Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-23-17, 09:43 PM   #5551
PeaceSeeker
Junior Member

註冊日期: Nov 2006
XBox Live GamertagPeaceSeeker

比想像快
PeaceSeeker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-17, 08:01 AM   #5552
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
6月金會員遊戲,4隻我買咗3隻…
慶幸Ubisoft果兩隻我一早打爆了~!

Xbox - June 2017 Games with Gold

Play together with Xbox Live Gold. June's 2017 Games with Gold lineup for Xbox One includes: Speedrunners and Watch Dogs. Bonus DLC for Phantom Dust on Xbox One as well. For Xbox 360 owners (and through Xbox One backward compatibility), June kicks off with Assassin's Creed III, followed by Dragon Age: Origins. June's lineup provides over $94 dollars in value and up to 4000 gamerscore.

https://www.youtube.com/watch?v=0LRBtWN0bfs

舊 05-24-17, 08:10 AM   #5553
IDGAF
The One

引用:
作者: ahleung 查看文章
今年E3好似係香港時間5am?
http://www.xbox.com/en-US/e3
"Sunday, June 11th | 2:00 pm PDT"
17年上半年XBOX系獨佔遊戲方面好似無乜嘢好消息,
希望佢係儲埋一堆好嘢發表啦~!

引用:
作者: PeaceSeeker 查看文章
[IMG]https://pbs.twimg.com/media/DAgeIxtXUAEcmsj.jpg[IMG]

比想像快

咁佢個發佈會係上海搞的,如果公佈Project Scorpio中國不是首發地區之一會好尷尬吧…

Xbox 'Project Scorpio' will launch in China by the end of this year
http://www.windowscentral.com/xbox-p...china-end-year

舊 05-24-17, 08:17 AM   #5554
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
17年上半年XBOX系獨佔遊戲方面好似無乜嘢好消息,
希望佢係儲埋一堆好嘢發表啦~!

咁佢個發佈會係上海搞的,如果公佈Project Scorpio中國不是首發地區之一會好尷尬吧…

Xbox 'Project Scorpio' will launch in China by the end of this year
http://www.windowscentral.com/xbox-p...china-end-year
應該都係留力去谷下半力主力PROJECT SCORPIO同MR。

有支那版唔緊要,最緊要係將支那XBL區同其他地區隔離。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-17, 08:36 AM   #5555
IDGAF
The One

引用:
作者: david 查看文章
應該都係留力去谷下半力主力PROJECT SCORPIO同MR。

有支那版唔緊要,最緊要係將支那XBL區同其他地區隔離。
有次行過旺角GAME舖聽到個老闆同D伙記吹水,
內容大約係話信和果間XBOX試玩店摺咗,
覺得當初MS其實應該繼續係大陸推XBOX ONE同KINECT,
因為大陸人識微軟、視窗呢個品牌就會買之類。

其實大陸市場對宜家的MS嚟講應該好重要,
我諗情況就好似當年NOKIA一樣,
雖然NOKIA當時係全球的銷量都跌緊,
但因為佢個大名係大陸仲有號召力,
所以就算佢玩支持WINDOWS PHONE路線其實係大陸都仲好賣得下…

舊 05-24-17, 09:22 AM   #5556
IDGAF
The One

又有免費XBOX虛擬人偶道具~!

Glad Kitchen Pro Piñata Avatar Prop

http://marketplace.xbox.com/zh-HK/Pr...084b?cid=SLink

Simple Mobile Avatar Hat

http://marketplace.xbox.com/zh-HK/Pr...083f?cid=SLink

舊 05-25-17, 11:48 PM   #5557
Terry仔
God of Gamer

註冊日期: Feb 2003
有無人買咗新出果隻手制 (軍緣色 recon tech special edition)
可唔可以插USB 當有線,用係360 or PC 上?
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-17, 12:14 PM   #5558
TheFool
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: Terry仔 查看文章
有無人買咗新出果隻手制 (軍緣色 recon tech special edition)
可唔可以插USB 當有線,用係360 or PC 上?
Xone手制一定可以插USB當有線用,

但Xone手制唔對應360

PC WINDOWS就OK, 但WIN7好似要裝DRIVER, 你可以GOOGLE下
TheFool 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-17, 08:26 PM   #5559
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
代人問:

唔好意思 今日開部xbox one發現無畫面,換左hdmi線都唔得,應該壞左畫面輸出,想請問各師兄知唔知xbox one維修部係邊? 同埋假期開唔開門? 謝謝

舊 05-29-17, 10:21 PM   #5560
IDGAF
The One

引用:
作者: ELT 查看文章
代人問:

唔好意思 今日開部xbox one發現無畫面,換左hdmi線都唔得,應該壞左畫面輸出,想請問各師兄知唔知xbox one維修部係邊? 同埋假期開唔開門? 謝謝
不如試下同時按主機sync+退碟制+主機開關開機,嘗試入去維修畫面睇下自己整唔整到先。

舊 05-30-17, 01:53 AM   #5561
yaya

註冊日期: Jan 2005
引用:
代人問:

但你sure部mon/TV個HDMI input無問題?

即係用返同一setup, AB比較

駁PS4/Switch okay無問題, 但XB1就唔得?

如果係咁, 就有可能係部XB1個HDMI port有接觸問題, 或者再嚴重d就粒scaler chip出事
yaya 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-17, 12:30 AM   #5562
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
Elite手制真係好雞
玩左一年就爛L制

睇黎個個都係爛依個位

相薄

此篇文章於 06-01-17 01:01 AM 被 大覺屋師真 編輯。
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-17, 10:32 PM   #5563
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: yaya 查看文章
但你sure部mon/TV個HDMI input無問題?

即係用返同一setup, AB比較

駁PS4/Switch okay無問題, 但XB1就唔得?

如果係咁, 就有可能係部XB1個HDMI port有接觸問題, 或者再嚴重d就粒scaler chip出事
沒事了,原來佢插錯左去hdmi input
Thx 各位

舊 06-03-17, 11:08 AM   #5564
yaya

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
不如試下同時按主機sync+退碟制+主機開關開機,嘗試入去維修畫面睇下自己整唔整到先。
「維修畫面」 = Maintenance Mode

不過, 有無source?

我淨係搵到BIND+EJECT代表咩:
https://support.xbox.com/en-US/xbox-...sb-flash-drive

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
Elite手制真係好雞
玩左一年就爛L制

睇黎個個都係爛依個位

不過話時話, M$ d週邊嘢由Xbox 360時代開始就幾搵笨吓

由over-priced原裝hard disk, 到佢隻Play & Charge Kit粒原裝叉電, 竟然為咗賺到盡, 用埋d Ni-MH 而唔係鋰電

仲要唔知係無良到用最平嘅第一代, 定係有良心返少少用第二代技術嘅Ni-MH, 例如Sanyo eneloop嗰種

大家細心諗諗, 無論係casual gamer定我哋呢d hardcore gamer, 由唔同人個用機習慣去推論, 都一定係隻手制用鋰電好過Ni-MH!

所以M$呢個決定, 除咗係要賺到盡, 暫時真係諗唔到其他理由 p

引用:
沒事了,原來佢插錯左去hdmi input
Thx 各位
我都試過一次

當時做緊AB比較, d線抆抆插插, 一個唔留神, 無為意插錯

一開機時見無畫面, 個心離咗一離

心諗:『唔係咁黑仔吓

之後再諗:『可能係插唔實都未定

所以正想抆條HDMI線時, 就望到個port位寫住「HDMI input」

[更正]
Xbox One手制粒叉電係用鋰電(終於), 而唔係第二代Ni-MH, 雖則仍然好搵笨....

外國網友都有相似結論:
https://www.reddit.com/r/xboxone/com..._and_play_for/
https://www.reddit.com/r/xboxone/com...ry_pack_i_can/

此篇文章於 06-03-17 11:20 AM 被 yaya 編輯。
舊 06-03-17, 12:05 PM   #5565
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
想請問各師兄知唔知xbox one維修部係邊? 同埋假期開唔開門? 謝謝
雖然問題已解決, but just for reference.

xbox support hotline: 30714868
一至五辦工時間先會有人聽.
如要維修佢會同你安排.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-17, 05:02 PM   #5566
david
The One

---
舊 06-05-17, 05:07 PM   #5567
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
Elite手制真係好雞
玩左一年就爛L制

睇黎個個都係爛依個位
我又無咁既問題

真係咁易爛?

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-17, 12:33 PM   #5568
安安

https://www.youtube.com/watch?v=KfARlsRtdPY Project Scorpio Xbox Development Kit
引用:
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-17, 02:31 PM   #5569
yaya

引用:
作者: rokuna 查看文章
我又無咁既問題

真係咁易爛?
我估舊膠應該真係幾脆吓

因為我個frd隻TF2特別版機隻手制

個LB因為之前跌過一跌, 成粒斜晒
(估計入面舊膠斷斷地...)

雖則仲有反應, 但係就變得唔係太靈敏(相對粒正常嘅RB)

但係

當年我隻Xbox 360有線手制, 跌過N次都無事
(有時攞game換game卡到條線, 跟住隻手制就由張凳飛落地下)

有次仲坐埋上去tim

依家隻制仲好壯健, 我估真係有機會同XP一樣, 「可以再戰十年」
舊 06-10-17, 10:09 AM   #5570
大覺屋師真
The One

3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: rokuna 查看文章
我又無咁既問題

真係咁易爛?
尋日淘寶貨終於到

睇個設計就知問題所在(仲有youtube教人fix都一堆片就知幾多人斷), 偷工減料嘅極致
先上拆制圖: 原裝斷裂parts

淘寶聲稱原廠配件. 到貨後發現無論膠質, 上油質素都同原裝無異.,應該真係原廠偷來賣

反轉底部.
從初代x1制LB RB為獨立部件, 第二代制及elite制都改為一體成形
中間部套在手制頂部中央, 當你按制時下圖紅框部就會向下彎, 如果關節位置為軟膠都好, 但.....
問題係LB RB本身係for你按壓, 一定係硬膠, 一體成形的話支柱位都係一樣質地, 禁得多斷裂機會一定大
又如果本身隻制有做工誤差問題, LBRB比設計上可以按得更低的話, 果d制就一定易斷啲.
又或者好似我咁玩overwatch用閃光咁, 要狂禁LB, 久而久之 .....

完美重生
見老外喺amazon只能買到黑色parts真心慘

----------

如果依家有人問我elite制好唔好, 我會話除非你好需要4個背面撥片制(用elite打overwatch又真係方便好多,另外我D緊張人成日瞄人時唔小心按左R stick制變左近戰elite,個set制程式有得set disable左某個制, 然後再張該制set落撥片度咁就無咁易禁錯)
否則不如買Xbox One Fusion controller 平好多

相薄

此篇文章於 06-10-17 11:12 AM 被 大覺屋師真 編輯。
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-17, 06:30 AM   #5571
david
The One

ORIGINAL XBOX GAME BACKWARD COMPATIBLE CONFIRM

CRIMSON SKIES

---
舊 06-12-17, 06:37 AM   #5572
IDGAF
The One

今次個時間太早,半夢半醒咁睇E3 XBOX直播
(我中段先開始睇,講4K Minecraft左右,再補睇返cut出嚟的短片)
暫時最吸引的新嘢係XBOX ONE X $499 11月7日推出,
另外就係向下兼容玩返XBOX一代的GAME…(應該所有XBOX ONE都得吧?)

新GAME陣容方面比較吸引果堆,都係之前幾年E3公佈咗未出果D啦…

更新,完場了…

睇完自己最期待的獨佔作品係Cuphead…

Xbox E3 2017 Briefing
https://www.youtube.com/watch?v=dZ4GpE3c97U

此篇文章於 06-12-17 06:49 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-17, 07:09 AM   #5573
ZEROBO

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDx360
XBox Live GamertagHK360
不唔知X點入碟
ZEROBO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-17, 07:14 AM   #5574
IDGAF
The One

引用:
作者: ZEROBO 查看文章
不唔知X點入碟
睇個樣XBOX ONE X同XBOX ONE S個外形設計都差唔多,應該都係吸碟式吧?

想ONLINE玩得返XBOX一代隻Spikeout:Battle Street~!!!

Xbox One X arrives November 7 for $499

Microsoft finally unveiled its newest console, the Xbox One X. It's the most powerful, as well as the smallest, gaming console that Microsoft has ever made.

https://www.youtube.com/watch?v=h--qtnBZFqI

Original Xbox games join Microsoft's backwards compatibility program

Games from the first Xbox console are getting revived through the backwards compatibility program, including fan-favorite Crimson Skies.

https://www.youtube.com/watch?v=qV5DWFrCNck

此篇文章於 06-12-17 07:17 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-17, 07:36 AM   #5575
david
The One

我就比較想HD玩PANZER DRAGOON ORTA。

不過今時今日O既西瓜會唔會主動同MS合作先係問題...

另外,一堆INDIE GAME:

---

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 0 03-18-14 12:16 AM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 03-13-14 01:25 PM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 02-07-14 06:04 PM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 01-18-14 09:47 AM
[XB1] Xbox One 情報區 Vol. 1 (請移玉步 Vol 2) ahleung 電視遊戲討論版 1187 07-02-13 09:31 AM

現在的時間是 03:53 AM

手機版 | APP版