Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 03-04-16, 03:35 PM   #876
大破人間
God of Gamer

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: 真!DC 查看文章
我只覺得員工助紂為虐
唔出糧既老闆點可以姑息
由手機版發出
佢地返工都無野做可以HEA下
話唔定搏清盤完有錢拎吧, 最唔掂都仲有破欠基金上限36000.
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-16, 03:52 PM   #877
qhxu
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2008
引用:
我只覺得員工助紂為虐
唔出糧既老闆點可以姑息
由手機版發出
被虐最大都係員工自己
比埋條鞭人打自己
qhxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-16, 03:56 PM   #878
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
咁佢地應該個個都好有錢,幾個月無收入都頂到

舊 03-04-16, 04:11 PM   #879
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
我只覺得員工助紂為虐
唔出糧既老闆點可以姑息
由手機版發出
咁又唔一定既.
始終有d係對公司有感情...

係爭在原來公司根本無對佢地係員工咁解啫.

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-16, 04:16 PM   #880
Rance
The One
ガハハ

一間對員工無應情O既公司竟然可以令員工對公司有感情,呢D員工除左係ドM之外別無其他解釋

舊 03-04-16, 04:21 PM   #881
kimtch

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
引用:
作者: Rance 查看文章
一間對員工無應情O既公司竟然可以令員工對公司有感情,呢D員工除左係ドM之外別無其他解釋
ドM?
咁仲算係M咩?
kimtch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-16, 04:24 PM   #882
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
我一路覺得做義工係唔應該收錢

同埋都體諒下班高層既屋企人啦
一次比咁多糧,佢地仲點生活落去

舊 03-04-16, 04:30 PM   #883
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
咁佢地應該個個都好有錢,幾個月無收入都頂到
我以前都試過做這種笨事……不過那時是沒多少工作經驗怕找不到工唯有忍下去做希望有糧出(最後當然是……)

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-16, 04:53 PM   #884
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
一家人ㄚ嘛...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-16, 05:11 PM   #885
HM

註冊日期: May 2007
唔係有無感情
係班垃圾都不如既死剩種出面無人要無人請(有power果d一早轉晒工)
咪繼續番去坐同hea, 過得一日得一日
無糧出預左,有糧出賺到
要記住呢班人係廢的
由手機版發出
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-16, 05:15 PM   #886
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
呢D人喺日本企業應該會好受歡迎。

(曾經喺某東京設計事務所做無薪intern個零月,原本有option可以簽約做正社員嘅,不過都係決定咪搞。個文化太唔同太變態,我個人接受唔到

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-16, 05:16 PM   #887
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
咁電視業行頭窄想轉工都唔易
但冇理由走去做義工w
仲要個台冇人睇既w
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-16, 05:18 PM   #888
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
作者: HM 查看文章
錯了
有能力走既一早走晒
仲留係度既純粹無能力走
垃圾中既垃圾
+1
有料既一早走Q左
冇料既既留係度,美其言咪話有感情LAW SOSAD

舊 03-04-16, 05:21 PM   #889
qhxu
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2008
viutv話會接收亞視員工
如果呢個新台都唔要咁就真係冇出路
qhxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-16, 05:58 PM   #890
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
仲有新聞睇
唔知係咪最後一次?
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-16, 05:58 PM   #891
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
播六點鐘新聞......垃圾!!

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-16, 06:02 PM   #892
超合Game魂
Game Master
超サイヤ人

註冊日期: Oct 2006
又未死

舊 03-04-16, 06:10 PM   #893
唔好記住我
嗚~~

註冊日期: Feb 2003
仲未等到..
唔好記住我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-16, 06:15 PM   #894
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
作為局外人用"垃圾"去形容班員工又會唔會過份左d :[
點睇都係班高層,有錢佬問題姐,班員工無罪既
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-16, 06:25 PM   #895
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
高層有問題都差唔過有一大班員工縱容
拖三月糧都唔反枱
今日結果係自找
佢地可能有情有義,但絕不配被同情

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-16, 06:28 PM   #896
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
認真,如果我係老闆我一定想請呢班人,可以個個月同佢地講公司今個月無錢,你地份糧遲下先出有無問題?答無問題的好員工邊度搵?

舊 03-04-16, 06:40 PM   #897
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
作文時間

作為局外人用"賤人"去形容警察又會唔會過份左d :[
點睇都係班高官,政府問題姐,班警察無罪

作為局外人用"賤人"去形容官員又會唔會過份左d :[
點睇都係江派,共黨個別派系問題姐,班高官無罪

作為局外人用"維穩"去形容班TVB新聞部員工又會唔會過份左d :[
點睇都係班高層,阮志偉問題姐,班員工無罪

作為局外人用"殺手"去形容班蓋世太保又會唔會過份左d :[
點睇都係班高層,希特拉問題姐,班軍人無罪

作為局外人用"屠夫"去形容班清場解放工又會唔會過份左d :[
點睇都係班高層,鄧小平問題姐,班軍人無罪

由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-16, 06:46 PM   #898
Rance
The One
ガハハ

七點都黎緊熄左機未?

舊 03-04-16, 07:15 PM   #899
Rv250

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
作文時間

作為局外人用"賤人"去形容警察又會唔會過份左d :[
點睇都係班高官,政府問題姐,班警察無罪

作為局外人用"賤人"去形容官員又會唔會過份左d :[
點睇都係江派,共黨個別派系問題姐,班高官無罪

作為局外人用"維穩"去形容班TVB新聞部員工又會唔會過份左d :[
點睇都係班高層,志偉問題姐,班員工無罪

作為局外人用"殺手"去形容班蓋世太保又會唔會過份左d :[
點睇都係班高層,希特拉問題姐,班軍人無罪

作為局外人用"屠夫"去形容班清場解放工又會唔會過份左d :[
點睇都係班高層,鄧小平問題姐,班軍人無罪

由手機版發出
咁ATV員工又冇直接害咩人嘅
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-16, 07:20 PM   #900
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
好一個星期五檔案…… 搵前atv 人員懷念atv
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具