Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-10-14, 01:19 PM   #901
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 尼路 查看文章
但係點解咁都紅?(可以動畫化應該唔太差,雖則係乜都可以動畫的時代)我比較想知d死忠想甚麼……
人設好緊要

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-14, 01:20 PM   #902
FREDDY@o@
God of Gamer

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
引用:
作者: pet3 查看文章
人設好緊要
人設好唔掂
畫師係最大敗筆

舊 06-10-14, 01:21 PM   #903
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
人設好唔掂
畫師係最大敗筆
你不覺得 衣服很性感嗎 ?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-14, 01:31 PM   #904
FREDDY@o@

引用:
作者: pet3 查看文章
你不覺得 衣服很性感嗎 ?
D人全部一樣樣, 動畫已經改善左, 小說入面我分唔到上帝, 朱雀同幹比古; 莉娜同妹妹唔睇髮色, 根本係同一個人; 雙七有張圖係女角一字排開, 全部人一樣身高
最正係風間, 一個威武軍人畫到變左塊大餅

舊 06-10-14, 02:29 PM   #905
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
呢套野會紅我覺得奇蹟黎
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-14, 03:15 PM   #906
Hunter

故事有好多地方吐糟變左賣點?

引用:
D人全部一樣樣, 動畫已經改善左, 小說入面我分唔到上帝, 朱雀同幹比古; 莉娜同妹妹唔睇髮色, 根本係同一個人; 雙七有張圖係女角一字排開, 全部人一樣身高
最正係風間, 一個威武軍人畫到變左塊大餅
+1
小說插畫分唔到上帝, 朱雀同幹比古

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-14, 03:47 PM   #907
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: 仁飛 查看文章
有些是像大家一樣看作者鬧笑話,
有些則和作者一樣,堅信「我人生這麼失敗都是社會的錯」,幻想自己是達也神來自慰
而這套能這麼紅,主因是後者人數真的很多,
證明日本新一代年青人,在社會人際等各方面亮紅燈了
或者咁講,係日本新一代會睇輕小說既人,在社會人際等各方面亮紅燈了

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-14, 06:50 PM   #908
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
因為大家睇郁嘅魔法多,所以覺得唔多郁,快速了結,文字戰爭嘅魔法好有新意,好好睇?
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-14, 08:48 PM   #909
CMS
Game Master

註冊日期: Feb 2002
引用:
但係點解咁都紅?(可以動畫化應該唔太差,雖則係乜都可以動畫的時代)我比較想知d死忠想甚麼……
因為網上小說紅起,有SAO前例
角川自然會食住上啦

背景故事合唔合理,何必深究
喜歡就睇,反之就cut吧
CMS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-14, 09:01 PM   #910
CMS
Game Master

引用:
蟻速睇緊小說13, 九島又係講一套做一套
百度有排都未譯完
台版出左,都未攪掂
舊 06-10-14, 09:05 PM   #911
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
已經唔係合唔合理既次元

而係無任何邏輯性可言

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-14, 09:11 PM   #912
CMS
Game Master

引用:
作者: 細路翔 查看文章
已經唔係合唔合理既次元

而係無任何邏輯性可言
咁又要繼續睇,繼續鬧?這是什麼邏輯
舊 06-10-14, 09:15 PM   #913
細路翔
The One

引用:
作者: CMS 查看文章
同當年睇seed-d既道理一樣

英國說大家抱團死
舊 06-10-14, 09:17 PM   #914
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
m體質

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-14, 09:21 PM   #915
細路翔
The One

小說一早cut左

動畫都係返工食飯同同事一齊開黎笑下

食飯時有咩調味料好得過睇笑片w

英國說大家抱團死
舊 06-10-14, 10:59 PM   #916
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
當你學識睇cult片的樂趣就唔會咁問,因為我當年都係咁問人。

舊 06-10-14, 11:35 PM   #917
CMS
Game Master

引用:
當你學識睇cult片的樂趣就唔會咁問,因為我當年都係咁問人。
cut片唔係問題,我會唔睇,連入去討論都覺得多舊魚

科幻小說 討論邏輯

SAO,加速世界 好多都唔合邏輯
舊 06-11-14, 12:20 AM   #918
Asurada
機動六課的一等空尉

小說九校其實睇達也無双睇得好開心~
不過去到雙七真係好悶..........
之後應該都好似無乜橋寫落去咁

小說分到朱雀
但分唔到幹比古同達也

呢套我九校同橫濱都好喜歡........
去到來訪者開始唔知佢想寫乜.........

舊 06-11-14, 12:58 AM   #919
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
其實不合理屈機都唔係太大問題,
大把故事都係咁

問題係作者太廚
如果抹走左世界大戰同埋無聊魔法設定,
其實都幾有可觀性,

佢個世界大戰世界觀真係不是一般地蠢
即係咁,
日本最強唔係問題,討厭中國都唔係問題,
但係你設定到日本一間中學都已經足夠征服世界十次,
主角甚至可以毁滅世界
仲打乜野世界大戰

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 01:06 AM   #920
CMS
Game Master

引用:
作者: 大山椒魚 查看文章
其實不合理屈機都唔係太大問題,
大把故事都係咁

問題係作者太廚
如果抹走左世界大戰同埋無聊魔法設定,
其實都幾有可觀性,

佢個世界大戰世界觀真係不是一般地蠢
即係咁,
日本最強唔係問題,討厭中國都唔係問題,
但係你設定到日本一間中學都已經足夠征服世界十次,
主角甚至可以毁滅世界
仲打乜野世界大戰
小說本來係出網上版本,作者設定有亂來的
相信作者本身都唔會想到咁到紅的起

web 版還有很多理論會睇到頭暈,文庫版就cut左好多
我係早期睇web版翻譯,當時連日文文庫版才開始出

此篇文章於 06-11-14 01:14 AM 被 CMS 編輯。
舊 06-11-14, 01:29 AM   #921
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 06-11-14, 01:30 AM   #922
小嘉
The One

兩雄...

朱雀呀朱雀

你連神既車尾燈都見唔到呀

兩雄
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 02:18 AM   #923
FREDDY@o@

引用:
作者: Asurada 查看文章
小說九校其實睇達也無双睇得好開心~
不過去到雙七真係好悶..........
之後應該都好似無乜橋寫落去咁

小說分到朱雀
但分唔到幹比古同達也

呢套我九校同橫濱都好喜歡........
去到來訪者開始唔知佢想寫乜.........
來訪者有莉娜一直被打臉比大家開心下, 唔算太差既
去到2年篇上帝已經開始無雙唔到, 明明本書既賣點係睇無雙...
同周瑜正式埋牙時應該會好睇番少少既

引用:
作者: 小嘉 查看文章
兩雄...

朱雀呀朱雀

你連神既車尾燈都見唔到呀

兩雄
上帝只出10%實力, 所以有兩雄既錯覺

舊 06-11-14, 07:43 AM   #924
細路翔
The One

引用:
科幻小說 討論邏輯
唔知係咪我誤會你

我覺得你真係睇書太少
係外國邏輯不嬲都係科幻小說比書商評價既重要一環"

肥雪唔合邏輯起碼都得閒就玩下七龍珠模式

SAO就靠消滅後宮身邊既蚊蟲黎當MP條用黎超中趕美(無誤

依套就真係得啖笑

唔好話要賣錢,就算係當年WEB版,你一個故事公開出黎就算已經自我檢討過都要預左比人笑

更唔好講佐島只會要睇果個自我檢討

唔係踩佢,我深信佐島幾十年前同金庸同一時間出依本野肯定變世界名著架

英國說大家抱團死

此篇文章於 06-11-14 07:47 AM 被 細路翔 編輯。
舊 06-11-14, 08:29 AM   #925
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
cut片唔係問題,我會唔睇,連入去討論都覺得多舊魚

科幻小說 討論邏輯

SAO,加速世界 好多都唔合邏輯
就算科幻小說,人物行動都要講邏輯掛?
SAO,加速世界就算唔合邏輯,衰極都只係科技樹上,係同「人」有關嘅範圍上好少有問題
至於呢套D人物,除咗超低能之外就真係勁搞笑

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾

此篇文章於 06-11-14 10:05 AM 被 casio 編輯。
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「.hack//」総合THREAD money 日本動漫畫討論版 157 11-18-22 07:04 PM
[PSV] 魔法科高校の劣等生 Out of Order 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 30 12-16-14 08:22 PM
出售日文輕小說(魔法科高校の劣等生/変態王子と笑わない猫),同人誌 sam55699 買賣專區 3 08-27-14 05:55 PM
あなたの力でBD化プロジェクト 総合THREAD money 日本動漫畫討論版 36 02-23-13 07:18 PM
[動畫] Lass「11eyes」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 239 12-20-12 11:23 PM

現在的時間是 04:29 PM

手機版 | APP版