Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 10-30-23, 07:16 PM   #201
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
定!呢度無「肺炎」嘅~(逃)

睇返嘅解說片,原本個漫畫係有呢味嘢,而且玩得仲爆(雙關語注意)。

舊 10-31-23, 06:04 PM   #202
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
定!呢度無「肺炎」嘅~(逃)

睇返嘅解說片,原本個漫畫係有呢味嘢,而且玩得仲爆(雙關語注意)。
原來下集係第一集大結局

舊 11-03-23, 07:36 PM   #203
肉羊哩咖
griffin611

先講 Gen V,真係估佢唔到,但係又好鬼好睇,啲主角有成長,而又連到正傳(留意 mid-credit), 一般戲佢咁玩期待法會掟芒,但係今嘅結局唔止通,仲覺得有意思 -- 當然不期然估,其實應該有另有一個結局,留返萬一無得續落去用嘅~

舊 11-04-23, 02:00 PM   #204
wing
格鬥低手

引用:
先講 Gen V,真係估佢唔到,但係又好鬼好睇,啲主角有成長,而又連到正傳(留意 mid-credit), 一般戲佢咁玩期待法會掟芒,但係今嘅結局唔止通,仲覺得有意思 -- 當然不期然估,其實應該有另有一個結局,留返萬一無得續落去用嘅~
我估呢個結局係駁落下季the boys

舊 11-05-23, 05:36 PM   #205
肉羊哩咖
griffin611

The Invincible S2E1 兩年幾後再臨,開頭真係嚇一跳~ 人玩多元宇宙,佢又玩,不過呢個頭開得唔錯。以會佢會一次過出晒頭四話,點知都係一個星期上一話。

當啲人大嗌話咩「超英疲憊」,呢度一連有兩套劇都令人擊節讚賞,希望有啲人唔好誤會話一定要茄汁四濺,免治橫飛先得,又或者要返白男做主角 -- 只要個故仔同人物寫得好就得。

舊 11-05-23, 10:32 PM   #206
wing
格鬥低手

引用:
當啲人大嗌話咩「超英疲憊」,呢度一連有兩套劇都令人擊節讚賞,希望有啲人唔好誤會話一定要茄汁四濺,免治橫飛先得,又或者要返白男做主角 -- 只要個故仔同人物寫得好就得。
真,我都睇依家的Marvel 好疲憊,secret invasion真係耗盡我耐性。但the boys/Gen v真係好睇。
呢排睇Netflix套titans都唔錯,有番當年睇netflix daredevil個感覺。。

舊 11-07-23, 08:04 PM   #207
王小虎

註冊日期: Apr 2002
睇完Citadel第一季,羅素兄弟有份監製,都幾好睇。一開頭以為係Mr and Mrs Smith啲friend,但好快劇情已經大逆轉,跟住到第四集一路啲轉折爆到尾。條大橋唔劇透了,但係前人用過。

製作都超大,直頭好似睇緊James Bond電影咁,好多CG,當然有啲CG未去到完美。睇返wiki原來製作費300 mil,平均一集50 mil,成為現今第二貴製作費(第一係Rings of Power,58 mil,第三係Stranger Things,30 mil)。

會有第二季,同時會有意大利外傳Citadel: Diana,唔同角色(估係意大利的特工),又有印度外傳,想整個MCU版間諜電視劇。

王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-23, 03:34 AM   #208
肉羊哩咖
griffin611

好鬼死多予告:

Fallout - 四月十二

有啲似,又有好多唔似~觀望

Reacher S2 + S3 予定:

上一季中上,起碼主角似打得多過湯佬,有人唔鍾意,但本人相當期待,今季會係全新人物事件。

最正當然留最後~ The Boys S4

玩政治玩得好大,啱晒出年大選年個 feel,日期未定,但故仔會係接住 Gen V S1

舊 12-03-23, 02:01 PM   #209
wing
格鬥低手

期待the boys

Gen V有第二季,咁the boys係咪下季都唔會完?

舊 12-03-23, 08:36 PM   #210
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: wing 查看文章
期待the boys

Gen V有第二季,咁the boys係咪下季都唔會完?
唔知/好難講 。斷估既然 Gen V 有得 S2,有心有力嘅話應該有得玩落去 。反而想睇佢捨唔捨得收 The Deep 同 A-Train,佢哋除咗搞 gag 之外,相當阻掟 。

舊 12-07-23, 08:22 PM   #211
肉羊哩咖
griffin611

Invincible S2 上半 part (1-4),幾乎唔記得,接住上季大鑊嘅嘅餘波,主角同佢阿媽都受極大打擊。故仔嘅主線都係圍住佢兩個發展,其實都幾慘。反而啲配角同啲小奸角講得好少,連第一話講嗰位都跟住斷咗。第四話尾主角被置嚮一個極困難嘅位,令人期待下一 part 到嚟~

舊 12-08-23, 07:28 PM   #212
肉羊哩咖
griffin611

《史密夫大戰史密妻》(?)予告:

唔多似係同名電影嘅電視版,形神都唔似,兩位主角打鬥唔知,但魅力完全欠奉~唉~ 唔知睇緊啲乜。

舊 12-27-23, 09:13 PM   #213
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
Amazon Prime Video 將在電影和電視節目中間穿插廣告,首階段將會從美國實行,除非你支付額外費用
https://today.line.me/tw/v2/article/Ggl5zmL
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-24, 06:48 AM   #214
肉羊哩咖
griffin611

Reacher S2

大隻佬(有人會叫呢啲係「有毒大男人主義」)又返嚟,今季改篇至同名系列嘅 Bad Luck and Trouble 小說。今次輪到同男主角軍中啲前下屬有關,一共八話。繼續打得好睇又鬥智鬥力,基本上好過上一季,連節奏都好咗。配角多過上一季,選角都比較有說服力(上季個差婆真係~~~)

故仔除咗地點改咗,仲有啲細節都改埋,搞到有無人係二五嘅張力提升。唔係咁好係某個反派舖排都好有威脅性,但最尾絕對係雨點小,嘥晒。

呢一季破晒 Amazon Prime 紀錄,S3 已經開拍中但係無乜詳情。

舊 03-08-24, 09:12 PM   #215
肉羊哩咖
griffin611

Fallout 正式予告,4 月 11:

睇多啲又好似唔錯。

舊 03-17-24, 05:55 PM   #216
肉羊哩咖
griffin611

今個星期好鬼忙,Invincible S2 再續,正確啲講係第 5 話,開頭處理咗上半 part 嘅手尾,下半係啲危機湧至。刺激中又有啲搞笑,亦話你知啲死旗可以隨時棟出嚟~ 期待。

引用:
作者: Heaven 查看文章
Amazon Prime Video 將在電影和電視節目中間穿插廣告,首階段將會從美國實行,除非你支付額外費用
https://today.line.me/tw/v2/article/Ggl5zmL
呢度都有,暫時頭頭尾尾先有,忍佢。

此篇文章於 03-17-24 05:59 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Amazon's Video Games Best of 2016 Top 10 GreenTea 電視遊戲討論版 0 12-20-16 10:54 PM
Amazon Prime Air Fean ~清談館~ 7 12-03-13 11:37 AM
how do i convert DVD video image file to any video format for computer GimGim 手機資訊/電腦軟硬討論 1 03-29-07 10:39 AM
AV, S Video, Component Video 一問 雪人 電視遊戲討論版 37 12-08-04 10:39 AM
[GC]Metroid Prime連主機套裝 8月15日發售,送Metroid Prime 2試玩版 神祕人1號 電視遊戲討論版 0 08-05-04 10:42 AM

現在的時間是 11:11 PM

手機版 | APP版