Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-15-17, 02:26 PM   #476
Squall-Lucifer
God of Gamer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
話說Rebecca的臉型好像沒變過?
Rebecca的臉型好像是用當年仍未出名的某天后的Face capture......

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-17, 03:20 PM   #477
gingq7

註冊日期: May 2008
係得Chris個樣成日變黎變去
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-17, 08:44 PM   #478
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
睇完,真係當見下d舊面孔算
Btw,敵方囡囡正過rebecca

唔記得講,d翻譯垃圾到爆,譯錯唔少野
唔關文化果種,係堅係譯錯果種

此篇文章於 06-16-17 08:53 PM 被 STRIFE 編輯。
STRIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-17, 11:31 PM   #479
Head Shooter
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDcipher001
睇完,唔推薦
個人評分 2/10

Chris你果然係可以單手打得郁大岩石嘅大隻佬,Leon抵你人工咁高

劇透吐槽位

1)突擊大宅時係大門一路到上二樓都重有模有樣,一入到房間就即刻弱智化,呀士兵哥哥你真係有check清楚晒每個corner?你地唔係有BSAA brief你地嘅咩?重要知道要捉拿嘅係人極度危險,手頭上重要有BOW,點解會認唔出喪屍?

2)係AO隨隨便便汁起舊野,你博炸成碎片等屋企人可以拎恩恤金?

3)Chris帶隊救隊友,點解都係犯下同一錯誤,唔check清楚個環境?床下底呢d咁明顯係有機會會形成危險嘅地方唔去check?

4)直升機隊友趕黎救場,係敵人唔夠隊友2米身外用M134解圍,你唔怕誤傷隊友?Chris哥你無被打成肉醬已經要去還神

5)比著住我經歷過Bio 0同Bio 1之後重要成功生還,加上各地都有喪屍事件爆發,起碼都會有枝concealed carry跟身,Rebecca大姐你真係可謂勇敢

6)Cafe位,Rebecca你見到廁隔地下滲血出黎,手無串鐵之下正常唔係應該即刻走出廁所搵幫手咩?重要咁夠薑去打開個廁隔門睇下發生咩事,真係恃住自己有主角命就亂咁黎喎

7)呀Glenn你唔係話要劏左Rebecca隻手,換你老婆隻手上去咩?說好的換手呢?

8)Damian你確定正面開可能藏有BOW,前一個moment重要搖得好厲害嘅貨車門係一個好嘅idea?真係GG Ez

9)Chris爺大戰身高起碼2.5米超肌肉大隻徒,比人打到凌空飛起撞牆2, 3次都重可以即刻行得走得,果然係可以單手打得郁大岩石嘅人

8)Leon哥為殺兩狗面不改容累死兩車人重要丟grendage,抵你人工高

9)Glenn你由起碼三十樓跌落去唔死只係重傷,完全唔make sense喎

10)BSAA女隊友(唔記得叫咩名)你枝railgun/gauss rifle打落boss度只係打爆左些少膊頭肉但係可以打爆三幢大廈,咩邏輯

11)結尾就咁放解毒氣體救變成喪屍嘅市民,但係人地前一moment可能重食緊人肉喎www 你真係救緊佢地?ww

評分1分係比hand to hand combat,1分係比大宅一開門個裝修有Bio1個大宅樣

Head Shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-17, 02:14 AM   #480
EZ-8-HWC
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: Head Shooter 查看文章
睇完,唔推薦
個人評分 2/10

Chris你果然係可以單手打得郁大岩石嘅大隻佬,Leon抵你人工咁高

劇透吐槽位

1)突擊大宅時係大門一路到上二樓都重有模有樣,一入到房間就即刻弱智化,呀士兵哥哥你真係有check清楚晒每個corner?你地唔係有BSAA brief你地嘅咩?重要知道要捉拿嘅係人極度危險,手頭上重要有BOW,點解會認唔出喪屍?

2)係AO隨隨便便汁起舊野,你博炸成碎片等屋企人可以拎恩恤金?

3)Chris帶隊救隊友,點解都係犯下同一錯誤,唔check清楚個環境?床下底呢d咁明顯係有機會會形成危險嘅地方唔去check?

4)直升機隊友趕黎救場,係敵人唔夠隊友2米身外用M134解圍,你唔怕誤傷隊友?Chris哥你無被打成肉醬已經要去還神

5)比著住我經歷過Bio 0同Bio 1之後重要成功生還,加上各地都有喪屍事件爆發,起碼都會有枝concealed carry跟身,Rebecca大姐你真係可謂勇敢

6)Cafe位,Rebecca你見到廁隔地下滲血出黎,手無串鐵之下正常唔係應該即刻走出廁所搵幫手咩?重要咁夠薑去打開個廁隔門睇下發生咩事,真係恃住自己有主角命就亂咁黎喎

7)呀Glenn你唔係話要劏左Rebecca隻手,換你老婆隻手上去咩?說好的換手呢?

8)Damian你確定正面開可能藏有BOW,前一個moment重要搖得好厲害嘅貨車門係一個好嘅idea?真係GG Ez

9)Chris爺大戰身高起碼2.5米超肌肉大隻徒,比人打到凌空飛起撞牆2, 3次都重可以即刻行得走得,果然係可以單手打得郁大岩石嘅人

8)Leon哥為殺兩狗面不改容累死兩車人重要丟grendage,抵你人工高

9)Glenn你由起碼三十樓跌落去唔死只係重傷,完全唔make sense喎

10)BSAA女隊友(唔記得叫咩名)你枝railgun/gauss rifle打落boss度只係打爆左些少膊頭肉但係可以打爆三幢大廈,咩邏輯

11)結尾就咁放解毒氣體救變成喪屍嘅市民,但係人地前一moment可能重食緊人肉喎www 你真係救緊佢地?ww

評分1分係比hand to hand combat,1分係比大宅一開門個裝修有Bio1個大宅樣

俾錢入去只係為咗睇佢兩個鐡壁防禦同拆招卸力,已經唔多考究劇情
唔記得之前邊個講過,佢兩個先係真正嘅BOW

舊 06-21-17, 02:19 AM   #481
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
好睇,爽片一套
Leon人工可以再高
個人評分 8/10

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-17, 08:49 AM   #482
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
好明套野係先諗晒d場影先諗點樣駁埋....每一幕單獨睇還好......連貫起來就唔知點.....

另..其他人都full gear就係leon你單鎗玩近戰

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-17, 08:55 AM   #483
gingq7

leon單鎗都夠做, 何必要full gear?
當年都係單鎗就去救總統個女 要怪就怪三上
舊 06-21-17, 09:39 AM   #484
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
要俾分就真係俾3.5,或者更低

因為劇情太刻意,唔連貫,違返各種物理定律,要駁真係太多犯駁位
不過其實佢出幾多套,都係會入場睇(如有)
套野根本係fans向,亦真係唔需要深究

所以前面我個post 都冇俾分

舊 06-21-17, 03:53 PM   #485
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
leon好似帶左三把鎗

印象中前兩套d劇情無更差...
Rebecca個樣同心智都cute到唔似37歲

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-17, 04:10 PM   #486
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: EZ-8-HWC 查看文章
俾錢入去只係為咗睇佢兩個鐡壁防禦同拆招卸力,已經唔多考究劇情
唔記得之前邊個講過,佢兩個先係真正嘅BOW
他倆人的迴避力,我只能說:「好輕功」!

套戲實在太多吐槽位,入場看真係當見吓舊朋友!

此篇文章於 06-21-17 04:14 PM 被 Dangerous-boy 編輯。
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-17, 04:46 PM   #487
Eclair
Game Master
俺はMだ

註冊日期: Aug 2004
老實...呢套+前2集好睇過套過真人版超能力大戦先既...(Alice姐可以收到工真係可喜可賀)
起碼堆角色係我地一向玩開Game入面既角色
And Bio系女角唔老都基本上係鉄則(望下Adaおばちゃん)
Rebecca仲要本身係童顔

宮本武蔵、頼光ママ、シェヘラザード、水着ネロ、土方歳三
、マーリン、刑部姫、アビゲイル、葛飾北斎、ジャンヌ・ダルク(オルタ)

不過真愛係マリー
Eclair 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-17, 04:48 PM   #488
gingq7

要吐槽既唔應該係Leon和Chris的戰鬥能力,
而應該係在game中和佢兩個差唔多戰力的Rebecca點解而家會比佢兩個弱咁多
舊 06-21-17, 04:54 PM   #489
Eclair
Game Master
俺はMだ

註冊日期: Aug 2004
引用:
作者: gingq7 查看文章
要吐槽既唔應該係Leon和Chris的戰鬥能力,
而應該係在game中和佢兩個差唔多戰力的Rebecca點解而家會比佢兩個弱咁多
Rebecca 只係Zero有主角威能
Bio 1入面唔去救一様係死
加上Chris同Leon係前線打咁多年
Rebecca都退左入実験室

宮本武蔵、頼光ママ、シェヘラザード、水着ネロ、土方歳三
、マーリン、刑部姫、アビゲイル、葛飾北斎、ジャンヌ・ダルク(オルタ)

不過真愛係マリー
Eclair 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-17, 05:29 PM   #490
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
Claire到Revelations時32個樣同心智真係老態左...雖然仲係好好身材

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-17, 09:52 PM   #491
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
原來LEON唔止殺咗兩車人,連某兩位人兄都想殺

麗碧卡嬸嬸好正
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-17, 11:34 PM   #492
HAKAIDER
neet 人生~~~

XBox Live GamertagHAKAIDER 99
railgun 明明可以一槍打爆隻Boss 都要估意射錯位留比Leon 用豆槍補刀

Rebecca 的奶子

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-17, 12:59 AM   #493
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
其實係咪就算過咗時救 Miss. chambers, 都會救到返架?

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-17, 01:36 AM   #494
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
『BIOHAZARD: VENDETTA(バイオハザード:ヴェンデッタ)』字幕版予告映像2017年9月6日(水)Blu-ray & DVDセット&UHD発売
http://www.youtube.com/watch?v=GDw44--OKzE

『BIOHAZARD: VENDETTA(バイオハザード:ヴェンデッタ)』日本語吹替版予告映像2017年9月6日(水)Blu-ray & DVDセット&UHD発売
http://www.youtube.com/watch?v=FGkzJ9ARioM
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-17, 08:43 PM   #495
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
正,兩隻最強BOW又吸收多種A病毒再進化了
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-17, 03:05 PM   #496
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
有免費飛睇左
成套戲唯一值得睇既係rebecca的腿
套戲太多吐糟位了
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-17, 11:54 AM   #497
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
岩岩睇完,爛到無可再爛

兩大瘟神聯手,去到邊都有便當

動作似成龍馬騮戲多 d

Rebecca 谷胸養眼,過多年幾有無得睇 Shirley ?

川井憲次配樂好,或但對於爛爆既本作無任何幫助。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-17, 11:06 PM   #498
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
BIOHAZARD: VENDETTA
巻数           初動    累計   発売日
Premium Edition     *6,893 **,*** 17.09.06
BD&DVD SET      10,590 **,*** 17.09.06
4K ULTRA HD & BD SET **,661 **,*** 17.09.06
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-21, 06:54 PM   #499
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
BIOHAZARD:Infinite Darkness

CG 好糞... 我是盲不見有人開

舊 07-11-21, 10:33 PM   #500
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
引用:
作者: 武藤遊戲 查看文章
BIOHAZARD:Infinite Darkness

CG 好糞... 我是盲不見有人開
今集真係糞到不值一提,所以無人講
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
BIOHAZARD: VENDETTA, バイオハザード:ヴェンデッタ, 生化危機

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 01:07 PM

手機版 | APP版