Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-15-18, 05:12 PM   #276
GOGamer
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2016
我唔擔心語言,佢都有介紹過可以轉中文。
只係如果佢港版係跟歐美版唔跟日版嘅話,咁喺日本嘅買嘅dlc就未必對應咁唓,當然如果隻Game係國際版嘅話,dlc全部通嘅就冇問題啦,
因為我玩開日服喺日本買dlc比較方便。
GOGamer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-18, 11:30 AM   #277
charcsc2000
God of Gamer
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: GOGamer 查看文章
我唔擔心語言,佢都有介紹過可以轉中文。
只係如果佢港版係跟歐美版唔跟日版嘅話,咁喺日本嘅買嘅dlc就未必對應咁唓,當然如果隻Game係國際版嘅話,dlc全部通嘅就冇問題啦,
因為我玩開日服喺日本買dlc比較方便。
放心...dlc都係國際版共通...
如同zelda~
利申: 已買左dl版和dlc 南非版....日本版都顯示"已購買"..
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-18, 01:15 PM   #278
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
如同zelda~
利申: 已買左dl版和dlc 南非版....日本版都顯示"已購買"..

Q1:請問今次隻sw大亂鬥DL版係咪有得預先下載定??

Q2:請問南非DL版同日DL版個差價有幾大??(同埋南非版eShop上,請問你用邊款香港信用卡碌卡??)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 11-19-18 01:19 PM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-18, 01:47 PM   #279
GOGamer
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2016
引用:
如同zelda~
唔該晒,咁我就放心啦
GOGamer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-18, 01:47 PM   #280
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: mrk 查看文章

Q1:請問今次隻sw大亂鬥DL版係咪有得預先下載定??

Q2:請問南非DL版同日DL版個差價有幾大??(同埋南非版eShop上,請問你用邊款香港信用卡碌卡??)
Q1: 有...好似有13G幾...已經下載左入SD卡了...到正日就玩得~
Q2: 我買南非版的GAME+DLC, ZAR1177, 約HKD667.16, 用DBS卡買~
日版要10476YEN, 約HKD733...

或者去美國買方便D, USD84.98, 約HKD661~

其實日森買DL版都係7063YEN, 一樣有2倍金幣...(我後期先知...)
但SEASON PASS版貴D...我都唔明點解...
分開買仲平...7063+2700=9763...
但一定要出前要下載好, 因日森係一兩日前先比CODE....

或買實體版, 會平D...但我唔想打兩局就換卡...
玩過花枝2就明我講咩...
反正呢兩隻都係ONLINE GAME黎....買DL版好D~
舊 11-19-18, 06:26 PM   #281
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
其實日森買DL版都係7063YEN, 一樣有2倍金幣...(我後期先知...)
但SEASON PASS版貴D...我都唔明點解...
分開買仲平...7063+2700=9763...
但一定要出前要下載好, 因日森係一兩日前先比CODE....
日雨林既老任DLC通常出個日先變9折
最近PKM同大亂變左出左之後三日內買DL版都有兩倍金幣
唔洗好似之前咁一定要preload期間先有雙倍
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-18, 10:58 PM   #282
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
10 Minutes of SSBU Adventure Mode - Direct Feed
https://youtu.be/TRQlnvKDIPE

Classic Mode Gameplay in Super Smash Bros. Ultimate - Wolf
https://youtu.be/O26rM2eEcfo

引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-18, 10:59 PM   #283
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

New Classic Mode Gameplay + Boss Fight
https://youtu.be/uoAExwhi-Hs

10 NEW Things We Learned About Smash Bros. Ultimate! (World of Light & Palutena's Guidance is Back?)
https://youtu.be/Q0yW8cI-enw

舊 11-19-18, 11:12 PM   #284
1pi
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2013
引用:
如同zelda~
南非
同Steam好似
1pi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-18, 11:24 PM   #285
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

IGN - Five Rounds from World of Light: https://www.youtube.com/watch?v=Elgpe96ZF9A
Nintendo Wire - Spirits Mode Hands On: https://www.youtube.com/watch?v=t-J6PsrJtUs
Easy Allies Preview: https://www.youtube.com/watch?v=FPMnrmLQZoA
Nintendo Life - Classic Mode Galleom Boss Battle https://youtu.be/hvpz1c4x2ug

舊 11-20-18, 05:39 AM   #286
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
燈火解人好快... 專打有unlock, 應該好快齊角
不過過多幾個圖,可能都要昇下spirit 先好打
用左好多心機整spirit ,好多古怪抵死的梗

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-18, 10:59 AM   #287
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: X&Y 查看文章
日雨林既老任DLC通常出個日先變9折
最近PKM同大亂變左出左之後三日內買DL版都有兩倍金幣
唔洗好似之前咁一定要preload期間先有雙倍
沒計日森又唔寫清楚....
舊 11-20-18, 11:00 AM   #288
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 1pi 查看文章
南非
同Steam好似
南非mexico基本上係最平的eshop...
反正我都係買完轉返日區下載...沒理由比多錢...
舊 11-20-18, 11:21 AM   #289
1pi

引用:
有冇詳細攻略教學
舊 11-20-18, 02:13 PM   #290
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 1pi 查看文章
有冇詳細攻略教學
轉區要攻略咩....
用手機/電腦網頁登入https://accounts.nintendo.com/
然後轉去你想要的國家...
跟著再係NS登入, 然後買GAME就得~
最好用信用卡比...因為轉區不可用餘額點數...
轉區會保留金幣, 放心~
舊 11-20-18, 06:32 PM   #291
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

大乱闘スマッシュブラザーズ SPECIAL 紹介映像
https://youtu.be/MqhPRopjbGI
引用:

舊 11-20-18, 10:00 PM   #292
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

舊 11-20-18, 11:14 PM   #293
1pi

引用:
轉區要攻略咩....
用手機/電腦網頁登入https://accounts.nintendo.com/
然後轉去你想要的國家...
跟著再係NS登入, 然後買GAME就得~
最好用信用卡比...因為轉區不可用餘額點數...
轉區會保留金幣, 放心~

節日大減價,轉埋南非區買
舊 11-21-18, 12:16 AM   #294
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
英文版入門介紹

由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-18, 07:44 PM   #295
MO

註冊日期: Aug 2005
雄火龍啲動作跟得好足
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-18, 06:54 PM   #296
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI

用異色甲賀忍蛙個紅衫仔超勁
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-18, 11:22 PM   #297
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
Youtuber宣傳

由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-18, 02:19 PM   #298
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI

有冇咁快偷跑呀?|||
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-18, 02:21 PM   #299
JoJo

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
引用:
想請教 南非買完轉返日本 咁下載隻game係咪日版game?
我比較在意個標題(語言完全唔擔心)
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-18, 03:39 PM   #300
1pi

引用:
作者: JoJo 查看文章
想請教 南非買完轉返日本 咁下載隻game係咪日版game?
我比較在意個標題(語言完全唔擔心)
係日版

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[3DS] PUZZLE & DRAGONS Super Mario Bros. Edition (已售) 八仙果 手提遊戲機討論版 17 05-10-15 12:20 AM
[ETC] GB版「Super Smash Bros Land」が完成 neo2046 手提遊戲機討論版 5 09-20-11 10:07 PM
[Wii] 任天堂大亂鬥 Smash Bros X!! 綜合情報 Part 7 [已售][官網再次更新] NEAR 電視遊戲討論版 222 10-16-09 06:17 PM
[其他]WWE SUPER SMASH BROS BRAWL 月之民 ̄▽ ̄ 電視遊戲討論版 1 06-07-06 01:07 PM
[NDS]New Super Mario Bros [已售] neo2046 手提遊戲機討論版 1057 05-26-06 02:50 AM

現在的時間是 11:30 PM

手機版 | APP版