針
擊敗帶閃電者斯特洛普斯。

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html

此篇文章於 10-31-18 01:20 AM 被 風間鈴木仁 編輯。
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-18, 11:36 PM   #97
Game Master
↘祥瑞御免"課"全家

今日出左黑帝斯套裝+船.......
全部型到爆想買點算lol

舊 02-28-19, 07:00 PM   #98
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
18年感恩節優惠果陣買咗Assassin's Creed Odyssey數位黃金版(好似$400左右)
近日先開嚟玩,可能玩之前啱啱先玩完Red Dead Redemption 2,
畫面上ACO真係唔夠RDR2咁細緻,
但係HDR效果方面ACO就明顯做得好過RDR2,最少你會感覺到個太陽光係刺眼d先…

只係玩完第一章個島剛剛上船出海,
暫時覺得今集個玩法都幾唔刺客吓,
可能隻"航拍鷹"太厲害,乜都比佢睇穿晒,牆都望穿埋…
同埋可能因為都可以用猛獸攻敵,
玩起嚟真係好似Far Cry咁款~!!!

都玩得幾爽,唔知之後發展落去會點呢?

上集Assassin's Creed Origins買咗都未玩,
唔知故事上同今集有無關連呢?

舊 03-01-19, 05:58 AM   #99
搖搖
永遠的毛毛王子↓

唔玩DLC尼集我覺得可以比到8至9分

玩完DLC 2
game都唔想再開

舊 03-01-19, 11:39 AM   #100
佐藤成樹

註冊日期: Jul 2002
XBox Live Gamertagfujimura
引用:
唔玩DLC尼集我覺得可以比到8至9分

玩完DLC 2
game都唔想再開

女角限定....
男角還可以....
佐藤成樹 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Assassin's Creed Unity《刺客教條:大革命》| PC、PS4、XBOX One | IDGAF 電視遊戲討論版 434 04-18-19 01:08 PM
[多機種] Assassin's Creed Rogue l Remastered 《刺客教條:叛變重製版》 安安 電視遊戲討論版 31 03-24-18 10:47 AM
[sell] 100% new 刺客教條 書籍 Assassin's Creed The complete visual history $200 h0104788 買賣專區 4 05-03-16 10:24 AM
~~~新年快樂~~~刺客教條 assassin's creed syndicate 遊戲收藏特典鐡盒 $20 超合Game魂 買賣專區 0 02-07-16 08:17 PM
[徵求] PS4 Assassin's Creed IV: Black Flag【刺客教條 IV:黑旗】 ricky828 買賣專區 2 01-17-14 10:14 AM

現在的時間是 06:49 AM

手機版 | APP版