Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-08-13, 02:45 PM   #1551
urislai
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: oldletter 查看文章
1.首賣 你上網登記完>>抽中會11月28日之前通知叫你上sony比錢先>>16號晚去首賣會+拎機
>>> 至吾鐘意.... 實拍拿PS4"盛況".....擺落宣傳!!!!
urislai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 02:45 PM   #1552
nami_tamaki999
Ultimate Gamer
僕は夢を見てる?

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDHarrison_Tang96
引用:
作者: oldletter 查看文章
明白大家對PS4嘅期待!~
我地都希望避免大家返工時候冇時間去登記,
所以將會於今晚傍晚時間開始登記!

幾點都未confirm
引用:
作者: IVAN~ 查看文章
番工出唔到去訂,由今朝F5到現在,夜晚先開我放工去訂啦駛等您
oldletter兄, 唔好意思,睇唔到你Post咗

IVAN兄, 我都係咁話, 既然等咗咁耐, 麻煩你set定個時間比人準備喇
而且傍晚喎, 5-7都岩哂哩個時間...又即係點呢?? 繼續F5????
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 02:46 PM   #1553
HIM
God of Gamer

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhim927
引用:
作者: qwe 查看文章
雖然訂左, 但見幾版討論內容, 都幾混亂....
1. 首賣究竟係抽中先去買機, 定係要買左機先再抽中當晚去拎? 如果係又要邊度買的先可以抽?
抽中, 指定時間去東角SONY STORE俾錢, 當晚拎機
2. 可以訂的店舖亂七八糟, 唔ON LIST的都有得訂, 但大部份又唔使排隊~
3. 可以訂的店舖好似無GAME訂, 咁果一年保養呢?
白金店拎機時買GAME, SONY ONLINE訂埋, 先送一年保
4. 網上訂仲未見影
5. 其實部機....包唔包手制嫁? 佢一直無提過....
包一個手制
總合黎講, SONY好混亂(係正常的)
有點擔心17/12有無機(但我應該都係間鋪較早訂果批, 應該安全掛...)
買左CAM SET, 到時買多1手制(如果跟機有1手制)+無雙+刺客, 應該都OVER $1200
好混亂, 但係訂得好舒服

HIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 02:46 PM   #1554
莎月美希
Game Master

註冊日期: Nov 2003
產品名稱

PS4™ 及PS Camera 同梱裝

產品編號

CUH-1006A A01

推出日期

2013年12月17日(二)

建議零售價

港幣3,680元

內容物

‧PlayStation®4 主機 × 1

‧PlayStation®Camera × 1

‧無線控制器 (DUALSHOCK®4) × 1

‧單聲道耳機× 1

‧電源線 × 1

‧HDMI 連接線 × 1

‧USB 連接線 × 1

舊 11-08-13, 02:46 PM   #1555
urislai
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2005
[QUOTE=qwe;10578007]雖然訂左, 但見幾版討論內容, 都幾混亂....
1. 首賣究竟係抽中先去買機, 定係要買左機先再抽中當晚去拎? 如果係又要邊度買的先可以抽?
2. 可以訂的店舖亂七八糟, 唔ON LIST的都有得訂, 但大部份又唔使排隊~
...

呢句至精: 總合黎講, SONY好混亂 >>> (係正常的)
urislai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 02:47 PM   #1556
hangyodan
Junior Member

註冊日期: Sep 2012
剛喺屯吉訂咗~ 佢有List到個quota出嚟:剩機及機連眼仔各有20個;kz set及無雙set各有40~
hangyodan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 02:50 PM   #1557
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
今日訂機極順利,仲同藍店店員吹水
最初仲擔心「排隊黨」添

1:當日藍店買「任何遊戲」都可加送一年保養
冇話要「刺客4」

2:最好賣係Killzone > camera > 剩機> 猛將傳

3:店員: 睇知勢應該炒唔起囉
1515 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 03:00 PM   #1558
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDgabrielaznable
XBox Live Gamertaggabrielaznable
引用:
作者: 1515 查看文章
今日訂機極順利,仲同藍店店員吹水
最初仲擔心「排隊黨」添

1:當日藍店買「任何遊戲」都可加送一年保養
冇話要「刺客4」

2:最好賣係Killzone > camera > 剩機> 猛將傳

3:店員: 睇知勢應該炒唔起囉
咁同綑版係咪當自動加左保養
btw, 到時點都會買fifa
雷帝.嘉芙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 03:03 PM   #1559
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
多貨既話根本冇得炒
依家咁多人訂到, 同當初PSV一樣, 人人都訂到咁滯, 結果.....

不過今次又有d唔同, 今次係好多人訂黎自用同玩, 尤其係香港, 可能同xbo有排都黎唔到香港有關....

$ony今次都坐定笠六再做番一哥lu~~
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 03:03 PM   #1560
Pandahahaha
釈由美子の死忠者

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagpandahahaha
引用:
作者: 雷帝.嘉芙 查看文章
咁同綑版係咪當自動加左保養
btw, 到時點都會買fifa
今集fifa要有0拍碟覺悟

買左360版

Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 03:04 PM   #1561
tylau

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDkeithlau81
引用:
作者: Pandahahaha 查看文章

買左360版
唔係咁慘呀, FIFA13都幾好玩丫
tylau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 03:05 PM   #1562
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDgabrielaznable
XBox Live Gamertaggabrielaznable
引用:
作者: Pandahahaha 查看文章

買左360版
career mode個死機bug fix左未?
雷帝.嘉芙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 03:05 PM   #1563
tylau

我今代機應該唔會買埋XBOX1了. 人大左根本唔係成日打機. 所以今次咁快有行, 唔駛食骨, 真係先WIN一次(香港區)
舊 11-08-13, 03:06 PM   #1564
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003

引用:
作者: qwe 查看文章
雖然訂左, 但見幾版討論內容, 都幾混亂....
登記 -> 抽中 -> 指定時間去東角Sony比錢 -> 首賣活動當日只需拎機 無任何金錢交易

應該條list唔夠update...無乜理由得其中一間HMV有得訂

3. 可以訂的店舖好似無GAME訂, 咁果一年保養呢?
而家消息指到時現場加買多隻Game就有延長多年保用

4. 網上訂仲未見影
Sony facebook話傍晚時份...即係6點左右perhaps?

5. 其實部機....包唔包手制嫁? 佢一直無提過....
其實個Site都寫得幾清楚每個bundle包乜
http://asia.playstation.com/hk/cht/newsdetail?id=1390

總合黎講, SONY好混亂(係正常的)
有點擔心17/12有無機(但我應該都係間鋪較早訂果批, 應該安全掛...)
買左CAM SET, 到時買多1手制(如果跟機有1手制)+無雙+刺客, 應該都OVER $1200

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 03:08 PM   #1565
Pandahahaha
釈由美子の死忠者

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagpandahahaha
ot: 玩兩場hang 1 場,hang 到我都費事開(2場hang 1場絕冇誇張,真係第2場就hang)

Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 03:10 PM   #1566
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
睇黎, 咁耐都冇得網訂真係同sony果面個server有關....
hkps fb話有網訂問題大家可以問下sony hk個fb...

一次又係咁, 兩次又係咁, 攪黎攪去都係攪餐死先可以網訂....

我抽緊首賣, 都唔知訂唔訂好....
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 03:11 PM   #1567
普通人一個
NEO ZEON萬歲

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDjackasukaHK
XBox Live Gamertagjackasuka
藍店開始多人訂,老細都開始count夠唔夠貨

『等價交換』
普通人一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 03:13 PM   #1568
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
再細心閱讀細則應該係
咩途經訂都送兩個月PSN+
只有P店同online訂同時買AC有多一年保

我係唔明係機+AC有兩年定一年?
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 03:15 PM   #1569
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
機已訂, F5 個機會可以唔同你地搶了

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 03:16 PM   #1570
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
真心讚下總裁占士項,爭取咁早有行機,唔使硬食games,買game保多年
諗返前年vita 食兩隻games , 機套accessory 真係後悔

老實講,最初冇諗過衝首發,因為護航games唔太吸引
太多PS 3 移植作/ PSN 下載消閒遊戲; 屬獨家PS4遊戲太少
若果同排隊黨爭,放棄算數
1515 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 03:18 PM   #1571
tylau

良品賣ds4 $388

平過行貨
舊 11-08-13, 03:20 PM   #1572
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
如果佢現在推倒重來
今朝訂左個d 唔算, 要強制退錢

大家會點

見到 Sony 比人咁鬧法, 真係心涼 (吸收左 PS3, PSV 兩次大混亂訂機加參巧埋 Apple 咁多年訂 iphone / ipad 都唔知驚)
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 03:24 PM   #1573
tylau

引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
如果佢現在推倒重來
今朝訂左個d 唔算, 要強制退錢

大家會點

見到 Sony 比人咁鬧法, 真係心涼 (吸收左 PS3, PSV 兩次大混亂訂機加參巧埋 Apple 咁多年訂 iphone / ipad 都唔知驚)
退訂雙倍我肯呀
舊 11-08-13, 03:34 PM   #1574
nami_tamaki999
Ultimate Gamer
僕は夢を見てる?

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDHarrison_Tang96
引用:
真心讚下總裁占士項,爭取咁早有行機,唔使硬食games,買game保多年
諗返前年vita 食兩隻games , 機套accessory 真係後悔

太多PS 3 移植作/ PSN 下載消閒遊戲; 屬獨家PS4遊戲太少
項生今次真係做足哂嘢, 所以先吸引咁多人訂機

相反SONY反而配合唔到SCEJ, 等別係網訂...電話都無問題, 點解PS4咁難攪??
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 03:34 PM   #1575
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
引用:

你係咪項生打手呢?
PS 個FB好多人鬧爆喎!
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
PlayStation 4, 綜合情報

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] PlayStation 4 情報總合 01 | 2013年年末商戦に発売 neo 電視遊戲討論版 1009 06-29-13 11:55 PM
[XBLA,PSN]The Simpsons Arcade Game(XBLA版Feb 03,2012)(美PS+會員07/02-29/02免費) IDGAF 電視遊戲討論版 18 09-05-12 04:32 AM
[演唱會] "左麟右李演唱會2009" 01/02/09~14/02/09 香港體育館 Busconcamp Neo Music UNIVERSE 42 04-14-09 01:48 AM
[TVB] "耳分高下" 主持:哈林,Honey鄧 & 眾閒角Sing之天使 02/02/09~13/03/09 星期一至五 22:35~23:05播映 Busconcamp Neo Entertainment TREND 157 03-30-09 12:24 PM
拳皇02 單眼皮男孩 街機遊戲討論版 1 03-30-05 05:39 AM

現在的時間是 06:28 AM

手機版 | APP版