Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-26-14, 01:47 PM   #2351
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002

ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-14, 02:59 PM   #2352
IVAN~
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: 何金水 - 阿水 查看文章
水貨依家個價真係好難忍,
不過點都會等 3 月 5
水貨現在$3800左右?

我本身係想出PS4, 不過一隻TITIANFALL我就忍不住了, 等3月5日看看咩情況先.....

細duel ab無得頂
IVAN~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-14, 03:12 PM   #2353
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: IVAN~ 查看文章
水貨現在$3800左右?

我本身係想出PS4, 不過一隻TITIANFALL我就忍不住了, 等3月5日看看咩情況先.....
有版友話 「3月5日 HK M$ 有公佈」呢個消息出左黎之後, 電器良品就減到呢個價.

如果3月5日 HK M$唔係公佈XBONE行貨, 話唔定又會上番去.
舊 02-26-14, 03:13 PM   #2354
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: keith23 查看文章
入左隻forza,無玩開賽車,感覺幾難玩吓
今集我覺得比之前係set得難玩左D. 佢奇怪地頭三名都有金, 應該係因為AI勁左, 驚d人太挫敗

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-14, 03:14 PM   #2355
IVAN~

引用:
作者: ahleung 查看文章
有版友話 「3月5日 HK M$ 有公佈」呢個消息出左黎之後, 電器良品就減到呢個價.

如果3月5日 HK M$唔係公佈XBONE行貨, 話唔定又會上番去.
3月5日有消息,良品自己都有講, 其實未有這消息前, 個價位去到幾多?

其實如果去到3800, 同PS4正價己經差不多。

細duel ab無得頂
舊 02-26-14, 04:40 PM   #2356
聖鬥士星矢

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDMacao-Seiya
XBox Live GamertagMacaoSeiya
引用:

不過我睇唔到點解3月會仲唔公佈, d xboxone主機係美國已經堆積如山, 但亞洲仲有大把人等緊買, 咁都唔快d 推真係等到個個轉玩ps4明日黃花先推?
聖鬥士星矢 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-14, 05:07 PM   #2357
Noopy
Junior Member

註冊日期: Feb 2014
引用:
作者: IVAN~ 查看文章
3月5日有消息,良品自己都有講, 其實未有這消息前, 個價位去到幾多?

其實如果去到3800, 同PS4正價己經差不多。
之前最低價4200,但我估如果3月5都唔公布行貨價錢都未必回升,
因為出titan綑綁版,最多都係呢個版會加返價!可況亞馬遜以家又有返ship香港(綑綁版)
所以應該唔會加!

若3月5日真係無行貨我都決定買水了,因為剛從台灣X波拉編輯確定了水機日後絕對可支援行版服務,中文介面等等!
現只希望3月5日快D到╮(╯_╰)╭
Noopy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-14, 05:47 PM   #2358
IVAN~

引用:
作者: 聖鬥士星矢 查看文章
不過我睇唔到點解3月會仲唔公佈, d xboxone主機係美國已經堆積如山, 但亞洲仲有大把人等緊買, 咁都唔快d 推真係等到個個轉玩ps4明日黃花先推?
其實我本身係留意PS4, 不過未有一隻GAME好吸引到我出機,因此都未買。
其實XBOX ONE真係遲左好多........PS4 12月出行貨,如果佢3月都仲無聲氣...
唉我真係會覺得佢放棄左

引用:
作者: Noopy 查看文章
之前最低價4200,但我估如果3月5都唔公布行貨價錢都未必回升,
因為出titan綑綁版,最多都係呢個版會加返價!可況亞馬遜以家又有返ship香港(綑綁版)
所以應該唔會加!

若3月5日真係無行貨我都決定買水了,因為剛從台灣X波拉編輯確定了水機日後絕對可支援行版服務,中文介面等等!

其實我都同您諗法一樣,如果唔係因為隻TITAN我望都無望過部機.......
我都留意緊亞馬遜, 不過我只係想知如果部機有問題,是否要自己拎去出面D遊戲店整?

細duel ab無得頂
舊 02-26-14, 07:59 PM   #2359
gcwind
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
引用:
所以應該唔會加!

我同你想法一樣
睇埋5/3公佈, 無消息就去買水機

舊 02-27-14, 10:08 AM   #2360
聖鬥士星矢

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDMacao-Seiya
XBox Live GamertagMacaoSeiya
引用:
作者: gcwind 查看文章
我同你想法一樣
睇埋5/3公佈, 無消息就去買水機
我估係堅嘅, 一齊等啦, 下個星期三就係架啦...

其實我覺得xbox360真係成也kinect, 敗也kinect... 頭半段xbox360個勢咁好都冇ko對手... 真係自己攞黎, 賺咁多錢都唔識投放資源拋嬴對手, kinect係好多獨佔呀, 但賣得出嗎? 人地sony舌緊錢嘅時候都仲係咁谷d 第一方, last of us, uncharted, beyond two souls, etc... sony 反勝係好明顯係靠第一方, 同日本, 亞洲market, 我情願microsoft 搞少d kinect 好過, 大家認為kinect game吸引人買機定titanfall呢類hardcore吸引人買機?
聖鬥士星矢 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-14, 10:45 AM   #2361
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: 聖鬥士星矢 查看文章
大家認為kinect game吸引人買機定titanfall呢類hardcore吸引人買機?
兩樣都有.

kinect唔係你我杯茶, 但佢吸引左好多女仕同家長出機.

無記錯kinect係銷量最快定唔知最咩既電子產品.
舊 02-27-14, 12:55 PM   #2362
taikin0901
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2011
Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
引用:
兩樣都有.

根据吉尼斯世界纪录,Kinect成为了历史上销售速度最快的消费电子产品,打破了此前由iPhone和iPad所保持的记录。

吉尼斯世界纪录显示,在Kinect开售的前60天中,即从2010年11月4日至2011年1月3日,微软平均每天售出13.3333万台Kinect,共售出800万台。
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-14, 12:58 PM   #2363
lwmanroy
Senior Gamer
秀茂坪快昇小王子

PSN  IDlwm1975
XBox Live GamertagMAN1975
Thumbs up

引用:
兩樣都有.

無錯,你要明白我地機迷其實已飽和,非機迷先係真正目標,只要引到佢地你就大把錢,你睇will同電話game你會明,之不過做唔做到大家都睇到,但已一間公司的立場想下是一定要做的。
lwmanroy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-14, 01:27 PM   #2364
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
Kinect 即=當日 Wii 新出個時咁,個個都去買,

但係kinect 大部份game 都設計簡單,耐玩性低,

要玩互動反而 smartglass 重多變化

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-14, 02:31 PM   #2365
Noopy

今日睇逢星期五出版既Game書話香港7月先有行貨,十分失落,唔知係收左Ps錢定真係堅料
還看3月5(╯з╰)
Noopy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-14, 02:46 PM   #2366
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:
今日睇逢星期五出版既Game書話香港7月先有行貨,十分失落,唔知係收左Ps錢定真係堅料
還看3月5(╯з╰)
真係7月都無法,亦唔會令我走去買水貨。

Titanfall 都有360版。 打後除左watchdog 叫做有d睇頭都無咩獨佔大作

除非titan畫面 好似 之前crysis 2 360 vs pc 版 差九皮咁就另作考慮

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-14, 07:59 PM   #2367
D-Joe
Game Master

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDN2O1990
XBox Live GamertagN2O1990HK
其實睇返個list,除左港台外仲有日本同幾個歐洲國家係4月個表度,我覺得其實香港都係跟呢D國家頭,佢地幾時咪我地跟
不過7月幾冷門下,唔上唔落咁,通常一係4月完前一係9月打後

Btw之前港討睇到話3月8號有個非公開既行貨意見會之類(同商家傾?)

至於Titanfall,我覺得一係One版一係PC版比較好,事關360版外包黎,冇人知會點

此篇文章於 03-01-14 08:05 PM 被 D-Joe 編輯。
D-Joe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-14, 08:28 PM   #2368
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: D-Joe 查看文章
Btw之前港討睇到話3月8號有個非公開既行貨意見會之類(同商家傾?)
邊道? 我地玩家有無得參加?

HK M$以前都攪過玩家意見收集會.
舊 03-01-14, 08:36 PM   #2369
D-Joe
Game Master

引用:
邊道? 我地玩家有無得參加?

HK M$以前都攪過玩家意見收集會.
佢話非公開,估計係傾通路果D,關玩家事既都係5號(如有)

舊 03-01-14, 11:08 PM   #2370
sAmA

註冊日期: Jan 2014
新手今日入左機
有個問題想問
點解我用手制熄機之後,個風扇仲轉
試等佢成個鐘都唔停......
sAmA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-14, 12:53 AM   #2371
Montague
God of Gamer
遺伝子生物工学博士号

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code2363 6017 4707
PSN  IDultcth
XBox Live GamertagMontagueC
http://ca.ign.com/articles/2014/03/0...e-better-audio

確實左有DOLBY UPDATE

舊 03-02-14, 02:20 AM   #2372
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: sAmA 查看文章
新手今日入左機
有個問題想問
用手掣熄機, 應該只係進入sleep mode, 部機仲上緊網, kinect仲聽緊你command. 你可以一句xbox on 5秒內開機.

想完全熄機要撳實主機開關掣幾秒.
舊 03-02-14, 02:55 AM   #2373
taikin0901
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2011
Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
引用:
作者: sAmA 查看文章
新手今日入左機
有個問題想問

Xbox One 有三種關機狀態和方式。

待機快速啟動 / Instant-on

設置:設置菜單裡面的默認選項。

方式:按下主機的電源鍵,或者長按手柄 Xbox 鍵兩秒左右出現選項關機(如果手柄長按 4-5 秒則是自動關閉手柄)。

特性:
(1)電源指示燈白色,待機時消耗功率 15W。
(2)可以用 Xbox On 語音命令或者手柄 13 秒快速熱啟動。
(3)可以繼續後台下載和自動下載更新。
(4)可以關閉語音開機、關閉自動下載更新、關閉遊戲快速恢復。
低功耗 / Energy-saving

設置:設置菜單裡面選擇。

方式:按下主機的電源鍵,或者長按手柄 Xbox 鍵兩秒左右出現選項關機(如果手柄長按 4-5 秒則是自動關閉手柄)。

特性:
(1)電源指示燈橙色,待機時消耗功率 0.5W。
(2)可以用手柄 45-65 秒慢速熱啟動。
(3)不能繼續後台下載,不能自動下載更新。
冷啟動 / Power cycle

方式:長按主機的電源鍵 5 秒,主機狀態重置,等待 30 秒後再按下主機或手柄的 Xbox 鍵啟動主機完成冷啟動。

特性:
(1)電源指示燈橙色,待機時消耗功率 0.5W。
(2)可以用手柄 45-65 秒慢速冷啟動(有時候不能手柄啟動,可能是 Bug)。
(3)不能繼續後台下載,不能自動下載更新。
(4)關機後,手柄不會自動關閉,如果手柄在關機時保持在 Kinect 附近和正面,有時候主機會自動重啟。
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-14, 04:12 PM   #2374
ZOMA
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
有樣嘢,我想問下的,
宜家我係XBOX 360玩GAME開到果D獎項,
即係達成一定條件送的Avatar Item、Gamer pic等,
係咪全部都可以跟A/C順利過渡到XBOX One上繼續使用?

如果唔可以,我宜家就唔會花時間達成某d高難度條件去解成就了。

THX!
Check左
d awards item(ME3頭盔,Portal2支鎗等等)
全部都有得繼續用
不過宜家 Avatar冇乜Show off 機會

啊仲有我打爆DR3 同Ryse 好似都冇乜Awards

此篇文章於 03-02-14 04:18 PM 被 ZOMA 編輯。
ZOMA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-14, 06:45 PM   #2375
D-Joe
Game Master

http://www.xbox.com/zh-HK/xbox-one/m...ttesting122323
Xbox One個香港介紹網係咪變左?

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 0 03-18-14 12:16 AM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 03-13-14 01:25 PM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 02-07-14 06:04 PM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 01-18-14 09:47 AM
[XB1] Xbox One 情報區 Vol. 1 (請移玉步 Vol 2) ahleung 電視遊戲討論版 1187 07-02-13 09:31 AM

現在的時間是 08:17 PM

手機版 | APP版