Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 08-08-08, 05:45 PM   #1
Ewin
God of Gamer
小明

註冊日期: Nov 2003
有點小病, 昨天輪了街症

潮流興貼病歷表, 我又貼一下
個PROTECTER好有質素, 用得安心, 比多D錢真係值得. 之後為左裝個PROTECTOR買左個小腰包, 以避不時之需要了一個CPL. 右下的HOOD是送的, 不用錢

正解

此篇文章於 08-08-08 06:08 PM 被 Ewin 編輯。
Ewin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-08, 07:04 PM   #2
ZERO NEKO

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
1000D+301.4 =3680 ????

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-08, 07:18 PM   #3
Ewin
小明

引用:
作者: ZERO NEKO 查看文章
1000D+301.4 =3680 ????
買左個鏡頭加D FILTER o者... 放心無咁著數. 3680係原價, 買果陣只需3120. 個價起得好犀利囉, 原本BUDGET只係2800. 行左3間, 第一間3300, 第二間3220, 最後屈服左3120.

初初諗住個口供係3120買個袋, 109蚊買個盒, 晌街度執到支鏡頭, 仲送埋個HOOD 會唔會浮誇左D

舊 08-08-08, 09:00 PM   #4
KKH
Anti-audiophile
你聽到了空氣的聲音嗎

恭喜恭喜~ 影多o的靚相~

奇怪了, Sigma 鏡有不跟 hood 的?
KKH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-08, 02:32 AM   #5
ZERO NEKO

Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
鏡頭賬價得好誇張.... 還是早買早享受...

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-08, 03:45 AM   #6
Ewin
小明

引用:
作者: KKH 查看文章
恭喜恭喜~ 影多o的靚相~

奇怪了, Sigma 鏡有不跟 hood 的?
不是說了不用錢嗎

聽sells講漲左15%
記得好耐以前留意呢支鏡都仲係二千四百幾,大拿拿漲左成千銀,真係加到痴哂線
又聽講而家一支50 1.8都要8百,D機身賣到咁平,坑人入局
我姊夫家陣話要買相鏡,我都唔知點搞好

小插曲:買果陣旁邊位哥仔買緊支白色的個hood可以推前推後的好像是300.4的東東,睇兩眼俾錢走人,我買呢支cheap雞野仲問長問短試呢樣試果樣搞一大輪,好小家的感覺

此篇文章於 08-09-08 04:06 AM 被 Ewin 編輯。
舊 08-09-08, 08:21 AM   #7
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
夠用就得啦...不過有支30.4...
不用買頹頹的50.4~~~

501.8六百大元~
30.4貴了一千......
初出時個價......

舊 08-09-08, 08:45 AM   #8
Strider
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
好耐冇見過唔駛人估到死死下既醫生post喇!
恭喜and支持!

舊 08-10-08, 03:43 AM   #9
Ewin
小明

我覺得估下估下都幾好玩丫, 係我諗唔到D咩新奇舖排又合情合理費事搞咁多野咋!
係咪我改左圖太隱敝搞到好似我光明正大咁... 其實我將FILTER個字推左上去3千幾蚊果度... 想大家估到死死下 lol 下次再改得勁D先!
引用:
作者: KTN 查看文章
夠用就得啦...不過有支30.4...
不用買頹頹的50.4~~~

501.8六百大元~
30.4貴了一千......
初出時個價......
之前吸過試用平價杯, 忍左佢個死人大頭焦距好耐, 至睇中30MM, 呢支野有排用, 當埋鏡頭蓋都似. 好呀, 有排唔洗睇醫生.

此篇文章於 08-10-08 03:49 AM 被 Ewin 編輯。
舊 08-11-08, 10:17 AM   #10
apache
Crazy Gamer
奮戰中的蘿莉星人

註冊日期: Dec 2004
三千幾又真係幾抵玩

Album-> https://www.facebook.com/apache.oscar
Xanga-> http://www.xanga.com/oscarapache
apache 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 07:23 AM

手機版 | APP版