Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 06-18-12, 03:15 PM   #201
小草
God of Gamer
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: 再生 查看文章
http://hk.apple.nextmedia.com/news/a...20617/16433745

我作為乘客同一架車搭去同一個站,唔直接比較可以點比較
直接D講姐係我鍾意點收你錢你吹我唔漲, 乖乖做隻羔羊俾我劏就得

舊 06-18-12, 03:24 PM   #202
ptx003c
Senior Gamer

註冊日期: May 2007
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
你可以步行
我有個朋友好認真咁同我咁講,真係想一刀插死佢
ptx003c 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-12, 03:59 PM   #203
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
步行已經out左啦
睇下示範啦

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-12, 05:14 PM   #204
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
如果有全港通
600的話
真係幾好

我出外可以平好多了

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-12, 06:37 PM   #205
xxxxxx
Game Master

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 再生 查看文章
http://hk.apple.nextmedia.com/news/a...20617/16433745

我作為乘客同一架車搭去同一個站,唔直接比較可以點比較
咁你可以選擇排隊買飛

引用:
作者: Busconcamp 查看文章
CW-->Central(8仔$7.30)
每程加左$0.4...
相比搭巴士($6.20)要俾多$1.10
下周起調落CWB(8仔$7.30)
短左3個站每程又係加$0.4...
相比搭巴士($6.10)要俾多$1.0
平日/假日又無需要搭遠程...
返工改程程MTR...10送1...把鬼
好老實
敝公司票價好明顯係市場指標
其他交通工具都係睇敝公司頭
食水仲深
xxxxxx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-12, 06:41 PM   #206
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: pet3 查看文章
如果有全港通
600的話
真係幾好

我出外可以平好多了
有都起碼6K....

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-12, 07:57 PM   #207
jason_kasim
我愛港女

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim
全港通冇可能$600
宜家西鐵全月通加左價後都要over $500
全港通起碼$800以上

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之
jason_kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-12, 08:56 PM   #208
xxxxxx
Game Master

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: jason_kasim 查看文章
全港通冇可能$600
宜家西鐵全月通加左價後都要over $500
全港通起碼$800以上
why so serious

個人覺得出既可能性近乎0

如果我係公司要出起碼set $1200
計你一程屯門去中環都要廿蚊啦
來回40
40 x 30 = 1200 m9
xxxxxx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-12, 09:00 PM   #209
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: xxxxxx 查看文章
why so serious

個人覺得出既可能性近乎0

如果我係公司要出起碼set $1200
計你一程屯門去中環都要廿蚊啦
來回40
40 x 30 = 1200 m9
如果只係1200既你估D速遞公司入唔入貨丫拿?

所以有都要起碼3至4k啦.....

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-12, 11:28 PM   #210
bomber
Crazy Gamer
失業大王

註冊日期: Mar 2005
題外話, 有人寫好左check 價錢apps未(比較八達通&單程)?

パズドラCombo ,最強コンボ for パズドラ, Big Combo
我要努力向上
妒忌別人風光一面,卻不會嘗試理解別人背後的辛酸……
PS轉用GIMP啦, https://zh.wikipedia.org/wiki/GIMP
AI轉用Inkscape啦, http://zh.wikipedia.org/wiki/Inkscape
bomber 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-12, 11:55 AM   #211
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
http://www.michaeltien.hk/zh-hk/node/13733
不可能的任務.....
得既話下次我投你又點話

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-12, 10:09 PM   #212
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
http://www.michaeltien.hk/zh-hk/node/13733
不可能的任務.....
得既話下次我投你又點話
除咗地球大爆炸外我都諗唔到有咩嘢可以阻止傷人們吸錢
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-12, 10:13 PM   #213
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 如月刃 查看文章
除咗地球大爆炸外我都諗唔到有咩嘢可以阻止傷人們吸錢
我地正苦

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-12, 11:26 PM   #214
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
我地正苦
佢唔帶頭加算還得神落

舊 06-20-12, 12:16 AM   #215
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
如果有全港通
600的話
真係幾好

我出外可以平好多了
哈...1000 我都比.
我依家車費一個月over 1k...
我一個月入2-3次5百

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-17-13, 12:59 PM   #216
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
先生您好:

港鐵公司與政府剛完成了票價調整機制的檢討,優化了的機制一方面保持公開、客觀及具透明度,而同時亦為您推出多種優惠,讓您節省更多。

由2013年至2017年,車費會由原來的機制所計算的調整幅度下調0.5個百分點,2013年度的票價增幅將由3.2%下調至2.7%。我們還會設立與利潤掛鈎的優惠計劃及服務表現安排,為您帶來更多優惠,這些優惠會透過「即日第二程車費九折」優惠回饋乘客,連同2012年度推廣優惠的餘額,我們會於2013年7月再度推出此優惠九個月至2014年3月底。

此外,我們會為經常乘搭較長車程的乘客推出三項全新及優化了的車票,包括全月通加強版、東涌-南昌全月通加強版及港鐵都會優惠票。

如果您想了解更多關於票價調整機制檢討的結果及車費優惠,請按此。

最後,我們感謝您的支持,並會繼續為您提供安全及可靠的世界級服務。

又一年

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-17-13, 02:15 PM   #217
keijoey
Ultimate Gamer
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay

豬羅紀公寓咁經典我都冇年年睇, 呢條片我就年年睇一次,
快d搵返果條靚仔出黎拍高清3D版啦

Divine gate (打蛋Gate): 174,720,000
Puzzle and dragon (ありがとうガンホー): 192,998,723

[3DS] 新絵心教室 pixiv
keijoey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-13, 03:16 AM   #218
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: keijoey 查看文章

豬羅紀公寓咁經典我都冇年年睇, 呢條片我就年年睇一次,
快d搵返果條靚仔出黎拍高清3D版啦
串阿sir條靚仔仲敢拍呢個廣告咩
與事實不附
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-13, 04:30 AM   #219
Sito
人修羅

註冊日期: Mar 2011
引用:
作者: 小嘉 查看文章
串阿sir條靚仔仲敢拍呢個廣告咩
與事實不附
當時確係減左喎,只係無話你聽以後千秋萬代咁加之嘛
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-13, 05:33 PM   #220
不死身的出木杉
/人 ◕ω ◕人\

註冊日期: Aug 2004
http://hk.apple.nextmedia.com/realti...30607/51463565

港鐵6月30日起加價2.7%

港鐵市務及策劃總經理蘇仲達表示,港鐵旗下各條鐵路6月30日起加價,平均加幅2.7%,預期七成三車程車費實際加價2毫或以下,有約百分之二車程的票價維持不變。港鐵同時會推出「全月通加強版」等多項優惠。
不死身的出木杉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-13, 05:37 PM   #221
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 魔璃 查看文章
先生您好:

港鐵公司與政府剛完成了票價調整機制的檢討,優化了的機制一方面保持公開、客觀及具透明度,而同時亦為您推出多種優惠,讓您節省更多。

由2013年至2017年,車費會由原來的機制所計算的調整幅度下調0.5個百分點,2013年度的票價增幅將由3.2%下調至2.7%。我們還會設立與利潤掛鈎的優惠計劃及服務表現安排,為您帶來更多優惠,這些優惠會透過「即日第二程車費九折」優惠回饋乘客,連同2012年度推廣優惠的餘額,我們會於2013年7月再度推出此優惠九個月至2014年3月底。

此外,我們會為經常乘搭較長車程的乘客推出三項全新及優化了的車票,包括全月通加強版、東涌-南昌全月通加強版及港鐵都會優惠票。

如果您想了解更多關於票價調整機制檢討的結果及車費優惠,請按此。

最後,我們感謝您的支持,並會繼續為您提供安全及可靠的世界級服務。

又一年
皇恩浩蕩。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-13, 05:40 PM   #222
小特特
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
多謝老細

Blog

pixiv
小特特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-15, 09:57 AM   #223
david
The One

註冊日期: Mar 2002
http://hk.apple.nextmedia.com/news/a...50317/19079175

2.2/116x100%=1.897%

多謝曬喎!

引用:
佔領運動令客運量增加

去年純利有所增長,其中一個原因是客運量有所增長,特別是在去年佔領運動發生期間。雖然特區政府過去多番強調去年的佔領運動破壞經濟,但由政府做大股東的港鐵生意卻受惠於佔中而有所上升。
吓?占中唔係百害而無一利o架咩?

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-15, 11:06 AM   #224
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: david 查看文章
http://hk.apple.nextmedia.com/news/a...50317/19079175

2.2/116x100%=1.897%

多謝曬喎!

吓?占中唔係百害而無一利o架咩?
佔領運動果陣D巴士慌死人唔會感到不便咁亂改一通,好難唔坐地鐵…

舊 03-17-15, 11:17 AM   #225
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
佔領運動果陣D巴士慌死人唔會感到不便咁亂改一通,好難唔坐地鐵…
你估佢地想咩
係金鐘返工,佔領前幾日要行大半個鐘去銅鑼灣先有車坐
唔坐地鐵坐乜

有加冇減機制
我地都唔想加價架
係個機制迫我地加價架咋
所以今年我地會加得少D
機制話加7%我地都係加4%
你地仲唔快D叩謝皇恩
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式