Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 12-02-17, 02:31 PM   #101
kennethyu
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 野良猫 查看文章
普攻第1HIT駁技加超必糟最少,第3HIT加最多

普攻可以直連超必(指有光圈嗰下),但最好當然係普攻3HIT>技>超必
依家男主努力儲緊SP,盡快學照技駁技,咁就可以三招技連埋一齊再出超必

男主DOWN技要之後學
都係BREAK接DOWN咁去
多謝解答,試下先。
同埋想問走位會斷左普攻,你地多唔多走位定企定定打?

我一路只係用焰,會唔會用多一二個其他blade 好啲?
kennethyu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-17, 02:37 PM   #102
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
原來個pro手制設計好宅..
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-17, 02:51 PM   #103
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: kennethyu 查看文章
多謝解答,試下先。
同埋想問走位會斷左普攻,你地多唔多走位定企定定打?

我一路只係用焰,會唔會用多一二個其他blade 好啲?
我初初以為走位會避到怪既攻擊,但原來係唔會
所以之後都好小走位
但打背好似會扣得多D??如果係既話又要試吓走位

我主要都係用焰,仲開多左隻用雙拳既神劍,回復TYPE黎
岩岩先打到去救白虎果段…
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-17, 02:56 PM   #104
代官
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
開發班粉腸TEST採集任務時
係未就禁GEN道具就叫TEST左
無去體會下機率有幾低pppp
單機驚都要做非洲人勁無癮
仲衰過x掛機插針儲資源

代官 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-17, 03:36 PM   #105
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: rinxlun 查看文章
我初初以為走位會避到怪既攻擊,但原來係唔會
所以之後都好小走位
但打背好似會扣得多D??如果係既話又要試吓走位

我主要都係用焰,仲開多左隻用雙拳既神劍,回復TYPE黎
岩岩先打到去救白虎果段…
有啲技會講明對敵側面或後面出會傷害增加,
可以留意blade招式嘅描述。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-17, 03:55 PM   #106
Reticence
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2010
Wii U IDZEROIA
PSN  IDEdwin Chu
XBox Live GamertagEdwinChu
有冇人知呢個第2環點開, 都唔知點先算親切對待鎮民, 做side quest又唔係, 去打怪又唔係

此篇文章於 12-02-17 04:03 PM 被 Reticence 編輯。
Reticence 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-17, 04:33 PM   #107
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
新細明體好似公司d powerpoint

最後買左美dl版, 美語音好難聽, 好彩有日語音patch

舊 12-02-17, 05:49 PM   #108
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
用咗近廿個核先抽到三隻非大眾臉

試過同調5個道具都係冇好嘢,唔用反而有…
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-17, 07:49 PM   #109
joeshpwai
Junior Member

註冊日期: Apr 2009
相比 XB1 今集多左攪笑位。
焰一定吸唔少男玩家眼睛。

玩到第3章開始要強迫升 劍既被動技玩主線。

此篇文章於 12-02-17 07:55 PM 被 joeshpwai 編輯。
joeshpwai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-17, 08:15 PM   #110
強殖裝甲加爾巴
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2005
Nintendo Switch IDSW-1641-9509-2409
PSN  IDtofurugawa
XBox Live Gamertagtofurugawa
點發展村莊?多同小販買野?

舊 12-02-17, 08:29 PM   #111
ZERO NEKO

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
想問下第三章係平原點行行極都死 行錯路嗎

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-17, 09:03 PM   #112
ZERO NEKO

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
請問寄錢返老家有甚麼用途

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-17, 09:29 PM   #113
野良猫
肥倫

終於學咗技駁技,以後儲LV3超必更有效率,唔駛成日驚條槽冇哂都未儲到
試咗三招技連埋可以即時儲到LV1超必+4/3槽

之後就係學哂一入戰鬥XYB技可以即刻出,提高打卒效率

此篇文章於 12-02-17 10:08 PM 被 野良猫 編輯。
舊 12-02-17, 10:38 PM   #114
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: ZERO NEKO 查看文章
想問下第三章係平原點行行極都死 行錯路嗎
係咪要穿過大背骨の境界去搵造船果part呀??

我都想問問
右上角果個地圖
如果按左L之後會放到全畫面咁大
但果時可唔可以放大縮細架?
兩個地圖既SIZE好似都唔係太就手咁

隻GAME特定地點就係好惡搵
依家玩到第三章,要搵材料整船,搵左個幾鐘都搵唔到個岩洞搵材料

此篇文章於 12-02-17 10:41 PM 被 lunn 編輯。
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-17, 10:43 PM   #115
joeshpwai

引用:

我都想問問
右上角果個地圖

依家玩到第三章,要搵材料整船,搵左個幾鐘都搵唔到個岩洞搵材料
我玩到第5章。
岩洞搵材料用左最耐時間。有路上去。
舊 12-02-17, 10:45 PM   #116
野良猫
肥倫

引用:

我都想問問
右上角果個地圖

留意全地圖咩位置仲有延伸就向嗰度行吧

材料佢有提示位置,開地圖睇然後飛過去
舊 12-02-17, 10:47 PM   #117
野良猫
肥倫

引用:
作者: joeshpwai 查看文章
我玩到第5章。
岩洞搵材料用左最耐時間。有路上去。
所以話有備無患
我成日周圍行開傳送點同執嘢

造船要搵嘅材料一個一嚟已經夠數
另一個就一嘢飛過去即刻執齊
舊 12-02-17, 10:50 PM   #118
joeshpwai

引用:
所以話有備無患
我成日周圍行開傳送點同執嘢

造船要搵嘅材料一個一嚟已經夠數
另一個就一嘢飛過去即刻執齊
同意呀。開曬地圖先。跟住就飛黎飛去。
依家重未明白個故事。我重好亂咁。
角色愈出愈多。
舊 12-02-17, 10:55 PM   #119
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
剛剛玩到過左序章,貓女比人捉左。
諗住出去打陣怪升下lv,點知除左免仔外,咩怪都打到嘔血...
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-17, 10:59 PM   #120
kennethyu
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 捲毛老爺 查看文章
諗住出去打陣怪升下lv,點知除左免仔外,咩怪都打到嘔血...
直上故事,得1條友好難打
kennethyu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-17, 11:06 PM   #121
野良猫
肥倫

引用:
作者: 捲毛老爺 查看文章
打XENO要有個意識係
無論敵人定我方都係以多欺小先會易贏
舊 12-02-17, 11:16 PM   #122
joeshpwai

引用:
打XENO要有個意識係
無論敵人定我方都係以多欺小先會易贏
我都除左主線要打野之外。平時都好少去招惹d怪。
高lv之後返開頭地方蝦返之後打唔贏既敵人。好有滿足感

第5章個地圖超大。。。
舊 12-02-17, 11:24 PM   #123
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
有冇CHING知道有冇快方法可以返TITLE而唔洗閂GAME???

BTW...吐槽一下: 愈睇愈覺得女主角對波大得好唔自然....
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-17, 11:46 PM   #124
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
就爆主線
各位記得抽blade平均d 後面劇情d人會出出入入

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-17, 01:31 AM   #125
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
搵唔到個廢棄工廠,卡左幾粒鐘,求教

Sent from my iPhone using Gaforum
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Xenoblade 2『異度神劍2』|DLC︰黄金の国イーラ︱2018年9月 MO 電視遊戲討論版 1288 05-29-21 09:55 AM
[死闘の末][Bloodborne The Old Hunters] 獵人心得交流區 (劇透請Spoiler) reiyaw 攻略及心得交流區 1221 02-04-16 05:00 PM
賣日版 New 3DS Xenoblade golan 買賣專區 0 09-14-15 10:43 PM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM

現在的時間是 02:16 PM

手機版 | APP版