Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-06-16, 10:32 PM   #776
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
其實係掉番轉,就係因為預左佢會便當,所以才比佢咁搶鏡
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-16, 10:49 PM   #777
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: GN00508771 查看文章
跟唔上佢地的動作吧?前幾集宇宙戰疾風已經跟唔上(雖不知另外三位跟唔跟到)
咁得番隊長有機會

黃機根本係偵察機偏向……

第一集開始計死神同白騎空戰畫面兼用卡都唔算多

都唔知要等幾多集風少至識變態機動
到時就到白騎士就算冇便當都要換機?

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-16, 11:18 PM   #778
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
死神便當應該吐唔到下哇
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-16, 12:53 AM   #779
fmptsrhk
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
唱住歌送死神一程...
希望要姐振作
fmptsrhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-16, 03:48 AM   #780
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
引用:
作者: GN00508771 查看文章
同埋今集內山狂暴化狀態下貌似修得超感覺

其實咁先係本來用法...?
我覺得係歌同人既連結先見到風,上次宇宙都好似係咁先突然間爆seed

================
上集出現既 a 隊會唔會係啟示

此篇文章於 06-07-16 03:52 AM 被 Van仔 編輯。
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-16, 05:25 AM   #781
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
引用:
作者: gingq7 查看文章
其實係掉番轉,就係因為預左佢會便當,所以才比佢咁搶鏡
雖然係。但我情願佢唔好搞呢段劇情出黎。
用多d集數講番主角個幾位d進展重好。
暫時我覺得好鬼Hea。風一樣咁快無情情做左歌姬+機師。
條職業成長路簡直係一帆風順。去得鬼咁快。

舊 06-07-16, 09:54 AM   #782
佐佐木莊尼
Game Master
亂入禁止

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: 0lai0 查看文章
何時人都是機體的限制……
其實機師散件加totalloss才搞定一隻ghost,想落放一堆ghost做仔機,己經不用派小隊出戰,人做指揮官可以了
F 開幕前一直都係咁架, 人坐 VF-171, 帶一堆 ghost
只不過バジュラ一出場就放 ECM 廢晒 d ghosts 武功

新 FF14 - (Bahamut) - Icecream Sandwich, 回復 + 職人 (已引退)

GW2 - (Tarnished Coast) - Arturia P Saber, warrior || Asuna Alfheim Yuuki, Elementalist (兼職)
佐佐木莊尼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-16, 02:38 PM   #783
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: Van仔 查看文章
我覺得係歌同人既連結先見到風,上次宇宙都好似係咁先突然間爆seed

================
上集出現既 a 隊會唔會係啟示
畫面表現出係體內既病毒無啦啦發出金光>超感覺 所以我感覺係病毒
當然共嗚都有(打到中段兩基友都一齊共嗚左)

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-16, 02:51 PM   #784
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
死神應該係同要共嗚左
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-16, 03:15 PM   #785
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
當花迪瑪認同了騎士會發揮出數倍威力by五星?
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-16, 03:35 PM   #786
gingq7

引用:
作者: 小嘉 查看文章
死神應該係同要共嗚左
咁白騎士一定係同死神共嗚左
舊 06-07-16, 05:13 PM   #787
0lai0
Senior Gamer

註冊日期: May 2005
引用:
作者: 佐佐木莊尼 查看文章
F 開幕前一直都係咁架, 人坐 VF-171, 帶一堆 ghost
只不過バジュラ一出場就放 ECM 廢晒 d ghosts 武功
新作空戰令我失望
我期望有返max對美那(movie)級數的空戰,看來都……唉
0lai0 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-16, 05:50 PM   #788
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
雖然死神已經插哂旗,但還是接受唔到佢便當...感覺同當年福卡一樣

其實告白完便當,係對還在生的另一半最殘忍的,希望要姐能撐住啦!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-16, 06:27 PM   #789
0lai0
Senior Gamer

註冊日期: May 2005
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
雖然死神已經插哂旗,但還是接受唔到佢便當...感覺同當年福卡一樣

其實告白完便當,係對還在生的另一半最殘忍的,希望要姐能撐住啦!
看完福卡後我以後不吃菠蘿沙律
0lai0 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-16, 08:05 PM   #790
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
Blu-rayやDVDの店舗購入特典

事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-16, 12:48 AM   #791
W教授
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: STRIFE 查看文章

安野希世乃 official ‏@Yaskiyo_manager 2 小時2 小時前
部屋を真っ暗にして10話を観たら、メッサーとカナメの想いが痛いくらいに流れ込んできました。
アフレコスタジオで本編を収録した後に歌わせて頂いた、10話の劇中AXIA。
演じた思いのまま、メッサーのためだけに歌わせて頂きました。
メッサー、君のせいで、胸がチクチクします。
.*きよの*.
成個機艙都係茄汁,
真係幾難兜返生

By the way,
要姐振作

舊 06-08-16, 01:16 AM   #792
W教授

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: STRIFE 查看文章
連歌詞睇埋點睇都係死神勝利,只不過代價太大
喜歡隊長只不過係公事接觸多,飲酒會酒友而俾人誤會

兩個ACE 1ON1緊其他人停哂手做乜,幫拖啦,明知死神病發緊...

同隊長真係俾人唱多
要姐之前成日搵隊長過橋想約死神食飯飲酒
點知對方不解風情

最後係死神便當前唱歌唱到流哂眼淚
道明要姐心意誰屬

舊 06-08-16, 02:37 AM   #793
利家
Game Master

註冊日期: Apr 2005
一口氣開番睇左十集........

Mf 同md真係同一個監督同腳本?
張力md好好多

先讚下
見到巨人機,天才個孫已經好開心(mf同初代真係冇乜關係)
個三角唔係雙歌姬已得,唔同職業先有大火花

睇左十集
隊長冇福卡義兄既實力,算唔算歷代最廢隊長?
覺醒便當呢個係咪新產品黎,先前未見過
天才孫好路人........
Mf既ghost廢到......令我忘記左係zero度係好勁

舊 06-08-16, 04:23 PM   #794
事丫娃些
京アニに祈りを

メッサーの死亡が確定する
舊 06-08-16, 05:12 PM   #795
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
Mf係同zero有關麻
Ghost應該係plus出場

今次delta開頭我覺得好睇
不過最近幾集感覺節奏慢左主線冇乜推進咁
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-16, 06:05 PM   #796
siuterry

註冊日期: May 2007
可能我唔係正常人,
我覺得F劇情好睇D,
Delta 有D悶

舊 06-08-16, 06:13 PM   #797
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: 利家 查看文章
一口氣開番睇左十集........

Mf 同md真係同一個監督同腳本?
張力md好好多

先讚下
見到巨人機,天才個孫已經好開心(mf同初代真係冇乜關係)
個三角唔係雙歌姬已得,唔同職業先有大火花

睇左十集
隊長冇福卡義兄既實力,算唔算歷代最廢隊長?
覺醒便當呢個係咪新產品黎,先前未見過
天才孫好路人........
Mf既ghost廢到......令我忘記左係zero度係好勁
搞錯不是ZERO是PLUS吧

引用:
作者: siuterry 查看文章
可能我唔係正常人,
我覺得F劇情好睇D,
Delta 有D悶
You Are Not Alone

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-16, 06:56 PM   #798
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
覺得F tv ending之外都好睇,劇場版結局比較好
Delta開頭好睇,開戰後劇情推進反而慢左;等完晒先知好唔好

不有一點肯定既
VF31好樣衰
VF25好好多
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-16, 08:55 PM   #799
gingq7

我覺得F tv ending都係某一句, 跟住直接出字幕睇到我
但總體我覺得好好

Delta暫時都算水準以上啦, 要睇下死神咁樣後可唔可以將故事帶上高峰
Delta其實野心好大,角色多之餘仲每個角色都有戲份,處理得好的話好有機會會好過F, 我唔介意寫少d三角俾多d戲份果2個雜役歌姬和對面班騎士團
舊 06-11-16, 01:07 PM   #800
事丫娃些
京アニに祈りを

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
富野由悠季「劇場版 機動戦士Zガンダム」総合THREAD丨全部新規作画で行こうと断ったのは富野。 Vol.3 草薙さん 日本動漫畫討論版 526 02-23-24 01:34 AM
[動畫[不可劇透]] Key「CLANNAD ~AFTER STORY~」Blu-ray BOX 2011年4月20日発売!丨総合THREAD Vol.3 カズキ 日本動漫畫討論版 234 12-09-14 04:15 PM
細田守「おおかみこどもの雨と雪」2013年2月20日 Blu-ray&DVD 発売決定! money 日本動漫畫討論版 104 04-08-14 02:08 AM
OVA版「ロードス島戦記」 デジタルリマスター Blu-ray BOX 発売決定 money 日本動漫畫討論版 8 03-14-14 04:00 PM
原案:久弥直樹×キャラクター原案:七尾奈留「sola」Blu-ray Box 発売決定 money 日本動漫畫討論版 49 04-27-12 12:24 PM

現在的時間是 04:59 AM

手機版 | APP版