Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 12-03-17, 01:50 AM   #126
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
廢棄工廠
要係上層個舊生産區 屋頂落去

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-17, 01:54 AM   #127
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: Tannhauser Gate 查看文章
廢棄工廠
要係上層個舊生産區 屋頂落去

試緊,狂比D 低lv 秒

Sent from my iPhone using Gaforum
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-17, 01:55 AM   #128
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
就爆主線
各位記得抽blade平均d 後面劇情d人會出出入入
Blade應該可以隨時透過超頻轉Driver...
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-17, 02:00 AM   #129
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: MultiPASS 查看文章
Blade應該可以隨時透過超頻轉Driver...
超頻係貴重品
仲有一個原因會劇透

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-17, 08:41 AM   #130
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: joeshpwai 查看文章
我玩到第5章。
岩洞搵材料用左最耐時間。有路上去。
其實個地圖話大唔大話細唔細
最麻煩係突然會比D LV70幾既野偷襲
有時行兩步就死
尋晚搵左好耐都未見過岩洞…
今日繼續搵

諗住反正都係無咩頭緒,咁就用傳送點去左第二D地方行吓
點知就係響其他地方......果D素材響地圖度真係有Show出黎
一點點紅色

此篇文章於 12-03-17 09:10 AM 被 lunn 編輯。
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-17, 10:56 AM   #131
joeshpwai
Junior Member

註冊日期: Apr 2009
引用:
作者: rinxlun 查看文章
有時行兩步就死
今日繼續搵

點知就係響其他地方......果D素材響地圖度真係有Show出黎
一點點紅色
古拉地圖有隻大猩猩起到走黎走去。好想快點夠lv挑佢機。

個5粒素材會有紅點點顯示俾你知位置。

我玩到唔夠打。起廢墟果到個墓碑可以狂挑33lv高exp怪打升lv..
joeshpwai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-17, 11:08 AM   #132
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
有時行兩步就死
今日繼續搵

一點點紅色
個地圖真係好癈,
開左全屏幕冇得zoom都算,
居然連移動睇其他區域都唔俾...
希望下次有patch可以修正番
舊 12-03-17, 11:11 AM   #133
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:

我玩到唔夠打。起廢墟果到個墓碑可以狂挑33lv高exp怪打升lv..
打隻猩猩最好學左chain(用十掣,第三章有教)
同埋啲break同down技,最好練多幾個blade先去挑。

此篇文章於 12-03-17 11:30 AM 被 MultiPASS 編輯。
舊 12-03-17, 11:13 AM   #134
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
超頻係貴重品
仲有一個原因會劇透
講開劇透,呢隻game嘅NPC都幾多口下,
好早期已經講埋焰有幾多個形態
舊 12-03-17, 11:22 AM   #135
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
咩都唔講,淨係Bgm 都聽到毛管棟。原聲必買

舊 12-03-17, 11:31 AM   #136
joeshpwai

引用:
同埋自己學埋啲break同down技先。
打唔贏第5章既大佬。。巴格爾的劍鋒 (36lv&38lvboss)
有冇人巴打可以指教下我。話我知咩裝備岩打
我隊伍平均43lv。
電力線打到一半hp.部主機械人38lv果隻就會發巔。
舊 12-03-17, 11:32 AM   #137
fortel
Game Master

有無得唔洗閂GAME LOAD SAVE,下下閂GAME好煩
舊 12-03-17, 01:33 PM   #138
捲毛老爺
God of Gamer

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
抽到第一次自己抽就抽 5星 水屬 雄黃 雖然都係想要女女多
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-17, 02:58 PM   #139
代官

註冊日期: Feb 2005
フェリス族邊到有, 差一隻卡住成條技能樹
今集連怪物圖鑑都無有無搞錯

此篇文章於 12-03-17 03:03 PM 被 代官 編輯。
代官 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-17, 03:06 PM   #140
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
我都成日見到果隻野!!!
好在佢成日都只係坐響度
我都見到草原有個墓碑
唔知係咪殺過一次果區既Boss就有??

引用:
個地圖真係好癈,
開左全屏幕冇得zoom都算,
居然連移動睇其他區域都唔俾...
希望下次有patch可以修正番
係囉…最細果個就只係睇到身邊
放大左做全畫面又唔清唔楚,又無得zoon out,想睇大範圍D都唔得…

引用:
同埋啲break同down技,最好練多幾個blade先去挑。
岩岩去到果度,其實佢D說明都唔係咁易明,睇吓過多幾日會唔會有網可以整理一吓
不過個Chain好似都幾大力,打義經用完Chain都無左半行

引用:
作者: holsety 查看文章
咩都唔講,淨係Bgm 都聽到毛管棟。原聲必買
係!!有時響map度行行吓,D BGM無啦啦都可以好激昂咁
講音樂的話,真係無咩位可以挑剔,過場搞笑果D位,D音樂都好到位
基本上…就係好似睇緊一套動畫咁

引用:
作者: 捲毛老爺 查看文章
抽到第一次自己抽就抽 5星 水屬 雄黃 雖然都係想要女女多
我抽到雷果隻囡囡,仲要無啦啦有SIDE QUEST講佢走左要去搵佢…
舊 12-03-17, 03:19 PM   #141
fortel
Game Master

2條友打王子果到點打

食屎狗你唔幫手都比我入返隻坦呀

終於過到,到底點解呢隻GAME要咁白痴,迫人去訓先可以升LV....

此篇文章於 12-03-17 04:09 PM 被 fortel 編輯。
舊 12-03-17, 04:22 PM   #142
joeshpwai

引用:
我都成日見到果隻野!!!
好在佢成日都只係坐響度
我都見到草原有個墓碑
唔知係咪殺過一次果區既Boss就有??

係囉…最細果個就只係睇到身邊
放大左做全畫面又唔清唔楚,又無得zoon out,想睇大範圍D都唔得…

岩岩去到果度,其實佢D說明都唔係咁易明,睇吓過多幾日會唔會有網可以整理一吓
不過個Chain好似都幾大力,打義經用完Chain都無左半行

係!!有時響map度行行吓,D BGM無啦啦都可以好激昂咁
講音樂的話,真係無咩位可以挑剔,過場搞笑果D位,D音樂都好到位
基本上…就係好似睇緊一套動畫咁

我抽到雷果隻囡囡,仲要無啦啦有SIDE QUEST講佢走左要去搵佢…
起版圖到會見到有d怪特別高lv.入戰鬥會唔同一般BGM.殺左佢就會有墓碑。按墓碑就可以再挑佢機。

按手制L 加 右手 Analog 推上下係Zoom in out / 推左右係調整上下。

我依然過唔到第5章部36 + 38lv機械。次次打到一半hp.部機械人就發巔。唔使1~2分鐘就退場。help......
舊 12-03-17, 04:38 PM   #143
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
起版圖到會見到有d怪特別高lv.入戰鬥會唔同一般BGM.殺左佢就會有墓碑。按墓碑就可以再挑佢機。

按手制L 加 右手 Analog 推上下係Zoom in out / 推左右係調整上下。

我依然過唔到第5章部36 + 38lv機械。次次打到一半hp.部機械人就發巔。唔使1~2分鐘就退場。help......
Zoom in out我知呀,但個地圖本身無得放大同縮細嘛…依樣好唔方便…

有冇上youtube睇攻略片呀?? 見到外國D人好似玩得好快咁
舊 12-03-17, 04:48 PM   #144
代官

註冊日期: Feb 2005
邊個天才諗技能cd係普攻次數來減少...
上兩集都係real time...........
今集d怪又成日跑來跑去
走遠左又要用蟻一樣的速度追
戰鬥作業感又重(必殺loop)
X衰極都有部位破壞同soul voice比你選擇同判斷(唔計刀仔+雙槍廚組合)
真係開始頂唔順

此篇文章於 12-03-17 04:50 PM 被 代官 編輯。
代官 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-17, 04:49 PM   #145
qqchocolate1234
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDpichoco
3DS Friend Code4339 2440 9008
PSN  IDpichoco
想問下抽蛋個時用增幅器有咩用
對抽獎結果有影響?
qqchocolate1234 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-17, 04:52 PM   #146
joeshpwai

引用:
Zoom in out我知呀,但個地圖本身無得放大同縮細嘛…依樣好唔方便…

有冇上youtube睇攻略片呀?? 見到外國D人好似玩得好快咁
Um..咁又係。個大圖無Zoom in out. Fix死大細有時睇到係R曬頭。

我過左啦。改左個裝備過到。裝備睇中文字真係睇死人。
裝完效果真係估估下。
舊 12-03-17, 05:10 PM   #147
fortel
Game Master

引用:
Um..咁又係。個大圖無Zoom in out. Fix死大細有時睇到係R曬頭。

我過左啦。改左個裝備過到。裝備睇中文字真係睇死人。
裝完效果真係估估下。
佢根本就唔想你可以EASY咁搵D目的地,單係果個工廠都搵死人
舊 12-03-17, 05:16 PM   #148
joeshpwai

引用:
作者: fortel 查看文章
佢根本就唔想你可以EASY咁搵D目的地,單係果個工廠都搵死人
轉個角度黎諗。之後好多野玩。之後高lv返轉頭挑怪機。制霸地區滿足感大。
舊 12-03-17, 05:32 PM   #149
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
轉個角度黎諗。之後好多野玩。之後高lv返轉頭挑怪機。制霸地區滿足感大。
依家響地度走來走去,已經見到好多係要用技能先過到既地方,遲吓玩到咁上吓真係可以再返轉頭睇睇
想問吓大家,抽返黎果班大眾面,大家係咪唔會點練佢地架??
舊 12-03-17, 05:35 PM   #150
fortel
Game Master

引用:
因為我一玩就直接玩X,X無咁多迷宮

好似有D位,明明叫你去A,不過你要去B個迷宮穿過先去到A

咁你中間又唔知打唔打怪好,打又晒時間、仲有機會搞幾個鐘先知自己行錯路

地圖差同訓教升LEVEL真係呢隻GAME最R頭既地方

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Xenoblade 2『異度神劍2』|DLC︰黄金の国イーラ︱2018年9月 MO 電視遊戲討論版 1288 05-29-21 09:55 AM
[死闘の末][Bloodborne The Old Hunters] 獵人心得交流區 (劇透請Spoiler) reiyaw 攻略及心得交流區 1221 02-04-16 05:00 PM
賣日版 New 3DS Xenoblade golan 買賣專區 0 09-14-15 10:43 PM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM

現在的時間是 06:07 PM

手機版 | APP版