Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-29-17, 12:11 PM   #3401
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
Age都好成功咁塑造到老害好乞人憎
最後第三部真係話你聽老害想法係錯
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-17, 12:16 PM   #3402
怪盜小G
God of Gamer
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
第3部我成日覺得個孫好煩阻住哂老菲達成偉業

有仇就殺返對方先正常架嘛有乜理由咁得閒走去考慮對家咩環境

老菲本身都已經交哂棒但子安成日都渣唔到主意要搵老菲幫手
怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-17, 12:27 PM   #3403
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
我覺得老害想殺晒對面好正常喎

age起碼有描寫過老害細個時思想都唔係咁一面倒而係時勢造成

鐵血依邊係影帝朱古力無啦啦臨尾幾集突然腦殘化,你唔講我以為寫劇本果個姓大河內

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-17, 12:28 PM   #3404
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
age 第1世代其實應該玩psp 版的

第2世代睇電影

第3世代看小說

神作

AGE>OO>甲甲團>G復

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-17, 12:33 PM   #3405
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: 細路翔 查看文章
我覺得老害想殺晒對面好正常喎

age起碼有描寫過老害細個時思想都唔係咁一面倒而係時勢造成

鐵血依邊係影帝朱古力無啦啦臨尾幾集突然腦殘化,你唔講我以為寫劇本果個姓大河內
你一提起大河內我又覺得D劇情好似 似曾相識
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-17, 12:47 PM   #3406
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
估唔到age都有翻盤一日
G伏我覺得係富野老了表達能力差了而且兩季塞年番內容
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-17, 01:26 PM   #3407
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
爺爺好正常wor大愛做乜鬼
即係叫聯邦要對自護好好 但成個殖民星扔落呢 仲叫我對佢好 一係痴線 一係鬼

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-17, 01:35 PM   #3408
【麥斯】
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

註冊日期: Jan 2002
AGE絕對係敗在人設同機設上,
見到閃電十一人咁既樣既人設, 就連睇都唔會睇你, 冇可能客觀咁評論劇情,
生理上見到人設就已經拒諸門外
【麥斯】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-17, 01:39 PM   #3409
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
age 某幾集真係睇到我痴咗線

敵 : 成個殖民星我地搵過晒都唔見部高達, 得返將軍府, 高達一定係將軍府
將軍府守衛深嚴
我地用載英格倫個種會露部ms隻腳出嚟嘅貨車車部ms去將軍府門口起動再突入

孖寶兄弟 : 媽丫! 有ms丫!

大佬丫唔好當d小朋友弱智先得架

舊 03-29-17, 01:58 PM   #3410
x10a
Junior Member

註冊日期: Apr 2007
Age我淨係記得敵人太弱智,不斷放生地球方,最後原來係為左個o晒咀的計劃
x10a 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-17, 03:36 PM   #3411
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
無睇一陣以為去錯咗討論串~

舊 03-29-17, 03:53 PM   #3412
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: pet3 查看文章
age 第1世代其實應該玩psp 版的

第2世代睇電影

第3世代看小說

神作

AGE>OO>甲甲團>G復
G復我睇完第二次覺得成件事理解到,評價唔同晒

我排位:
AGE>G復=00>鐵血>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>SEED D

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-17, 04:35 PM   #3413
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
第二季變腦殘的朱古力,死都死得腦殘....

朱古力天真到以為得高達便可得天下!但你都要個駕駛者係主角才得嘛!

ACE我覺得故事ok,係尐人設和機設未能接受!

G劇情濃縮得太嚴重了!如果能做年番,一定好睇好多!

此篇文章於 03-29-17 04:42 PM 被 Dangerous-boy 編輯。
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-17, 05:12 PM   #3414
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
暫時未睇第二部(諗住完先睇)
係咪已經可以唔洗睇留返個美好印像比自己?

舊 03-29-17, 05:21 PM   #3415
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

做乜變左AGE神佢討論區架~!?
近年OO故事算係最完整~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-17, 05:27 PM   #3416
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
00咪又係中途變左第二樣野O既作品....

舊 03-29-17, 05:50 PM   #3417
神龍
↘大家比d掌聲

有變到咩?
一路都係"停止戰爭, 應付即將嚟到嘅對話"
只係從來無人講要同乜野對話之嘛

我覺得劇場版個尾收得幾好架

舊 03-29-17, 06:22 PM   #3418
MS331
Game Master

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: Sar8 查看文章
暫時未睇第二部(諗住完先睇)
係咪已經可以唔洗睇留返個美好印像比自己?
X2
第一季已經麻麻,睇來第二季可以skip
MS331 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-17, 06:29 PM   #3419
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: 神龍 查看文章
有變到咩?

一開頭幾集想講下政治結果都係打打打同灑下狗血咁囉

舊 03-29-17, 07:00 PM   #3420
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: 神龍 查看文章
有變到咩?

淨係計王女最後戰勝高達 呢點 已經加好多分

已經ot 到千百丈遠
由手機版發出
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-17, 07:07 PM   #3421
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
不過起碼OO同鐵血個機設真係算OK先

但鐵血依家個尾爛過OO好多

起碼OO都只係單純敵人腦殘化無話扔左一大條伏線出黎唔收然後做瓜所有人

鐵血如果一開始就打算比鬍子大叔贏就應該將前面黑社會內鬥cut q左佢用黎描寫號角個邊啦
擺明係兩位編劇比笨大搞到火滾擺爛

英國說大家抱團死

此篇文章於 03-29-17 07:10 PM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-17, 08:09 PM   #3422
神龍
↘大家比d掌聲

引用:
作者: izumo 查看文章
淨係計王女最後戰勝高達 呢點 已經加好多分

已經ot 到千百丈遠
由手機版發出
咁都算贏咗a
點睇都係高達大勝利啦下化aaa

舊 03-30-17, 06:15 AM   #3423
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
鐵血如果一開始就打算比鬍子大叔贏就應該將前面黑社會內鬥cut q左佢用黎描寫號角個邊啦
今次係自護個邊睇故事o者~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-17, 09:43 AM   #3424
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
擺明係兩位編劇比笨大搞到火滾擺爛
鬍鬚大叔未必係最係勝利者咯~

畀著在下, 就澳加殺兄大仇得報之後, 幫朱古力手搞「革命」

-----

朱古力鎮壓晒地球號角總部,實實在在拎齊五家嘅兵權, 佢同鬍鬚大叔嚮月球軌道決戰,雖然大叔兵力佔優, 但僵持之下無優勢

原來鐵華係支奇兵, 繞過月球攻擊大叔軍背面, 被偷襲嘅大叔雖然鎮定迎擊, 但鐵華嘅手術式突入終於打沉大叔隻艦, 大叔一死軍心就散

死人黑仔少爺出擊為大叔報仇, 結果被澳加親自駕駛嘅獅龍打到大破, 個人被監生扯出駕駛艙, 最後被捽死

咖喱同朱古力隻揪, 但主魔實在太強大, 被打到無法作戰, 但咖喱寧死不屈, 但朱古力念舊, 只係生擒佢做囚犯

朱古力成為地球圈新主人, 鐵華戰後就返佢承諾嘅封地, 火星; 點知朱古力出古惑, 暗中反枱, 澳加一落地就被火星支部嘅大軍圍, 仲串同埋死肥佬捉咗大小姐做人質, 鐵華血戰之後打敗圍佢哋號角軍, 救返大小姐; 大小姐為咗世界嘅未來,決心出嚟領導反抗唬角戰爭

(暫時諗到咁多啫)

舊 03-30-17, 10:23 AM   #3425
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
鬍鬚大叔未必係最係勝利者咯~
其實我一直都覺得大叔原定係朱古力既踏腳石
只係套野趕住完先做到贏家
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 04:05 AM

手機版 | APP版