Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 11-09-16, 05:32 PM   #176
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: 001015 查看文章
我唔覺得trump會想打中共就真...但又唔可能得失現有個班盟友。
況且就算美帝而家撒軍都好,中共同其他週邊國家都要時間去玩軍備競賽。
搞得黎都已經下屆,trump除非搞經濟真係搞得好,否則下屆都已經換番民主黨。
到時又可以繼續做番世界警察~
好難講架。當年2001年都覺得布殊仔唔會做得耐,點知就嚟一個911,全國上下同仇敵氣,佢嘅右翼外交就順理成章被認為最能領導國家渡過難關,理得佢將經濟搞到立立亂?

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-16, 05:36 PM   #177
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: sugihara 查看文章
一陣條友搵聖帝同習總拍膊頭...
中美俄同盟>新axis
二戰咪有 nazi 令佢地結盟囉

E+ ISIS 唔足夠成為全球公敵,中國先係全球公敵
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-16, 05:41 PM   #178
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
唔同啦
R唔到isis錢但R到中國錢
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-16, 06:22 PM   #179
Fean
Game Master

註冊日期: Jul 2002
而家美國佬就話Clinton輸,支持者要負相應責任;因為未選之前,佢地經常都鬧支持Trump嘅人以及政治冷感嘅美國人係無腦美豬,鬧走左好多游離票…… 選舉氣氛認真係全球化……

不過講返轉頭,當初DNC強推Hillary贏Bernie Sanders真係好致命,俾人感覺為左錢同權力,咩都做得出。

舊 11-09-16, 06:26 PM   #180
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2010
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
好難講架。當年2001年都覺得布殊仔唔會做得耐,點知就嚟一個911,全國上下同仇敵氣,佢嘅右翼外交就順理成章被認為最能領導國家渡過難關,理得佢將經濟搞到立立亂?
冇錯,但個陣話哂有民族主義支持。今次呢?ISIS都收皮禁制...
中國?我又唔覺得兩邊會短時間憎到對方搞到全面戰爭。
001015 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-16, 06:37 PM   #181
vov430
God of Gamer
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
引用:
冇錯,但個陣話哂有民族主義支持。今次呢?ISIS都收皮禁制...
美國0既敵人,從來都係美國自己創造出來的
你不用擔心\

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-16, 06:40 PM   #182
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
距離2077仲有好長時間, 唔驚

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-16, 06:53 PM   #183
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
地球聯邦要結成了?

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-16, 06:56 PM   #184
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-16, 07:06 PM   #185
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
一見Trump啲手勢都幾歡樂,當選就可以見多啲歡樂手勢,希望多啲新花式

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-16, 07:12 PM   #186
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
Donald trump 咁都贏到, 美國玩完, 世界大亂, 689連任到都唔係咩奇事了

雖然我好樂觀其成呢條癲佬對付中國,不過睇佢果款都係吹水多

舊 11-09-16, 07:23 PM   #187
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
咁佢做得唔好四年後一定唔會再見到佢,
相反689做成點下次變成601都好,你要趕佢走你都無辦法

舊 11-09-16, 07:35 PM   #188
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: Rance 查看文章
咁佢做得唔好四年後一定唔會再見到佢,
相反689做成點下次變成601都好,你要趕佢走你都無辦法
家陣民粹排外係世界潮流,英國脫歐又係咁, 俾Donald Trump連任多四年都唔奇

我家陣反而想食花生睇呢條癲佬點樣對外耍無賴, 同全世界一齊攬炒...
不過佢成日走數同689一樣講左當做左,都係唔使期望多

舊 11-09-16, 07:58 PM   #189
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: ( ゚ω゚)? 查看文章
一見Trump啲手勢都幾歡樂,當選就可以見多啲歡樂手勢,希望多啲新花式

https://news.gamme.com.tw/1446285

最新一張

https://www.facebook.com/HappyToastA...type=3&theater

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-16, 08:09 PM   #190
Terry仔

我其實幾欣賞佢
一路以黎四面受"敵",自己黨員都唔支持佢,對家就群星拱照
民調落後,論壇辯論又唔夠人口才好
一路打逆境波,到今日令絕不部份人跌眼鏡
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-16, 08:32 PM   #191
JMi

註冊日期: Feb 2011
我就一d都唔欣賞佢 條友只係貪慕虛榮先出來選
死要面死撐又點知比佢得左

係欣賞佢背後班陣營策略師真係做到野
搶到賓洲溫洲呢D廿年都打唔嬴既地方係好唔簡單

舊 11-09-16, 08:36 PM   #192
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
就算真係開波

最後美帝同大陸都會將件變成去中東開房打友誼賽

中東表示躺著也中槍

佢真係言出必行要做大茶飯既話,唔洗好似甘乃迪咁比自己人圍內打死都偷笑啦

英國說大家抱團死

此篇文章於 11-09-16 08:39 PM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-16, 08:37 PM   #193
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
SIMPSONS的預測實現了~!?

【有片睇】《阿森一族》神預言!16 年前早已預言特朗普會成為美國總統
http://unwire.hk/2016/11/09/16-years...pic/spotlight/

Trumptastic Voyage | Season 25 | THE SIMPSONS

https://www.youtube.com/watch?v=oz7_JP7ROvA

The Simpsons - President Lisa Simpson

https://www.youtube.com/watch?v=2hzRnwLTMfM

舊 11-09-16, 08:49 PM   #194
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
引用:
作者: JMi 查看文章
我就一d都唔欣賞佢 條友只係貪慕虛榮先出來選
死要面死撐又點知比佢得左

係欣賞佢背後班陣營策略師真係做到野
搶到賓洲溫洲呢D廿年都打唔嬴既地方係好唔簡單
都有唔少係多得民主黨嘅豬隊友希拉莉
最陰功奧巴馬,執咗兩屆先執掂布殊啲屎,而家……

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-16, 08:56 PM   #195
vov430
黑色疾風丸

XBox Live Gamertagvov430
引用:
佢唔係咁出力執屎,希拉莉就唔會比FBI跣啦

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-16, 09:00 PM   #196
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
http://hk.on.cc/int/bkn/cnt/news/201...17011_001.html
特朗普當選惹不滿 全國各地爆示威 

11月09日(三) 17:25

東網電視
更多新聞短片

全美各地有不同民眾抗議特朗普當選總統。(美聯社/法新社圖片)
1/7

【on.cc東網專訊】 美國總統選舉塵埃落定,共和黨總統候選人特朗普一反早前民調表現,連奪多個搖擺州爆冷勝選。加州奧克蘭有大學生懷疑不滿結果,走上街頭放火,並焚燒特朗普公仔洩忿。社交網站有傳,燃燒特朗普公仔的是加州大學洛杉磯分校(UCLA)的學生。

另外,全國各地均有選民不滿今次投票結果,示威抗議特朗普當選。華盛頓白宮前,有示威者手持「特朗普是個種族歧視者!」標語抗議,亦有人高舉「Welcome to Hell」(歡迎來到地獄)的紙牌,指特朗普執政會令美國變成地獄。俄勒岡州亦有大學生在校園內遊行,抗議特朗普當選。連明星Lady Gaga都被拍得前往特朗普大樓前表示對其當選的不滿。

加州為民主黨傳統票倉,同時亦擁有最多選舉人票,今次選舉中,希拉妮亦成功在該州勝出。

狂人入主白宮 睇通全球政經變化 即上「美國大選」專頁:http://on.cc/uselection2016/

俄勒岡有大批學生抗議。(美聯社圖片)

Lady Gaga亦有到特朗普大樓前抗議。(法新社圖片)

西雅圖有民眾走上街頭表示不滿。(美聯社圖片)

大批不滿投票結果的加州選民走上街頭示威,甚至焚燒特朗普公仔宣洩。(互聯網圖片)

白宮前有示威者手持「特朗普是個種族歧視者!」標語抗議。(法新社圖片)

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-16, 09:01 PM   #197
JMi

註冊日期: Feb 2011
引用:
希拉莉最錯都講錯一句野 個陣營要錢要錢要人有人 無乜得再做好d了

咁亦都有人真心覺得要幫OBAMACARE執手尾
咪等睇TRUMP有乜選到做總統先可以講出來的驚世大計 搞個神奇醫改囉

希拉利輸既原因唔係佢豬
1) 佢係女人 2) 佢係一個太叻既女人 3) 佢形象太閃太上流 居然搞到酒店大亨仲了解草根咁

舊 11-09-16, 09:20 PM   #198
麥魚仔
Insane Gamer
岬命

註冊日期: Apr 2006
示威班左膠

麥魚仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-16, 09:48 PM   #199
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

PSN  IDKENZHAYA
選舉輸左後既抗爭?

學熱狗整返個清算名單,之後就日日捕住人地 fb ig ,一有乜野就 cap 圖寫文,呢方面美國仲落後緊香港幾十年

p.s. 正政唯識我仍然有睇,但好多實在係睇唔落
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-16, 09:57 PM   #200
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
當英國公投脫歐都可以成功
當奴當選又有乜神奇

你可以見到中部D區基本上全紅
就知道D低下階層有幾不滿希拉莉
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Formula E 2019-20討論區 !!!德國站6連擊!!! ALEX CHOW GAF Racing Engine車迷討論區 161 04-25-20 06:36 PM
[西片] Warcraft (2016) david 電影版 13 06-25-18 07:27 PM
第六十三屆殖民星大賽車(2016/11/17~2016/11/20) 昏迷童子Sleepy GAF Racing Engine車迷討論區 145 11-23-16 12:25 AM
賣 PS4 UEFA Euro 2016 Winning Eleven 2016 (日版_) hokhin 買賣專區 0 09-26-16 10:22 AM
[日本] 爆漫BAKUMAN (7/1/2016) david 電影版 21 01-23-16 07:10 PM

現在的時間是 11:26 PM

手機版 | APP版