Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 12-03-17, 06:14 PM   #151
MO
God of Gamer

註冊日期: Aug 2005
點樣喺一堆怪中引一隻過黎打,
(最初初教學有講...但唔記得按乜制...)
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-17, 06:48 PM   #152
qqchocolate1234
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDpichoco
3DS Friend Code4339 2440 9008
PSN  IDpichoco
引用:
作者: MO 查看文章
點樣喺一堆怪中引一隻過黎打,
(最初初教學有講...但唔記得按乜制...)
Lock完按下制扔石仔

此篇文章於 12-04-17 01:27 AM 被 qqchocolate1234 編輯。
qqchocolate1234 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-17, 06:56 PM   #153
CardGameDan
Ultimate Gamer
蔬菜汁好味w

註冊日期: Jul 2006
引用:
作者: 代官 查看文章
邊個天才諗技能cd係普攻次數來減少...
上兩集都係real time...........
今集d怪又成日跑來跑去
走遠左又要用蟻一樣的速度追
戰鬥作業感又重
用普攻儲戰技的原因係上兩集個自動攻擊好影薄,尤其加左「取消攻擊」之後普攻的重要性比上兩集都過左好多

戰鬥作業感重就係個神劍連技系統大幅侷限左可能性,變成好早的時期就場場用番咁上下的必殺技順序打落去,打耐左當然會悶

World of Tanks US:ID=CardGameDan、Clan=503rd Joint Fighter Wing Typhoon Witches<---現在主力
CardGameDan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-17, 07:38 PM   #154
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: joeshpwai 查看文章
打唔贏第5章既大佬。。巴格爾的劍鋒 (36lv&38lvboss)
有冇人巴打可以指教下我。話我知咩裝備岩打
我隊伍平均43lv。
電力線打到一半hp.部主機械人38lv果隻就會發巔。
我自己用兩個blade係電屬性,最後貯超必IV行chain。
希望你快啲過到。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-17, 08:11 PM   #155
joeshpwai
Junior Member

註冊日期: Apr 2009
引用:
作者: MultiPASS 查看文章
我自己用兩個blade係電屬性,最後貯超必IV行chain。
希望你快啲過到。
已經過左啦.thank
第6章中。
joeshpwai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-17, 08:16 PM   #156
joeshpwai

引用:
作者: rinxlun 查看文章
依家響地度走來走去,已經見到好多係要用技能先過到既地方,遲吓玩到咁上吓真係可以再返轉頭睇睇
想問吓大家,抽返黎果班大眾面,大家係咪唔會點練佢地架??
大眾面會放走佢拎道具。
或 第3章 僱傭選項開左叫佢做 Mission
舊 12-03-17, 08:22 PM   #157
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
大眾面會放走佢拎道具。
D Blade無得過繼比其他人架可??
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-17, 08:25 PM   #158
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
大眾面會放走佢拎道具。
叫佢哋出任好似浪費啲,因為出任都會擴展技能表
我盡量都派有頭有面去,唔夠人或技先夾幾隻落去
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-17, 08:37 PM   #159
joeshpwai

引用:
作者: 野良猫 查看文章
叫佢哋出任好似浪費啲,因為出任都會擴展技能表
我盡量都派有頭有面去,唔夠人或技先夾幾隻落去
我就每個角色3位有派頭既人。
多出黎既派頭加 d 2打6角色去做mission。做左一兩次感覺到浪費。。。
為左主線順利又唔想浪費左mission。我依家唔做僱傭mission.
如無未要唔搞佢。
舊 12-03-17, 08:41 PM   #160
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
我就每個角色3位有派頭既人。
多出黎既派頭加 d 2打6角色去做mission。做左一兩次感覺到浪費。。。
為左主線順利又唔想浪費左mission。我依家唔做僱傭mission.
如無未要唔搞佢。
但權利書嗰最好做咗先,然後成為該店老闆,拎咗嗰小小著數先
同埋個團升級後又會多咗任,啲報酬又會靚啲

此篇文章於 12-03-17 08:43 PM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-17, 08:41 PM   #161
joeshpwai

引用:
作者: rinxlun 查看文章
D Blade無得過繼比其他人架可??
有師兄已經講左一個道具叫超頻 去Blade換人.
重講左係貴重品黎。我拎左個但唔知道咩黎。亂用左。。
同埋好似同故事後期有關系。我用左起茄哩啡到。。可惜。
舊 12-03-17, 08:43 PM   #162
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
相比 XB1 今集多左攪笑位。
焰一定吸唔少男玩家眼睛。

玩到第3章開始要強迫升 劍既被動技玩主線。
女主焰 同 今集人設正正係吸引我入坑的主因(另外有中文化實在太好啦!)

PS:冇諗到有幾多攪笑位(玩得幾輕鬆!)
PS2:希望老任HD化埋個XB1去switch到啦!(new3DS版畫質太崩啦!只玩左1次頂唔順,加上又唔做埋中文化!)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 12-03-17 08:45 PM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-17, 08:49 PM   #163
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
請問下各位,
Q1:故事中劍主=類似Hunter o既職業??
Q2:女主焰=神劍中的精靈??

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-17, 09:21 PM   #164
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
第2章救貓女話要去樹根玩潛入個位係邊,我搵唔到,麻煩哂。
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-17, 09:33 PM   #165
joeshpwai

引用:
作者: mrk 查看文章
女主焰 同 今集人設正正係吸引我入坑的主因(另外有中文化實在太好啦!)

PS:冇諗到有幾多攪笑位(玩得幾輕鬆!)
PS2:希望老任HD化埋個XB1去switch到啦!(new3DS版畫質太崩啦!只玩左1次頂唔順,加上又唔做埋中文化!)
呢集其他女角其實都整得幾吸引。好想睇烏龜既Blade除眼鏡。

XB1 起WII出先。畫面俾3DS靚。
舊 12-03-17, 09:58 PM   #166
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
作者: 捲毛老爺 查看文章
第2章救貓女話要去樹根玩潛入個位係邊,我搵唔到,麻煩哂。

出左街冇帶機所以記唔到個名,
戰艦側面(去到農田個位)對出有地方可以行落去...
舊 12-03-17, 10:01 PM   #167
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
作者: mrk 查看文章
請問下各位,
Q1:故事中劍主=類似Hunter o既職業??
Q2:女主焰=神劍中的精靈??
玩落去你就會明白,講太明會嚴重劇透。
舊 12-03-17, 10:25 PM   #168
joeshpwai

雪國主線真心罵左出黎。哈哈。
雪國落去果條路未免太長啦吧。。邊行邊猜疑有冇行錯路。。。。
舊 12-03-17, 10:25 PM   #169
捲毛老爺

引用:
出左街冇帶機所以記唔到個名,
戰艦側面(去到農田個位)對出有地方可以行落去...
搵到,唔該哂

最強軍官其實係女既架?
舊 12-03-17, 10:27 PM   #170
joeshpwai

引用:
搵到,唔該哂

最強軍官其實係女既架?
百份百係。
舊 12-03-17, 11:01 PM   #171
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
玩落去你就會明白,講太明會嚴重劇透。
我仲記得上一集嗰巨神界點形成..
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-17, 11:18 PM   #172
捲毛老爺

想問問基本野,係咪所有戰鬥冇2個回復技就唔洗打?
舊 12-04-17, 12:24 AM   #173
Wind King
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
今集d雜魚都好多血, 一隻打好耐

舊 12-04-17, 12:53 AM   #174
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
想問問基本野,係咪所有戰鬥冇2個回復技就唔洗打?
焰第一戰技就會跌回復瓶,白虎都有。
可以check下blade入面嘅描述,右下角用L/R掣選擇
舊 12-04-17, 01:31 AM   #175
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
引用:
百份百係。
皇帝叫佢 家姐
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Xenoblade 2『異度神劍2』|DLC︰黄金の国イーラ︱2018年9月 MO 電視遊戲討論版 1288 05-29-21 09:55 AM
[死闘の末][Bloodborne The Old Hunters] 獵人心得交流區 (劇透請Spoiler) reiyaw 攻略及心得交流區 1221 02-04-16 05:00 PM
賣日版 New 3DS Xenoblade golan 買賣專區 0 09-14-15 10:43 PM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM

現在的時間是 03:54 PM

手機版 | APP版