Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-16-14, 03:37 PM   #1051
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
其實呢次小次郎對青neet 應該未必好多篇幅講
應該會留番最後先詳細打
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-14, 05:01 PM   #1052
kimtch
God of Gamer

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
冇玩FSN~ 跟上套個劇情就係呢次HEA打> 賴打退場 > 巴沙卡退場 > 老師 > 閃閃

我有冇記錯?
kimtch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-14, 05:41 PM   #1053
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
完全唔同
總知同SN線唔一樣啦

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-14, 12:53 AM   #1054
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 11-19-14, 12:55 AM   #1055
money
◆.西野司命.◆

買左ED ハイレゾ音源
唔錯唔錯

舊 11-23-14, 12:21 AM   #1056
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
Caster:你哋兩個其實都幾相似吓嘅播。

Archer &士郎:(/゚Д゚)/!!!

笑咗,尤其知道真相之後。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-14, 03:03 AM   #1057
海野藻屑
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2007
今集D打鬥又係正到叫佐佐木同紅A 果D劍技
紅A同士郎係度互相嘴炮對方就算玩過Game依家再睇都仲笑得出
海野藻屑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-14, 08:22 AM   #1058
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
紅A瞬移去C子後面,係單純速度,空間移動定固有時制馭?

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-14, 11:05 AM   #1059
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
紅A就係士郎既究極體,士郎本身個起源除左嘔D劍出黎係咩魔術都用唔到

所以紅A係唔可能識嘔近戰武器以外既任何魔術

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-14, 04:19 PM   #1060
鐵之侍

今集打固然精彩,不過看士郎和A哥吵架也是另一趣味

雖然是走遠板線啦,不過SABER和士郎今回很閃(希望TV最後是GOOD END線呢)

下回RIDER姐要退場了
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-14, 04:58 PM   #1061
細路翔
The One

老實講,今次動畫版紅A buff到能力三級跳

搞到fate線話佢車爆b叔6次我信了(?

英國說大家抱團死
舊 11-23-14, 09:17 PM   #1062
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: casio 查看文章
紅A瞬移去C子後面,係單純速度,空間移動定固有時制馭?
同魔伊kuro一樣有招瞬身去後面?
係職業技?

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-14, 11:00 AM   #1063
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
其實Archer是右手弓定左手弓?
佢可以一時左一時右咁勁既?
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-14, 11:46 AM   #1064
casio

引用:
作者: s2001154 查看文章
其實Archer是右手弓定左手弓?
佢可以一時左一時右咁勁既?
弓應該係睇手定同眼準?
但純講拉弦力水,紅A平時成日用干將莫邪,照計平時鍛練都係左右手平均練,所以兩隻手差別應該唔大

舊 11-24-14, 12:03 PM   #1065
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
用得雙刀應該左右手都無問題
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-14, 12:03 PM   #1066
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
正常射箭係睇你係左眼定右眼人黎決定用邊隻手
不過英靈既野唔可以用常理黎睇啦
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-14, 11:29 PM   #1067
Naa
Junior Member

註冊日期: Oct 2014
紅A用干將莫邪都飛中空中的C子,仲要分左/右眼對準
Naa 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-14, 01:26 AM   #1068
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
正常射箭係睇你係左眼定右眼人黎決定用邊隻手
不過英靈既野唔可以用常理黎睇啦
士郎本身弓技唔係 MAX LV 既咩
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-14, 02:37 PM   #1069
money
◆.西野司命.◆

ED銷量

10 17372 Kalafina(Fate)

舊 11-26-14, 03:12 AM   #1070
the fool
Insane Gamer
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
Archer個方針真係同切嗣一模一樣(可能係虛淵故意咁寫?另外其實Saber個做法都似係咁)

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
HA已經講明左係賴打食左美綴豬仔
而且賴打仲好鐘意美綴
而美綴雖然唔知賴打食過佢豬仔但本能地怕左賴打
HA幾時有講無留意到

舊 11-26-14, 04:53 AM   #1071
PTX-003C
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
作者: 細路翔 查看文章
紅A就係士郎既究極體,士郎本身個起源除左嘔D劍出黎係咩魔術都用唔到

所以紅A係唔可能識嘔近戰武器以外既任何魔術
不是還有強化嗎?

而且重有嘔過櫻花盾

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-14, 05:06 AM   #1072
細路翔
The One

引用:
作者: PTX-003C 查看文章
不是還有強化嗎?

而且重有嘔過櫻花盾
強化可以話係佢學投影時個過程既副產品

櫻花盾都係近戰武器黎架,雖然有擺過係人地隻騎寵上面

英國說大家抱團死
舊 11-26-14, 07:56 AM   #1073
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: PTX-003C 查看文章
不是還有強化嗎?

而且重有嘔過櫻花盾
一般正常魔師師強化係簡單過投影N倍的魔術
不過士郎起源問題,本身係劍投影特裝型
櫻花盾係紅A當年苦練唯一投影防具,比投影武器用多N倍魔力

引用:
作者: the fool 查看文章
Archer個方針真係同切嗣一模一樣(可能係虛淵故意咁寫?另外其實Saber個做法都似係咁)
Saber做王個時係咁
做英靈反而唔係咁

舊 11-26-14, 10:39 AM   #1074
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: Van仔 查看文章
士郎本身弓技唔係 MAX LV 既咩
正常人, 就算奧運選手都一定有分左右眼邊隻係準d同習慣眼
咁當然, 有心練要練到另一邊都射得準都無話唔得既

引用:
作者: Asurada 查看文章
一般正常魔師師強化係簡單過投影N倍的魔術
不過士郎起源問題,本身係劍投影特裝型
櫻花盾係紅A當年苦練唯一投影防具,比投影武器用多N倍魔力
仲有UBW
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-14, 10:57 AM   #1075
casio

其實士郎學魔術嘅過程係咪咁?
士郎求切嗣教佢魔術>切嗣唔想佢學特登教錯個超高難度魔術想佢放棄>但士郎因為起源問題反而學識咗個超高難度魔術?
定係其實切嗣單純隨便教,連佢都唔知搞落去會變成投影?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 GSC 1/7 遠坂凜 UNLIMITED BLADE WORKS PVC synyster3 買賣專區 3 11-19-14 05:59 PM
【ネタバレ開放】劇場版「Fate/stay night Unlimited Blade Works」Vol.2 izumo 日本動漫畫討論版 91 03-22-11 07:56 PM
[動畫] 【ネタ開放】劇場版「Fate/stay night Unlimited Blade Works」正式公開 鈴蘭 日本動漫畫討論版 1000 10-02-10 05:34 PM
[fate/stay night]fate ending問題 neocon H-GAMEの部屋 58 05-11-06 02:43 PM
Fate/stay night vol.2(劇情洩漏注意) - 第十四話『理想の果て』 Neloth 日本動漫畫討論版 1001 04-13-06 09:50 PM

現在的時間是 09:40 AM

手機版 | APP版