Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 08-20-15, 02:55 PM   #476
now_loading
God of Gamer
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
博多燒肉放題食過 焼肉の牛太 本陣, Yodobashi 樓上, 覺得都唔錯, 而且就腳, 坐完長途車番黎, 唔洗出天神都唔錯的選擇, 個Caesar Salad 有驚喜, 可能冇期待入去, 所以有唔錯驚喜

BTW, 有機會試下博多石疊同博多一双
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-15, 02:27 PM   #477
天哈7
Game Master
大塚小愛

註冊日期: Jan 2006
PSN  IDpokman7
XBox Live Gamertagpokman7
引用:
作者: now_loading 查看文章
博多燒肉放題食過 焼肉の牛太 本陣, Yodobashi 樓上, 覺得都唔錯, 而且就腳, 坐完長途車番黎, 唔洗出天神都唔錯的選擇, 個Caesar Salad 有驚喜, 可能冇期待入去, 所以有唔錯驚喜

BTW, 有機會試下博多石疊同博多一双
已經bookmark左焼肉の牛太 本陣
不過香港都好似有?

舊 08-21-15, 08:37 PM   #478
now_loading
VanHelsing

唔知香港係咪一樣, 其實日頭用JR pass 玩完,
夜晚番黎行完 Yodobashi 就腳咪食... 野食OK 唔差, 出品個樣唔差

當然唔好同散叫比, 上次食季樂就貴落

但推介食季樂lunch 鐵板, 平夜晚一半, 呢個會難book d, 可以放到最後果日食.
舊 08-22-15, 12:01 AM   #479
colormon
Senior Gamer

註冊日期: May 2011
由買少咗PVC、睇少咗動畫、去到近期完全戒埋動畫,久違兩年有多重遊日本…
冇去什麼舞台探訪,有嘅就只有上虎之穴尋找"食糧",同埋巨人展,非常呃錢冇o野睇!!!!!
可能因為我唔再係毒遷纏,覺得遊日樂趣減退咗好多~
但酒店同旅館依舊平靚正~

此篇文章於 08-22-15 12:07 AM 被 colormon 編輯。
colormon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-15, 03:44 PM   #480
大笨象

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDtouchris
跟風去福岡
想問下想訂一晚湯布院D旅館
有冇D係一間過有個室風呂但有2間房? 其次先選貸切溫泉
因為3人行ME+女友+女友的女友
始終都想分房訓好

睇左好多間都唔見有呢D OPTION
分2間BOOK又好多都無一人房

魔法少女 Generator
大笨象 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-15, 04:52 PM   #481
Diana
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
哇,秋天很多版友齊齊去福岡^^
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-15, 05:41 PM   #482
now_loading
VanHelsing

我十分超級喜歡九州, 上年11月去左7日, 今年5月再去8日, 想下年再去多8-9日, 鹿兒島玩上去.....

引用:
作者: 大笨象 查看文章
跟風去福岡
始終都想分房訓好

好難攪禾.. 好似租兩間(2+1)唔係貴好多
舊 08-27-15, 07:55 PM   #483
carychow
Crazy Gamer
自定頭銜

註冊日期: Dec 2006
Nintendo Switch ID4912 7594 2308
3DS Friend Code1693 0391 8181
PSN  IDcarychowhk
XBox Live Gamertagcarychow
引用:
我十分超級喜歡九州, 上年11月去左7日, 今年5月再去8日, 想下年再去多8-9日, 鹿兒島玩上去.....

好難攪禾.. 好似租兩間(2+1)唔係貴好多
有啲和室大到房中間有拉門可以間開分廳/房嘅, 當然就隔音效果超低啦.

舊 08-27-15, 08:11 PM   #484
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
跟風去福岡
始終都想分房訓好

所謂一間過但又分房訓佢地多數係下面呢種
私穩度其實好低架咋(只係一度橫門)~~果時我老爸+2個妹訓大ROOM~我同老公就訓圖2的位

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-15, 02:30 AM   #485
大笨象

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDtouchris
謝情報

其實又唔洗隔音O既, 總之唔會訓訓下爬到過來就得
係JALAN搵左呢隻寫住
本格懐石料理を露天風呂付き客室でごゆっくりお楽しみ頂けるプランでございます。
  専用露天風呂付き客室で、湯ったりとした時間をお過ごしいただけます☆

即係唔洗理JALAN系統果D TAG都代表間房有個室風呂同係房度食飯吧?

第一次BOOK旅館愈睇愈貴
享受果然要付出代價的

熊本D酒店平到
但市中心好似真係無野睇咁?

魔法少女 Generator
大笨象 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-15, 09:22 AM   #486
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
謝情報

其實又唔洗隔音O既, 總之唔會訓訓下爬到過來就得
係JALAN搵左呢隻寫住
本格懐石料理を露天風呂付き客室でごゆっくりお楽しみ頂けるプランでございます。
  専用露天風呂付き客室で、湯ったりとした時間をお過ごしいただけます☆

即係唔洗理JALAN系統果D TAG都代表間房有個室風呂同係房度食飯吧?

第一次BOOK旅館愈睇愈貴
享受果然要付出代價的

熊本D酒店平到
但市中心好似真係無野睇咁?
你一定一定要睇JALAN入面每一個PLAN的TAG
因為一間酒店可以有唔同類型的房同OFFER...你想房食就揀"部屋食"
有露天風呂付客室之類的TAG果間房先真係有

除非佢標明全屋都係露天風呂付客室

九州溫泉酒店值得住貴~~佢地D溫泉酒店堅係靚~
我只係住兩晚都有D唔夠喉(黑川+湯布)

熊本秋天好靚丫~~成條市都是銀杏樹

舊 08-28-15, 10:08 AM   #487
now_loading
VanHelsing

上次住黑川水質很好, 不過那裡有溫泉pass, 有幾間出名假期會好鬼多人去好恐怖 ,好多大象小象經過 但冇乜人的就真係自己一個影埋相都得

熊本對我吸引力唔大, 用pass 又多車又快番到博多, 所以我番博多住好過, 有時間去左小倉, 豪斯登堡先重正
上次幫朋友book 左別府西鐵, 上年翻新, 有大浴場, 佢comment 平新正, 如別府有行程去, 可考慮連住湯布院住

另溫馨提示, 由布院之森好易full, 如要坐, 日程唔好放太前同假期.......

此篇文章於 08-28-15 10:16 AM 被 now_loading 編輯。
舊 08-28-15, 10:56 AM   #488
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

黑川我上次住果間夠"格涉"好入~~個FEEL好隱世
送迎車車我地都要十幾分鐘~條路兜來兜去
所以無MUD非住客過黎

舊 08-28-15, 02:39 PM   #489
天哈7
Game Master
大塚小愛

引用:
作者: Hitomi 查看文章
你一定一定要睇JALAN入面每一個PLAN的TAG
因為一間酒店可以有唔同類型的房同OFFER...你想房食就揀"部屋食"
有露天風呂付客室之類的TAG果間房先真係有

除非佢標明全屋都係露天風呂付客室

九州溫泉酒店值得住貴~~佢地D溫泉酒店堅係靚~
我只係住兩晚都有D唔夠喉(黑川+湯布)

熊本秋天好靚丫~~成條市都是銀杏樹
黑川+湯布既溫泉酒店真係好貴
我book左個2間都over 45,000 yen(2人)
要知道我另外個幾晚只係住6-7,000 yen/晚既酒店

不過正正係咁, 我更期待黑川+湯布旅程
特別係私人露天風呂

舊 08-28-15, 05:14 PM   #490
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: 天哈7 查看文章
黑川+湯布既溫泉酒店真係好貴
我book左個2間都over 45,000 yen(2人)
要知道我另外個幾晚只係住6-7,000 yen/晚既酒店

不過正正係咁, 我更期待黑川+湯布旅程
特別係私人露天風呂
45000 0係黑川同湯布約中間價差唔多了

我兩晚加埋14萬
最大鑊係住完後下round去左箱根,
同一level的價錢係住唔番呢兩個溫泉區酒店的級數(我指硬件)...

所以點解我話呢兩個地方值得住貴少少...
其他名氣大的溫泉區差不多的price range未必住得番同level..

舊 08-28-15, 06:21 PM   #491
天哈7
Game Master
大塚小愛

引用:
45000 0係黑川同湯布約中間價差唔多了

我兩晚加埋14萬
最大鑊係住完後下round去左箱根,
同一level的價錢係住唔番呢兩個溫泉區酒店的級數(我指硬件)...

所以點解我話呢兩個地方值得住貴少少...
其他名氣大的溫泉區差不多的price range未必住得番同level..
我兩晚加埋10萬左右..
因為我未住過哩種溫泉區既酒店, 所以覺得都幾貴(十幾年前跟團住過富士山既所謂溫泉酒店)
如果今次試完覺得正的話, 相信下次我會捨得比多d

舊 08-28-15, 10:19 PM   #492
now_loading
VanHelsing

黑川巴士車費加時間都高成本,計行街湯布院好行,不過黑川個豆沙餅真係好食到震,係後悔食左個三舊水港幣的豆腐餐>_<

偷圖
舊 08-29-15, 03:48 PM   #493
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: 天哈7 查看文章
我兩晚加埋10萬左右..
因為我未住過哩種溫泉區既酒店, 所以覺得都幾貴(十幾年前跟團住過富士山既所謂溫泉酒店)
如果今次試完覺得正的話, 相信下次我會捨得比多d
宜家YEN平住得過丫~上次我去九州都仲係6.8~
十幾年前我都跟團去富士山住過溫泉酒店~~無GE~~
跟團果D通常大大間一百幾十間房好Normal的和室囉~~

黑川湯布呢d絕大部分一間酒店都係得十間八間甚至幾間房~完全唔同feel
同埋佢地好多玩獨立屋一組人住晒間屋

引用:
黑川巴士車費加時間都高成本,計行街湯布院好行,不過黑川個豆沙餅真係好食到震,係後悔食左個三舊水港幣的豆腐餐>_<
去得黑川就預左無左一日~~不過如果秋天堅係好值得去~

舊 09-01-15, 10:27 PM   #494
Cpato

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDPato-0402
買左機票一月去北海道, 諗住搵兩日去玩下雪, 如果初學完全未接觸過滑雪的話, 去邊個滑雪埸會比較適合D?
Cpato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-15, 11:26 PM   #495
rorimoe
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
引用:
作者: Cpato 查看文章
買左機票一月去北海道, 諗住搵兩日去玩下雪, 如果初學完全未接觸過滑雪的話, 去邊個滑雪埸會比較適合D?
北海道咁大你會去邊

自己覺得道央トマム唔錯

Btw又一sad news
カシオペア実質廃止 はまなす、白鳥も
rorimoe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-15, 12:25 AM   #496
Cpato

引用:
作者: rorimoe 查看文章
北海道咁大你會去邊

自己覺得道央トマム唔錯

Btw又一sad news
カシオペア実質廃止 はまなす、白鳥も
去8日7夜, 本身計劃一至兩日札幌市中心, 另外一日即日內回小樽, 一日去旭山動物園, 其餘未決定
諗住搵兩日去試下滑雪
舊 09-03-15, 09:45 PM   #497
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: Cpato 查看文章
十幾年前跟過團去滑雪~~由導遊作簡單指導

如果真係完全未滑過零知識又無人指導~~真係要小心D~

舊 09-03-15, 10:09 PM   #498
Cpato

引用:
十幾年前跟過團去滑雪~~由導遊作簡單指導

如果真係完全未滑過零知識又無人指導~~真係要小心D~
我都驚唔識玩, 所以我諗住會BOOK半日滑雪堂學下
要研究下邊個滑雪場適合D先~
舊 09-04-15, 10:22 PM   #499
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
訂左11月京都 - 金沢 - 東京
打算買JR Pass 上網查左去綠色窗口就預約到
問題係北陸唔知仲full 唔full
上網查點可以網上預訂時先發現jr east 先有呢個服務 關西無
希望到時唔會太full

舊 09-05-15, 01:59 AM   #500
rorimoe
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
其實北陸新幹線唔會點FULL
4月搭時都好多空位

反而東海道真係有機會冇位...好多商務人士搭
rorimoe 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.7 Hitomi ~清談館~ 1001 01-09-15 12:40 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.5 Hitomi ~清談館~ 1001 09-16-13 07:21 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.4 Hitomi ~清談館~ 1004 03-10-13 12:15 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.3 Hitomi ~清談館~ 1004 11-15-12 11:18 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.2 Hitomi ~清談館~ 1014 06-16-12 09:32 AM

現在的時間是 02:26 PM

手機版 | APP版