Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 12-01-17, 08:15 PM   #76
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
作者: 天野 查看文章
人聲細係老任咁多年通病
成日覺得佢係咪想保護兒童聽覺
刻意整到音效同人聲都好細聲

我唔係要求佢同ps4比
Ps3我都收貨
但事實連ps3都不如
玩到咁辛苦同委屈,不如唔好玩......
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-17, 08:42 PM   #77
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: yuhchan5 查看文章
玩到咁辛苦同委屈,不如唔好玩......
申下者
玩左咁多年老任games,唔係接受唔到
只係唔想浪費左音樂咁好聽嘅game
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-17, 08:49 PM   #78
天野

引用:
作者: 赤武神 查看文章
咁係隻game音響設計問題,關部機咩事
我唔知關咩事
由wiiu我開始用耳筒打機時發現呢個問題

呢隻game我未玩
只係聽樓上有人講人聲好細聲而有感而發者
舊 12-01-17, 09:08 PM   #79
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
我唔知關咩事
由wiiu我開始用耳筒打機時發現呢個問題

呢隻game我未玩
只係聽樓上有人講人聲好細聲而有感而發者
咁你用switch玩其他game戴耳機有冇呢個問題先
我只係知switch在某一次更新加強左耳機音量。
不過人聲同背景聲確係遊戲中既配置,同主機音量冇關

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-17, 09:52 PM   #80
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
引用:
作者: 強殖裝甲加爾巴 查看文章
冇左一代預視系統,亦冇down攻擊,暫時唔覺有防守招
主角技會隨故事進化
岩先玩到抽藥水技多左down效果 但有條件發動

tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-17, 10:22 PM   #81
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
人聲細係老任咁多年通病

我唔係要求佢同ps4比
Ps3我都收貨
但事實連ps3都不如
呢個問題今日fix咗
原來仲有個event volume
較到最大就變番正常
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-17, 10:32 PM   #82
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
家鄉門口條獨木橋

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-17, 11:03 PM   #83
天野

引用:
作者: 赤武神 查看文章
咁你用switch玩其他game戴耳機有冇呢個問題先
我只係知switch在某一次更新加強左耳機音量。
不過人聲同背景聲確係遊戲中既配置,同主機音量冇關
更新加強音量即係本身佢控制住果音量啦
我之前玩殺爾達都有呢個問題
Mario就好似好d
舊 12-01-17, 11:05 PM   #84
天野

引用:
作者: aquarius 查看文章
呢個問題今日fix咗
原來仲有個event volume
較到最大就變番正常
咁就好喇
舊 12-02-17, 01:07 AM   #85
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: sonic 查看文章
劇情動畫演出真係好正,我第一章睇左3次....
喺街睇完一次唔捨得save
番屋企用電視睇多一次
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-17, 02:57 AM   #86
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
Portable mode 大家好少用耳機?^^! 我出街一定戴,enjoy聽真同先聽到bgm

舊 12-02-17, 04:41 AM   #87
噹噹dondon
Game Master

註冊日期: Oct 2006

呢隻任要打兩隻火雞 有冇人知係邊?
佢話係古拉座城附近既巨木周圍…但搵極都唔見巨木
噹噹dondon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-17, 06:13 AM   #88
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
聲音冇問題嘅路過
打到第二章一半
講下隻game缺點:
fps間唔中drop,畫面似高清啲啲嘅ps3 tales of系列水準
部份畫面表達幾差下
(男女主角第一次見面個草原... 睇下zelda botw)
系統有玩開上集同jrpg,叫上到手,但好懷疑新玩家搞唔搞得掂(已見人放420)
sub mission要返去交任(記得上集好似唔駛的)
戰鬥系統,比第一集複雜啲,相信要玩後啲先有樂趣
呢家啲技cd時間太長,一係auto攻擊已經殺左隻怪
或者就嚟滅團都未出到技
故事,更王道更中二,暫時未有評價
講優點.....呢一刻太早,玩多最少十個鐘再評

舊 12-02-17, 06:30 AM   #89
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
作者: harakuma 查看文章
哦, 原來依家日亞仲有要用日本信用卡呢個issue,(我仲以為係日拍先有),
明白晒,thx
在日雨林買NS 數位版既game要加個日本既收貨地址入你戶口就可以
之後可以用香港銀行發出既信用卡付款(連billing address係香港都無問題)
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-17, 06:41 AM   #90
X&Y
Game Master

Nintendo Switch ID5965-4236-9786
引用:
作者: 噹噹dondon 查看文章

呢隻任要打兩隻火雞 有冇人知係邊?
佢話係古拉座城附近既巨木周圍…但搵極都唔見巨木
城出面, 唔係痴住座城個棵
(我都俾佢玩左, 圍住痴住城個座真。巨木走左兩圈都搵唔到)
舊 12-02-17, 06:48 AM   #91
X&Y
Game Master

話說唔知個動態解像度系統係點決定幾時低解像定清少少
尋晚打隻有名既怪continue 左3次
頭兩次重生點重生時個畫面都仲算比較正常
第三次重生時重生低清到都唔知有無480p
(docked mode, diy docking, 無野阻住入風口)
舊 12-02-17, 09:41 AM   #92
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: aquarius 查看文章
喺街睇完一次唔捨得save
番屋企用電視睇多一次
其實有劇院可以比你重溫架XD
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-17, 09:42 AM   #93
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: holsety 查看文章
Portable mode 大家好少用耳機?^^! 我出街一定戴,enjoy聽真同先聽到bgm
在街一定用耳機,唔聽音樂真係差好遠
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-17, 10:03 AM   #94
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 神名レオ 查看文章
聲音冇問題嘅路過
打到第二章一半
講下隻game缺點:
fps間唔中drop,畫面似高清啲啲嘅ps3 tales of系列水準
部份畫面表達幾差下
(男女主角第一次見面個草原... 睇下zelda botw)
系統有玩開上集同jrpg,叫上到手,但好懷疑新玩家搞唔搞得掂(已見人放420)
sub mission要返去交任(記得上集好似唔駛的)
戰鬥系統,比第一集複雜啲,相信要玩後啲先有樂趣
呢家啲技cd時間太長,一係auto攻擊已經殺左隻怪
或者就嚟滅團都未出到技
故事,更王道更中二,暫時未有評價
講優點.....呢一刻太早,玩多最少十個鐘再評
歷代Tales of 應該冇咁豐富繁雜嘅3D環境同多變嘅光源,
男女主相遇啲草應該係直接放大...起晒格
不過好短時間我自己就覺得冇乜影響。
戰鬥出技同上一代唔同,去到三章以後對屬性、超必 chain更重視。
玩得熟可以輕鬆搞掂高幾個level敵人,
另外野外敵人AI超高,識得走去call馬圍你或者自行幫拖
呢隻我覺得係正統JRPG嘅王道進化版,誠意之作。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-17, 11:04 AM   #95
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
學咗DOWN技後戰鬥效率高咗好多,尤其學咗一入戰鬥可以即刻出技後

此篇文章於 12-02-17 11:09 AM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-17, 12:00 PM   #96
kennethyu

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 野良猫 查看文章
學咗DOWN技後戰鬥效率高咗好多,尤其學咗一入戰鬥可以即刻出技後
剛完第2章, 有啲唔係太明要點打。

係唔係普攻後接Arts 可以儲多少少必殺技槽?
第1,2,3 下普攻接arts 邊個效果最好?定一樣?

出必殺技點樣連? 呢個完全唔知做乜。

同埋以前XC1係破防-down~暈。 宜家係點?
打多陣會有新技?
kennethyu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-17, 12:13 PM   #97
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: kennethyu 查看文章
剛完第2章, 有啲唔係太明要點打。

係唔係普攻後接Arts 可以儲多少少必殺技槽?
第1,2,3 下普攻接arts 邊個效果最好?定一樣?

出必殺技點樣連? 呢個完全唔知做乜。

同埋以前XC1係破防-down~暈。 宜家係點?
打多陣會有新技?
普攻第1HIT駁技加超必糟最少,第3HIT加最多

普攻可以直連超必(指有光圈嗰下),但最好當然係普攻3HIT>技>超必
依家男主努力儲緊SP,盡快學照技駁技,咁就可以三招技連埋一齊再出超必

男主DOWN技要之後學
都係BREAK接DOWN咁去
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-17, 01:19 PM   #98
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
人聲細係老任咁多年通病
另一原因:
控制著switch帶出街時,個耗電量唔可以太食電!

PS:覺得D Game太細聲,
可以建議你買個Sound Blaster牌子耳擴E1,
最平$400有找!(我2個月前入左後,解決晒所有switch game太細聲呢個問題啦!)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-17, 01:21 PM   #99
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
老實說個畫面Xenoblade x 感覺正路好多..
玩到第二章, 遠境ok, closeup就...

舊 12-02-17, 01:54 PM   #100
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 野良猫 查看文章
普攻第1HIT駁技加超必糟最少,第3HIT加最多

普攻可以直連超必(指有光圈嗰下),但最好當然係普攻3HIT>技>超必
依家男主努力儲緊SP,盡快學照技駁技,咁就可以三招技連埋一齊再出超必

男主DOWN技要之後學
都係BREAK接DOWN咁去
原來可以咁樣駁,一陣再試吓先
或者要上youtube睇吓人地戰鬥既片
第一次玩依個系列,唔太知道應該要點樣輸出同儲技先係最好
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Xenoblade 2『異度神劍2』|DLC︰黄金の国イーラ︱2018年9月 MO 電視遊戲討論版 1288 05-29-21 09:55 AM
[死闘の末][Bloodborne The Old Hunters] 獵人心得交流區 (劇透請Spoiler) reiyaw 攻略及心得交流區 1221 02-04-16 05:00 PM
賣日版 New 3DS Xenoblade golan 買賣專區 0 09-14-15 10:43 PM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM

現在的時間是 10:46 AM

手機版 | APP版