Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-27-14, 06:43 PM   #6626
chrischun
God of Gamer
Juliuscrui

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch IDJuliuscruiz
XBox Live GamertagJuliuscruiz
引用:
作者: 山內 一典 查看文章
SF4 你試下OPTION OFF 3D
對戰時就會像ps360行60FPS , 正好多
剛剛試左真係正好多,宜家先發現部3DS原來係有個制係可以關3D,我頂,個老闆講D唔講D,只係話,你睇個畫面幾立體,又無講玩多D時間隻眼花過花猫,宜家關左打機好好多
chrischun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-14, 06:59 PM   #6627
Gnosis
Advance Moderator
グノーシス

註冊日期: Dec 2002
有冇人知舊版3ds原裝電香港邊度有得買...
最近舊電死左, 又唔想用副廠電

真係買唔到的話唯有用三舊水買wiiu pro controller拆舊電黎用

舊 01-27-14, 07:05 PM   #6628
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
熱門d嘅DQ7
冷門嘅Metal Max 4(拖
MM4堅好玩!!!!

別,o係amazon度買左MM2 RELOADED同MM3,共215(未計運費),相信個價o係香港連是但一隻都買唔到…

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-14, 07:50 PM   #6629
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: chrischun 查看文章
剛剛試左真係正好多,宜家先發現部3DS原來係有個制係可以關3D,我頂,個老闆講D唔講D,只係話,你睇個畫面幾立體,又無講玩多D時間隻眼花過花猫,宜家關左打機好好多
不嬲都可以唔開個3D,仲會慳電好多潻
想再終極D仲可以去SETTING度開左個家長監控,開3D要打密碼,唔打就只係開唔到3D但一樣玩到GAME

引用:
作者: Gnosis 查看文章
有冇人知舊版3ds原裝電香港邊度有得買...
最近舊電死左, 又唔想用副廠電

真係買唔到的話唯有用三舊水買wiiu pro controller拆舊電黎用
邊有原廠電買喎,再講就算部機原身粒電都係MIC,出去GAME舖問下先啦
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-14, 08:17 PM   #6630
Fun
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2004
引用:
無睇說明書?
Fun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-14, 09:45 PM   #6631
chrischun
Juliuscrui

我真係發現我係腦殘既鼻祖,打孖寶都可以卡關,乜宜家孖寶強迫人攞大金幣先可以開門既,另外剛問過一下人,孖寶有分表和內既世界既咩,我明明係講孖寶呀,唔係講惡魔城呀
舊 01-27-14, 10:03 PM   #6632
chunmanx
我ge代號係風

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDndswii
打mario kart 7啦
可以成日重打

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-14, 11:08 PM   #6633
chrischun
Juliuscrui

引用:
作者: chunmanx 查看文章
打mario kart 7啦
可以成日重打
MK7係唔錯既選擇,剛看了光之神話視頻,第一感覺好似飛機GAME咁既
舊 01-27-14, 11:22 PM   #6634
shwl
Game Master

註冊日期: Mar 2006
Nintendo Switch ID745442910721
3DS Friend Code2234 8106 6594
隻super mario bros deluxe.... 好詭異
一按B跑步就會嚴重拉畫面,個人仔會貼住畫面左邊
本身個畫面都好怪,視點窄,要自己按上或下拉畫面

想透過送game鼓勵多d人連動nintendo network id
其實可以揀d正路少少o既game(我寧願佢送原裝紅白機果隻)
shwl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-14, 11:25 PM   #6635
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
引用:
作者: shwl 查看文章
隻super mario bros deluxe.... 好詭異
一按B跑步就會嚴重拉畫面,個人仔會貼住畫面左邊
本身個畫面都好怪,視點窄,要自己按上或下拉畫面

想透過送game鼓勵多d人連動nintendo network id
其實可以揀d正路少少o既game(我寧願佢送原裝紅白機果隻)
因為大使機已經有 原裝紅白機果隻
wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-14, 12:28 AM   #6636
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
引用:
咁你真係要返多D大陸感受下乜野係恐怖氣氛,包你返回香港玩乜GAME都無味

我玩下game就夠ga la, 我行新界d商場已經好想死

引用:
我真係發現我係腦殘既鼻祖,打孖寶都可以卡關,乜宜家孖寶強迫人攞大金幣先可以開門既,另外剛問過一下人,孖寶有分表和內既世界既咩,我明明係講孖寶呀,唔係講惡魔城呀
內既世界係俾玩慣 mario嘅玩家挑戰

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)

此篇文章於 01-28-14 12:33 AM 被 N0T51B 編輯。
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-14, 10:53 AM   #6637
KammyKammy
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

註冊日期: Nov 2008
3DS Friend Code0962 8952 6356
我想問呢, 擦身廣場個「帽子交換所」係咪要買左課金果幾隻GAME先會有架? 我岩岩先知有咁既野, 唔怪之成日見到D人有D我沒見過既帽, 而家玩極擦身傳說都無新帽了

災前夢番地:3000-0104-5988
美版村FC:0920-0147-7628 / Name: Kammy♪ / Town: Hogwarts
3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

KammyKammy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-14, 11:44 AM   #6638
carychow
Crazy Gamer
自定頭銜

註冊日期: Dec 2006
Nintendo Switch ID4912 7594 2308
3DS Friend Code1693 0391 8181
PSN  IDcarychowhk
XBox Live Gamertagcarychow
引用:
作者: KammyKammy 查看文章
我想問呢, 擦身廣場個「帽子交換所」係咪要買左課金果幾隻GAME先會有架? 我岩岩先知有咁既野, 唔怪之成日見到D人有D我沒見過既帽, 而家玩極擦身傳說都無新帽了
買左仲要達成條件先有張引換券.
日版有張儲值係1500 yen 就包晒4隻game, 有興趣可以諗下買呢張.

舊 01-29-14, 12:27 PM   #6639
KammyKammy
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

引用:
作者: carychow 查看文章
買左仲要達成條件先有張引換券.
日版有張儲值係1500 yen 就包晒4隻game, 有興趣可以諗下買呢張.
thx!
達成咩條件? 即係享果幾個遊戲度過關先有引換券?

果幾個遊戲好唔好玩? 值唔值得買?
係咪要擦得多人先好玩?
而家有homepass, 係咪比較值得買果幾個擦身遊戲?

sorry比較多問題

美版村FC:0920-0147-7628 / Name: Kammy♪ / Town: Hogwarts
3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

舊 01-29-14, 01:35 PM   #6640
Fun

我上個月買4隻擦身GAME係o係GAME入面入去佢個介紹, 佢講講下就會問想唔想一次過1500YEN買4隻平D
舊 01-29-14, 02:09 PM   #6641
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
引用:
thx!

係咪要擦得多人先好玩?

sorry比較多問題
佢啲卷基本上係一路玩一路派,每隻game有寫明入手條件

四隻game都好玩,如果成日擦到身就值得買

我自己最鍾意種花>>迷宮>射擊>>>>合戰

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-14, 02:36 PM   #6642
carychow
Crazy Gamer
自定頭銜

Nintendo Switch ID4912 7594 2308
引用:
thx!

係咪要擦得多人先好玩?

sorry比較多問題
好唔好玩真係好難定義. 而家一入廣場有5-6隻遊戲要清都幾忙下.

射擊比較刺激, 但未去到彈幕咁誇. 有部份關卡要指定顏色嘅 Mii 先易打.
種花啱晒收集狂, 80種花而且大部都有多過一種顏色.
合戰純粹鬥兵多同講下少少運氣.
鬼屋熟左玩法後可能有啲悶, 敵人變化太少.

刷得人多只係進度比較快咁, 但射擊人多會比較輕鬆.

講起 homepass 真係想搵個超級新手教學.
睇完 GBATEMP 個設定教學, 部機連到去 attwifi 都刷唔到.

舊 01-29-14, 04:41 PM   #6643
KammyKammy
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

引用:
作者: Fun 查看文章
我上個月買4隻擦身GAME係o係GAME入面入去佢個介紹, 佢講講下就會問想唔想一次過1500YEN買4隻平D
引用:
作者: Suda 查看文章
佢啲卷基本上係一路玩一路派,每隻game有寫明入手條件

四隻game都好玩,如果成日擦到身就值得買

我自己最鍾意種花>>迷宮>射擊>>>>合戰
引用:
好唔好玩真係好難定義. 而家一入廣場有5-6隻遊戲要清都幾忙下.

射擊比較刺激, 但未去到彈幕咁誇. 有部份關卡要指定顏色嘅 Mii 先易打.
種花啱晒收集狂, 80種花而且大部都有多過一種顏色.
合戰純粹鬥兵多同講下少少運氣.
鬼屋熟左玩法後可能有啲悶, 敵人變化太少.

刷得人多只係進度比較快咁, 但射擊人多會比較輕鬆.

講起 homepass 真係想搵個超級新手教學.
睇完 GBATEMP 個設定教學, 部機連到去 attwifi 都刷唔到.

唔該哂各位意見

HOMEPASS我都係叫人幫我SET, 佢都研究左兩晚先整到。

3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

舊 01-29-14, 05:48 PM   #6644
Fun

我都係岩岩識WIFI USB/ROUTER 整 homepass
其實可以睇巴哈個個post
舊 01-29-14, 09:33 PM   #6645
carychow
Crazy Gamer
自定頭銜

引用:
我都係岩岩識WIFI USB/ROUTER 整 homepass
其實可以睇巴哈個個post
求關鍵字甚至篇post, 我完全唔知點先搵到個教學
好大路咁搜尋「擦」或「家」都唔見有

舊 01-29-14, 10:22 PM   #6646
Sea

註冊日期: May 2011
引用:
求關鍵字甚至篇post, 我完全唔知點先搵到個教學
好大路咁搜尋「擦」或「家」都唔見有
3ds第1版就有
http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=...=12299&tnum=46

舊 01-29-14, 11:05 PM   #6647
Fun

之前usb我嘗盡苦頭, 而家改用ROUTER, 係香港d電腦舖最鐘意賣既平價TP-LINK TL-WR841N
舊 01-30-14, 12:13 PM   #6648
Fun

合戰: 個參與性剩係"今次點博第一回合66%贏?"同埋"呢個人多我成~75%兵我打佢好定儲多陣先?"

花園: 我剩係專注於揀機率最高既種子開新花. 正常人可能會玩多d d裝飾野

射擊: 個擦身用得好. 就算我本來好憎呢類GAME都覺得幾好玩, 可惜關數比較少. 不過有排都未開齊每關既3個要求

鬼屋: 我剩係專注於點樣留位黎谷D高級箱

其實真係適合東京人每日擦倒人返屋企係咁易玩兩玩既模式, 用Home relay好易會初頭狂玩, 然後灰左.
舊 01-30-14, 03:13 PM   #6649
KammyKammy
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

引用:
合戰: 個參與性剩係"今次點博第一回合66%贏?"同埋"呢個人多我成~75%兵我打佢好定儲多陣先?"

花園: 我剩係專注於揀機率最高既種子開新花. 正常人可能會玩多d d裝飾野

射擊: 個擦身用得好. 就算我本來好憎呢類GAME都覺得幾好玩, 可惜關數比較少. 不過有排都未開齊每關既3個要求

鬼屋: 我剩係專注於點樣留位黎谷D高級箱

其實真係適合東京人每日擦倒人返屋企係咁易玩兩玩既模式, 用Home relay好易會初頭狂玩, 然後灰左.
我買左幾隻擦身GAME啦
唔知有冇攻略? 唔係好識玩

暫時最鍾意種花, 我果然只適合玩呢D悠閒型GAME

鬼屋唔係好明, CAKE住左享五樓隻騎馬排骨鬼度, 搵唔到有效方法打D排骨鬼, 每打一次只-1滴血, 次次見到 = 等死

合戰: 其實人地係咪果三場RANDOM咁出架? 唔明個原理

同埋想問下「帽子交換所」D帽幾時會轉? 係咪要換哂先轉?
點先可以得到動物次森隻狗秘書同狸貓奸商帽?

3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

此篇文章於 01-30-14 03:17 PM 被 KammyKammy 編輯。
舊 01-30-14, 04:26 PM   #6650
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
引用:
我買左幾隻擦身GAME啦
唔知有冇攻略? 唔係好識玩

暫時最鍾意種花, 我果然只適合玩呢D悠閒型GAME

鬼屋唔係好明, CAKE住左享五樓隻騎馬排骨鬼度, 搵唔到有效方法打D排骨鬼, 每打一次只-1滴血, 次次見到 = 等死

合戰: 其實人地係咪果三場RANDOM咁出架? 唔明個原理

同埋想問下「帽子交換所」D帽幾時會轉? 係咪要換哂先轉?
點先可以得到動物次森隻狗秘書同狸貓奸商帽?
http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=...=11839&tnum=13

啲帽每日轉一次,可以留住劵等有啱嘅先買

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Nintendo New 3DS LL 日版 maxwellduo 買賣專區 0 04-30-15 10:08 AM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[3DS] Nintendo 3DS 綜合情報討論區 01 neo2046 手提遊戲機討論版 1020 03-02-11 01:10 AM
[3DS] Nintendo 3DS 情報區 vol.2 neo 手提遊戲機討論版 1149 02-16-11 02:04 AM

現在的時間是 09:29 PM

手機版 | APP版