Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-09-18, 09:54 AM   #626
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 權愛真 查看文章
前面我都唔止一次話,暗榮成日都係唔識繼承返上一代好既野!
今次八代又係咁!不斷犯重覆既錯!(鈴木一日係度,都會係咁……)
上集最大優點既全獨立模組、IF線……通通無理咁拔掉。

一係就為變而變, 求其搵D野變, 諗住可以有 "新意"....一係就高層根本唔係gamer, 根本唔知玩家鍾意D乜, 只係信學術界果套, 即係太著重比較市場上競爭對手feature然後跟風抄落去之類, 否則有好多野真係冇理由咁改法.

不過呢度個個最初都只係預期佢個open world concept出事, 冇諗過frame rate差成咁而且連full screen都冇, 真係估佢唔到

如果佢依家出隻高清化真三4然後追加多個新武將, 甚至唔駛加online, 未玩過果D人肯定會評論係 "巨大進化"

舊 02-09-18, 11:16 AM   #627
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
加幾個角色, 版圖設計好d,寫好d個劇本
多d角色描寫互動其實我都收貨
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-18, 11:21 AM   #628
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: Penny仔 查看文章
加幾個角色, 版圖設計好d,寫好d個劇本
多d角色描寫互動其實我都收貨
在下開價低D,廢咗天地人,劇本有番2-4或6水準,當然有IF線就最好。
萬一其他野做得好,在下都可以當係BONUS

舊 02-09-18, 12:01 PM   #629
kanone
Game Master

註冊日期: Dec 2004
創新係好 但可唔可以揾人test完de左bug先出....
kanone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-18, 12:23 PM   #630
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
睇左幾個地方反而係戰鬥冇咁大問題,雖然有,但整體來講係仲有空間繼續develop
呢個system最大既好處係第日有crossover可以轉招既話就可以做到B3果隻既效果

Openworld,no thankyou

不過真三係戰無實驗室呢個好早就.....

舊 02-09-18, 12:23 PM   #631
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: holsety 查看文章
如果要抄,應該抄中土,攻守城,說得來收集武將,有鬥技埸等重有趣
D人話真三無8個攻擊系統就係炒中土....唔知係咪真..
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-18, 12:26 PM   #632
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: hlcw99 查看文章
借post問一問,
PS4同類型會比較推薦無雙7,戰無雙4, 定係basara4??

利申,只玩過無雙3,4, 大蛇同basara3
睇你喜歡三國定戰國歷史...
如果呢3隻...點都係無雙7...
但如果只可買一隻...我選大蛇無雙...
舊 02-09-18, 12:27 PM   #633
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: Penny仔 查看文章
玩左陣....悶到抽筋
騎住隻馬跑一大輪, 然後見到一堆人, 跟落馬斬幾野咁囉
然後又一堆無聊既mission.....你估阿叔家陣好得閒咩
我都唔講lag 唔lag 喇, 件事節奏真係好大問題
我睇人直播玩都悶到訓著...都唔明做咁大個MAP為乜...
舊 02-09-18, 12:27 PM   #634
Sar8
The One

唔同,中土抄batman家麻

而家個system偏向5代+戰B3
5代C技係C技連打
今集個C技就係B3果種簡招出
然後個三角就好似QTE咁

舊 02-09-18, 12:30 PM   #635
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 權愛真 查看文章
現在連平時有好多盲忠洗白既A9VG個邊,
都有大量中伏、負評帖!
真係一發不可收拾。

睇人直播,有8成時間係四周跑……得個跑字。
幀數又低……
據知最低FPS會跌到1X-20左右。
FPS仲低過無7真係O咀....沒理由PS4功能咁差...應該係暗榮技術問題...
四周跑呢個問題呢...佢玩得OPEN WORLD就預左...只係沒咩MISSION比大家玩...
我始終覺得OPEN WORLD應該適合返帝王傳...
舊 02-09-18, 12:33 PM   #636
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: kanone 查看文章
尋晚之後再打多2個鐘終於知到隻game有咩好玩d既地方
劇情去到同袁紹集合 我無理故事南下落去睇風景順手試下20lv用弓暗殺d 5x lv
結果都係一箭死 但一失敗俾人發現就俾人追
變左玩刺客教條三個版甘
今晚再試下有冇咩特別野玩
呢隻GAME如果玩METAL GEAR或另類玩法應該OK,
但如果跟返無雙玩法我真係接受唔到...
舊 02-09-18, 12:34 PM   #637
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: wing 查看文章
一係就為變而變, 求其搵D野變, 諗住可以有 "新意"....一係就高層根本唔係gamer, 根本唔知玩家鍾意D乜, 只係信學術界果套, 即係太著重比較市場上競爭對手feature然後跟風抄落去之類, 否則有好多野真係冇理由咁改法.

不過呢度個個最初都只係預期佢個open world concept出事, 冇諗過frame rate差成咁而且連full screen都冇, 真係估佢唔到

如果佢依家出隻高清化真三4然後追加多個新武將, 甚至唔駛加online, 未玩過果D人肯定會評論係 "巨大進化"
其實我覺得暗榮係做隻衰既真三8...
可能有隻重製版真三係做緊,
到出左就話好玩, 好有誠意, 就好似MHW咁...
舊 02-09-18, 12:36 PM   #638
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: Sar8 查看文章

5代C技係C技連打
原來係咁....其實我覺得戰無4玩法幾好...
真三無應該用返2代個C6就差唔多...
舊 02-09-18, 12:41 PM   #639
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
隔離汪達出過都幾好呀

照咁出返真三4好過啦

舊 02-09-18, 12:44 PM   #640
Sar8
The One

2代果種問題係如果把模組頭幾個C,普方唔好用,攻速慢少少
成隻角你會用得好地獄,因為D卒好容易就斷你招
呢個都係無雙系列C系統既弱點

呢個問題去到戰無會放大得好緊要,尤其是係要打C9果幾隻廢少少比人打到阿媽都唔認得

戰無4開始將C1直接改做影技(?),將上面清唔到兵既缺點改善返
為左減少無腦影技過關所以set士氣三段化唔比你直衝本陣
而係要你做side quest(即係而家open world D垃圾支線,但戰無完成度高好多)

舊 02-09-18, 12:45 PM   #641
Sar8
The One

引用:
作者: 忍者 查看文章
隔離汪達出過都幾好呀

照咁出返真三4好過啦
KOEI:由2開始比你

舊 02-09-18, 01:00 PM   #642
charcsc2000
J神哥

引用:
隔離汪達出過都幾好呀

照咁出返真三4好過啦
明顯外國廠商>日本廠商技術....
其實我想佢出返ICO REMAKE...
舊 02-09-18, 01:40 PM   #643
lkw2005
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2013
引用:
隔離汪達出過都幾好呀

照咁出返真三4好過啦
真三4 Special當年出左係XB360同PC平台,唔知個版權仲係咪M$度,想係罪大平台玩返高清既4代應該無咩可能
我自己都好想玩返4, 隻碟就仲係度,可惜部360已經送左比人
lkw2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-18, 01:41 PM   #644
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
暗榮只係完美示範openworld容易搞到空洞冇內容嘅缺點姐

睇直播睇到有睡意
失眠人仕適用

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-18, 01:50 PM   #645
wing
格鬥低手

引用:
作者: lkw2005 查看文章
真三4 Special當年出左係XB360同PC平台

香港行機玩唔到日版
當年一個超級大整古, 玩死好多鋪頭

舊 02-09-18, 02:16 PM   #646
lkw2005
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2013
引用:
作者: wing 查看文章
香港行機玩唔到日版
當年一個超級大整古, 玩死好多鋪頭
所以當年搵左好耐先係斗斗城入左隻行機玩到既
直到送埋部機比人都唔捨得送埋出去
可惜XB1向下相容又玩唔到呢隻,唔係趁跳樓價買返部玩下
lkw2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-18, 02:34 PM   #647
charcsc2000
J神哥

講返4代...成日都會係床下底拎返ps2和4, 猛將傳出黎再玩下....
舊 02-09-18, 02:35 PM   #648
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
暗榮只係完美示範openworld容易搞到空洞冇內容嘅缺點姐

睇直播睇到有睡意
失眠人仕適用
係....直播睇完眼訓....大家講緊仲隨時dead air....真心太長太悶...
舊 02-09-18, 02:38 PM   #649
wing
格鬥低手

引用:
作者: Sar8 查看文章

5代C技係C技連打

其實咪又係大家抄來抄去..... 果時ps2隻魔戒個堆攻擊都係參考無雙.

舊 02-09-18, 02:39 PM   #650
wing
格鬥低手

引用:
作者: lkw2005 查看文章
所以當年搵左好耐先係斗斗城入左隻行機玩到既
直到送埋部機比人都唔捨得送埋出去
可惜XB1向下相容又玩唔到呢隻,唔係趁跳樓價買返部玩下
行機玩到的無雙4真心難搵, 當年我frd想搵都搵唔到.

標籤
真三國無雙8

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] PS4/PS3/PSVita 『真・三國無双 英傑伝』 steve 電視遊戲討論版 34 08-14-16 06:47 PM
[ETC] 「真・三國無双」15周年 安安 電視遊戲討論版 53 01-04-16 02:45 AM
[3DS] 真・三國無双 VS [日版已售] seed2005 手提遊戲機討論版 155 07-23-12 03:02 AM

現在的時間是 08:16 PM

手機版 | APP版